# GREFSEN, Grefsenveien 78D
4 400 000,-
PÅMELDINGSVISNING - Lys, luftig 2-roms seniorbolig (50+) med flott utsikt | Heis | Rolig og stille | Mulig garasjeleie*

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 4 400 000,-
 • Omkostninger: 118 820,-
 • Totalpris: 4 518 820,-
 • Ligningsverdi: 1 224 997,-
 • Fellesutgifter: 2575,-

  Drift og vedlikehold, Kabel-TV og bredbånd GET, renhold, vaktmestertjeneste, felles forsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel m.m
Beregnet totalkostnad:
4 400 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 110 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 400 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 118 820,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 518 820,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 61 m²
 • Bruksareal: 61 m²
 • Bruttoareal: 67 m²
 • Etasje: 3
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1993
 • Gårdsnummer: 73
 • Bruksnummer: 2
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 190698723
 • Sist endret: 11.09.20 12:49
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 82%
  eier sin egen bolig
 • 35%
  har bolig på over 120 kvm
 • 83%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 30%
  er barnefamilier
 • 38%
  er gift

 

Oppdragsnummer

16-20-0170

Adresse og matrikkel

Grefsenveien 78D, 0487, Oslo, Gnr. 73 bnr. 2 snr. 37 orgnr. 983522564 i Oslo kommune

Eier

Nanna Karin Nilsen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Leiligheten er pr. d.d berørt av skatten.

BRA/PROM

61 / 61 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1993

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er i følge selger ca 12.500 kWh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 7 295 kvm, Eierform: Festet tomt
Tomten er fellesareal.

7295 kvm felles festetomt. Sameiet tomt er opparbeidet med plenarealer, diverse beplantning, prydbusker, sittegrupper og asfalterte arealer bestående av innkjøring til garasje samt gangveier. Sameiets del av hagen er bord og benk, like utenfor utgangsdør til den store hagen nede.

Sameiet har en hyggelig, felles stue med flere sofa- og sittegrupper. Her er det mulighet for å samles til sosiale arrangementer.

Grefsen Senior Senter er et boligsameie bygget på taket av Stiftelsen Grefsenhjemmets 2 bygninger, og Seniorsentret betaler etter avtale ingen andel av festeavgiften. Tomten festes av Hanna og Peter Andreas Morells legat. Festekontrakten ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje med heis, og består av: Entré, stue, kjøkken, bad og soverom. Utgang fra stue til sydvestvendt balkong på ca 10 m² med bod og en nordvestvendt balkong på ca 2 m². Trappefri adkomst, stor heis, automatiske døråpnere og rekkverk i korridorene.

I tillegg disponerer leiligheten en bod i fellesarealer i 3. etasje. Boden er på ca 3,8 m² merket med nr 25.

Beliggenhet

Grefsenveien 78D har en sentral beliggenhet i et attraktivt og veletablert boligområde med kort vei til marka, offentlig kommunikasjon og butikker. I Grefsen senior sameie kan en også velge å være med på sosiale arrangementer. Det er stor og flott gjestestue i sameie som kan leies. Gjester av sameiere kan leie overnattingsrom som er nyoppussede.

Trikken går forbi i Grefsenveien og nærmeste stopp er Glads vei ca. 2 min unna (nr. 11B, 11N og 12N). Herfra kommer du deg til t-bane, buss og flybuss i Storokrysset på ett par minutter. Toget går fra Kjelsås eller Grefsen stasjon.

Boligen ligger fint til på Grefsen, omkranset av fine grøntområder og med kort vei til bl.a. Grefsenkollen, Trollvann og Lillomarka hvor du finner fine badevann, fiskevann, lysløyper og slalåmbakke. Meget barnevennlig område med trygge og fine lekearealer for de minste.

I tillegg har man umiddelbar nærhet til store friarealer på Muselunden, samt Skeid idrettsanlegg. Forøvrig byr området rundt boligen på gode tur-, trenings- og rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter, samt Grefsenplatået med restauranter og samlingssteder.

Det er kort vei til Storo, Nydalen, Torshov og Grünerløkka med et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud som bl.a forretninger, kafeer, restauranter, Ringen Kino, teater, treningsstudioer, m.m. Storo storsenter er nærmeste kjøpesenter, med 130 butikker og servicetilbud. Her finner du det meste du trenger i hverdagen her. Matbutikker i området: bla; søndagsåpen Joker i Kjelsåsveien, Spar på Myrerjordet og Rema 1000 ved Skeidbanen. Nærmeste matbutikk er Kiwi i Grefsenveien. Våren 2018 åpnet Norges største kino på Storo, med landets eneste IMAX-sal.

Entré

Romslig og praktisk entré med plass til både sko og yttertøy. Entréen har garderobeskap for ekstra oppbevaringsplass. Lysmalte overflater på vegg og himling og parkettgulv. Dørcalling med portåpner plassert ved entrédøren.

Stue

Lys og romslig stue med god plass til sofagruppe, spisebord og annet ønskelig møblement. De store vindusflatene sørger for økt romfølelse og slipper inn mye naturlig lys. Her har du adkomst til to balkonger som gir en ekstra luftig og behagelig atmosfære.

Balkong

Fra stuen er det adkomst til sydvestvendt balkong på ca 10 m² med bod. Fin plass til diverse utemøblement og planter. Balkongen er overbygget med gulvflater av betong, belagt med terrassebord. Videre fra andre siden av stuen har du utgang til nordvestvendt balkong på ca 2 m², gulvflate belagt med betong.

Kjøkken

Pent kjøkken fra IKEA med kjøkkeninnredning fra 2013. Kjøkkenet har glatte fronter, benkeplate av tre. Malt flate mellom benkeplate og overskap. Overbelysning og stikkontakter over benk. Kjøkkenet er utstyrt med frittstående hvitevarer. Ventilator i overskap med kullfilter. Varmtvannsbereder plassert i hjørnet i kjøkkenskap.

Bad

Romslig fra byggeår. Badet har flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Himling med påmontert taklampe. Vegghengt servantskap med ovenpåliggende servant. Vegghengt speilskap med overbelysning over servant. Videre har badet gulvstående toalett og dusjkabinett med hånddusj. Avtrekksventil i vegg. Opplegg for vaskemaskin.

Soverom

Stort og hyggelig soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side, kommode etc. Rikelig oppbevaringsplass i garderobeskap.

Overflater

Gulv: Tre-stavs parkett, samt fliser på bad. Gulvvarme på bad.
Vegger: Malte overflater, fliser på bad. 
Tak: Malte overflater, samt i himlinger.

Felleskostnader

2 575 pr. mnd. Drift og vedlikehold, Kabel-TV og bredbånd GET, renhold, vaktmestertjeneste, felles forsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel m.m
Herav:
Felleskostnader 2.250,-
Kabel-tv 325,-

Etasje

3 etasje

Garasje / Parkering

Det følger ikke garasjeplass med boligen. Beboere med bil kan søke styret om plass i parkeringshuset til Grefsenhjemmet hvor sameiet disponere en del plasser. Det er ikke lov å leie ut plassen videre. For tiden er det ikke noen ventetid på plass. Parkeringsplassen leies kostnadsfritt, men man må kjøpe nøkler/kort fra Grefsenhjemmet. Det koster pr. i dag 150,-/kort.

Det er laget sykkelsti i Grefsenveien, med påfølgende parkeringsforbud.  Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 224 997 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 409 990 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 4 etasjer. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende vegger og skillende dekker av betong og murkonstruksjoner. Yttervegger forblendet med teglstein samt fasadeplater. Takkonstruksjon i saltaksform utvendig tekket med metallplater (taket er ikke besiktiget). Dører og vinduer fra byggeår. Swedoor glatt entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB med kikkhull. Balkongdør og vinduer med karmer/ rammer av tre og to-lags glass. Ett vindu i stue fra 2003. Leiligheten har egen varmtvannsbereder. For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte takst utarbeidet av Anticimex, datert 02.09.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 09.06.1978 for eiendommen (nybygg og sykehjem), samt ferdigattest for påbygg (eldrebolig) datert 19.09.1996. Dokumentene følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 61 kvm, Bruksareal: 61 kvm, Bruttoareal: 67 kvm

3. etasje:
Bruksareal: 61 m².
Primærrom: 61 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, bad og soverom

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

En seksjonseier har rett til å leie ut sin seksjon, men leier må godkjennes av sameiet ved styret. Godkjenning kan bare nektes dersom det foreligger saklig grunn. Sameiet må få leietakers navn og kontaktinformasjon.

Oppvarming

Oppvarming med elektriske panelovner og varmekabel på baderom.

Løpende kostnader

Strøm, varmtvann, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for allmennyttig formål/boliger (Grefsenhjemmet) etter bestemmelsene i S-3720 av 07.05.2002. Området forøvrig er regulert til boliger, vei, industri m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Pengeheftelser i eiendomsrett
1931/902031-1/105  Elektriske kraftlinjer  
04.09.1931 
Rettighetshaver: GLOMMEN TRESLIPERI
Overført fra: 0301-73/2
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1952/14976-1/105  Erklæring/avtale  
08.12.1952 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-73/2
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1969/20418-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
03.12.1969 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Overført fra: 0301-73/2
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1970/17295-1/105  Erklæring/avtale  
14.10.1970 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-73/2
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1973/8417-7/105  Festekontrakt - vilkår  
07.05.1973 
festetid: 99 år
Gjelder matrikkelenhet: Knr:0301 Gnr:73 Bnr:2 Snr:1-107
ÅRLIG AVGIFT NOK 14,000
BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
BESTEMMELSER OM GJERDEPLIKT
FORBUD MOT VISSE FORMER FOR NÆRINGSVIRKSOMHET
Gjelder denne registerenheten med flere

1974/22323-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
13.11.1974 
Byggeforbud på nærmere angitt avstand
Overført fra gnr 73 bnr 841
Overført fra: 0301-73/2
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Pengeheftelser i festerett
1973/8417-7/105  Festekontrakt - vilkår  
07.05.1973 
festetid: 99 år
Gjelder matrikkelenhet: Knr:0301 Gnr:73 Bnr:2 Snr:1-107
ÅRLIG AVGIFT NOK 14,000
BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
BESTEMMELSER OM GJERDEPLIKT
FORBUD MOT VISSE FORMER FOR NÆRINGSVIRKSOMHET
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere

1993/23739-1/105  Best. om vann/kloakkledn.  
04.06.1993 
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-73/2
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1993/47631-2/105  Pantsettelseserklæring  
04.10.1993 
BELØP: NOK 30.000
Panthaver:Sameiet  
Lnr: 1137607
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2002/20101-1/105  Erklæring/avtale  
26.03.2002 
Byggetillatelse gitt etter dispensasjon i henhold
til plan og bygningslovens paragraf 67 på vilkår
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata
1993/47631-1/105  Seksjonering  
04.10.1993 
opprettet seksjoner:
snr: 37
formål: Bolig
sameiebrøk: 113/10000

2003/25804-1/105  Resek/tilleggssek  
02.05.2003 
seksjonsameieandeler:
snr: 37
formål: Bolig
sameiebrøk: 113/10000

2003/25804-24/105  Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel  
02.05.2003 
endring av formål/brøk:
snr: 37
formål: Bolig
sameiebrøk: 81/10000
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 33 seksjoner.
Grefsen Senior Boligsameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 983522564, og ligger i bydel Nordre Aker i Oslo kommune med følgende adresse: Grefsenveien 78 D Gårds- og bruksnummer: 73/2.
Grefsenhjemmet (Sykehjem), Ogmunds vei 18 B's 74 sykehjemsseksjoner og Grefsen Senior Boligsameie, Grefsenveien 78 D's 33 selveierseksjoner (seniorboliger) Disse enheter danner til sammen sameiet Grefsenveien 78D/Ogmundsvei 18B. Da dette sameiet ikke er registrert i Brønnøysundregisteret har det heller ikke noe organisasjonsnummer.

Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Sameiets revisor er BDO AS.

- Klausul om alder (50 år +) i vedtektene.
- Sameiet har en fellesstue (storstua) som er et hyggelig møtested for beboerne. Stuen kan leies (lånes) ved spesielle anledninger.
- Sameiet har også gjesterom som kan leies.
- GET er leverandør av kabel-tv/bredbånd.
- Vaktmester Andersen AS ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet.

Fellesgjeld / lånevilkår

Ingen lån registrert for selskap.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 85789095

Regnskap

Årets resultat på kr 4 065 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.
Ny seksjonseier skal godkjennes av sameiet ved styret.
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner. Bare fysiske personer kan erverve boligseksjoner i sameiet.
Se vedtekter for vedlikeholdsplikt.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styreleder opplyser at sameiet planer om å legge om takene, dette vil selvsagt øke felleskostnadene da sameiet vil måtte ta opp lån. Dette vil utgjøre minst 10% økning i fellesutgiften, det vil si ca kr 258.- for seksjon 37. Merk at dette er kun en plan og sameiet vet ikke hvor stort lån sameiet må ta opp.

Siden sameiet har felles byggningsmasse med Grefsenhjemmet derfor er takene selvsagt felles. Grefsenhjemmet har planer om å ha solceller på takene, men dette er helt i startfasen så sameiet vet ikke så mye om dette.

Det er ellers ikke noen pågående rehabilitering.

Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er ikke tillatt med dyrehold. Dette gjelder likevel ikke dersom gode grunner taler for det og dyreholdet ikke er til ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hvitevarer kan medfølger.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til su@schalapartners.no eller SMS: 92 49 91 43 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.