# Fredensborg ved Vulkan, Rosteds gate 7B
Solgt
Flott, klassisk 4-roms endeleilighet med takhøyde på 2,8 meter | Schmidt-Kjøkken 2019 og bad 2013 | Lave omkostninger
 • Prisantydning: 7 900 000,-
 • Omkostninger: 8 009,-
 • Totalpris: 7 908 009,-
 • Ligningsverdi: 1 691 974,-
Beregnet totalkostnad:
7 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 199,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 908 009,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Borettslag
 • Primærrom: 111 m²
 • Bruksareal: 111 m²
 • Bruttoareal: 123 m²
 • Etasje: 2
 • Antall rom: 5
 • Oppholdsrom: 2
 • Soverom: 3
 • Byggeår: 1880
 • Gårdsnummer: 208
 • Bruksnummer: 565
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 236276024
 • Sist endret: 01.12.21 16:44
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 46%
  eier sin egen bolig
 • 16%
  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill
 • 56%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 74%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 18%
  er gift

 

Beskrivelse

Velkommen til en stor, klassisk 4-roms endeleilighet med store, gode rom og en flott planløsning. Leiligheten ble i 2018 overflateoppusset, nytt Schmidt-kjøkken fra 2019 og ellers pent, flislagt Spa baderom modernisert 2013 med separat vaskerom. Kombinasjonen av en høy og moderne standard mot klassiske detaljer, gir leiligheten et særegent og gjennomført preg.

- Attraktivt borettslag med ordnet økonomi
- Ingen fellesgjeld
- God intern beliggenhet i 2. etasje
- Overflateoppusset i 2018
- Leiligheten har en generøs takhøyde på ca. 2,8m og store vindusflater som gir gode innvendig lysinnslipp
- Originale fløydører
- 3 soverom av god størrelse
- Moderne kjøkken med plass til spisebord og alt av integrerte hvitevarer
- Baderom med dusjnisje, badekar og adkomst til vaskeromnisje med opplegg for vaskemaskin/tørketrommel

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje, og inneholder følgende:
Entré, gang, baderom med vaskeromsnisje, kjøkken/spisestue, stue og 3 soverom.

I tillegg disponerer hver andelseier en bod i fellesareal i kjeller, det er styret i borettslaget som tildeler bod til ny andelseier. Ved salg av andel, står styret i borettslaget fritt til å dele ut bod til annen andelseier, basert på søknad om ny bod, tildeling etter ansenitet i borettslaget. Dette iht. husordensreglene §6 - fellesarealer.

Entré

Hyggelig entré med plass til oppheng av ytterklær og plassering av sko. Flislagt gulv, malte vegger og himling.

Stue

Leiligheten har en flott og romslig stue med god plass til stor sofagruppe og TV. Generøs takhøyde på omtrent 2,87 meter, store vindusflater, dype vinduskarmer og flotte, doble fløydører. Rikelig med naturlig lys. Alle vegger og tak er reparert og malt i 2018. Det opplyses at ovn ikke er tilkoblet, da pipeløp er i behov av utbedring/rehabilitering.  Gulvflater med eikeparkett, malte vegger og himling.

Kjøkken

Pent nytt Schmidt -kjøkken fra 2019 med fin innredning. Moderne integrerte hvitevarer bestående av kjøleskap med fryser, komfyr, oppvaskmaskin, to ovner og en mikrobølgeovn. God plass til et stort spisebord og spisestoler.

Bad

Flott og romslig baderom oppusset og oppgradert i 2013. Varme i gulv og downlights i himling. Svært god himlingshøyde også på baderommet.
Fra baderommet er det adkomst til et separat vaskerom. Her er det opplegg for vaskemaskin, samt oppbevaringsplass til for eksempel vaskeutstyr. To varmtvannstanker med lett tilgang. Sikringsskapet er plassert i vaskerommet (god og lett tilgang til sikringsskapet dersom man ønsker tørketrommel oppå vaskemaskinen).

Soverom 1

Svært romslig hovedsoverom med adkomst via flotte, doble fløydører. To store vinduer med dype karmer og god takhøyde på ca. 2,8 meter gir rommet en luftig atmosfære. Rikelig med plass til dobbeltseng med nattbord på begge sider, kontorpult, kommode etc. Stor garderobeløsning (4,2 meter) med god oppbevaringsplass medfølger. Garderobeskapet har et moderne preg og håndtak i lær og fronter fra Superfront. Hovedsoverommet vender ut mot rolig sidegate. Gulvflater med eikeparkett, malte vegger og himling.

Soverom 2

God plass til dobbeltseng, nattbord, kontorpult og større garderobeløsning. Rommet benyttes i dag til kontor med sofaseksjon. Gulvflater med eikeparkett, malte vegger og himling.

Soverom 3

Passer utmerket til barnerom, gjesterom eller kontor. Rommet vender ut mot rolig bakgård. Plass til dobbeltseng, nattbord og kommode/garderobeskap. Gulvflater med eikeparkett, malte vegger og himling.

Beliggenhet

Rosteds gate 7 B har en fantastisk beliggenhet i et nyetablert og rolig bomiljø. Området rundt Vulkan har de siste årene gjennomgått en omfattende forandring og fremstår i dag som et pulserende knutepunkt mellom Grünerløkka og St. Hanshaugen.

Få meter fra boligen finnes det mange hyggelige kaféer og restauranter med uteservering, nærbutikker og treningssentre.
Flotte grøntarealer i nærområdet, som blant annet Ilaparken og parken på St. Hanshaugen.

Fra leiligheten er det få minutter ut til yrende liv på Vulkan med Mathallen, utesteder, butikker, treningssenter, kunstskole og Cinema (Vegascene.no). Ca. fem minutters gange til Grünerløkka med sitt pulserende liv, kaféer, butikker, utesteder hyggelige Birkelunden og Akerselva.

Fredensborg og nærområdet er stadig i oppgradering. Rett utenfor leiligheten ligger Chez Colin som er kjent for sitt herlige franske kjøkken, Japansk Ramen får man på Hrimnir Ramen og nylig har Nektar Vinbar og Østersbaren også åpnet rett i nærheten. Noen få minutter unna ligger Vulkan, Oslos populære kultur- og kreative næringslivsenter. Her finner man populære Mathallen med spesialbutikker, kafeer og spisesteder. Vulkanområdet er en spennende møteplass med et mangfold av tilbud og opplevelser rett utenfor døren; Den legendariske streetfood-restauranten Hitchhiker, Dansens Hus med bar og uteservering, BAR Vulkan, Smelteverket, Pokalen (sportsbar), BLÅ og flere andre serveringssteder.

Det er kort vei til Günerløkka og alle tilbudene de har her. På Villa Paradiso finner du pizza som er beskrevet som Oslos beste, spansk tapas på Txotx og Delicatessen, Italiensk mat på Trattoria Popolare, Fransk bistro på fantastiske Le Benjamin og deilig burger på Munchies og Illegal. Her er det mange alternativer!

På St. Hanshaugen finner du trivelige nisjeforretninger som Gutta på haugen, Røtter og Olivers og co. Mange hyggelige spise- og serveringssteder finnes også på St. Hanshaugen. Her er kafeer som Java, Pascal, Kaffebrenneriet og Baker Hansen. Spisesteder som Smalhans, Tunco og Tranen (Loftshus Samvirkelag) ligger også i dette området.

I tillegg har man Westerdals School of Communications, treningssenter og Kolsås klatreklubbs klatrevegg, en dagligvareforretning og flere nærsenter-tilbud i Vulkanområdet. Det er derfor Vulkan kalles "den lille byen i byen". Kollektivtrafikk har man også god tilgang på. 37-bussen (Nydalen- Sentrum-Helsfyr) stopper ved Nordahl Bruns gate. 54- (Kjelsås-Sentrum-Aker Brygge) og 34-bussen (Tåsen-Sentrum-Ekeberg) stopper i Møllerveien. Kort vei er det også til Stortinget T-banestopp, hvor alle byens linjer går

Felleskostnader

5 170 pr. mnd. Inkl. Internett, drift og vedlikehold, bygningsforsikring, kommunale avgifter mm.

Herav:
Internett: 291,-
Felleskostnader: 4.879,-

Etter kjente fremtidige endringer, blir summen av de totale felleskostnadene kr. 5.658,-
Endringen kommer fra at posten felleskostnader øker med 10% fra den 01.01.2022 (fra 4.879,- til 5.367,-).
Det trekkes også eiendomsskatt for andelen, denne trekkes via felleskostnadene 4 ganger pr år (mai, juni, september og november), i 2021 er det trukket totalt 2212,- i eiendomsskatt. Det gjøres oppmerksom på at totalsummen for trekk av eiendomsskatt kan endres f.o.m 2022.

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til borettslagets faktiske kostnader.

Løpende kostnader

Fellesutgifter, strøm, varmtvann, fyring, evt. kabel-tv, alarm, eiendomsskatt (faktureres via forretningsfører til borettslaget 4 ganger pr. år), samt forsikringer (innbo mm).

Andel formue

127 440,- pr. 31.12.2020.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 0,- pr. 08.10.2021.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 127.440,- pr. 31.12.2020.

Selskapets totale lån og vilkår:
Lånenummer: DNBNOR-12116101511
Lånetype: Annuitetslån
Restsaldo: 6.834.162,-
Restløpetid: 24 år 6 md.
Terminer pr. år: 2
Type rente: Flytende
Rente: 2,35%

Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Sikringsordning: Ja.
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

IN-ordning: Ja.
Boligselskapet har avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-lån). Vi gjør oppmerksom på at regulering av renten for IN-lån gjøres etterskuddsvis hvert kvartal. For selger kan dette medføre at det kan oppstå en restanse (evt. tilgodebeløp ved rentenedgang), selv om felleskostnadene betales ut overtagelsesmåneden. Det er viktig at megler kontakter forretningsfører før oppgjør finner sted for å få opplyst om det er påløpt slik restanse (ev. tilgodebeløp). Selger bør gjøres oppmerksom på at en ev. restanse blir etterfakturert. Det gjøres oppmerksom på at denne andelen har innbetalt sin andel av fellesgjelden.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 691 974 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 091 105 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 111 kvm, Bruksareal: 111 kvm, Bruttoareal: 123 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 111 m².
Primærrom: 111 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, baderom m.vaskeromsnisje, kjøkken/spisestue, stue og 3 soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 434 kvm, Eierform: Fellestomt
Felles tomt for borettslaget opparbeidet med portrom inn til brosteinsbelagt bakgård bestående av diverse beplantning, sittegruppe, sykkelparkering samt gangbaner.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Bygården ble oppført i 1880 (GAB-register). Gulvflater i kjeller av mur og etasjeskillere av tre. Yttervegger og bærende konstruksjoner av murverk,
utvendige fasader består av pussede og malte overflater. Takkonstruksjon av tre i vinklet saltaks form utvendig tekket med platekledning av metall,
ikke besiktiget. For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte takst utarbeidet av Anticimex, datert 21.10.2021.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet. Det foreligger ekspedisjonsdokument for innredning av klosetter og påbygging, samt ekspedisjonsdokument for bruksendring. Det foreligger også ferdigattest for innredning av bad og wc i 2- og 3 etg. Dokumentene følger vedlagt.

Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser. Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Oppvarming med elektriske panelovner.

Energiforbruk

18000 kWh. Måndtlig ligger det på ca. 1500,-
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger, forretning/kontor, byggeområde for boliger, forretning/kontor og fornyelsesområde, fellesområde (lek, gårdsplass) og fellesområde (lek, gårdsplass) / fornyelsesområde iht. S-3785 av 03.05.2000. Området er også regulert iht. S-4250 av 21.06.2006. Dokumentene følger vedlagt. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Brenneriveien 1 og Hausmanns gate 42 - Bestilling av oppstartsmøte - Boliger - Hauskvartalet
Saksnummer hos kommunen: 201919993 - Reguleringssak   
Mottatt sak: 04.12.2019
Saken innebærer: Hensikten med planarbeidet er å oppføre boligprosjekt i samsvar med dagens regulering, justert iht. bystyrets vedtak i sak 101 (15.05.2019). I vedtaket ber bystyret byrådet om å «sørge for at det utarbeides et nytt reguleringsforslag for Hausmanns gate 42 (H42), hvor H42 kan
rives og nytt bygg kan oppføres». Formålet og intensjonen skal samsvare med dagens reguleringsplan for kvartalet (S-4387) og reguleringsbestemmelsen i § 2 «Å legge til rette for enkel standard og dermed gunstige rammevilkår for nyetablering av kunstrelaterte virksomheter og bolig.» For dette prosjektet er hovedmålet «boliger» da kunstrelaterte virksomheter i stor grad oppfylles av de øvrige eiendommene som inngår i reguleringsplanen for kvartalet.
Følg saken hos kommunen her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201919993

Brenneriveien 5 - Bestilling av oppstartsmøte - Boliger
Saksnummer hos kommunen: 202016180 - Reguleringssak   
Mottatt sak: 13.10.2020
Saken innebærer: Det ble den 24.07.2018 gitt rammetillatelse med dispensasjon for høyde for påbygg i to etasjer på eksisterende bygning i Brenneriveien 5, saksnummer 201803816-12. Tillatelsen har ble trukket av Fylkesmannen på bakgrunn av at begrunnelsen for dispensasjon fra områdets dominerende høyde var mangelfull. Påbygging over to etasjer kan ikke føres som en byggesak per dags dato. Hensikten med reguleringsplanen er å tilrettelegge for påbygging over to etasjer for etablering av seks nye leiligheter. Planinitiativet viser et mindre prosjekt enn det som ble godkjent i 2018
Følg saken hos kommunen her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202016180

Maridalsveien 4C - Oppføring av to balkonger
Saksnummer hos kommunen: 202111729 - Byggesak               
Mottatt sak: 09.07.2021
Status: Tillatelse gitt
Følg saken hos kommunen her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202111729

Rosteds gate 4 A-B - Montering av brannalarmanlegg
Saksnummer hos kommunen: 201804307 - Byggesak               
Mottatt sak: 22.03.2018
Status: Tillatelse gitt
Følg saken hos kommunen her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201804307

Dersom man vil følge plansaker / byggesaker for området kan man ta et søk hos kommunen: https://tjenester.oslo.kommune.no/ekstern/veiledere/eiendomsinfo/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1877/923626-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
12.06.1877 
Bestemmelse om benyttelse
Overført fra: 0301-208/565
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1926/912573-1/105  Erklæring/avtale  
29.05.1926 
Bestemmelser om brannvegg/-dør
Overført fra: 0301-208/565
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1987/73043-1/105  Erklæring/avtale  
05.11.1987 
Bestemmelse om bruksendring
Overført fra: 0301-208/565
Gjelder denne registerenheten med flere

1997/37305-1/105  Erklæring/avtale  
23.06.1997 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:146  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:148  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:148 Snr:1-24
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:316 Snr:1-27
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:394  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:396 Snr:1-4
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:559  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:561  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:563  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:563 Snr:1-12
Bruksrett til uteareale.
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved direktøren for etat for eiendom og utbygging.
Med flere bestemmelser
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Overført fra: 0301-208/565
Gjelder denne registerenheten med flere

2006/25737-1/105  Felles pantedok bor.innsk  
10.04.2006 
BELØP: NOK 14.415.000
Panthaver:Fremtidig Andelseiere I Borettslaget  
Lnr: 7231924
Overført fra: 0301-208/565
 
2011/359852-1/200   ** Prioritetsbestemmelse  
11.05.2011  veket for: PANTEDOKUMENT 2011/149674-1/200
 
2011/149674-1/200  Pantedokument  
23.02.2011 
BELØP: NOK 20.767.058
Panthaver:DNB BANK ASA  
Org.nr: 984851006

Grunndata
2006/388888-1/200  Seksjonering  
18.08.2006 
opprettet seksjoner: snr: 1
formål: Samleseksjon bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 1412/1462
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer:
2007/170858-1/200  Bruksrett  
02.02.2007 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:146  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:148 Snr:1-24
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:316 Snr:1-29
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:394  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:396 Snr:1-4
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:559  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:563 Snr:1-12
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:565 Snr:1-2
Bruksrett av uteareal.
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/direktøren for Eiendoms-og byfornyelsesetaten.
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslag: Borettslaget Rostedsgate 7, Orgnr: 889157542

Borettslaget består av 17 andelsleiligheter. Rostedsgate 7 Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 889157542. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS. Borettslagets revisor er PWC.

Forkjøpsrett

Det foreligger ikke forskjøpsrett, det forligger kun styregodkjenning av ny andelseier.

Forsikring

IF Skadeforsikring Polisenummer: 565624

Regnskap

Regnskap 2020:
- Inntekter
Driftsinntekter i 2020 var til sammen kr 1 147 443,-.
- Kostnader
Driftskostnadene i 2020 var til sammen kr 592 529,-.
- Resultat
Årets resultat på kr 1 138 558,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.
- Individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN)
I løpet av 2020 ble det innbetalt kr 779 469,- på IN-ordningen. Innbetalingen ble brukt til å nedbetale den enkeltes andel av borettslagets fellesgjeld.
Årsresultat korrigert for innbetalinger gjennom IN-ordningen er kr 359 089,-.
- Disponible midler
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2020 kr 915 566,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

Selskapet eier 96,58 % av Eierseksjonssameiet Rostedsgate 7. Selskapet har solidaransvar for den samlede gjelden i Eierseksjonssameiet Rostedsgate 7. Garantiansvaret refererer seg til den samlede gjelden i Eierseksjonssameiet Rostedsgate 7 og utgjør kr 175 104.

Budsjett 2021:
- Kommunale avgifter i Oslo kommune
Oslo Kommune la i sitt budsjettforslag høsten 2020 til grunn en økning på 1,5 % for vann og avløp. Renovasjonsgebyret holdes uendret. Ny forskrift for innkreving av tilsyns- og feiegebyr er under utarbeidelse, inntil denne foreligger budsjetterer vi med samme kostnader som i 2020. Eiendomsskatten følger egne satser.
- Energikostnader
Energikostnadene har historisk sett har vært variable og er vanskelige å anslå. I tråd med estimater fra aktuelle leverandører har vi budsjettert med samme energikostnader som beregnet for hele 2020.
- Forsikring
Forsikringspremien for 2021 øker som en følge av indeksjustering på bygninger på 3,3 % fra 1. januar, samt forsikringsselskapets individuelle prisjustering basert på skadehistorikken i Rostedsgate 7 Borettslag.

Regnskap 2020 og budsjett 2021 følger vedlagt.

Vedtekter / husordensregler

- Borettslagets andelskapital er NOK 85.000 fordelt på 17 andeler pålydende NOK 5000,-.
- Bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være andelseiere i borettslaget.
- Ingen fysiske personer (enkeltpersoner) kan eie mer enn en andel. Juridiske personer som blir medlemmer av borettslaget kan erverve intill 10%, men likevel minst en av andelene i borettslaget.
- En andelseier har rett til å overdra sin andel, men erververen må godkjennes av styret for at erverver skal bli gyldig ovenfor laget.
- En andelseier som selv bor i boligen kan overlate bruken av deler av boligen til andre.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Vedlikeholdsplan for 2021/2022:
Vi fortsetter med å tette mindre sprekker på fasaden ut mot Deichmans gate, samt på hjørnet Rosteds gate /Deichmans gate, samtidig så renses takrennen, siden den er full av løv, og den renner over. Vi jobber med å hente inn tilbud på dette. Endebeslaget på terrassegulvet i loftleilighetene må utbedres, det er i dag for kort, slik at vann renner ned langs innvendig fasade. Vi jobber med å hente inn tilbud på dette. Vi kommer til å rehabiliterer innvendig fasade. Vi jobber med å hente inn tilbud på dette. Vi kommer til å etablere blomsterbed ut mot Deichmans gate, dette gjør vi selv på dugnad.

Iht. mail mottatt fra styret er nå fasaden ferdig. Styret vet ikke om noen nye prosjekter p.t, men opplyser at bygården er fra 1890, og det derfor kan oppstå behov for vedlikehold. Det må alltid forventes generelt vedlikehold av borettslaget. Innkalling og protokoll fra årsmøte følger vedlagt.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde dyr i leilighetene under forutsetning av at andelseieren følger de regler som andelseierne selv vedtar i generalforsamlingen. Følgende regler gjelder inntill andelseierne i generalforsamlingen vedtar noe annet:
- Ekstrementer som dyr etterlater seg skal fjernes umiddelbart.
- Hunder skal holdes i bånd og luftes utenfor borettslagets område.
- Dyr må holdes borte fra sandkasser.
- Dersom det kommer berrettigede klager over at dyreholdet sjenerer naboene ved lukt, bråk eller på annen måte, forplikter eieren seg til å fjerne dyret fra leiligheten dersom det ikke kan oppnås en minnelig ordning med den beboeren som blir sjenert.
- For øvrig vises det til politivedtektene for Oslo ang. dyrehold.
- Det er en uttrykkelig forutsetning for tillatelse til dyrehold av borettslagets dyreholdserklæring blir undertegnet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
Taklampene på kjøkken, stue og hovedsoverom følger ikke med.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til su@schalapartners.no eller SMS: 92 49 91 43 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

- Vannrør av typen fleksi og typen rør i rør system.
- Fordelerskap med stoppekraner for rør i rørsystem er montert på baderom, ved toalett.
- Oso varmtvannsberedere fra 2016 på 116 L. og 2018 på 117 L. er plassert på hylle i vaskeromsnisje.
- Leiligheten har naturlig ventilasjon, mekanisk avtrekk fra baderom og kullfilter på kjøkken. Vifte for mekanisk avtrekk er montert i tak i vaskeromsnisje.
- Røykvarslere tilkoblet sentralt brannvarslingsanlegg er montert i himlinger i gang og i vaskeromsnisje.
- Sikringsskap har automatsikringer. Skap er plassert i vaskeromsnisje, på vegg mot soverom B.
- Leiligheten har røykvarslere tilkoblet sentralt brannvarslingsanlegg og brannslukningsapparat.
- Leiligheten har i tillegg ekstra rømningsvei, via dør i vaskeromsnisje, mot baktrapp.
- Entrédør av typen trefiber har brannklasse B-30 og lydklasse 35 dB samt kikkehull.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport da disse danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Rosteds gate 7B, 0178, Oslo, Gnr. 208 bnr. 565 snr. 1, andelsnr. 6 i Borettslaget Rostedsgate 7 med orgnr. 889157542 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

16-21-0215

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.