#LUNDEN/ BJERKE, Lunden 9 A
3 230 000,-
Lys og lekker 2-roms selveierleilighet | Vestvendt balkong | V.vann og fyring inkl. | Vesentlig oppusset 2019

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 3 230 000,-
 • Omkostninger: 92 269,-
 • Totalpris: 3 402 353,-
 • Ligningsverdi: 695 731,-
Beregnet totalkostnad:
3 230 000,- (Prisantydning) 80 084,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 310 084,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 82 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 3 310 084,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 500,- (Innflyttingsgebyr) -------------------------------------------------------- 92 269,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 402 353,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Eierseksjon
 • Primærrom: 39 m²
 • Bruksareal: 39 m²
 • Bruttoareal: 44 m²
 • Etasje: 3
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1964
 • Gårdsnummer: 88
 • Bruksnummer: 269
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 231650913
 • Sist endret: 17.10.21 10:16
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 70%
  eier sin egen bolig
 • 68%
  av eiendommene har pris over 5 mill
 • 74%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 100%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 26%
  er barnefamilier

 

Beskrivelse

Velkommen til Lunden 9A! Boligen er en lys og lekker 2-roms med flott intern beliggenhet i 3. etasje. Alle vinduene vender mot vest og den frodige bakhagen. Leiligheten ble i 2019 vesentlig oppusset med bl. annet nytt kjøkken i en velfungerende åpen løsning, ny 1-stavs laminat og nymalte overflater.

- Vestvendt balkong på 4 m²
- Lekkert kjøkken fra 2019 i åpen løsning til stuen
- Flislagt bad oppusset i regi av samiet i 2011
- Leiligheten har en god og åpen planløsning
- Lave fellesutgifter på kr. 3.143,- pr. mnd
- Varmtvann, fyring, internett og kabel-tv inkl.
- Leiligheten disponerer en kjeller- og loftsbod
- Mulighet for garasjeleie ved ledighet
- Utleie er tillatt
- Sentralt og rolig område
- Frodige omgivelser
- Kort vei til kollektivtransport og gode servicetilbud
- Nærhet til marka og turterreng

Innhold

Flott 2-roms beliggende i byggets 3. etasje, leiligheten inneholder følgende:
Entré, stue, kjøkken, bad og soverom. Utgang fra stue til vestvendt balkong på ca. 4 m².

I tillegg disponerer leiligheten:
- 1 kjellerbod på ca. 1,5 m².
- 1 loftsbod på ca. 9 m² gulvareal. Bod med skråtak.

Entré

Hyggelig inngangsparti med gode muligheter for oppheng av ytterklær og plassering av sko. Dørtelefon med portåpner. 1-stavs laminat på gulv, malte vegger og himling.

Stue

Lys luftig stue med plass til sofaseksjon, spisebord og tilhørende møblement. Store vindusflater gir rommet gode lysinnslipp og hyggelig utsikt. 1-stavs laminat på gulv, malte overflater og himling.

Direkte adkomst til vestvendt, solrik balkong på ca. 4 m². Balkongen fungerer utmerket som en forlengelse av leiligheten på sommerstid. Plass til sittegruppe, hyggelig beplantning og elektrisk grill. Metallkonstruksjon med med pvc-heller på gulv.

Kjøkken

Flott kjøkkeninnredning fra 2019 med sorte, slette fronter, laminert benkeplate med kitchen board over benk, samt nedfelt vask. Integrert oppvaskmaskin, komfyr, induksjonstopp og mikrobølgeovn. Det opplyses at det mangler kullfilter på ventilator og sokkel på oppvaskmaskin er løs. Kjøkkenet ligger ellers i åpen løsning til stuen og skaper en romslig og sosial planløsning.

Bad

Pent, flislagt baderom med dusj med dusjvegger i herdet glass, vegghengt toalett, heldekkende servant på underskap, overskap med speil og opplegg til vaskemaskin. Flis på gulv med varmekabler, flis på vegger og malt himling. Badet er oppusset i 2011 i regi av sameiet.

Soverom

Vender mot rolig gårdsrom. Plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeløsning. 1-stavs laminat på gulv, malte vegger og himling.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et attraktivt, sentralt og barnevennlig boligområde på Bjerke i Oslo. Det er kort vei til et godt offentlig kollektivtilbud som bringer deg inn og ut av sentrum på korte 15 minutter. Du finner en rekke butikker, servicetilbud og fasiliteter i nærområdet med gangavstand. Det er i tillegg kort vei til Økern og Linderud senter med bl.a. frisør, post/bank, vinmonopol, restauranter, lege, tannlege og rikelig med butikker og andre servicetilbud.

Bjerkedalen park ligger rett ved boligen, med fine promenader, paviljong, sandstrand og dam med bademuligheter. Parken er svært pent beplantet og det er etablert volleyballbane og basketballbane. Fra eiendommen er det også kort gange til Linderud og Årvoll idrettsplass, sistnevnte med fotballbaner som islegges vinterstid. Like ved anlegget ligger også Årvoll gård - et kulturelt og sosialt møtested for store og små.

Det er ca. 2,3 km til Oslo skisenter Grefsenkollen. Herfra er det fine turveier inn mot Trollvannsstua og deilige badevann. På toppen av Grefsenkleiva ligger populære Grefsenkollen restaurant. Med fantastisk utsikt mot fjorden og hovedstaden har restauranten en eventyrlig ramme for både dagsutflukter, utekonserter og andre trivelige begivenheter.

Felleskostnader

3 143 pr. mnd. Inkl. Varmtvann, fyring, kabel-tv og internett (Telenor, grunnpakke 20/20 og T-We) snømåking, kommunale avgifter, betjening fellesgjeld, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, m.m.

Herav:
Fellesutgifter kr. 1 880,-
Lån kr. 747,-
A konto energi - varme kr. 516,-

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til borettslagets faktiske kostnader.

Løpende kostnader

Fellesutgifter til sameiet, strøm, evt. fremtidig eiendomsskatt, alarm, forsikring (løsøre, innbo mm).

Andel fellesgjeld

80 084,- pr. 31.12.2020

Andel formue

47 329,- pr. 31.12.2020

Fellesgjeld / lånevilkår

Langsiktig gjeld:
Sameiet har lån i Handelsbanken. Restgjeld per 22.06.2020 er kr. 10 954 211,-
Lånet gjelder rehabilitering, reparasjon og vedlikehold. Lånet ble rentejustert fra 3,05% p.a. til 2,90% p.a. i juni 2020, og betales over 12 terminer i året. Forventet innfrielsesdato er 01.08.2029. Se sameiets regnskap med noter.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteået 2021. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er 4 millioner. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/

Det foreligger ikke eiendomsskatt for 2021 for denne seksjonen. Det gjøres likevel oppmerksom på at dette kan endres i fremtiden.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Sikringsordning: Nei
IN-ordning: Nei

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 695 731 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 504 630 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 39 kvm, Bruksareal: 39 kvm, Bruttoareal: 44 kvm

3. etasje:
Bruksareal: 39 m².
Primærrom: 39 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, bad, entré, 1 soverom. Utgang fra stue til balkong på ca. 4 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Barnehage / skole i området

Se vedlagt nabolagsprofil.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 16 942 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Sameiet disponerer parkeringsplasser for eiere i sameiet og gjesteparkeringer. Ifølge sameiet er det ikke lang venteliste på parkeringer. Pris på dette er ca. 1200,- kr per år. Sameiet har søkt om å få montert hurtigladere for sameiets fellesbruk. Ta kontakt med styre for mer informasjon.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligblokk bygget i 1959. Støpt betong. Fundamentert på fast grunn/fjellgrunn. Grunnmur i betong. Yttervegger i betongkonstruksjon, fasader med av spekket teglstein. Saltak tekket med takstein. Støpte trapper. Innervegger i betongkonstruksjon og bindingsverk. Etasjeskillere i støpt betong.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for oppføring av boligblokk datert 13.08.1964.
Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Leiligheten blir oppvarmet ved sentralfyr via radiatorer.
Felles varmtvann-system.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter F
For fullstendig energiattest, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Lunden - Oppgradering til blågrønn bygate - Bestilling av oppstartsmøte
Saksnummer: 202107219 - Reguleringssak                
Mottatt sak: 27.04.2021
Se saksinnsyn hos plan- og bygningsetaten her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202107219

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1961/15362-1/105  Erklæring/avtale  
23.11.1961 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-88/269
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1962/5806-1/105  Bestemmelse om veg  
07.05.1962 
Bestemmelse om kloakkledning
Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn
Korrekt dok.nr. er iht gammel grunnbok og pantebokskopi: 5306/1962
Overført fra: 0301-88/269
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1962/9395-1/105  Best. om vann/kloakkledn.  
01.08.1962 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-88/269
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1962/13450-1/105  Erklæring/avtale  
24.10.1962 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Overført fra: 0301-88/269
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1965/76-1/105  Bestemmelse om veg  
05.01.1965 
Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-88/269
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1968/18343-2/105  Erklæring/avtale  
26.11.1968 
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. garasjerTinglyst med dbnr 18343 - 18348/68
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-88/269
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1984/66094-3/105  Urådighet  
20.12.1984 
PANTERETT TIL SAMEIET OPPAD TIL: NOK 50,000 MED PRIORITET
ETTER 80% AV TAKSTVERDI TIL ENHVER TID
OVERDRAGELSE SKAL GODKJENNES AV STYRET

Grunndata
1984/66094-2/105  Seksjonering  
 20.12.1984 
opprettet seksjoner: snr: 45
formål: Bolig
sameiebrøk: 7/1086
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 121 SEKSJONER
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameie: Sameiet Lunden 7-17, Orgnr: 983528619
Sameiet består av 121 boligseksjoner.

Forkjøpsrett

Det foreligger ikke forkjøpsrett.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA. Polisenummer: 72060210

Regnskap

Resultatregnskapet viser et overskudd på kr 1.457.751,-. Dette er noe bedre enn budsjettert og skyldes i hovedsak en endring av fordelingen vedr. føring/avregning av fjernvarme til oppvarming.

Vedtekter / husordensregler

- Ved overdragelse av seksjon - såvel frivillig som tvungen - skal erverver godkjennes av styret. Godkjenning kan bare nektes der det foreligger saklig grunn.
- Ingen kan erverve mer enn to seksjoner i sameiet.
- Ved utleie eller utlån (av mer enn 3 mnd.s varighet) skal det søkes styret på fastsatt skjema og leietager eller lånetaker må godkjennes av styret før innflytting.
- Gebyr for behandling av utleiesøknad kr. 500.- må innbetales før godkjenning vil bli gitt.
- Sameiet har retningslinjer for antall personer som kan bo i en leilighet i sameiet: 1 person pr. 10 kvm, feks. en 4 roms leilighet på 78 kvm kan beboes av inntil 7 personer.
- Skal det foretas bygningsmessige endringer i leilighetene, må bygningsmyndighetenes tillatelse foreligge, og styrets godkjenning innhentes før arbeidene igangsettes. Slik godkjenning kan ikke nektes uten saklig grunn.
- Det er ikke tillatt å legge ut/henge opp mat til fugler da dette tiltrekker rotter og andre skadedyr.
- Uten sameiets skriftlige samtykke må det på fellesarealer eller fasader ikke anbringes antenner, plakater, skilt, monteres automater osv, bemales vinduer eller vegger. Ved bytte av inngangsdør/verandadør til leilighet samt montering av markise må også samtykke innhentes, for å hindre at farge og utførelse avviker fra det som er vanlig i sameiet. Oppsetting av parabolantenner på fasade, tak, frittstående stativ, i trær på eiendommen eller inn på veranda, er ikke tillatt.
- Trappevask utføres av renholdspersonale en gang i uken. Ved inn- og utflytting skal trapper vaskes.
- Vaskeri finnes i Lunden 11A. Maskinene er utstyrt med kortautomat. Maskinene skal rengjøres etter bruk, og de bestilte vasketider skal ikke overskrides.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det må forventes generelt vedlikehold av sameiet. Innkalling og protokoll fra årsmøte følger vedlagt.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt. Dyreeiere er ansvarlig for å fjerne ekskrementer. Det er båndtvang på området. Dyr må ikke luftes rett utenfor inngangene eller på områder hvor det er installert lekeapparater for barn. Dyr skal ikke oppholde seg i oppgangene. Dyreeier er økonomisk ansvarlig for utbedring av skader dyret måtte forårsake på sameiets eiendom.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til sh@schalapartners.no eller SMS: 95 77 10 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter nærmere avtale med eier. Leiligheten selges slik den fremstår på visning, uten ytterligere rengjøring.

Diverse

- Kabel-TV.
- Brannslukkingsapparat.
- Røykvarsler.
- Porttlf.
- Naturlig avtrekk på badet. Ventilator på kjøkken.
- Sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbryter. Skap plassert i oppgang.
- Avløpsrør fra nyere årstall. Materialtype på synlige deler er av PVC.
- Vannrør fra nyere årstall. Materialtype på synlige deler er av kobber og pex-rør. Fordelerskap i himling på badet.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Lunden 9 A, 0598, Oslo, Gnr. 88 bnr. 269 snr. 45 orgnr. 983528619 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

16-21-0174

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.