#MAKRELLBEKKEN, Morgedalsvegen 43
4 700 000,-
Moderne og gjennomgående 3-roms selveierleilighet | Terrasse 8 m² | Garasjeplass | Heisadkomst

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 4 700 000,-
 • Omkostninger: 126 819,-
 • Totalpris: 4 839 097,-
 • Ligningsverdi: 1 210 091,-
Beregnet totalkostnad:
4 700 000,- (Prisantydning) 12 278,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 712 278,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 117 800,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 4 712 278,-)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 126 819,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 839 097,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Eierseksjon
 • Primærrom: 55 m²
 • Bruksareal: 55 m²
 • Bruttoareal: 60 m²
 • Etasje: 3
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1992
 • Gårdsnummer: 29
 • Bruksnummer: 752
 • Energimerking:
  E
 • Finnkode: 229975857
 • Sist endret: 17.10.21 18:52
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 82%
  eier sin egen bolig
 • 14%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 91%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 26%
  er barnefamilier
 • 44%
  er gift

 

Beskrivelse

Velkommen til Morgedalsvegen 43, en lys og meget tiltalende 3-roms selveier med attraktiv beliggenhet i grønne, rolige og barnevennlige omgivelser på Makrellbekken.

- Flott, gjennomgående og moderne 3-roms selveierleilighet.
- Stor terrasse på 8 m² med utsikt.
- Heis til leilighetsplan og garasjeanlegg.
- Lekre 1-stavs eikeparkettgulv og malte overflater i tidløse farger.
- Flott kjøkken fra 2014 med integrerte hvitevarer. Plass til stort spisebord.
- Stort flislagt bad med opplegg for vaskemaskin.
- Stue med plass til sofagruppe og tv-løsning.
- 2 soverom.
- Garasjeplass under bygget.
- Klargjort for ladestasjon ved garasjeplass i felles garasjeanlegg.
- Umiddelbar nærhet til kollektivtransport, matbutikk og treningssenter

Innhold

Leiligheten er beliggende i byggets 3. etasje og inneholder følgende:
Entré, stue, kjøkken, bad og to soverom. Direkte adkomst til terrasse på ca. 8 m².

I tillegg disponerer leiligheten:
- 1 utebod på terrassen på 2 m².
- Sportsbod utvendig på ca. 3 m².
- Garasjeplass med opplegg for ladestasjon

Entré

Hyggelig og romslig entré med god plass til oppheng av ytterklær og plassering av sko. Plass til oppbevaring i garderobeskap. Dørtelefon med portåpner og dør mot fellesareal er brann- og lydklassifisert. En-stavs eikeparkettgulv, malte vegger og himling med downlights.

Stue

Lys og luftig stue med store vindusflater som gir gode, innvendig lysforhold. Plass til sofaseksjon med tilhørende møblement. En-stavs eikeparkettgulv, malte vegger og himling.

Direkte adkomst fra stuen til østvendt terrasse på 8 m² med morgen- og formiddagssol og med nye lameller på terrassegulv. Plass til større sittegruppe, elektrisk grill og flott beplanting i fastmonterte blomsterkasser. Terrassen fungerer utmerket som en forlengelse av leiligheten på sommerstid, og har en flott utsikt.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger i åpen løsning til stuen og skaper en sosial planløsning. God plass til større spisebord. Innredning (2014) med lyse, høyglansede fronter, laminat benkeplate med skyllekum og ettgreps armatur. Belysning under overskap. Inkluderte hvitevarer bestående av ny stekeovn med pyrolysefunksjon, platetopp, kjøl-/ fryseskap og oppvaskmaskin. Ventilator over kokesone. Ny varmtvannsbereder fra 2021 i kjøkkenbenk. En-stavs eikeparkettgulv, malte vegger og himling.

Bad

Pent, tidsriktig baderom med dusjnisje med vegg i herdet glass, servantinnredning og overskap med speilfronter og belysning. Vegghengt toalett og opplegg for vaskemaskin. Flislagt gulv med varmekabler, fliser på vegger og malt himling med downlights.

Soverom 1

Hovedsoverom med god plass til dobbeltseng, nattbord, kommode og garderobeskap. Rommet vender ut mot svalgang. En-stavs eikeparkettgulv, malte vegger og himling.

Soverom 2

Kan fint benyttes til gjesterom, barnerom eller kontor. Plass til seng, nattbord og garderobeskap. En-stavs eikeparkettgulv, malte vegger og himling.

Beliggenhet

Leiligheten har en attraktiv og tilbaketrukket beliggenhet i grønne og rolige omgivelser på populære Makrellbekken. Et veletablert og barnevennlig boligområde med god tilgang til barnehager, skoler, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud.

Makrellbekken ligger like utenfor bykjernen, men umiddelbar nærhet til to t-banestasjoner (Makrellbekken og Montebello), gjør at man kommer seg raskt til Smestad, Majorstuen og sentrum den ene veien og til Røa den andre veien. På Smestad er det også holdeplass for flybussen.

Boligen ligger rett ved Njårdhallen, en populær flerbrukshall med treningssenter (SATS), samt haller for ballspill, tennis, innebandy, håndball og turn. Det er også flere fotballbaner i nærområdet.

Det er god tilgang til tur- og rekreasjonsmuligheter. Husebyskogen med lysløyper og turstier ligger rett ved. Det er også kort vei til Mærradalen som strekker helt fra Radiumshospitalet og helt opp til Bogstadvannet. Det kjøres skiløyper i husebyskogen ved nok snø. Løypene går fra husebyskogen videre opp Mærradalen og opp til Bodstad hvor man får tilgang til hele resten av Nordmarka. Det er også gangavstand til Frognerparken.

Rett ved Njårdhallen ligger det matbutikk (Coop extra) som gjør hverdagshandlingen enkel. Her ligger også Landhandleriet, en koselig butikk med økologiske varer og kafé. På Røa senter finner man et rikt utvalg av butikker, Meny og Vinmonoploet.

Frognerseteren og Sørkedalen ligger begge en kort biltur unna. Begge er perfekte utgangspunkter for tur og trening både om sommeren og vinteren. Det er også tilgang til Oslo Vinterpark fra begge stedene.

Felleskostnader

2 761 pr. mnd. Inkl. Kabel-TV/basis bredbånd, trappevask, vaktmester, komm. avgifter og forsikring av bygget. (faktureres kvartalsvis, kr 8283,-)

Løpende kostnader

Fellesutgifter til sameiet, evt. eiendomsskatt, varmtvann, fyring, strøm, alarm, forsikringer (innbo mm).

Andel fellesgjeld

12 278,- pr. 31.12.2020.

Andel formue

25 642,- pr. 31.12.2020.

Fellesgjeld / lånevilkår

Selskapets totale lån og vilkår:
Lånegiver: DNB
Lånetyp: Annuitetslån
Antall terminer pr. år: 12
Dato siste termin: 01.05.2023
Lånets totale saldo. 389.129,-
Restgjeld for seksjonen: 12.278,-
Årlig rentesats: 4,3%

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2021. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er 4 millioner. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/

Det er ikke registrert eiendomsskatt for seksjonen i 2021.
Det opplyses at dette kan endres i fremtiden.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei / Nei

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 210 091 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 356 329 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 55 kvm, Bruksareal: 55 kvm, Bruttoareal: 60 kvm

3. etasje:
Bruksareal: 55 m².
Primærrom: 55 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue/kjøkken, 2 soverom og bad.

Alle rombenevnelser er oppgitt etter rommenes faktiske bruk iht. NS 3940 uten hensyn til byggeforskriftenes krav til "rom til varig opphold" ref tilstandsrapport. Megler har ikke kjenskap til byggemelding/godkjenning av soverom 2. En eventuell bruksendring eller registrering av rom med påfølgende kostnader tilfaller ny hjemmelshaver.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Barnehage / skole i området

Se vedlagt nabolagsprofil.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 11 898 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Seksjonen disponerer en biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg (plass nr. 20). Klargjort for ladestasjon ved garasjeplass i felles garasjeanlegg.
De avmerkede garasjeplassene merket med seksjonsnummer skal kun benyttes til parkering av biler med normal størrelse. Hver seksjon kan utelukkende bruke den plass som er merket med sitt seksjonsnummer, med mindre noe annet er forutgående skriftlig avtalt med den andre angjeldende seksjonseier (eksempelvis ved utleie av plass). Parkering i strid med bestemmelsene her gir den berørte seksjonseier rett til å kreve bilen borttauet. Parkering av andre typer kjøretøyer skal på forhånd forlegges styret for godkjennelse.

Det er ikke tillatt å benytte garasjeplassene til oppbevaring/ lagring av annet løsøre enn det som naturlig tilhører en bil, så som bildekk/ hjul, skistativ og eventuelt en skiboks e.l. Dørene til bodene i garasjen (i nr 39) skal være avlåst. Det er ikke tillatt å plassere noe på taket av disse bodene. Gjesteparkeringen skal kun benyttes av sameiets gjester. Seksjonseiere kan ikke parkere sine biler på gjesteparkeringen. Midlertidig parkering av seksjonseiers kjøretøyer på gjesteparkeringen skal på forhånd forlegges styret for godkjennelse.

Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligblokk med flatt tak tekket med folie og papp. Yttervegger i betong utvendig kledd med panel, plater og puss. Etasjeskillere i betong. Bygget er fundamentert til antatt faste masser.  For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte takstrapport.

Leiligheten er pusset opp og ombygd fra en 2-roms til en 3-roms etter brann i 2013. Det er satt inn nye yttervegger mot terrasse og på inngagnsside samt satt inn nye vinduer og ytterdører. Innvendig er det bygget om og fornyet i sin helhet og lagt inn ekstra isolering i vegger og himling. Ved oppussingen er det ikke byttet hovedsluk i forbindelse med bygging av bad. (Ref. salgsannonse fra 2014)

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 30.08.1996 som omhandler nybygg - boligblokk - blokk 1.
Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Leiligheten blir oppvarmet med elektrisk fyring.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E
For fullstendig energiattest, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål iht. S-384 av 24.11.1949 (Reguleringsplan for Nordre Huseby, gnr. 29, bnr. 4 m.fl., Ullern, Oslo). Området er også regulert iht. S-791 av. 10.09.1959 (Regulering av del av turvei A3 fra Kolsesbanen til Hovseter- området.) og S-5058 (Detaljregulering med konsekvensutredning og med reguleringsbestemmelser for ny vannforsyning til Oslo - Huseby vannbehandlingsanlegg). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Husebyjordet - Ombygging av Sørkedalsveien, flytting av gang og sykkelvei og overvannsledninger for veianlegg
Saksnummer: 201906328 - Byggesak             
Mottatt sak: 06.05.2020
Status: Igangsettingstillatelse gitt
Se saken her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201906328

Husebybakken - Ny vannforsyning til Oslo
Saksnummer: 202011294 - Byggesak             
Mottatt sak: 03.07.2020
Se saken her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202011294

Ullernchausseen - ved Makrellbekken - graving av nye kabler og etablering av midlertidig gangkulvert - tiltaksplan i forkant av byggesak
Saksnummer: 201709513 - Byggesak             
Mottatt sak: 14.06.2017
Status: Mottatt søknad
Se saken her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201709513

Det bygges, rives og rehabilteres i Oslo, det anbefales å ta en kikke inne hos kommunen for yttligere informasjon rundt planstatus: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1992/30295-2/105  Best. om adkomstrett  
19.06.1992 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Overført fra: 0301-29/752
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1992/30296-2/105  Best. om adkomstrett  
19.06.1992 
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Overført fra: 0301-29/752
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata
1992/41335-1/105  Seksjonering  
31.08.1992 
opprettet seksjoner: snr: 20
formål: Bolig
sameiebrøk: 57/4991
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameie: Morgedalsvegen boligsameie, Orgnr: 975681068
Sameiet består av 84 seksjoner.
Forretningsfører: Inge Nygaard.

Forkjøpsrett

Det foreligger ikke forkjøpsrett.

Forsikring

If Forsikring Polisenummer: SP1665449.1.3.

Regnskap

Sameiet hadde i 2020 et overskudd på kr. 619 934,- mot budsjettert kr. 180 089,-. Forskjellen skyldtes i hovedsak mindre utgifter til strøm, vedlikehold og til det utvendige anlegget.

Sameiets inntekter utgjorde kr. 2 628 723,- og driftskostnader utgjorde 2 421 634,-.

For 2021 er det budsjettert med et negativt årsresultat på kr. -448 084,-. Det er budsjettert med inntekter på kr. 2 817 540,- og driftskostnader på kr. 3 245 634,-. Årsaken til underskuddet er i hovedsak planen om rehabilitering/utskifting av heis.

Vedtekter / husordensregler

- Den enkelte sameier har full rettslig råderett over sin seksjon, herunder rett til salg og pantsettelse. Salg og utleie skal meddeles styret til registrering.
- Bygningsmessige forandringer er ikke tillatt uten etter skriftlig samtykke fra styret. Herunder oppmontering av parabolantenner og annet synlig utstyr.
- Det er ikke tillatt å plassere søppel, skotøy, barnevogner, sykler, skiutstyr o.l utenfor entredør. Risting av tepper fra balkong er ikke tillatt.
- Det er kun lov å grille med elektrisk grill fra balkongen i tidsrommet kl 12 - 21. Ingen annen form for grilling er tillatt. Det er ikke lov å røyke på balkongen mellom kl 22.30 og kl. 08.00, da røyklukt kan trekke inn til naboer.
- Sameiets heiser er ment for persontransport. De skal ikke benyttes til flytting av store og tunge gjenstander. Ved inn-/ utflytting, hvor heisene planlegges benyttet skal vaktmesteren konsulteres før igangsetting.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det er planer om utbedring av heis, men dette er ikke foreslått eller vedtatt foreløpig iht. styreleder / forretningsfører.
Det må også forventes generelt vedlikehold av sameiet. Innkalling og protokoll fra årets generalforsamling følger vedlagt.

Husdyrhold

Husdyrhold er tillatt. For husdyrhold gjelder politivedtektene. Det er båndtvang hele året på eiendommen til Morgedalsvegen Boligsameie.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til sh@schalapartners.no eller SMS: 95 77 10 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter nærmere avtale med eier. Leiligheten selges slik den fremstår på visning, uten ytterligere rengjøring.

Diverse

- Sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbryter. Oppgradert i hele leiligheten i 2014.
- Kabel-tv.
- Røykvarsler.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Morgedalsvegen 43, 0378, Oslo, Gnr. 29 bnr. 752 snr. 20 orgnr. 975681068 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

16-21-0146

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.