# UNIK SJANSE I SENTRUM, Bernt Ankers gate 31
6 500 000,-
Klassisk og romslig 3-roms m/ rammetillatelse for utbygging av råloft med takterrasse | Rosett/stukkatur | Kjøkken 2018

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 6 500 000,-
 • Omkostninger: 8 009,-
 • Totalpris: 6 508 009,-
 • Ligningsverdi: 1 424 092,-
Beregnet totalkostnad:
6 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 508 009,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Borettslag
 • Primærrom: 71 m²
 • Bruksareal: 71 m²
 • Bruttoareal: 78 m²
 • Etasje: 4
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1892
 • Gårdsnummer: 208
 • Bruksnummer: 52
 • Finnkode: 231870323
 • Sist endret: 13.10.21 09:07
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 19%
  eier sin egen bolig
 • 84%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 100%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 14%
  er gift
 • 16%
  har høyskoleutdanning

 

Innhold

Flott leilighet beliggende i 4. etasje i klassisk bygård. Leiligheten inneholder følgende:
Entré/gang, stue, kjøkken, bad og to soverom.

I tillegg disponerer leiligheten:
- 1 kjellerbod på gulvareale på ca. 4,5 m². Boden har lav takhøyde.

Entré

Garderobeskap med folierte fronter i entré/gang. God plass til oppheng av klær og oppbevaring av sko.

Stue

Lekker og romslig stue med freshe overflater, store vinduer og plass til både sofa, tv-seksjon og spisebord. Klassiske trekk som rosett og stukkatur, samt fin takhøyde.

Kjøkken

Kjøkkeninnredning opplyst å være fra 2018.
Glatte, malte fronter.
Laminat benkeplate med nedfelt kum i rustfritt stål.
Plater (kitchenboards) på vegg over benk.
Ledlys under overskap.
Komfyrvakt samt aquastop/lekkasjevarsler med sensorer og magnetventil er installert.
Ventilator med kullfilter over stekesone.
Integrert platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøle-/fryseskap.

Bad

Flislagt baderom med veggmontert reflektorovn/stråleovn.
Det ligger varmekabler i badegulvet, men disse er opplyst å være defekte.
Aluminiumsluk (Blüchersluk) med synlig membran/mansjett.
Synlig membran ved terskel.
Avtrekksventil i himling. Luftespalte ved terskel.
Servantskap med glatte, folierte fronter og heldekkende servant.
Speil og lysarmatur på vegg over servant.
Gulvmontert klosett.
Opplegg for vaskemaskin.
Dusjhjørne med forheng, sluk og termostatstyrt blandebatteri.

Det ligger varmekabler i badegulvet, men disse er opplyst å være defekte.

Overflater

Flislagt gulv på bad.
Ellers laminatgulv.

Soverom 1

Hovedsoverommet i leiligheten er romslig med plass til stor dobbeltseng såvel som romslig garderobeløsning for oppbevaring av klær.

Soverom 2

Soverom 2 med plass til seng, hjemmekontor eller kanskje et lite treningsstudio.

Beliggenhet

Fredensborg er et attraktivt boligområde midt mellom St. Hanshaugen, Grünerløkka og Oslo sentrum - med nærhet til alle tenkelige fasiliteter! Fredensborg har de senere år vært et satsningsområde for kommunen hvor flere bygårder og gater har blitt renovert. Området har fått flere velrenommerte restauranter og serveringssteder, samt hyggelige kafeer som har bidratt til yrende folkeliv. Klosteret, Nektar Vinbar, Chez Colin og Kontrast er blandt dem som absolutt er verdt et besøk.

For en hyggelig søndagstur, anbefales det å gå forbi Henrik Wergelands i idylliske Damstredet, gjør så en hilsen til Edvard Munch i æreslunden på Vår Frelsers gravlund før velduftende varer venter på deg hos Gutta på Haugen eller på Pascal. Rusleturer langs Kjærlighetsstien og videre nedover Telthusbakken er Osloromantikk på sitt vakreste!

Rett ved leiligheten ligger Vulkan, Oslos populære kultur- og kreative næringslivsenter.
Vulkanområdet er en spennende møteplass med et mangfold av tilbud og opplevelser. Her finner du blant annet Dansens Hus, Mathallen, Nedre Foss gård og en rekke andre serveringssteder som BAR Vulkan, Smelteverket, Pokalen (sportsbar), BLÅ m.m. I tillegg har man Westerdals, treningssenter og Kolsås klatreklubbs klatrevegg, hoteller, REMA 1000 og flere nærsenter-tilbud i Nordre kvartal. Det er derfor Vulkan kalles "den lille byen i byen".

Fra leiligheten er det under 10 min gange til både Grünerløkka og Oslo sentrum. Grünerløkka er i dag en av de mest populære bydelene i Oslo og er mest kjent for sitt pulserende uteliv, hyggelige gatecafeer, markeder og små nisjeforretninger. Noen få minutter unna finner du flere av Løkkas mest populære spisesteder, som f.eks italienske Trattoria Popolare, pizza på Villa Paradiso, spicy meksikansk mat på Tijuana, tapas på Delicatessen eller Bon Lio, eller fransk på Le Benjamin.

Liker du å leve det gode liv er Grünerløkka en bydel de fleste finner en uteplass eller café som passer for seg. Her finnes bla. utestedene Aku Aku Tiki Bar, Ryes og Rebell for den som liker dans og moro, BrewDog, Grünerløkka Brygghus og Schouskjelleren Mikrobryggeri for en mer brun og intim stemning, mens klassikerne Godt Brød, Kaffebrenneriet, Espresso House og verdenskjente Wendelboe for koffeinelskere.

I området finnes også mange parker som St. Hanshaugen park, Birkelunden, Olaf Ryes plass, Sofienbergparken, Cubaparken og Grünerhagen. Her kan man gjøre alt fra å gå på loppemarked, ha piknik, leke, ake, sole seg eller bare slappe helt av alene med en god bok. Eller hvorfor ikke ta en tur til Blå og spise nystekte vafler en søndagsformiddag.

For de tur- og treningsglade finnes fantastiske turstier langs Akerselva ned mot byen eller opp mot Maridalsvannet.
Flere treningssentre ligger også i nærheten med Athletica på Vulkan, SATS Ringnes Park, Fresh Fitness, Evo, SATS Schous Plass, Fitnessxpress m.m. Det finnes også flere fotball - og basketballbaner i området.

Godt tilbud av offentlig transport i nærområdet og rett på utsiden av leiligheten har man tilgang til 34- og 54- bussen. Ellers er det gangavstand (ca. 10 minutter) til Oslo Sentralbanestasjon hvor man har både t-bane, flytog og øvrige trikk og - bussforbindelser. Gangavstand er det også til Alexander Kiellands Plass, St. Hanshaugen, Bislett, Torshov, Tøyen, samt Oslos nye fjordby med Bjørvika, samt Sørenga med sitt fantastiske sjøbad.

Felleskostnader

3 850 pr. mnd. Inkl: Felleskostnader, kommunale avgifter, reperasjon og vedlikehold, bredbånd (1000mbit fiber)

Felleskostnadene ble nylig økt med 10% for å øke bufferen til borettslaget.
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til borettslagets faktiske kostnader.

Det må påregnes en økning på felleskostnadene etter en evt utbygging av råloft. Selger estimerer dette til en 50% økning.

Fellesgjeld / lånevilkår

Borettslaget ble etablert i 2019. Ingen lån er registrert på selskapet.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ingen sikringsordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 424 092 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 126 729 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 71 kvm, Bruksareal: 71 kvm, Bruttoareal: 78 kvm

4. etasje:
Bruksareal: 71 m².
Primærrom: 71 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/gang, stue, kjøkken, bad og to soverom.

Eier opplyser at det foreligger rammetillatelse for utbygging av overliggende loftareal. Gulvarealet på loftarealet ble målt til ca. 75 m² av takstmann på befaring. Kjøper bærer selv risiko og ansvar for om man får utbygging godkjent overfor plan og bygningsmyndighetene og borettslaget. Det opplyses at dersom dette blir godkjent, står man selv ansvarlig for  selve utbyggingen, samtidig vil det komme økninger i fellesutgifter i tråd med økning av eierandel. Selger og megler gir ingen garantier for tidligere eller videre prosess i utbygging av loft, og den videre risiko, regning og ansvar må bæres av fremtidig kjøper.

Iht. vedtektene:
Utskifting av vinduer og ytterdører, oppsetting av markiser, endring av fasadekledning, endring av utvendige farger osv. skal skje etter en samlet plan vedtatt av generalforsamlingen. Skal noe slikt arbeid utføres av andelseier selv, må det kun skje etter forutgående godkjenning av styret.
Tilbygg/påbygg og andre endringer av bebyggelsen som etter vedtektenes og borettslagsloven krever generalforsamlingens samtykke, må ikke igangsettes før samtykke er gitt. Dette gjelder selv om bygningsmyndighetene har gitt tillatelse til igangsettelse. Søknad eller melding til bygningsmyndighetene skal godkjennes av styret før byggemelding kan sendes.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 288 kvm, Eierform: Fellestomt

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Området består hovedsakelig av klassiske bygårder og nyere boligblokker. Bygning oppført i ca. 1892 i mur- og teglkonstruksjoner etter datidens byggeskikk. Tradisjonell bygårdsbebyggelse med bærende konstruksjoner i hullmurskonstruksjoner. Etasjeskillere med trebjelkelag og stubbloftfyll. Grunnmur i tegl, fundamentert på flåte eller komprimerte masser. Yttervegger i tegl. Pussede og malte fasader og trekninger rundt vinduer. Saltak i trekonstruksjoner antas tekket med plater. Snøfangere er montert.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet. Det foreligger attestert byggesaksdokumenter (vaaningshus) for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Det foreligger også følgende:
- Ekspedisjonsdokument - innredning vannklossett datert 1936.
- Ferdigattest - gjennoppbygging etter brann datert 2008.
Dokumentene følger vedlagt.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser. Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner.
Veggmontert reflektorovn/stråleovn på bad.
Det ligger varmekabler i badegulvet, men disse er opplyst å være defekte.
Varmtvann fra bereder lokalisert i kjøkkenbenk, 76 L merket med produksjonsår 2018.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking


Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Selger har mottatt et nabovarsel for byggeplaner i Mariboes gate 9 i 0301.
Varselet gjelder:
- Reparasjon av installasjoner
- Endring på utvendige tekniske installasjoner
- Bruksendring

Bevaringsverdig

Bygningen står på byantikvarens liste over bevaringsverdige bygninger (gul liste).

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Mariboes gate 9 - Bruksendring til pub
Saksnummer: 202108659 - Byggesak             
Mottatt sak: 23.05.2021
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon
Se link til sak hos kommunen: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202108659

Torggata 16 - Etablering av takhage med servering - Torggata Bad
Saksnummer: 202110460 - Byggesak             
Mottatt sak: 17.06.2021
Status: Søknad under behandling
Se link til saken hos kommunen: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202110460

Torggata 16 B - Ombygging av trapp mellom 4. og 5. etasje, ombygging av areal i 5. etasje og rehabilitering og forlenging av heis
Saksnummer: 202004323 - Byggesak             
Mottatt sak: 10.03.2020
Status: Tillatelse gitt
Se link til sak hos kommunen: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202004323

Møllergata 28 - Installasjon av løfteplattform og ventilasjonsanlegg
Saksnummer: 202113867 - Byggesak             
Mottatt sak: 03.09.2021
Status: Mottatt søknad
Se link til sak hos kommunen: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202113867

Kristparken - Oppgradering av park
Saksnummer: 202100962 - Byggesak            
Mottatt sak: 15.01.2021
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon
Se sak hos kommunen: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202100962

Bernt Ankers gate 12 - Tilbygg til bakgårdsbygning og ny heissjakt
Saksnummer: 201105015 - Byggesak             
Mottatt sak: 08.04.2011
Status: Endret tillatelse gitt
Se sak hos kommunen her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201105015

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Heftelser
Eventuelle heftelser som kan ha betydning for denne matrikkelenheten, som er tinglyst på avgivereiendommen før en arealoverføring, er ikke overført. Det samme gjelder servitutter som ikke er overført ved tidligere fradelinger. Informasjon om disse finner du på grunnboksutskriftene til de respektive avgivereiendommene.

1874/900396-1/105  Erklæring/avtale  
09.06.1874 
Bestemmelse om benyttelse
Overført fra: 0301-208/52
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1964/513402-1/105  Erklæring/avtale  
21.09.1964 
Bestemmelse om bruksendring
Bestemmelser om brannvegg/-dør
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-208/52
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1968/501505-1/105  Erklæring/avtale  
25.01.1968 
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. åpning i branngavl
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-208/52
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1996/3017-1/105  Erklæring/avtale  
18.01.1996 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:49  
Rett til rømningsvei.
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune, Plan- og bygningsetaten.
Overført fra: 0301-208/52
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2007/728641-1/200  Erklæring/avtale  
13.09.2007 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:49  
Rett til atkomst for rullestolbrukere.
Overført fra: 0301-208/52
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2018/501015-1/200  Bestemmelse om adkomstrett  
05.03.2018 21:00 
Gjelder gjensidig rett til adkomst
Overført fra: 0301-208/52
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2018/501015-2/200  Erklæring/avtale  
05.03.2018 21:00 
Gjelder gjensidig rett til avfallshåndtering
Overført fra: 0301-208/52
Gjelder denne registerenheten med flere

2019/466327-1/200  Pantedokument  
24.04.2019 21:00 
BELØP: NOK 25.837.000
Panthaver:Fellesskapet Av Innskytere, Jf. Brl. § 2-11, 1. Ledd  
Lnr: 20014226
 
Grunndata
2018/723011-1/200  Seksjonering  
03.05.2018 21:00 
opprettet seksjoner: snr: 2
formål: Samleseksjon bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 703/996
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslag: Bernt ankers gate 31 borettslag, Orgnr: 921531931
Borettslaget består av 6 enheter.
HomeNET leverer gigabit fiber (1000mbps opp og ned) til 599/mnd. Dette er inkludert i fellesutgiftene.
Kabel-tv må hver enkelt beboer bestille selv.

Forkjøpsrett

Det foreligger ikke forkjøpsrett.

Det foreligger ikke forkjøpsrett.

Regnskap

Regnskap for 2020 følger vedlagt.

Vedtekter / husordensregler

- Borettslaget består av 6 andeler, pålydende NOK 5.000,- per andel. Det skal være knyttet en andel til hver bolig. Hver andelseier kan bare eie en andel, og bare fysiske personer kan være andelseiere Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan eie en andel sammen.
- Styret skal godkjenne nye andelseiere.
- En andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre uten samtykke fra borettslaget.
- Utskifting av vinduer og ytterdører, oppsetting av markiser, endring av fasadekledning, endring av utvendige farger osv. skal skje etter en samlet plan vedtatt av generalforsamlingen. Skal noe slikt arbeid utføres av andelseier selv, må det kun skje etter forutgående godkjenning av styret.
- Tilbygg/påbygg og andre endringer av bebyggelsen som etter vedtektenes og borettslagsloven krever generalforsamlingens samtykke, må ikke igangsettes før samtykke er gitt. Dette gjelder selv om bygningsmyndighetene har gitt tillatelse til igangsettelse. Søknad eller melding til bygningsmyndighetene skal godkjennes av styret før byggemelding kan sendes.
- Bygningsmessige forandringer på boenheter eller fellesarealer skal godkjennes av styret på forhånd. Tegninger må vedlegges søknad til styret.
- Rehabilitering av våtrom skal skje etter våtroms norm. Det må brukes autorisert fagperson til elektriske arbeider og VVS-arbeider.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det er ingen planer om vesentlige renovasjoner som krever låneopptak på dette tidspunkt.

Husdyrhold

Beboere som har eller ønsker å anskaffe dyr, plikter å rette seg etter følgende bestemmelser:
Dyreholdet må ikke være til sjenanse for andre av lagets beboere. Ekskrementer etter dyr skal straks fjernes.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
Stekeovn og kokeplater

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Iht. selgers egenerklæringsskjema:
- Varmekablene virker ikke. Det ble gravd opp en liten bit for å teste ledningene. Dette ble så murt igjen av faglært.
- Sommeren 2021 har det oppstått sprekker på grunn av arbeider i Torggata, der de har drenert grunnvann for å feste bygning til grunnfjell. Disse små bevegelsene har ført til sprekker i fasaden i vårt bygg. Dette utbedres av entrepenør når de er ferdig i kjelleren i Torggata 18.
- Har sett et lite sølvkre 2 ganger på nesten 3 år på badet.
- Tak ble byttet 2018. Har vært på loftet under intenst sommerregn. Var tett og fint.
- Har fått installert en rekke stikkontakter av SMS Electro AS. Downlights i hems på soverom mot bakgård ble installert av en elektrokyndig snekker, men uten fagbrev. Samme snekker monterte også stikkontakten som kjøleskapet er koblet i.
- Rammesøknad godkjent for bruksendring av loft til utvidelse av leilighet + opprettelse av hybel i 4. etasje.
- Rammesøknad har opprettelse av hybel. I den forbindelse blir det en ekstra hoveddør mellom stue og gang. Døren er installert alt, men ikke stålforsterket som jeg siden har fått vite kreves. Dette må derfor gjøres om loft pusses opp.
- Rotter i kjeller vinteren 2020, pga sprekk i fasade. Fasade utbedret og rotter fjernet av Rentokil. Ikke sett noe siden.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til as@schalapartners.no eller SMS: 91 53 59 14 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne. Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Bernt Ankers gate 31, 0184, Oslo, Gnr. 208 bnr. 52 snr. 2, andelsnr. 5 i Bernt ankers gate 31 borettslag med orgnr. 921531931 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

16-21-0140

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.