# ENSJØ / TØYENTAKET, Ensjøveien 4
3 190 000,-
Ny 4-roms toppleilighet med 2 balkonger | 2 bad | Garasjeplass | Ferdigstilles Q3/Q4 2023 | Salg av kontraktsposisjon

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 3 190 000,-
 • Omkostninger: 81 159,-
 • Totalpris: 9 011 159,-
Beregnet totalkostnad:
3 190 000,- (Prisantydning) 5 740 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 8 930 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 25 000,- (Adminstrasjonsgebyr) 50 000,- (Transportgebyr) 5 000,- (Andelskapital) -------------------------------------------------------- 81 159,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 9 011 159,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Borettslag
 • Primærrom: 87 m²
 • Bruksareal: 87 m²
 • Etasje: 4
 • Antall rom: 4
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 3
 • Byggeår: 2023
 • Gårdsnummer: 128
 • Bruksnummer: 36
 • Finnkode: 231085454
 • Sist endret: 01.12.21 18:34
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 65%
  eier sin egen bolig
 • 55%
  av eiendommene har pris over 5 mill
 • 98%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 100%
  av boligene er nyere enn 20 år
 • 22%
  er barnefamilier

 

Salg av kontraktsposisjon

Salget omfatter kontrakt til leilighet nr B404 i prosjektert oppføring av to nybygg bestående av 88 leiligheter og næringslokaler i 1. etasje. 
En 4-roms toppleilighet med to balkonger, to bad, en garasjeplass i felles anlegg, en sportsbod i garasjekjeller samt rett til bruk av borettslagets fellesareal.

Boligen er under oppføring og vil ligge i byggets 4. etasje. Boligen får en god planløsning, med entrè, gang, stor åpen kjøkken- og stueløsning med utgang til balkong på begge sider. Videre inneholder leiligheten to flislagte bad og tre soverom. Noen av leilighetene i bygg B gjør det mulig å etablere hybel, jf prospekt fra utbygger.

Tilvalgsprosessen har ikke startet pt (august 2021). Ny eier vil få muligheten til å bestille tilvalg / tilpasninger når utbygger åpner tilvalgsprosessen, så her har du gode muligheter for å skape din egen drømmeleilighet. Les prospekt fra utbygger for nærmere spesifikasjoner, detaljer, muligheter og betingelser.

Pris for boligen er som følger:
Merverdi iht kontraktsposisjon kr 240 000,-
Kontraktssum iht opprinnelig kontrakt: kr 2 950 000,-
Fellesgjeld stipulert iht kontrakt kr 5 740 000,-
Totalpris ekskl. omk. kr 8 930 000,-
Totalpris inkl omk. kr 9.011.159,-

Det henvises til prosjektets nettside for ytterligere informasjon samt komplett, opprinnelig salgsoppgave : https://neptuneproperties.no/vare-boliger/ensjoveien-4/prospekt

Utstyr

Dørklokke
Det leveres porttelefon med videokamera ved inngangsdørene, kodetablå ved garasjeport. Svarapparat med fargeskjerm i hver leilighet.

TV/bredbånd
Det leveres ett stk. data- og TV-punkt i stue. Utbygger tegner abonnement for TV, internett, telefon, fibernett eller tilsvarende med inntil 3 års bindingstid på vegne av borettslaget.

Elektrisk anlegg
Det legges opp skjult elektrisk anlegg, med brytere og kontakter i hvit utførelse.

Postkasser
Felles postkassestativ, montert innvendig ved inngangspartiet eller i portalen ved inngangspartiet.

Felles takterrasser
Trykkimpregnert spaltegulv og rekkverk i lakkert/malt stål eller aluminium med glassflater. Det leveres sedumdekke og bred gesims utenfor rekkverket. Det leveres plassbygde fastmonterte benker i trykkimpregnerte materialer. På begge takterrasser vil det bli levert pergola over et felles spiseområde i tilknytning til et eget utekjøkken. Det leveres også bord og stoler til dette området. Det vilbli opparbeidet plantefelt med stauder og
buskbeplantning, og plantekasser for dyrking av grønnsaker iht. landskapsplan. Begge takterrassene vil få toalett og et treningsområde med enkle treningsapparater. Det blir opparbeidet private takhager, 4 stk på bygg A og 10 stk på bygg B med skjermede spilevegger, belysning og låsbar dør. Takhagene kan kjøpes i tillegg til leiligheten. Det leveres en frostsikker utekran og en utvendig stikkontakt per takterrasse. Det er utarbeidet en egen belysingsplan for takterrassene med god grunnbelysning og stemningsbelysning langs plantefelt og ved pergola.

Utomhus
Foreløpig utomhusplan er inntatt i prospektet. Endelig utomhusplan vil bli utarbeidet i forbindelse med detaljprosjekteringen. Fellesareal med gress, beplantning og torg med belegningsstein. Alle gang- og kjøreveier leveres med asfalt eller belegningsstein. Kantskille i overganger mellom asfalt/
belegningsstein og grøntarealer. Lekeareal med lekeapparater. Flettverksgjerde og/eller spilerekkverk monteres der det er krav til sikring på grunn av høyder. Snøsmelteanlegg leveres i bratte partier i
kjørebanen til garasjeanlegget. Det leveres utvendig belysning med lyssensor på fellesarealer i form av pullerter/lysmaster og lamper ved inngangspartiene og i nedkjøringsrampen. En stikkontakt utvendig ved inngangspartiene og i garasjekjeller ved trapperom/heishus. Disse er tilknyttet fellesanlegget. Det leveres 3 stk. frostsikre utekraner per bygg på fellesareal bakkeplan, endelige plassering avklares under detaljprosjekteringen.

Standard

Entreprenørens interiørarkitekt har utarbeidet tre ulike interiørkonsepter - Urban, Pure og Calm. Urban blir levert som standard, og dette konseptet er nærmere beskrevet i romskjema. De to andre konseptene kan velges som tilvalg mot et pristillegg.

Urban er standard for alle leilighetene, og har varme gråbeige toner kombinert med mørk eik. De stramme rammene skaper en sofistikert atmosfære, hvor det er rom for å skape din helt egen stil med tekstiler og aksentfarger.
Fargepalett: Klassisk hvit /Sheer Grey
Materialvalg: Kjøkkenfront One i sort eikestruktur. Benkeplate, 20 mm Sandstone laminat. Hvitpigmentert enstavs parkett på gulv. Fliser i lys, varm tone på badet.

Veggene består av betong eller stenderverk av stål/tre kledd med gips som er sparklet og malt. Alle innervegger i lett konstruksjon leveres isolert.

Innvendig takhøyde er ca. 250 cm. Nedforet gipshimling må påregnes i entré/gang, bod, bad og over overskap grunnet downlights og/ eller tekniske føringer. Mindre nedforinger og/ eller innkassing av tekniske føringer vil også kunne forekomme i stue, kjøkken og soverom. Både nedforet gipshimling og eventuell innkassing er sparklet og malt. I rom med downlights eller tekniske føringer kan takhøyden
være ca. 220 cm.

Kjøkkeninnredning leveres med skap og minimum en skuffeseksjon med bestikkinnlegg, demping på skap og skuffer. Det leveres integrerte hvitevarer fra Siemens, se romskjema og plantegning i salgsoppgave fra entreprenør for nærmere beskrivelse. Enkelte leiligheter leveres med 45 cm. bredde på oppvaskmaskin.

Badene vil bli levert som prefabrikkerte badekabiner i betong. Enkelte baderom blir av byggtekniske årsaker plassbygget.

Vinduer, balkong- og terrassedører leveres med energiglass, klassisk hvite innvendig og i henhold til arkitektens fargevalg utvendig. Utførelse, inndeling og slagretning avhenger av hvilke tekniske krav de enkelte vinduer har, herunder i forhold til støy, brannkrav osv. Det kan forekomme nivåforskjell/terskel mellom rom, og fra innvendige arealer til balkong/ takterrasse/markterrasse.
Moderne vinduer har gode isoleringsevner, dette medfører at vinduene blir kalde på utsiden og forblir varme på innsiden. De kalde utvendige flatene kan gi kondens på utsiden av vinduet.

Innvendige dører modell Swedoor stable advance line, i klassisk hvit, med hvite karmer og dørvridere i børstet stål. Dørterskel og feielist i tilnærmet samme farge som parketten. De fleste dører leveres med flate terskler for å sikre luftstrømning gjennom leiligheten slik at ventilasjonsanlegget fungerer optimalt.

Det leveres ikke garderobeskap eller klesskap, men det er avsatt plass til garderobe i entré/ gang og på soverom. I leiligheter hvor ventilasjonsaggregatet er plassert i entré/gang leveres det standard skyvedør foran.

Beliggenhet

Området rundt Ensjøveien 4 borettslag preges av stor utvikling kombinert med fantastiske grøntområdet og et vel av servicetilbud. Med gangavstand til både Kampen, Tøyen og Løkka har du alle Oslo sine beste impulser innen kort rekkevidde.

Det finnes flotte grøntområder i nærheten som Kampen Park, Vålerengaparken, Tøyenparken/ Ola Narr, Botanisk hage m.m. Kampen park er i seg selv en liten perle der det aldri er trangt om plassen - fantastisk plass for piknik eller grilling om sommeren. Hovindammen ligger rett oppi gaten og er en liten idyll med omkringliggende gangstier, sittebenker og grønne lunger. Valle Hovin og Valhall Arena er kjent for sine allsidige idrettsanlegg og store konsertarrangementer. På Valle Hovin kan du også ta på deg skøytene vinterstid. Intility Arena ligger også i gangavstand. For innendørs trening er både SATS Kampen, Fresh Fitness Ensjø, SATS Hasle, Hasle tennissenter eller Valhall Trening & Terapisenter gode alternativer.

Ensjø T-bane er i umuddelbar nærhet og tar deg mot sentrum og Ringen eller mot Ryen, Manglerud og Lambertseter. Kort vei til busstopp som tar deg vestover mot Carl Berner, Kiellands Plass og Majorstuen eller østover mot for eksempel Bryn og Hellerud.

Kombinasjonen av godt utbygd infrastruktur, kort vei til sentrum og flere tur- og rekreasjonsområder gjør dette til et perfekt boområde for mennesker i alle aldre. Bydel Ensjø har i de senere år hatt en total oppgradering med nye gårder, totalrenovering av eksisterende bygg, og endring fra "næringsby" til boligområde. Les mer om dette spennende prosjektet på www.ensjobyen.no.

Stipulerte Felleskostnader

11 113. Stipulerte kostnader fra utbygger: Driftskostnad: 3.274,- TV / Bredbånd: 414,- A konto varme: 967,- Renter: 6.458,- Etter 10 års avdragsfrihet økes felleskostnadene til 19.927,- og inkluderer avdrag på 8.814,-

Andel fellesgjeld

5 740 000

Fellesgjeld / lånevilkår

Fellesgjelden er planlagt etablert som et annuitetslån med flytende rente, og med en forventet løpetid på 50 år med 10 års avdragsfrihet. Hvilken rentesats som gjelder på tidspunktet lånet blir konvertert fra byggelån, er avhengig av den generelle renteutviklingen. Stipulert rente på fellesgjelden fremgår av prislisten.

Det tas forbehold om belåningsgrad, antall år med avdragsfrihet og løpetid på lånet, da det på salgstidspunkt kun foreligger et indikativt tilbud fra finansinstitusjon.

Fellesgjelden betjenes gjennom Kjøpers betaling av borettslagsandelens felleskostnader i Borettslaget.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget vil få IN-ordning (individuell nedbetalingsordning). Dette innebærer at hver enkelt andelseier - på nærmere fastsatte vilkår og i henhold til avtale med Borettslaget - kan nedbetale hele eller deler av sin andel av fellesgjelden etter overtakelse eller på et senere tidspunkt i forbindelse med forfall på borettslagets lån. Det vil ikke være mulig å foreta nedbetaling før alle andelene er overtatt og fellesgjelden er etablert med den nødvendige
sikkerheten. Ordningen er betinget av at fellesgjelden løper med flytende rente. Ved etablering av IN-ordning vil det påløpe et gebyr til forretningsfører på cirka kr 10 600 eks. mva. som belastes Borettslaget. Ved den enkelte andelseiers benyttelse av IN-ordningen vil det også påløpe et gebyr på kr 3 050 inkl. mva.

Ved innbetaling innenfor IN-ordningen får andelseieren reduserte månedlige felleskostnader tilsvarende reduksjon i renter og avdrag på Borettslagets fellesgjeld. Nedbetalt andel fellesgjeld kan ikke reverseres.

Borettslaget vil jf salgsoppgave fra utbygger inngå avtale om sikring av felleskostnader i henhold til reglene i borettslagsloven § 5-26 til § 5-30.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).
Likningsverdien fastsettes av ligningskontoret etter ferdigstillelse, og er blant annet avhengig av om leiligheten er en primær- eller sekundærbolig. Se www.skatteetaten.no for ytterligere informasjon, eller kontakt ansvarlig megler.

Garantier/Forbehold mm

Jf prospekt fra utbygger skal det (fra utbygger - Ensjøveien 4 AS) stilles garanti for rett oppfyllelse av Kjøpekontrakten i henhold til buofl. § 12. Det er i Kjøpekontrakten tatt forbehold om igangsettingstillatelse, jf punkt 11, og det er da tilstrekkelig at Selger (Ensjøveien 4 AS) stiller garanti straks etter at forbeholdet er bortfalt, jf buofl. § 12 andre ledd.
For perioden frem til overtakelse skal garantien være på 3 % av Kjøpesummen. Fra overtakelse og frem til 5 år etter overtakelse skal garantien utgjøre 5 % av Kjøpesummen. Garantien stilles i Kjøpers navn, og følger leiligheten. Garanti utstedes og oversendes til megler. Selger (Ensjøveien 4 AS) kan kreve at Kjøper skal stille garanti eller tilsvarende fra finansinstitusjon for rett oppfyllelse av avtalen, jf buofl. § 46 annet ledd.

Boligens areal

Primærrom: 87 kvm, Bruksareal: 87 kvm
4. etasje:
Bruksareal: 87,5 m².
Primærrom: 87 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, 2 bad, 3 soverom, stue og kjøkken i åpen løsning.

Utgang til to balkonger fra stue/kjøkken, på henholdsvis 7,8m² og 7,3m².

Arealene som er oppgitt er bruksareal (BRA) i henhold til NS 3940, som er leilighetens areal innvendig målt ved leilighetens omsluttede vegger, inklusive innvendige vegger, boder og sjakter, men ikke medregnet yttervegger. Utbygger har tatt forbehold om at mindre arealavvik kan forekomme.

De oppgitte romstørrelser på plantegningene er uten innvendige vegger og samsvarer derfor ikke med leilighetens totale BRA.

Arealer for leiligheter, balkonger og terrasser er angitt så nøyaktig som mulig. Utbygger tar imidlertid forbehold om mindre avvik blant annet som følge av at prosjektet per i dag ikke er detaljprosjektert. Det vil også forekomme rørføringer og sjakter i leilighetene som ikke er vist på tegning. Eventuelle mindre avvik gir ikke kjøper rett til å kreve prisavslag. Utbygger skal informere kjøper dersom det oppstår vesentlige avvik.

Adkomst

Ensjøveien 4 er plassert mellom og avgrenses av tydelige strukturer i form av Gjøvikbanen i vest og Ensjøveien i sør. Man finner også tilgrensende naboeiendom med parkeringsgarasjer i nord og parkdrag med turvei i øst. Tomten har en markant høydeforskjell opp mot ti meter fra nord mot sørvest. Bolig- og forretningsbygget i sørenden er trukket ut mot gaten og danner en forplass for opphold og ferdsel, med sittetrinn og benker, steinbelagte flater, plantefelt og trær. Gårdsrommet struktureres av skjermende vegetasjon i form av hekker og espalier i forkant av boligenes markterrasser og romslige sittekanter i torgets nordøstre og sørvestre del, som også bidrar til å strukturere regnbed og avgrense arealer for lek og ballspill. Gårdsrommet kan også nås fra forretningene i sør via en trappeforbindelse i sørvest. Hele tunet er universelt tilgjengelig, med trinnfri adkomst til boliger, lek- og fellesareal. Tak med oppholdsflater, dyrkekasser og takhager blir alle tilgjengelige fra heis. Adkomst- og bevegelseslinjer, plasser og lekeareal blir belyst.

Tomt

Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Det medfølger 1 garasjeplass i felles garasjeanlegg. Alle garasjeplasser leveres med elbillader som standard. Plassene leveres og utføres iht.
parkeringsnormen i Oslo kommune.

Byggemåte

Alle bærekonstruksjoner er av betong og stål. Isolerte yttervegger av tre og betong. Fasader består hovedsakelig av stålplatebeslag og glass.

Markterrasser, balkonger og private takterrasser har Trykkimpregnert spaltegulv. Rekkverk og håndløpere i lakkert/malt stål eller aluminium med glassflater. Balkonger leveres som tette,
men er å anse som utvendig konstruksjon slik at mindre ansamlinger av vann og drypp fra
overliggende balkong/terrasse må påregnes som følge av regn, snø og vind.

Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinner. Avtrekk til ventilasjon føres over tak/ eller ut via fasadevegg. Ventilasjonsaggregat leveres i hver leilighet, plassert i bod/teknisk rom eller entré/gang.

Hovedinngangsdør med dørpumpe i glass/ aluminium i henhold til arkitektens fargevalg. Dørhåndtak i blank eller børstet utførelse. Slagretning og utførelse kan variere avhengig av tekniske krav, herunder i forhold til bl.a. brannkrav.

Det leveres støpt terrazzogulv i inngangsparti, trappeløp og i gangarealer. Vegger sparkles og males i en mørk farge. Metallspiler på en vegg i inngangsparti. Nedforet gitterhimling i inngangsparti og på hovedrepos. Himling males i en mørk farge. Rekkverk og håndløper
i trapper leveres i malt/lakkert utførelse i stål eller aluminium, alternativt rustfritt stål. Styretavla, en elektronisk oppslagstavle og kommunikasjonskanal for Styret i borettslaget, leveres i alle inngangspartier.

Leilighetene bygges i henhold til TEK17. Leilighetene og fellesarealene leveres byggerengjort. Det må påregnes noe byggestøv etter overtakelse.

Ferdigattest / brukstillatelse

Selger er ansvarlig for at det blir utstedt ferdigattest før overtakelse. Manglende ferdigattest er allikevel ikke til hinder for overtakelse dersom de gjenstående arbeidene er av en slik karakter, for eksempel knyttet til ferdigstillelse av utomhusarbeider, at kommunen finner det ubetenkelig å utstede midlertidig brukstillatelse. I midlertidig brukstillatelse skal det fremgå hvilke arbeider som gjenstår og en frist for ferdigstillelse. For overtakelse som gjennomføres i vinterhalvåret må det påregnes utstedelse av midlertidig brukstillatelse og ikke ferdigattest ettersom søknadspliktige utomhusarbeider ikke kan gjennomføres før klimatiske forhold gjør det mulig.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene.

Utbygger ønsker å praktisere en liberal utleiepraksis i den perioden selger er representert i styret i borettslaget. Styret vil derfor i denne perioden også kunne gi samtykke til å leie ut leiligheten i inntil 3 år fra overtakelse, selv om vilkårene for utleie i §§ 5-4 til 5-6 ikke er oppfylt, jf. § 5-3. Eventuell søknad om utleie må sendes styret før ferdigstillelse/overlevering og det er opp til styret om utleien godkjennes. Andelseiere i borettslag kan leie ut hele sin enhet i opptil 30 døgn i løpet av året. Dette er en utvidelse av tidligere lov.

Oppvarming

Leilighetene oppvarmes med vannbåren gulvvarme via fjernvarme, med individuell forbruksmåler i fordelerskap. Det leveres ikke oppvarmingskilde på soverom eller innvendig bod. Det leveres en stikkontakt på vegg i soverom tilrettelagt for panelovn.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking


Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål og barnehage iht. reguleringsbestemmelsene S-5043, se vedlagte reguleringskart og - bestemmelser. Reguleringsplanen er godkjent og rammetillatelse for prosjektet ble sendt til plan- og bygningsetaten i juli 2020. Det er søkt dispensasjon fra reguleringsbestemmelsene om oppføring av barnehage. Dersom dispensasjon om barnehage ikke blir godkjent av kommunen, vil dette påvirke utforming av 1. etasje i bygg A, samt felles utomhusområder. Reguleringskart med bestemmelser er vedlagt salgsoppgave.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Eiendomsskatt

Kjøper overtar plikten til å betale sin andel av eiendomsskatt fra og med overtakelsesdato. Det ble i 2016 innført eiendomsskatt i Oslo kommune.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

2016/1131820-1/200  Hjemmel til eiendomsrett  
06.12.2016 
Vederlag: NOK 0
KJØPER:ENSJØVEIEN 4 AS  
Org.nr: 818047592

Urådigheter
2018/1016391-1/200 REGISTERENHETEN KAN IKKE DISPONERES OVER UTEN SAMTYKKE FRA RETTIGHETSHAVER 2021/211184-2/200 REGISTERENHETEN KAN IKKE DISPONERES OVER UTEN SAMTYKKE FRA RETTIGHETSHAVER

Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

1949/2184-3/105  Bestemmelse om bebyggelse  
26.02.1949 
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om veg
Med flere bestemmelser

1952/15220-1/105  Erklæring/avtale  
11.12.1952 
Bestemmelse om kloakkledning

1955/4935-1/105  Best om garasje/parkering  
12.04.1955

1956/14942-1/105  Bestemmelse om veg  
10.12.1956 
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
Gjelder denne registerenheten med flere

1974/25463-1/105  Skjønn
19.12.1974 
Gjelder denne registerenheten med fler

1984/14831-1/105  Bestemmelse om veg  
29.03.1984 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Med flere bestemmelser

1996/53006-1/105  Erklæring/avtale  
24.09.1996 
Bestemmelse om vannledning
Kan ikke slettes uten samtykke fra OSLO KOMMUNE VED
SAMFERDSELSETATEN.
Bestemmelse om veg
Med fl.best.

2007/134403-1/200  Erklæring/avtale  
17.01.2007 
Rettighetshaver:ELVIA AS  
Org.nr: 980489698
Bestemmelse om rettigheter og plikter ved bygging, drift og vedlikehold av kabelanlegg.
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke
fra Netteier.

2018/1016391-1/200  Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver  
11.07.2018 21:00 
Rettighetshaver:DNB BANK ASA  
Org.nr: 984851006

2018/1524192-1/200  Erklæring/avtale  
08.11.2018 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
Rettighetshaver allmennheten
Barnehagens utearealer skal være tilgjengelig for allmenheten utenom barnehagens åpningstider
Endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune

2021/211184-1/200  Pantedokument  
19.02.2021 21:00 
BELØP: NOK 620.000.000
Panthaver:DNB EIENDOM AS  
Org.nr: 910968955

2021/211184-2/200  Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver  
19.02.2021 21:00 
Rettighetshaver:DNB EIENDOM AS  
Org.nr: 910968955

1949/1654-1/105  Registrering av grunn  
15.02.1949 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:128 Bnr:29

1975/140-4/105  Registrering av grunn  
03.01.1975 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0301 Gnr:128 Bnr:113

1994/33589-1/105  Sammenslåing  
24.06.1994 
Denne matrikkelenheten er sammenslått med:Knr:0301 Gnr:128 Bnr:37

Kjøper aksepterer at det på eiendommen kan påheftes servitutter/erklæringer/heftelser som måtte bli påkrevd av offentlig myndighet, deriblant erklæring som regulerer drift og vedlikehold av fellesområder, og drift og vedlikehold av energi/nettverk m.m.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig ledningsnett for vei, vann og avløp. Vann og avløp er tilknyttet ledningsnettet via stikkledninger som vedlikeholdes for borettslagets regning frem til påkoblingspunkt. Særskilt avtale/ erklæring er/vil kunne bli tinglyst på eiendommen. Eiendommen har direkte adkomst til offentlig vei.

Borettslag

Borettslag: Sameiet Grüner Village Orgnr: 920010873
Ettersom prosjektet skal inneholde en kombinasjon av næring og bolig, skal eiendommen oppdeles i eierseksjoner som vil utgjøre et eierseksjonssameie. I eierseksjonssameiet vil næringslokalene seksjoneres som næringsseksjoner og leilighetene vil seksjoneres som en eller flere boligseksjoner som vil eies av og inngå i Ensjøveien 4 Borettslag. Utbygger har inngått avtale med USBL som forretningsfører for Borettslaget. Som andelseier i borettslaget vil kjøper få enerett til bruk av sin leilighet i borettslaget, med tilhørende rett til bruk av borettslagets fellesarealer og fellesrom. Det kan bli ett eller flere borettslag som eier boligseksjonene. Utbygger forbeholder seg retten til å bestemme endelig organisering av eierseksjonssameiet, herunder antall seksjoner (bolig- eller næringsseksjoner), antall borettslag, størrelsen på borettslaget (antall andeler) m.m.

Vedtekter / husordensregler

Kjøper plikter å rette seg etter eierseksjonssameiets og Borettslagets vedtekter. Disse vedtektene aksepteres av Kjøper.

Informasjon og oppgjør ved salg av kontraktsposisjon

Det gjøres spesielt oppmerksom på at objektet for dette salget er salg av kontraktsposisjon. Ved kjøp av en kontraktsposisjon vil kjøper tre inn i en kontrakt som allerede er inngått mellom utbygger og selger. Kjøper vil tre inn i selger sine rettigheter og plikter iht. den opprinnelige kjøpekontrakten og prospekt. Det vil ikke være anledning til å endre på kontraktsvilkårene i den opprinnelige kontrakt med mindre utbygger aksepterer å reforhandle kontraktsvilkårene. Transport av kontraktsposisjonen forutsetter at utbygger godkjenner overdragelsen til ny kjøper, og må avklares før avtale om kjøp av kontraktsposisjon inngås.

Ved kontraktsignering skal det innen 14 dager betales følgende:

- 10% forskudd av opprinnelig kjøpesum til utbygger sin megler kr. 869.000,-
- Transportgebyr kr. 50.000,- til utbygger samt administrasjonsgebyr til megler 1 i første salg, på kr 25.000,-
- Merverdi på leilighet kr 240.000,-

Forskuddet, transportgebyr og administrasjonsgebyret skal betales til megler 1 på prosjektet, og refunderes ikke uavhengig om transporten gjennomføres eller ikke.

Det minnes om at utbygger stiller krav til bekreftelse av finansiering, som må innhentes av megler 2, nåværende selgers megler, før salget kan gjennomføres.

Før overtakelse av leilighet skal det betales inn resterende kjøpesum samt omkostninger iht kontrakt med utbygger, til Megler 1. Totalt kr 7.827.159,-.
Endelig kjøpesum blir på kr 9.011.159,-.

Generelle forbehold knyttet til utførelsen av prosjektet

Opplysninger i dette prospektet er basert på opprinnelig prospekt fra utbygger. Prosjektet  var ved salget da ikke detaljprosjektert. Alle opplysninger om leilighetene og prosjektet for øvrig er derfor gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige i forbindelse med nærmere detaljering av prosjektet og leilighetene, herunder som følge av pålegg fra myndighetene eller tiltak for å tilfredsstille aktuelle forskriftskrav. Generelt står utbygger fritt til å velge løsninger i den grad det ikke forringer standarden på prosjektet.

Utbygger har videre rett til, uten at kjøperen kan kreve endring i pris, å foreta mindre endringer i oppgitte spesifikasjoner, produkter og beskrivelser som anses hensiktsmessige og/ eller nødvendige, og som ikke forringer prosjektets eller leilighetenes kvalitet og funksjon i vesentlig grad.

Utbygger forbeholder seg også retten til å bestemme endelig utforming av utomhusarealer, fellesarealer og materialvalg i og på bygningene.

Det presiseres særskilt at salgsprospektet ikke er bindende for detaljutforming og farger av leilighetene eller prosjektet for øvrig. Opplysninger gitt i salgsprospektet kan fravikes dersom utbygger anser det nødvendig eller ønskelig, men endringene skal ikke ha innvirkning på forutsatt standard.

På de enkelte plantegningene er det vist forslag til plassering av møbler og annet utstyr. Det samme gjelder garderobeinnredning i entré/gang og på soverom, vaskemaskin på bad/vaskerom og stiplete løsninger. Forslagene er kun av illustrativ karakter og ment som eksempler og leveres ikke.

Den foreløpige utomhusplanen er kun ment som en illustrasjon av standard og funksjoner. Det ferdige produkt vil kunne avvike fra illustrasjonen uten at dette gir kjøper rett til å kreve prisavslag.

Dersom det er motstrid mellom leveransebeskrivelsen og tegninger skal leveransebeskrivelsen gå foran.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til as@schalapartners.no eller SMS: 91 53 59 14 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Antatt overtagelse / Byggetid

Utbygger tar sikte på fysisk oppstart av grunnarbeider i 3. kvartal/4. kvartal 2021. Byggetiden er forventet å være cirka 22-26 måneder fra fysisk oppstart av grunnarbeider. En senere igangsetting og/eller en lengre byggetid enn forventet kan medføre en senere overtakelse.

Ferdigstillelse av utomhusområdene vil kunne bli utført etter overtakelse, bl.a. avhengig av årstiden.

Forventet ferdigstillelse er 3. kvartal/4. kvartal 2023, men denne perioden er foreløpig og ikke bindende og utløser ikke dagmulkt.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

I kontrakten som overdras er det avtalt "as is" og bestemmelser om vesentlig mislighold. Dette er bestemmelser som er bindende for kjøper av kontaktsposisjonen.  Dette betyr: Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport da disse danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Ensjøveien 4, 0655, Oslo, Gnr. 128 bnr. 36, andelsnr. 83 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

16-21-0170

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.