# Lillestrøm, Kanalveien 4
3 400 000,-
Stilren og romslig 3-roms i nybygg (2017) | Stor solrik balkong | Garasjeplass m/el. | Fjernvarme ink. | IN-lån

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 3 400 000,-
 • Omkostninger: 16 003,-
 • Totalpris: 5 766 003,-
 • Ligningsverdi: 832 416,-
Beregnet totalkostnad:
3 400 000,- (Prisantydning) 2 350 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 750 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 500,- (Medlemsskap BRL) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 16 003,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 766 003,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Borettslag
 • Primærrom: 67 m²
 • Bruksareal: 70 m²
 • Bruttoareal: 77 m²
 • Etasje: 7
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 2017
 • Gårdsnummer: 81
 • Bruksnummer: 2477
 • Energimerking:
  C
 • Finnkode: 235185823
 • Sist endret: 15.11.21 23:01
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 76%
  eier sin egen bolig
 • 57%
  av eiendommene har pris over 5 mill
 • 59%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 95%
  av boligene er nyere enn 20 år
 • 35%
  er gift

 

Beskrivelse

Velkommen til Kanalveien 4! Innbydende, moderne 3-roms i nybygg fra 2017. Leiligheten har en meget sentral beliggenhet i Lillestrøm sentrum med kort avstand til dagligvarer, apotek, restauranter og kafé.

Det er en åpen stue -/ kjøkkenløsning med store vindusflater som gir et godt lysinnslipp og sosial atmosfære, med en særdeles romslig balkong i forkant. Soverommene er romslige med god plass til oppbevaring og høyt oppe i 7. etg er det lite støy. Badet er lekkert og stort med plass til vaskemaskin/tørketrommel. I den innbydende entrèen er det ekstra lagringsplass i skyvedørsgarderoben. Sportsbod i kjeller medfølger!

- Gjennomgående og romslig planløsning
- Parkeringsplass i garasjeanlegg med el-lader
- Heisadkomst
- IN-ordning på lån
- Fjernvarme
- Miele hvitevarer på kjøkken
- Tilgang til el-sykler i garasjen

Innhold

Leiligheten har en flott beliggenhet i byggets 7. etasje med heisadkomst, og inneholder følgende:
Entré, stue, kjøkken, bad og to soverom.

I tillegg disponerer leiligheten en sportsbod i kjeller.

Entré

Entréen gir boligen et lyst og flott førsteinntrykk. Stor skyvedørsgarderobe med speilfront og rikelig med oppbevaringsplass. Ellers plass til oppheng av ytterklær og plassering av sko. Dørcalling med video og portåpner. Parkett på gulv, malte vegger og himling.

Stue

Lys, luftig stue med god plass til sofaseksjon, tv-reol og spisebord for hyggelig sammenkomster. Store vinduer og utgang til balkong gir svært gode lysinnslipp. Parkett på gulv, malte vegger og himling.

Balkong

Utgang fra stue/kjøkken til sydvendt balkong på ca. 10 m². Balkongen er belagt med terrassebord, stikkontakter og utebelysning. God plass til sittegruppe, elektrisk grill og flott beplantning. Balkongen har også en hyggelig utsikt.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger i åpen løsning mot stuen og skaper en luftig og sosial planløsning. Flott innredning med grå, profilerte fronter og god skap- og benkeplass. Malte flater mellom benkeplate og overskap med stikkontakter. Integrerte hvitevarer fra Miele: kjøleskap med fryser, oppvaskmaskin, stekeovn og induksjontopp. Vegghengt ventilator under overskap med avtrekk ut av bygget fra Villavent. Det er montert komfyrvakt på platetopp og lekkasjestopper under kjøkkenbenk. Parkett på gulv, malte vegger og himling.

Bad

Pent, tidsriktig bad fra byggeår. Dusjhjørne med innfellbare glassdører, vegghengt toalett, vegghengt servantskap med glatte fronter, stikkontakt og vegghengt speilskap med overbelysning over servant. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Flislagt gulv med varme, flis på vegg og malt himling med downlights.

Soverom 1

Romslig hovedsoverom med god plass til dobbeltseng og nattbord på begge sider. Mulighet for kommode / kontorpult dersom ønskelig. Stor skyvedørsgarderobe med speilfront medfølger. Parkett på gulv, malte vegger og himling.

Soverom 2

Soverom to passer utmerket til gjesterom, kontor eller barnerom. Plass til seng, nattbord og kontorpult. Garderobeskap med speilfront medfølger. Parkett på gulv, malte vegger og himling.

Beliggenhet

Leiligheten har en flott beliggenhet i Lillestrøm sentrum med alt av fasiliteter i umiddelbar nærhet. Flere butikker (Rema 1000 rett over veien og Kiwi minutters gange fra leiligheten), treningssenter, restauranter, kaféer mm.

Offentlig transport:
- Lillestrøm stasjon (tog) ca. 2 minutt gange fra leiligheten.

Kort vei til skoler og barnehager.
For nærmere informasjon, se vedlagt nabolagsprofil.

Felleskostnader

6 157 pr. mnd. Inkl. Garasje, strøm EL-bil, akonto fyring og varmtvann, kapitalkostnader, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, drift og vedlikehold mm.

Herav:
Garasje: 150,-
Strøm elbil: 250,-
Felleskostnader: 2.638,-
A konto oppvarming: 475,-
Kapitalkostnader OBBK01: 2.644,-

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til borettslagets faktiske kostnader.

Felleskostnader etter avdragsfri periode

Dersom fellesgjeld ikke nedbetales vil estimert avdrag på kr 4.380,- starte fra 01.04.2023.

Andel fellesgjeld

2 350 000,- pr. 04.10.2021.

Andel formue

15 582,- pr. 31.12.2020.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 2.350.000,- pr. 04.10.2021.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 15.582,- pr. 31.12.2020.

Selskapets totale lån og vilkår:
Lånenummer: OBBK01-98207521175
Lånetype: Annuitetslån
Restsaldo: 211.273.920,-
Restløpetid: 36 år 5 md.
Terminer pr. år: 12
Avdragsfrihet til og med 01.03.2023
Type rente: Flytende
Rente: 1,35%
Kapitalkostnad for andelsnr. 69: 2.644,-
Restgjeld for andelsnr. 69: 2.350.000,-
Estimert endring etter avdragsfrihet (01.03.2023): 4.380,- for andelsnr. 69.

Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Sikringsordning: Ja.
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

IN-ordning: Ja.
For selskap med IN-ordning sendes det ut giroer for felleskostnader og kapitalkostnader for 3 måneder av gangen. Sum kapitalkostnader endres dersom det skjer renteendringer og kommer da som tillegg på giroene påfølgende måneder (ev. fratrekk ved rentenedgang). Ved salg vil eventuelle krav som skyldes regulering av kapitalkostnader for tidligere periode følge selger. Det kan derfor påløpe restanse selv om felleskostnadene betales ut overtagelsesmåneden. IN innbetaling er mulig ved forfall pr. 30.03 og 30.09

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 832 416 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 774 721 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 67 kvm, Bruksareal: 70 kvm, Bruttoareal: 77 kvm

7. etasje med heisadkomst:
Bruksareal: 70 m².
Primærrom: 67 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, bad og to soverom.
Sekundærrom: 3 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 8 911 kvm, Eierform: Fellestomt

Felles tomt for borettslaget. Fellesområder opparbeidet med plenarealer, trær, prydbusker, diverse beplantning, sittegrupper, sykkelparkering, lekeapparater og garasjeanlegg.

Garasje / Parkering

Medfølgende garasjeplass med el-lader i felles, lukket garasjeanlegg. Ihht vedtektene disponerer andelsnummer 69 garasjeplass nr.7008.

Bruksrett til de ovennevnte parkeringsplassene kan kun overføres/selges sammen med borettslagsandelen den/de er knyttet til. Borettslagets parkeringsbehov ivaretas gjennom at det gis bruksrett til garasjeplass i Jernbanegata Lillestrøm eierseksjonssameie. Det fremgår av egen liste hvilke andeler som er tilknyttet de ulike plassene. Listen følger som vedlegg til vedtektene (Vedlegg 1). Kostnader knyttet til drift og vedlikehold av p-plass i garasjekjeller, som f.eks. garasjeport, renhold av garasjeanlegget, forsikring og lignende fordeles med lik andel pr. p-plass som disponeres.

Ellers gateparkering etter områdets gjeldende regler. Flere garasjeanlegg med avgiftsparkering i området.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Lillestrøm kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligblokk over 8 etasjer samt kjeller. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betongkonstruksjoner. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med fasadeplater. Yttertak i saltaksform samt tilnærmet flatt utvendig tekket med takpapp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har Swedoor glatt entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB med kikkehull. Balkongdør og vinduer med karmer av tre, og to-lags glass fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest - Portalen - Nybygg bolig/næring/hotell og torg - gnr 81 bnr 2477 og gnr 81 bnr 2586 - Kanalveien 4, 6, 8, 14 og 18, Tærudgata 10, 12 og 16 samt Stillverksveien 28 (hotell), datert 22.10.2018. Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser. Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med radiatorer tilkoblet felles varmesentral og gulvvarme. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann.

Energiforbruk

2020 = 1647,313 kWh. Ca. kr. 2910.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig, forretning og næring. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
2003/6872-1/8  Best. om adkomstrett  
02.05.2003 
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:81 Bnr:4  
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:81 Bnr:2160  
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:81 Bnr:2474  
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3030-81/2477
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2003/6872-2/8  Erklæring/avtale  
02.05.2003 
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:81 Bnr:4  
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:81 Bnr:2160  
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:81 Bnr:2474  
Rett til å sette opp henvisningsskilter
Overført fra: 3030-81/2477
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2003/6872-3/8  Erklæring/avtale  
02.05.2003 
Forbud mot å drive messe- eller konferansevirksomhet
Overført fra: 3030-81/2477
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2003/8119-1/8  Best. om vann/kloakkledn.  
21.05.2003 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Rettighetshaver
ROM Eiendomsutvikling AS
Overført fra: 3030-81/2477
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2003/10817-1/8  Erklæring/avtale  
30.06.2003 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Overført fra: 3030-81/2477
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2004/13407-1/8  Bestemmelse om veg  
10.08.2004 
til bruk som felles adkomst.
Bruksrett for Skedsmo kommune samt alminnelig ferdsel til
Tærudparken og Tærudgata (gangvei) m.v
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3030-81/2477
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2006/124891-1/200  Erklæring/avtale  
01.02.2006 
Rettighetshaver:STATENS VEGVESEN  
Org.nr: 971032081
Bestemmelse om vannledning
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3030-81/2477
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2015/97344-1/200  Erklæring/avtale  
03.02.2015 
Rettighetshaver:STATENS VEGVESEN  
Org.nr: 971032081
Bestemmelse om drift og vedlikehold av overvannsledningsanlegg
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3030-81/2477
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2017/83348-1/200  Erklæring/avtale  
27.01.2017 
Rettighetshaver:ELVIA AS  
Org.nr: 980489698
Rettigheter og plikter ved bygging, drift og vedlikehold av nettstasjon i bygg, 1 etg. (stedsevarig rett)
Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om beplantning
Overført fra: 3030-81/2477
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2017/1179303-1/200  Bestemmelse om veg  
25.10.2017 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra:LILLESTRØM KOMMUNE  
Org.nr: 820710592
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:81 Bnr:2586  
Overført fra: 3030-81/2477
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2017/1179303-3/200  Erklæring/avtale  
25.10.2017 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra:LILLESTRØM KOMMUNE  
Org.nr: 820710592
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:81 Bnr:2586  
Bestemmelse om parkering for sykkel
Overført fra: 3030-81/2477
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2017/1179303-5/200  Bestemmelse om vannledning  
25.10.2017 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra:LILLESTRØM KOMMUNE  
Org.nr: 820710592
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:81 Bnr:2586  
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Overført fra: 3030-81/2477
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2017/1179303-7/200  Bestemmelse om kloakkledning  
25.10.2017 21:00  
Kan ikke slettes uten samtykke fra:LILLESTRØM KOMMUNE  
Org.nr: 820710592
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:81 Bnr:2586  
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Overført fra: 3030-81/2477
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2017/1354813-1/200  Pantedokument  
04.12.2017 21:00 
BELØP: NOK 319.200.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884
 
2017/1354866-1/200  Felles pantedok bor.innsk  
04.12.2017 21:00 
BELØP: NOK 319.200.000
Panthaver:Fremtidige Andelseiere I Borettslaget Representert Ved Styret, Jf. Lov Om Borettsalg 2-11. 1. Ledd  
Lnr: 20004601
 
2017/1354866-2/200   ** Prioritetsbestemmelse  
04.12.2017 21:00  veket for: PANTEDOKUMENT 2017/1354813-1/200
 
Grunndata
2020/1553105-1/200  Omnummerering ved kommuneendring  
01.01.2020 00:00 
 
2017/1251121-1/200  Seksjonering  
09.11.2017 21:00 
opprettet seksjoner: snr: 2
formål: Samleseksjon bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 36/100
 
2020/3368196-1/200  Reseksjonering  
20.11.2020 21:00 
snr: 2
formål: Samleseksjon bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 36/100
Endring av tilleggsdel
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Lillestrøm kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslag: Portalen lillestrøm borettslag, Orgnr: 915565158

Borettslaget utgjør seksjon 2 av Jernbanegata Lillestrøm eierseksjonssameie, som i tillegg til borettslagets samleseksjon for 144 boliger, består av to næringsseksjoner, en kontorseksjon, seksjon 1, og en forretningsseksjon, seksjon 3.

- Boligselskapets hjemmeside: http://portalenbrl.no/0697
- Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
- Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.
- Borettslaget har kamera overvåking av alle innganger fra gata og fra garasje.

Forkjøpsrett

Det foreligger forkjøpsrett for Obos-medlemmer. For nærmere informasjon rundt meldefrist, se obos sine hjemmesider eller ta direkte kontakt med megler.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6616319

Regnskap

Regnskap 2020:
- Inntekter
Driftsinntekter i 2020 var til sammen kr 8 883 856. Dette er kr 1 105 144 lavere enn budsjettert og skyldes i hovedsak lavere rente på lån.
- Kostnader
Driftskostnadene i 2020 var til sammen kr 4 564 377. Dette er kr 168 577 høyere budsjettert.
- Resultat
Årets resultat på kr 9 178 631 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.
- Individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN)
I løpet av 2020 ble det innbetalt kr 8 815 000 på IN-ordningen. Innbetalingen ble brukt til å nedbetale den enkeltes andel av borettslagets fellesgjeld.
Årsresultat korrigert for innbetalinger gjennom IN-ordningen er kr 363 631.
- Disponible midler
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2020 kr 2 212 606 og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

Budsjett 2021:
- Drift og vedlikehold
I posten drift og vedlikehold er det beregnet kr 1 030 000 til generelt vedlikehold.
Kommunale avgifter i LILLESTRØM kommune
- Energikostnader
Energikostnadene har historisk sett har vært variable og er vanskelige å anslå. I tråd med estimater fra aktuelle leverandører har vi budsjettert med samme energikostnader som beregnet for hele 2020.
- Forsikring
Forsikringspremien for 2021 er budsjettert med kr 271 170. Premieendringen er en følge av indeksjustering på bygninger på 3,5 % fra 1. januar, samt forsikringsselskapets individuelle prisjustering basert på skadehistorikken i Portalen Lillestrøm Borettslag
- Lån
Portalen Lillestrøm Borettslag har lån i OBOS banken med flytende rente på 1,5% pr. 23.03.2021. For opplysninger om opprinnelig lånebeløp og restsaldo henvises til note i regnskapet.

Regnskapet for 2020 og budsjett 2021 følger vedlagt.

Økonomi:
Portalen borettslag har en god og stabil økonomi. Budsjettet for 2021 er gjort opp i balanse. Det er tatt høyde i budsjettet for eventuelle mindre oppgraderinger og mindre ekstra vedlikeholdsarbeider. Styret har ingen planer om å endre felleskostnadene. Borettslagets midler har fra starten vært plassert på en sparekonto og en driftskonto i OBOS banken med omtrent halvparten på hver konto. Dette gir i dag en svært lav rente.
I 2020 plasserte styret derfor 2,2 mill kroner på en NIBOR90 konto i OBOS banken. En NIBOR90 konto har tre måneders oppsigelse og gir en rente på NIBOR +0,6%. Den gang ga det en rente på drøyt 2%. På grunn av fakturaen fra Lillestrøm kommune på kommunale avgifter måtte denne plasseringen sies opp relativt snart slik at borettslaget skulle være tilstrekkelig likvid. Styret har nå gjort en ny plassering i en NIBOR90 konto på 1 mill kroner til dagens rente på 1%.

Vedtekter / husordensregler

- Borettslaget utgjør seksjon 2 av Jernbanegata Lillestrøm eierseksjonssameie, som i tillegg til borettslagets samleseksjon for 144 boliger, består av to næringsseksjoner, en kontorseksjon, seksjon 1, og en forretningsseksjon, seksjon 3.
- Borettslagets garasjeplasser er organisert som tilleggsdeler til samleseksjon for boligene, og er lokalisert i plan U1 i eierseksjonssameiet.
- Ved et hvert eierskifte må erververen godkjennes av styret for å få rett til å bruke boligen.
- Dersom en andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget - utpekt av OBOS - forkjøpsrett.
- Borettslaget eier seks elsykler med tilhørende ladepunkter plassert i plan U1 i garasjekjeller. Syklene er tilgjengelig for beboere i borettslaget og borettslaget er ansvarlig for drift og vedlikehold av ladepunkt og sykler.
- Andelseieren kan ikke uten godkjenning fra styret overlate bruken av boligen til andre.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Iht. årets generalforsamling:
- Gebyr fra Nedre Romerike brann og redning for unødig brannalarm belastes den andelseieren som har utløst alarmen og som har unnlatt å avstille alarmen før det har gått 4 minutter.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring.

Ved dyrehold gjelder følgende bestemmelser:
1. Det forutsettes at eier av dyret er kjent med politivedtektene angående dyrehold og straffebestemmelsene som gjelder for å holde dyr. Hunder skal føres i bånd innenfor borettslagets område.
2. Eier av dyret skal straks fjerne ekskrementer som dyret måtte etterlate på eiendommen.
3. Dyr må holdes borte fra lekeplasser og sandkasser.
4. Eier av dyret er ansvarlig og erstatningspliktig for en hver skade som dyret måtte påføre person eller eiendom, f. eks. oppskraping av dører og karmer, skade på blomster, planter, grøntanlegg m.v.
5. Kommer det inn skriftlige berettigede klager over at et dyrehold sjenerer naboer gjennom lukt, bråk etc. eller på annen måte er til ulempe, f. eks. gir allergiske reaksjoner eller skaper redsel eller angst, kan styret kreve dyret fjernet hvis ikke en minnelig ordning med klageren kan oppnås. I tvilstilfeller avgir styret etter forhandling med partene hvorvidt en klage er berettiget.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: Skap på gjesterom.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til as@schalapartners.no eller SMS: 91 53 59 14 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Energiavregning: Boligselskapet har avtale med Techem om leveranse av energiservicetjenester. OBOS fakturerer den enkelte beboer a konto på vegne av Techem sammen med ordinær innkreving av felleskostnader. Techem avregner faktisk energiforbruk pr år mot innkrevd a kontobeløp. Avregning og evt. justering av a kontobeløp skjer årlig. Ved salg av boligen må kjøper/selger lese av måler og selv sende inn avlesningsskjema til Techem Norge AS. Skjemaet kan lastes ned fra Techem sine sider http://www.techem.no. For spørsmål om innhenting av målerdata i forbindelse med eierskifte, kontakt Techem på: Telefon 22 02 14 59, kl 09.00 - 14.00 på hverdager, eller e-post: kundeservice@techem.no

- Leiligheten har røykvarsler tilkoblet felles sentral. Brannslukkningsapparat i pulver fra 2017.
- Sikringsskap med automatsikringer plassert i bod. Hovedsikring og strømmåler er plassert i felles målerskap (ikke besiktiget).
- Leiligheten har hovedsakelig skjult elektrisk anlegg.
- Vannrør av typen rør-i rør system fra byggeår.
- Synlige avløpsrør i plast fra byggeår. Fordelerskap med stoppeventiler er plassert på bad.
- Leiligheten er oppvarmet med radiatorer tilkoblet felles varmesentral og gulvvarme på bad. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann.
- Leiligheten har Swedoor glatt entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB med kikkehull.
- Balkongdør og vinduer med karmer av tre, og to-lags glass fra byggeår.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Kanalveien 4, 2004, Lillestrøm, Gnr. 81 bnr. 2477 snr. 2, andelsnr. 69 i Portalen lillestrøm borettslag med orgnr. 915565158 i Lillestrøm kommune

Oppdragsnummer

16-21-0201

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.