# TOPPLEILIGHET MED RÅLOFT I SENTRUM, Bernt Ankers gate 31
6 700 000,-
FASTPRIS - FØRSTEMANN TIL MØLLA! | Rammetillatelse for utbygging av råloft med takterrasse | Rosett/stukkatur

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 6 700 000,-
 • Omkostninger: 8 009,-
 • Totalpris: 6 708 009,-
 • Fellesutgifter 4 235,-
Beregnet totalkostnad:
6 700 000,- (NB: prisen er fast) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 708 009,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Borettslag
 • Primærrom: 71 m²
 • Bruksareal: 71 m²
 • Bruttoareal: 78 m²
 • Etasje: 4
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1892
 • Gårdsnummer: 208
 • Bruksnummer: 52
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 231870323
 • Sist endret: 27.01.23 13:51
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 19%
  eier sin egen bolig
 • 84%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 100%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 14%
  er gift
 • 16%
  har høyskoleutdanning

 

Beskrivelse

Kjempespennende og klassisk leilighet i en hyggelig sidegate i Sentrum. Leiligheten har en mulighetsrik planløsning, masse vinduer og godt med lysinslipp. Videre medfølger det et råloft med rammetillatelse for utbygging. Det er foreslått et nytt bad, nytt soverom og ny stue. Fra stuen er det tegnet opp takterrasse med gode solforhold. Det er også tegnet inn ark og takvindu. Dette er en fantastisk leilighet med masse muligheter, sentralt plassert i nærheten av alt sentrum har å by på.

- Nyetablert og hyggelig borettslag
- Klassiske detaljer som rosett og stukkatur
- HTH kjøkken fra 2018
- Stuen oppgradert med ny gips lagt på alle vegger, taket sparklet og lagt glassfiber, nye lister rundt alt.
- Sentral beliggenhet
- Gjennomgående og mulighetsrik planløsning
- "Alt" byen har å by på innen gangavstand

Innhold

Flott leilighet beliggende i 4. etasje i klassisk bygård. Leiligheten inneholder følgende:
Entré/gang, stue, kjøkken, bad og to soverom.

I tillegg disponerer leiligheten:
- 1 kjellerbod på gulvareale på ca. 4,5 m². Boden har lav takhøyde.

Entré

Boligen har en lys entré/gang med plass til oppbevaring av yttertøy og sko. Det er også plass til andre oppbevaringsløsninger som f.eks. skoskap, kommode etc. Dørcallinganlegg med portåpner.

Stue

Lekker og romslig stue med freshe overflater, store vinduer og plass til både sofa, tv-seksjon og spisebord. Klassiske trekk som rosett og stukkatur, samt fin takhøyde. God plass til sofaseksjon med tilhørende møblement, samt spisebord for hyggelig sammenkomster.

Kjøkken

Romslig og pent kjøkken fra ca. 2018 med lyse, glatte fronter og god skap- og benkeplass (laminat benkeplate). Integrert platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøle-/fryseskap. Komfyrvakt samt aquastop/lekkasjevarsler med sensorer og magnetventil er installert. Ventilator med kullfilter over stekesone. Plater (kitchenboards) på vegg over benk. Ledlys under overskap. Kjøkkenet har også plass til spisebord med hyggelig utsikt mot indre gårdsrom.

Følgende har fått tilstandsgrad 2 (TG2) i tilstandsrapporten:
-  Avtrekk: Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkken. Ingen tiltak er nødvendig da avtrekk av denne typen er en relativt
vanlig type løsning i eldre bygg/bygårder. For montering av mekanisk avtrekk må det undersøkes hos styret og i borettslagets vedtekter om det lar seg montere.

Bad

Pent, flislagt baderom med dusjhjørne med forheng, sluk og termostatstyrt blandebatteri, gulvmontert klosett og servantskap med glatte, folierte fronter og heldekkende servant. Speil og lysarmatur på vegg over servant. Opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil i himling og luftspalte ved terskel. Aluminiumsluk (Blüchersluk) med synlig membran/mansjett. Det ligger varmekabler i badegulvet, men disse er opplyst å være defekte.

Følgende har fått tilstandsgrad 2 (TG2) i tilstandsrapporten:
- Våtrom / Overflater gulv: Hakk i noen gulvfliser. Defekte varmekabler. Oppgradering vil være naturlig ved evt. modernisering. Det anbefales at det dusjes i dusjkabinett med kontrollert rørføring til sluk, inntil baderommet moderniseres.
- Våtrom / Sluk, membran og tettsjikt: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Installering av tett dusjkabinett anbefales. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Sluket må sjekkes og rengjøres jevnlig.
- Våtrom / Sanitærutstyr og innredning: Krakelering i servant. Fuktskader/svell i nedre del av innredning, som følge av vannsøl. Ellers er tilstandsgrad satt ut fra alder.
- Våtrom / Ventilasjon: Rommet har kun naturlig avtrekk. Da dette er et borettslag og det er felles ventilasjon så skal det ikke monteres elektrisk styrt avtrekksvifte på ventil. Det henvises ellers til borettslagets vedtekter og husordensregler.

Soverom

Boligen har to soverom av god størrelse. Hovedsoverom er romslig med plass til stor dobbeltseng, samt garderobeløsning. Soverom 2 med plass til seng, kontorpult eller treningsstudio - alt etter eget ønske.

Overflater

Gulv: Flislagt gulv på bad. Ellers laminatgulv.
Vegger: Malte overflater. Fliser på bad.
Himling: Malt himling, malt panel på soverom. Stukkatur og rosett i stue.

Beliggenhet

Fredensborg er et attraktivt boligområde midt mellom St. Hanshaugen, Grünerløkka og Oslo sentrum - med nærhet til alle tenkelige fasiliteter! Fredensborg har de senere år vært et satsningsområde for kommunen hvor flere bygårder og gater har blitt renovert. Området har fått flere velrenommerte restauranter og serveringssteder, samt hyggelige kafeer som har bidratt til yrende folkeliv. Klosteret, Nektar Vinbar, Chez Colin og Kontrast er blandt dem som absolutt er verdt et besøk.

For en hyggelig søndagstur, anbefales det å gå forbi Henrik Wergelands i idylliske Damstredet, gjør så en hilsen til Edvard Munch i æreslunden på Vår Frelsers gravlund før velduftende varer venter på deg hos Gutta på Haugen eller på Pascal. Rusleturer langs Kjærlighetsstien og videre nedover Telthusbakken er Osloromantikk på sitt vakreste!

Rett ved leiligheten ligger Vulkan, Oslos populære kultur- og kreative næringslivsenter.
Vulkanområdet er en spennende møteplass med et mangfold av tilbud og opplevelser. Her finner du blant annet Dansens Hus, Mathallen, Nedre Foss gård og en rekke andre serveringssteder som BAR Vulkan, Smelteverket, Pokalen (sportsbar), BLÅ m.m. I tillegg har man Westerdals, treningssenter og Kolsås klatreklubbs klatrevegg, hoteller, REMA 1000 og flere nærsenter-tilbud i Nordre kvartal. Det er derfor Vulkan kalles "den lille byen i byen".

Fra leiligheten er det under 10 min gange til både Grünerløkka og Oslo sentrum. Grünerløkka er i dag en av de mest populære bydelene i Oslo og er mest kjent for sitt pulserende uteliv, hyggelige gatecafeer, markeder og små nisjeforretninger. Noen få minutter unna finner du flere av Løkkas mest populære spisesteder, som f.eks italienske Trattoria Popolare, pizza på Villa Paradiso, spicy meksikansk mat på Tijuana, tapas på Delicatessen eller Bon Lio, eller fransk på Le Benjamin.

Liker du å leve det gode liv er Grünerløkka en bydel de fleste finner en uteplass eller café som passer for seg. Her finnes bla. utestedene Aku Aku Tiki Bar, Ryes og Rebell for den som liker dans og moro, BrewDog, Grünerløkka Brygghus og Schouskjelleren Mikrobryggeri for en mer brun og intim stemning, mens klassikerne Godt Brød, Kaffebrenneriet, Espresso House og verdenskjente Wendelboe for koffeinelskere.

I området finnes også mange parker som St. Hanshaugen park, Birkelunden, Olaf Ryes plass, Sofienbergparken, Cubaparken og Grünerhagen. Her kan man gjøre alt fra å gå på loppemarked, ha piknik, leke, ake, sole seg eller bare slappe helt av alene med en god bok. Eller hvorfor ikke ta en tur til Blå og spise nystekte vafler en søndagsformiddag.

For de tur- og treningsglade finnes fantastiske turstier langs Akerselva ned mot byen eller opp mot Maridalsvannet.
Flere treningssentre ligger også i nærheten med Athletica på Vulkan, SATS Ringnes Park, Fresh Fitness, Evo, SATS Schous Plass, Fitnessxpress m.m. Det finnes også flere fotball - og basketballbaner i området.

Godt tilbud av offentlig transport i nærområdet og rett på utsiden av leiligheten har man tilgang til 34- og 54- bussen. Ellers er det gangavstand (ca. 10 minutter) til Oslo Sentralbanestasjon hvor man har både t-bane, flytog og øvrige trikk og - bussforbindelser. Gangavstand er det også til Alexander Kiellands Plass, St. Hanshaugen, Bislett, Torshov, Tøyen, samt Oslos nye fjordby med Bjørvika, samt Sørenga med sitt fantastiske sjøbad.

Felleskostnader

4 235 pr. mnd. Inkl: Felleskostnader, kommunale avgifter, reperasjon og vedlikehold, bredbånd (1000mbit fiber)

Felleskostnadene ble nylig økt med 10% for å øke bufferen til borettslaget.
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til borettslagets faktiske kostnader.

Det må påregnes en økning på felleskostnadene etter en evt utbygging av råloft. Selger estimerer dette til en 50% økning.

Løpende kostnader

Fellesutgifter til borettslaget, strøm, varmtvann, fyring, alarm, forsikringer (innbo mm).

Fellesgjeld / lånevilkår

Borettslaget ble etablert i 2019. Ingen lån er registrert på selskapet.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ingen sikringsordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 504 967 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 417 879 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 95% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

Følgende har fått tilstandsgrad 2 (TG2) i tilstandsrapporten:
- Tekniske installasjoner / Ventilasjon: Bygningen har den naturlige ventilasjon som var vanlig på byggetiden. Ventilasjonsløsningen er enklere enn det som benyttes i dag. Naturlig ventilasjon gis på generelt grunnlag tilstandsgrad 2 da dagens strenge krav til ventilasjon ikke er oppfylt, til tross for at denne typen ventilasjon er normalt for boliger/leiligheter bygget i denne tidsperioden. Kapasitet og mengde luftutskiftning er ikke kontrollert da det krever eget utstyr for måling og det hører ikke inn under en nivå 1 undersøkelse. Det er pr. idag ikke behov for tiltak da løsningen fungerer som tiltenkt.
- Tekniske installasjoner / Andre installasjoner: Det bør utføres feilsøking og evt. utbedring av varmekablene, av fagfolk. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000
- Utvendig / Vinduer: Tilstandsgrad er satt ut fra konstruksjonenes alder. Bygningsdelene oppfyller tiltenkt funksjon.
- Innvendig / Etasjeskille / Gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.
- Våtrom / Overflater gulv: Hakk i noen gulvfliser. Defekte varmekabler. Oppgradering vil være naturlig ved evt. modernisering. Det anbefales at det dusjes i dusjkabinett med kontrollert rørføring til sluk, inntil baderommet moderniseres.
- Våtrom / Sluk, membran og tettsjikt: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Installering av tett dusjkabinett anbefales. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Sluket må sjekkes og rengjøres jevnlig.
- Våtrom / Sanitærutstyr og innredning: Krakelering i servant. Fuktskader/svell i nedre del av innredning, som følge av vannsøl. Ellers er tilstandsgrad satt ut fra alder.
- Våtrom / Ventilasjon: Rommet har kun naturlig avtrekk. Da dette er et borettslag og det er felles ventilasjon så skal det ikke monteres elektrisk styrt avtrekksvifte på ventil. Det henvises ellers til borettslagets vedtekter og husordensregler.
- Kjøkken / Avtrekk: Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkken. Ingen tiltak er nødvendig da avtrekk av denne typen er en relativt
vanlig type løsning i eldre bygg/bygårder. For montering av mekanisk avtrekk må det undersøkes hos styret og i borettslagets vedtekter om det lar seg montere.
- Elektrisk anlegg: Sikringsskap lokalisert i felles trappegang. Automatsikringer og jordfeilbryter. 40 Amp hovedbryter og 7 fordelingskurser. Selvavlesende strømmåler er installert. Det antas at det er tilstrekkelig kapasitet til normal bruk.

Selgers egenerklæringsskjema

- Varmekablene virker ikke. Det ble gravd opp en liten bit for å teste ledningene. Dette ble så murt igjen av faglært.
- Sommeren 2021 har det oppstått sprekker på grunn av arbeider i Torggata, der de har drenert grunnvann for å feste bygning til grunnfjell. Disse små bevegelsene har ført til sprekker i fasaden i vårt bygg. Dette utbedres av entrepenør når de er ferdig i kjelleren i Torggata 18.
- Har sett et lite sølvkre 2 ganger på nesten 3 år på badet.
- Tak ble byttet 2018. Har vært på loftet under intenst sommerregn. Var tett og fint.
- Har fått installert en rekke stikkontakter av SMS Electro AS. Downlights i hems på soverom mot bakgård ble installert av en elektrokyndig snekker, men uten fagbrev. Samme snekker monterte også stikkontakten som kjøleskapet er koblet i.
- Rammesøknad godkjent for bruksendring av loft til utvidelse av leilighet + opprettelse av hybel i 4. etasje.
- Rammesøknad har opprettelse av hybel. I den forbindelse blir det en ekstra hoveddør mellom stue og gang. Døren er installert alt, men ikke stålforsterket som jeg siden har fått vite kreves. Dette må derfor gjøres om loft pusses opp.
- Rotter i kjeller vinteren 2020, pga sprekk i fasade. Fasade utbedret og rotter fjernet av Rentokil. Ikke sett noe siden.

Boligens areal

Primærrom: 71 kvm, Bruksareal: 71 kvm

4. etasje:
Bruksareal: 71 m².
Primærrom: 71 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/gang, stue, kjøkken, bad og to soverom.

Eier opplyser at det foreligger rammetillatelse for utbygging av overliggende loftareal. Gulvarealet på loftarealet ble målt til ca. 75 m² av takstmann på befaring. Kjøper bærer selv risiko og ansvar for om man får utbygging godkjent overfor plan og bygningsmyndighetene og borettslaget. Det opplyses at dersom dette blir godkjent, står man selv ansvarlig for  selve utbyggingen, samtidig vil det komme økninger i fellesutgifter i tråd med økning av eierandel. Selger og megler gir ingen garantier for tidligere eller videre prosess i utbygging av loft, og den videre risiko, regning og ansvar må bæres av fremtidig kjøper.

Iht. vedtektene:
Utskifting av vinduer og ytterdører, oppsetting av markiser, endring av fasadekledning, endring av utvendige farger osv. skal skje etter en samlet plan vedtatt av generalforsamlingen. Skal noe slikt arbeid utføres av andelseier selv, må det kun skje etter forutgående godkjenning av styret.
Tilbygg/påbygg og andre endringer av bebyggelsen som etter vedtektenes og borettslagsloven krever generalforsamlingens samtykke, må ikke igangsettes før samtykke er gitt. Dette gjelder selv om bygningsmyndighetene har gitt tillatelse til igangsettelse. Søknad eller melding til bygningsmyndighetene skal godkjennes av styret før byggemelding kan sendes.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 288 kvm, Eierform: Fellestomt

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Området består hovedsakelig av klassiske bygårder og nyere boligblokker. Bygning oppført i ca. 1892 i mur- og teglkonstruksjoner etter datidens byggeskikk. Tradisjonell bygårdsbebyggelse med bærende konstruksjoner i hullmurskonstruksjoner. Etasjeskillere med trebjelkelag og stubbloftfyll. Grunnmur i tegl, fundamentert på flåte eller komprimerte masser. Yttervegger i tegl. Pussede og malte fasader og trekninger rundt vinduer. Saltak i trekonstruksjoner antas tekket med plater. Snøfangere er montert.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet. Det foreligger attestert byggesaksdokumenter (vaaningshus) for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Det foreligger også følgende:
- Ekspedisjonsdokument - innredning vannklossett datert 1936.
- Ferdigattest - gjennoppbygging etter brann datert 2008.
Dokumentene følger vedlagt.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser. Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner.
Veggmontert reflektorovn/stråleovn på bad.
Det ligger varmekabler i badegulvet, men disse er opplyst å være defekte.
Varmtvann fra bereder lokalisert i kjøkkenbenk, 76 L merket med produksjonsår 2018.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Selger har mottatt et nabovarsel for byggeplaner i Mariboes gate 9 i 0301.
Varselet gjelder:
- Reparasjon av installasjoner
- Endring på utvendige tekniske installasjoner
- Bruksendring

Bevaringsverdig

Bygningen står på byantikvarens liste over bevaringsverdige bygninger (gul liste).

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Mariboes gate 9 - Bruksendring til pub
Saksnummer: 202108659 - Byggesak             
Mottatt sak: 23.05.2021
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon
Se link til sak hos kommunen: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202108659

Torggata 16 - Etablering av takhage med servering - Torggata Bad
Saksnummer: 202110460 - Byggesak             
Mottatt sak: 17.06.2021
Status: Søknad under behandling
Se link til saken hos kommunen: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202110460

Torggata 16 B - Ombygging av trapp mellom 4. og 5. etasje, ombygging av areal i 5. etasje og rehabilitering og forlenging av heis
Saksnummer: 202004323 - Byggesak             
Mottatt sak: 10.03.2020
Status: Tillatelse gitt
Se link til sak hos kommunen: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202004323

Møllergata 28 - Installasjon av løfteplattform og ventilasjonsanlegg
Saksnummer: 202113867 - Byggesak             
Mottatt sak: 03.09.2021
Status: Mottatt søknad
Se link til sak hos kommunen: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202113867

Kristparken - Oppgradering av park
Saksnummer: 202100962 - Byggesak            
Mottatt sak: 15.01.2021
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon
Se sak hos kommunen: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202100962

Bernt Ankers gate 12 - Tilbygg til bakgårdsbygning og ny heissjakt
Saksnummer: 201105015 - Byggesak             
Mottatt sak: 08.04.2011
Status: Endret tillatelse gitt
Se sak hos kommunen her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201105015

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Heftelser
Eventuelle heftelser som kan ha betydning for denne matrikkelenheten, som er tinglyst på avgivereiendommen før en arealoverføring, er ikke overført. Det samme gjelder servitutter som ikke er overført ved tidligere fradelinger. Informasjon om disse finner du på grunnboksutskriftene til de respektive avgivereiendommene.

1874/900396-1/105  Erklæring/avtale  
09.06.1874 
Bestemmelse om benyttelse
Overført fra: 0301-208/52
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1964/513402-1/105  Erklæring/avtale  
21.09.1964 
Bestemmelse om bruksendring
Bestemmelser om brannvegg/-dør
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-208/52
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1968/501505-1/105  Erklæring/avtale  
25.01.1968 
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. åpning i branngavl
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-208/52
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1996/3017-1/105  Erklæring/avtale  
18.01.1996 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:49  
Rett til rømningsvei.
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune, Plan- og bygningsetaten.
Overført fra: 0301-208/52
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2007/728641-1/200  Erklæring/avtale  
13.09.2007 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:49  
Rett til atkomst for rullestolbrukere.
Overført fra: 0301-208/52
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2018/501015-1/200  Bestemmelse om adkomstrett  
05.03.2018 21:00 
Gjelder gjensidig rett til adkomst
Overført fra: 0301-208/52
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2018/501015-2/200  Erklæring/avtale  
05.03.2018 21:00 
Gjelder gjensidig rett til avfallshåndtering
Overført fra: 0301-208/52
Gjelder denne registerenheten med flere

2019/466327-1/200  Pantedokument  
24.04.2019 21:00 
BELØP: NOK 25.837.000
Panthaver:Fellesskapet Av Innskytere, Jf. Brl. § 2-11, 1. Ledd  
Lnr: 20014226
 
Grunndata
2018/723011-1/200  Seksjonering  
03.05.2018 21:00 
opprettet seksjoner: snr: 2
formål: Samleseksjon bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 703/996
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslag: Bernt ankers gate 31 borettslag, Orgnr: 921531931
Borettslaget består av 6 enheter.
HomeNET leverer gigabit fiber (1000mbps opp og ned) til 599/mnd. Dette er inkludert i fellesutgiftene.
Kabel-tv må hver enkelt beboer bestille selv.

Forkjøpsrett

Det foreligger ikke forkjøpsrett.

Det foreligger ikke forkjøpsrett.

Regnskap

Regnskap for 2020 følger vedlagt.

Vedtekter / husordensregler

- Borettslaget består av 6 andeler, pålydende NOK 5.000,- per andel. Det skal være knyttet en andel til hver bolig. Hver andelseier kan bare eie en andel, og bare fysiske personer kan være andelseiere Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan eie en andel sammen.
- Styret skal godkjenne nye andelseiere.
- En andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre uten samtykke fra borettslaget.
- Utskifting av vinduer og ytterdører, oppsetting av markiser, endring av fasadekledning, endring av utvendige farger osv. skal skje etter en samlet plan vedtatt av generalforsamlingen. Skal noe slikt arbeid utføres av andelseier selv, må det kun skje etter forutgående godkjenning av styret.
- Tilbygg/påbygg og andre endringer av bebyggelsen som etter vedtektenes og borettslagsloven krever generalforsamlingens samtykke, må ikke igangsettes før samtykke er gitt. Dette gjelder selv om bygningsmyndighetene har gitt tillatelse til igangsettelse. Søknad eller melding til bygningsmyndighetene skal godkjennes av styret før byggemelding kan sendes.
- Bygningsmessige forandringer på boenheter eller fellesarealer skal godkjennes av styret på forhånd. Tegninger må vedlegges søknad til styret.
- Rehabilitering av våtrom skal skje etter våtroms norm. Det må brukes autorisert fagperson til elektriske arbeider og VVS-arbeider.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det er ingen planer om vesentlige renovasjoner som krever låneopptak på dette tidspunkt.

Husdyrhold

Beboere som har eller ønsker å anskaffe dyr, plikter å rette seg etter følgende bestemmelser:
Dyreholdet må ikke være til sjenanse for andre av lagets beboere. Ekskrementer etter dyr skal straks fjernes.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
Stekeovn og kokeplater

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 91 53 59 14 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.  

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne. Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Bernt Ankers gate 31, 0184, Oslo, Gnr. 208 bnr. 52 snr. 2, andelsnr. 5 i Bernt ankers gate 31 borettslag med orgnr. 921531931 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

16-21-0140

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.