#Idylliske Kampen, Skedsmogata 18
Solgt
En romslig og lys 2(3)-roms med solrik balkong, utsikt og gjennomgående planløsning. Moderne kjøkken 2016 og vedovn.
 • Prisantydning: 4 400 000,-
 • Omkostninger: 19 470,-
 • Totalpris: 4 489 930,-
 • Ligningsverdi: 987 522,-
Beregnet totalkostnad:
4 400 000,- (Prisantydning) 70 460,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 470 460,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 3 625,- (Noteringsgebyr forretningsfører) 8 995,- (Transportgebyr) -------------------------------------------------------- 19 470,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 489 930,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Aksje
 • Primærrom: 56 m²
 • Bruksareal: 56 m²
 • Bruttoareal: 61 m²
 • Etasje: 4
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1934
 • Gårdsnummer: 231
 • Bruksnummer: 416
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 239299597
 • Sist endret: 01.12.21 14:36
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 60%
  eier sin egen bolig
 • 98%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 20%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 92%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 16%
  er barnefamilier

 

Beskrivelse

Velkommen til en romslig og lys 2(3)-roms med sentral og rolig beliggenhet på idylliske Kampen. Dette er et område med flotte grøntområder skjermet for trafikk, samt har umiddelbar nærhet til de fleste service-tilbud! Dette er en mulighet du ikke må gå glipp av.

Verdt å merke seg:
Attraktiv 2(3)-roms toppleilighet!
Stue med romslige vindusflater og god takhøyde.
Moderne vedovn.
Stilrent kjøkken fra 2016.
Alle hvitevarene på kjøkken medfølger i salget.
Skips- og originalt tregulv som gir et klassisk preg.
Svært god planløsning.
Solrik balkong med gode solforhold.
Stort soverom som vender mot rolige næromgivelser.
Lyse og tidsriktige malte flater.
Leiligheten disponerer 2 boder.
Mulighet for å leie ekstrabod av aksjelaget.
Felles låsbart sykkelrom, vaskeri og trimrom.
Ingen dok.avg eller forkjøpsrett.
Veldrevet gård med god vedlikeholdshistorikk og økonomi.
Parkmessige fellesområder.
Bo i grønne omgivelser.
Sentral beliggenhet like ved t-bane og buss.

Vi ønsker deg velkommen til en hyggelig visning!

Innhold

Leiligheten ligger flott til i byggets 4. etasje og inneholder følgende:
Entré, åpen stue- og kjøkken, balkong og soverom.

I tillegg disponerer leiligheten 2 boder med følgende beliggenhet og størrelse:
- Loftsbod på ca. 6,5kvm (det er gulvarealet som er oppmålt, dette grunnet skråtak).
- Kjellerbod på ca. 7kvm.

Aksjelaget har også sykkelskur opptil flere steder rundt om aksjelaget, samt rom for oppbevaring av sykler i et bodrom under leiligheten.

Entré

Entreen gir et flott førsteinntrykk av boligen. Her møtes du har tidsrikig malte flater og slitesterkt skipsgulv. Boligen har calling-anlegg med portåpner og brannklassifiert (B30) inngangsdør. I entreen er det plass til å henge fra seg diverse yttertøy.

Stue

Tidløs og romslig stue med gode lysforhold. På stuen er det godt med plass til både sofagruppe og spisestue. I stuen finner du også en moderne vedovn, perfekt for kaldere høst- og vinterkvelder. Forøvrig ble det lagt inn fiber til laget i 2019. Grunnpakke fra Openet er inkludert i fellesutgiftene.

Balkong

Hyggelig balkong i sørvendt retning. Selger opplyser om flotte solforhold med sol fra ca. kl. 10/11 til ca kl. 19 på sommerstid. På balkongen har man plass til diverse møblement og beplantning. Balkongen har utsyn mot sjarmerende næromgivelser. Denne må oppleves!

Kjøkken

Stilrent kjøkken fra 2016 med tidsriktige hvite fronter og romslig benkeplate. Det er flislagt mellom benkeplate og overskap. Det er også overskapsbelysning og stikkontakter for diverse kjøkkenapparater. Kjøkkenet har frittstående oppvaskmaskin og integrert kjøleskap med frysedel, komfyr, mikro og platetopp. Ventilator er påkoblet avtrekkskanal. Alle hvitevarene på kjøkkenet medfølger i salget.

Bad

Romslig bad fra 2006, oppusset i regi av aksjelaget. Gulvet er flislagt med varme og veggene er flislagt. Taket er nedsenket med downlights. Det er vindu på badet. Ellers har badet vegghengt servantskap med glatte fronter, speil og overbelysning. Dusjhjørne med innfellbare glassdører, opplegg for vaskemaskin og vegghengt toalett.

Soverom

Leilighetens hovedsoverom har god plass til dobbeltseng og har flere møbleringsmuligheter. På soverommet er det en stor garderobe som medfølger i salget. Det er i tillegg plass til kontor inne på soverommet. Ellers er soverommet er malt i lyse fargetoner og det originale tregulvet er velbevart. Soverommet vender forøvrig ut mot rolige omgivelser.

Ekstra oppbevaring

Leiligheten disponerer 2 boder med følgende beliggenhet og størrelse:
- Loftsbod på ca. 6,5kvm (det er gulvarealet som er oppmålt, dette grunnet skråtak).
- Kjellerbod på ca. 7kvm.

I tillegg kan man leie ekstra bod om ønskelig av aksjelaget. Kontakt styret for nærmere spørsmål.

Felleskostnader

3 310 pr. mnd. Fibernett (Grunnpakke fra OBOS Openet) trappevask, vaktmestertjenester, forretningsførsel, kommunale avgifter, betjening av fellesgjeld med avdrag og renter, ordinært drift/ vedlikehold m.m.

Løpende kostnader

Fellesutgifter til aksjelaget. I tillegg må det påregnes utgifter i forbindelse med eget strømforbruk, forsikringer (innbo/løsøre), evt. kabel-TV for den som ønsker det.

Andel fellesgjeld

70 460

Andel formue

33 238

Fellesgjeld / lånevilkår

Aksjelaget har 2 lån med følgende lånevilkår:
Lånenummer: NORDEA-66151976104
Type lån: Annuitetslån
Saldo pr. 15.11.2021: 19.279.977,-
Rest nedbetalingstid: 5 år 3 md.
Antall terminer pr. år: 4
Type rente: Fast
Rente pr. 15.11.2021: 4,44%

Lånenummer: NORDE2-032407
Type lån: Serielån
Saldo pr. 15.11.2021: 9.116.562,-
Rest nedbetalingstid: 23 år 10 md.
Antall terminer pr. år: 4
Type rente: Flytende
Rente pr. 15.11.2021: 3,14%

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei / Nei

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 987 522 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 555 079 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 56 kvm, Bruksareal: 56 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 147 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Aksjelaget disponerer parkeringsplasser for utleie, også elbilplasser. Tildelingen skjer etter søknad, og deretter eventuell loddtrekning og venteliste. I tillegg er det flere bildelingsplasser tilgjengelig. Henvendelse til styret. Parkeringsplass følger ikke boligen ved salg, så selger må selv si opp plassen til kampen.parkering@gmail.com. Det påløper administrasjonskostnader til forretningsfører ved tildeling av parkering etter gjeldene priser.
Aksjelaget leier nå ut parkeringsplasser til delebilselskapet Hyre og bildelingslaget Bilkollektivet, som er enkelt tilgjengelig for de som bor her.

Ellers gjelder gateparkering etter områdets bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Bygård over fire etasjer samt kjeller og loft. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av mur- og betongkonstruksjoner samt naturstein. Fasader utført i teglstein. Yttertak av valmtaksform i trekonstruksjoner utvendig tekket med takstein (taket er ikke besiktiget).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger følgende attester:
Skedsmogata 18 - Skifte sluk og branngjennomf¢ring - Ferdigattest - 2006.
Skedsmogata 16-20 (reg 16) - Påbygg balkonger - Ferdigattest - 2000.
Skedsmogata 16-20 - Våningshus - Exdok (uattestert) - 1933.
Skedsmogata 16-20 - Utskift sluk og membran og nye vann- og avl¢psledninger - Ferdigattest - 2006. 

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

Aksjeeieren kan ikke uten skriftlig samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre.

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

I all hovedsak elektrisk oppvarmin. Det er en moderne vedovn i stue og varme i gulv på bad.

Energiforbruk

Energiforbruket er i følge selger ca. 14.000 kwh siste 12mnd.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

2007/196423-1/200  Pantedokument 14.02.2007 
BELØP: NOK 50.000.000
Panthaver:NORDEA BANK ABP FILIAL I NORGE  
Org.nr: 920058817
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata
1934/900936-1/105  Opprettelse av matrikkelenheten 19.06.1934 
OPPRETTELSE - FRADELT FRA VESTBYGT 9D - UTGÅTT

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Aksjelag

- Aksjeselskapet består av 433 leiligheter knyttet til aksjer.
- AS Kampens Byggeselskap er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 921104219.
- Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
- Aksjeselskapets revisor er Erfa Revisjon AS.
- Laget har en flott hjemmeside: https://vibbo.no/kampens-byggeselskap
- Styret har kontor i Normannsgata 52 med kontortid mandager mellom kl. 18.00 og kl.19.00.
- AS Kampens Byggeselskap har avtale med Bygårdservice om vaktmestertjenester Avtalen har en 3 måneders gjensidig oppsigelse.
- Boligaksjeselskapet har avtale med Centrum Vinduspuss og Rengjøringsbyrå AS om renhold av trappeoppganger, fellesvaskerier, styrekontor, vaktmesterkontor og trimrom.
- Boligselskapet har parkeringsplasser som leies ut etter ventelister. Beboere som ønsker plass kan ta kontakt pr. e-post til kampen.parkering@gmail.com
- Det er 9 fellesvaskerier. Vaskepolletter fås kjøpt hos vaktmester i kontortiden eller på styrekontoret mandag kl. 18.00 - 19.00. Vaskeriene i Nittedalsgate 16, Telemarksvingen 6,16 og 21 har elektronisk betaling.
- Aksjelaget har et felles trimrom i Bøgt. 31. For å bruke trimrommet må du signere en avtale om bruk av trimrommet som godkjennes av styret.
- Oppussing av leiligheten skal meldes inn til styret i forkant av oppussingen. En kortfattet søknad som beskriver tiltaket samt en faglig dokumentasjon der det er påkrevet.
- Aksjeselskapets eiendommer er forsikret i TRYG FORSIKRING med polisenummer 6625647.
- Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker.
- OBOS har fremforhandlet en kraftavtale med Entelios (tidl.LOS) på vegne av selskapene forvaltet av OBOS. AS Kampens Byggeselskap er tilsluttet avtalen med kraftleveranse til våre fellesanlegg.
- OBOS Opennet er leverandør av bredbåndtjenester til selskapet. Avtaleperiode er gjeldende fra 01.09.19 og løper i 5 år. Avtalen innebærer at bredbånd er inkludert i felleskostnadene. Beboerne sørger selv for sin egen TV avtale.

Forkjøpsrett

Nei.

Forsikring

Tryg forsikring Polisenummer: 6625647

Regnskap

I følge årsberetningen fra 2021 viser den et årsresultat på kr 6 087 906 fra resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.
I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Utført rehabilitering og vedlikehold av aksjelaget:
2019: Ombygging av søppelskur til innendørs sykkelparkering i B-kvartalet
2018: Utskifting til LED-belysning i oppganger og fellesareal i kjellere.
2017/2018: Oppussing av oppganger
2016/2017: Overflatebehandling av alle oppgangene
2015: Oppgradering og utvidelse parkering
2014: Oppussing/modernisering et fellesvaskeri. Oppgradering og utvidelse parkering. Det er lagt tilrette for 10 nye parkeringsplasser.
2012: Nye pipeløp samt rehabilitering utvendig. Nye vinduer kjøkken og soverom.
2009: Nytt callinganlegg.
2006: Oppussing av alle bad.
2005: Oppgradert elektrisk anlegg. Nye sikringsskap med automatsikringer. Nye soilrør kjøkken og bad.
2000: Opparbeide utearealet. Beplantning, utbedring gressplener. Nytt søppelskur i kvartal A og B.
1997: Utvendige malerarbeider. Balkonger, terrassedør og stuevinduer malt.

Styret bekrefter pr. epost den 17.11.2021:
- Er noen planlagt rehabilitering  i nærmeste fremtid som vil/er av betydning for ny eier?
Svar:  vi holder på med A) innlegging av mer strøm til felles fordelingsskap i kjeller, noe som vil muliggjøre økt strømuttak i den enkelte leilighet, men kostnader knyttet til oppgradering av sikringsskap i hver leilighet dekkes av den enkelte beboer, det øvrige dekkes over felleskostnadene. Jobben utføres av Kampen Installasjon (elektrikkerfirma).  B) vi har nettopp inngått en avtale med OBOS Prosjekt om utlysing av konkurranse for ny belysning på loft og i kjeller. Her vil det bli valgt leverandør, og satt i gang arbeider i løpet av vinteren.
C) vi er i ferd med å inngå avtale om befaring/inspeksjon/tilstandsvurdering av balkongdører og vinduer med firma Bygårdsservice. Senere vil det bli inngått avtale om utbedring og evt. utskifting av disse.
D) vi er i gang med oppgradering av utearealer, bygging av låsbare sykkelskur, beplanting og forskjønning av våre fellesarealer. Mye jobb her er allerede utført, men noe gjenstår og blir tatt i vinter og til sommeren.  Så langt har vi unngått å måtte heve husleien, men sterkt økte takster fra Oslo kommune på renovasjon, vann og avløp, samt høye strømpriser til vaskerier og felles belysning gjør at vi ikke kan love uforandret husleie. Husleien vil uansett bli justert opp med konsumprisindeksen (som vanlig), men en mindre husleieøkning utover dette kan ikke utelukkes.  
- Holder dere for tiden på med noe rehabilitering/oppgradering som er av betydning?
Svar: se ovenfor.  Vi er nettopp ferdig med en jobb til ca. kr. 130.000,- på reparasjon av sprekk i fasade Skedsmogate, men dette går under normalt vedlikeholdsbudsjett.
-  Evt. økning i fellesgjeld/fellesutgifter?
Svar:  se pkt. 1 - mindre økning, men må vurderes fortløpende.
- Har dere noen rettslige konflikter av betydning? 
Svar:  Nei, men vi har i år og i fjor hatt ganske store advokatutgifter gjennom OBOS (forretningsfører) mot Oslo kommune for å få dem til å etterleve lover, forskrifter og sine egne regler opp mot Plan-og Bygningsetaten, og mot sosiale tjenester. Disse kostnadene er dekket løpende.
- Hvem leverer kabel-TV/evt. nett hos dere? I tilfelle hvilken linje er inkludert i f.kost?
Svar:  kun fiberoptisk bredbånd er dekket av fellesutgifter, TV-pakker må den enkelte bestille og betale selv privat.

Husdyrhold

Tillatt. Dyrehold er som en hovedregel tillatt i selskapet, men Styret kan be om at dette opphører dersom gjentatte klager på dyrehold ikke fører frem.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: Rund glasslampe i stue. Speil i gang. Tre stykk sekskantede hyller i tre. Brannvarsler i stue.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ks@schalapartners.no eller SMS: 98 61 55 15 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport da disse danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker.

Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Fra 01.01.2022 endres avhendingsloven slik at det ikke lengre er adgang til å selge "as is" til forbrukerkjøper. Dette innebærer at alle forhold som ikke fremgår av ny tilstandsrapport vil kunne utgjøre en mangel. Kjøper plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.
 
Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Adresse og matrikkel

Skedsmogata 18, 0655, Oslo, Gnr. 231 bnr. 416 orgnr. 921104219 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

16-21-0213

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.