# Sentralt på Grünerløkka, Helgesens gate 11
3 500 000,-
RUNDE AVLYST! Bud gitt direkte til selger. Gjennomgående og klassisk 2-roms med fransk balkong. Moderne HTH-kjøkken.
 • Prisantydning: 3 500 000,-
 • Fellesgjeld: 146 566,-
 • Omkostninger: 8 009,-
 • Totalpris: 3 654 575,-
 • Ligningsverdi: 951 969,-
 • Fellesutgifter: 5198,-

  Varmtvann, grunnpakke kabel-TV/internett GET, bygningsforsikring, trappevask, oppsparing til fremtidig vedlikehold, drift og vedlikehold og nedbetaling av andel fellesgjeld. Ved innfrielse av andel fellesgjeld vil felleskostnadene være 3.024,- per mnd.
Beregnet totalkostnad:
3 500 000,- (Prisantydning) 146 566,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 646 566,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 199,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 654 575,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 50 m²
 • Bruksareal: 50 m²
 • Bruttoareal: 55 m²
 • Etasje: 1
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1893
 • Gårdsnummer: 228
 • Bruksnummer: 74
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 189733001
 • Sist endret: 28.10.20 13:40
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 49%
  eier sin egen bolig
 • 95%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 51%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 88%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 16%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

16-20-0166

Adresse og matrikkel

Helgesens gate 11, 0553, Oslo, Gnr. 228 bnr. 74, andelsnr. 5 i Grunerløkka brl helgesensg 7 9 og 1 borettslag med orgnr. 970895728 i Oslo kommune

Eier

Eivind A Seljeseth Ingrid Haakstad

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Nei.

BRA/PROM

50 / 50 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1893

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Tomt

Areal: 447 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Flott parkmessig tomt, med sittegruppe, sykkel garasje og diverse beplantning.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget bekreftes tilknyttet Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Avtalen er løpende, såfremt premie med forfall 1. februar er betalt. Borettslag som har tegnet seg forsikring kan si opp innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte.

Boligselskapet har inngatt avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld. Vi gjør oppmerksom pa at regulering av renten for IN-lån gjøres etterskuddsvis hvert kvartal. OBOS lan 2OB940-48278 er balkonglån som ikke alle andelseierne har. Dette lanet omfattes ikke av IN ordningen. Tillegg for balkonger til dekning av lan i OBOS reguleres og avregnes årlig. Avregning for et år skjer normalt i januar påfølgende ar. Fra 1.1.16 er tillegg kr. 256,- for franske balkonger og kr. 444,- for balkongene mot bakgården.

Innhold

Leiligheten ligger flott til i byggets første etasje og inneholder følgende:
Entré, kjøkken, stue, soverom og bad.
I tillegg disponerer leiligheten boder med følgende beliggenhet og størrelse:
- Loftsbod på ca. 3kvm
- Kjellerbod på ca. 6kvm.

Beliggenhet

Leiligheten har en meget etterspurt og populær beliggenhet sentralt på Grünerløkka, midt mellom Olaf Ryes plass, Birkelunden og Sofienbergparken.  I Helgesens gate 11 har du alt av fasiliteter rett utenfor døren. Grünerløkka er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo og er kjent for sitt yrende folkeliv og grønne lunger. Du finner et stort utvalg av hyggelige restauranter, nisjeforretninger, markeder, kaféer og serveringssteder. Noen av stedene som er verdt et besøk er for eksempel Monsun, Südøst, Nighthawk Diner, Delicatessen, Villa Paradiso eller de populære utestedene Parkteatret, Chair, Grunerhagen m.m. På Birkelunden arrangeres det ofte forskjellige markeder og andre kulturaktiviteter.

På andre siden av Akerselva finner du også Vulkan, Oslos nye og trendy kultur- og kreative næringssenter med den populære Mathallen som selger spennende råvarer og har flere serveringssteder. Her finner du også hotell, treningssenter, BAR Vulkan, Dögnvill Bar & Burger, Smelteverket, Fyrhuset Kuba og mye mer.

Bortsett fra å slappe av i parken eller å kose seg på kafeer, er det også mye annet å finne på i nærområdet. Akerselva er like ved, og her går det hyggelig tursti langs elvebredden, fra Bjørvika i sør til Maridalen/Nordmarka i nord. Her er det mange turmuligheter, både på vinter- og sommerstid. For de treningsglade finner man også EVO, SATS/Elixia og Fitness24Seven i umiddelbar nærhet. Ringnes Park med kino, SATS/Elixia og Meny ligger 6 min. gange unna. I tillegg er det gangavstand til Oslo sentrum.

Området har et utmerket tilbud av offentlig kommunikasjon. Så snart trikkelinjen langs Thorvald Meyers gate er ferdigstilt vil det være få meter til nærmeste trikkestopp hvor trikk 11, 12 og 13 går. Fra Toftes gate finner du busstopp for 30-bussen og fra Sannergata busstopp kan du ta buss nr. 21 og 33. Trikkelinjen langs Thorvald Meyers gate er byttet til buss i Toftes gate. Nærmeste T-bane finner du på Carl Berner. Det er enkelt å ta seg til sentralbanestasjonen som har tog, flytog og bussforbindelser i alle byens retninger. Med bil er det rask tilgang til Ring 1 og 2, og samtidig kort vei opp til Sinsenkrysset. Det er umiddelbar nærhet til flere matbutikker, også søndagsåpne.

Entré

Entreen gir et flott førsteinntrykk av leiligheten. Her møtes man av pen 3-stavs eikeparkett på gulv, slette vegger og himling som er lysmalt. Entreen har smarte oppbevarings-løsninger. Inngangsdøren er brannklassifisert. Ellers er det dørcalling med portåpner.

Stue

Hyggelig stue med peisovn fra det skandinaviske merket Rais (2014). Stuen har en fin planløsning med plass til både sofa og evt. spisestue om man skulle ønske det. Borettslaget har avtale med GET som leverandør av kabel-TV og internett.

Kjøkken

Moderne HTH-kjøkken fra 2017 med fransk balkong. Stilren kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer og glatte fronter på skap. Kjøkkenet har vannrør i PEX rør i rør system og avløpsrør i plast. Det er lagt 3-stavs eikeparkett på gulv og veggene er malt i pene fargetoner. Ellers har kjøkkenet integrert ovn, induksjonstopp, oppvaskmaskin og kjøl- og fryseskap. Det er satt opp komfyrvakt på kjøkken. Alle hvitevarene på kjøkken medfølger i salget. Ventilatoren har avtrekk til kanal i overskap. Det er mekanisk avtrekk. Kjøkkent har godt med benkeplass for hobbykokken med ekstra lys under overskap og stikkontakter på vegg for eventuelle kjøkkenapparater. I tilknytning til kjøkkenet er det laget en smart spisekrok med flott utsyn mot bakgård. Benken til spisekroken har godt med oppbevaringsplass.

Bad

Pent bad renovert i regi av borettslaget. Badet har gulvfliser med varme og det er lagt veggfliser i dusjsone. Ellers er vegg- og himlingsflater malt med våtrommsmaling i tidsriktige fargetoner. Det er avtrekksventil i himling. Ellers består badet av dusj med veggmontert hånddusj og dusjforheng, servantskap med skapdør og ett greps blandebatteri. Speilskap med lys og stikkontakter på vegg og gulvmontert toalett. Det er laget opplegg for vaskemaskin/ tørketrommel på badet. Eller har rommet mekanisk ventilasjon og vindu på vegg for ekstra utlufting.

Soverom

Romslig soverom med stor skyvedørsgarderobe. Garderoben har innredning. Rommet har plass til både dobbeltseng og tilhørende møblement. Soverommet vender ut mot rolig bakgård.

Ekstra oppbevaring

Leiligheten disponerer to boder med følgende beliggenhet og størrelse:
- Loftsbod: 3kvm (boden har skråtak).
- Kjellerbod: 6kvm

Bakgården

Parkmessig bakgård som er flott opparbeidet med plen, diverse beplantning som bær og frukttrær, sykkelskur med tak, lekeplass, gangstier belagt med skifterheller, grillplass og flere sittegrupper for sosiale lag. Den lave bebyggelsen rundt bakgården mot sør slipper inn godt med lys og sol.

Felleskostnader

5 198 pr. mnd. Varmtvann, grunnpakke kabel-TV/internett GET, bygningsforsikring, trappevask, oppsparing til fremtidig vedlikehold, drift og vedlikehold og nedbetaling av andel fellesgjeld. Ved innfrielse av andel fellesgjeld vil felleskostnadene være 3.024,- per mnd.

Kapitalkostnad fellesgjeld

Kapitalkostandaden for fellesgjelden er følgende:
* HUS301-11409164 8 84.740,- 1.893,-
* HUS302-11409164-40 26.886,- 302,-
* OBBK01-98207365157 39.490,- 228,-

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 951 969 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 427 088 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligblokk oppført med bærende konstruksjoner i murkonstruksjoner. Etasjeskillere i trekonstruksjoner. Yttervegger er pusset og malt mur på
fasaden. Grunnmur i naturstein. Saltakkonstruksjon i tre.

Ferdigattest / brukstillatelse

Følgende attester foreligger på eiendommen:
Balkonger mot bakgård - Ferdigattest - 2009.
Helgesens gate 11 - Våningshus - Exdok (attestert) - 1893.
Helgesens gate 11 - Vannklosetter - Exdok (uattestert) - 1936.
Helgesens gate 11 - Stall til garasje - Exdok (uattestert) - 1920.
Helgesens gate 11 - Rehab Loft - Ferdigattest - 2003.
Helgesens gate 11 - Kontorer 2 etg - Ferdigattest - 1963.
Helgesens gate 11 - Forandr bakgård - Exdok (uattestert) - 1936.
Helgesens gate 11 - Butikk Fasade - Exdok (attestert) - 1900.
 Helgesens gate 11 - Bakeri Stall - Exdok (attestert) - 1898.
 Helgesens gate 11 - Bad mm - Ferdigattest - 1963.

Boligens areal

Primærrom: 50 kvm, Bruksareal: 50 kvm, Bruttoareal: 55 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker.

Oppvarming

I all hovedsak elektrisk oppvarming. Det er satt inn en moderne vedovn i stue.

Løpende kostnader

Fellesutgifter til borettslaget. I tillegg må det påregnes utgifter i forbindelse med blant annet eget strømforbruk, forsikringer (innbo/løsøre), utvidelse av kabel-TV/internett-pakke m.m.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. Det foreligger flere planer for nærområdet. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Thorvald Meyers gate blir for tiden renovert i forbindelse med nye trikker som kommer. Det må derfor påregnes noe anleggsarbeid i nærområdet.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1891/954182-1/105 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST 22.10.1891
Bestemmelse om benyttelse
Med flere bestemmelser

1937/401420-1/105 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST 23.02.1937
vedr. drenering m.v.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1994/28718-1/105 OBLIGASJON TINGLYST 03.06.1994
BELØP: NOK 9.680.000
PANTHAVER:Den Norske Stats Husbank
Lnr: 1087054
Gjelder denne registerenheten med flere

1994/28721-1/105 FELLESOBL. FOR BOR.INNSK. TINGLYST 03.06.1994
BELØP: NOK 5.112.500
PANTHAVER:Andelseierne I Borettslaget V/Forr.Fører
Lnr: 1140427
Prioritet etter byggelån og andre faste lån
Gjelder denne registerenheten med flere

1995/43771-1/105 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST 14.08.1995
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:70-72
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:76 Snr:1-5
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:168
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:170
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:172
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:172 Snr:1-18
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:174
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:176
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:178
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:178 Snr:1-13
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:253
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:254
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:255
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:255 Snr:1-6
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:487
Bestemmelse om rett til bruk av uteareal.
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

2003/15315-1/105 PANTEDOKUMENT TINGLYST 13.03.2003
BELØP: NOK 1.550.000
PANTHAVER:Den Norske Stats Husbank
Lnr: 6291880
Gjelder denne registerenheten med flere

2008/597611-1/200 PANTEDOKUMENT TINGLYST 21.07.2008
BELØP: NOK 1.800.000
PANTHAVER:OBOS BBL
Org.nr: 937052766
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata:
1875/900144-1/105 OPPRETTELSE AV MATRIKKELENHETEN TINGLYST 08.07.1875
OPPRETTELSE - FRADELT FRA FOSSVEIEN 1B - UTGÅTT
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0301-228/540 i eiendomsrett

1991/2053-1/105 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST 11.01.1991
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:61 Snr:1-16
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:64
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:66
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:74
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:83 Snr:1-21
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:476
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:476 Snr:1-21
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:478
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:482
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:484
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:484 Snr:1-6
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:539
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:542
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:543
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:545 Snr:1-13
Rett til atkomst,vedlikeh.,plikt til utbedr. etter komm.krav
(30 år). Fl.-best. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo
kommune v/dir. for Eiendom og Utbygging .
Rettigheter på 0301-228/491/0/1-4
i eiendomsrett

1991/2054-1/105 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST 11.01.1991
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:70
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:72
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:74
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:76 Snr:1-5
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:168
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:170
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:172
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:172 Snr:1-18
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:174
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:176
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:178
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:178 Snr:1-13
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:253
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:254
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:255
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:255 Snr:1-6
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:485
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:487
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:489 Snr:1-7
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:626
Rett til adkomst,vedlikeh.,plikt til utbedr. etter komm.krav
(30 år). Fl.best. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo
kommune v/dir. for Eiendom og Utbygging.
Gjelder denne registerenheten med flere
Rettigheter på 0301-228/174/0/1-7 i eiendomsrett

1992/34796-1/105 BRUKSRETT TINGLYST 15.07.1992
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:70
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:72
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:74
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:76 Snr:1-5
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:168
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:170
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:172
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:172 Snr:1-18
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:176
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:178
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:178 Snr:1-13
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:253
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:254
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:255
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:255 Snr:1-6
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:487
BESTEMMELSE OM ANLEGG OG VEDLIKEHOLD AV LEDNINGER M.V.
Kan ikke slettes uten samtykke fra OSLO KOMMUNE VED DIREKTØR
FOR ETAT FOR EIENDOM OG UTBYGGING
Gjelder denne registerenheten med flere
Rettigheter på 0301-228/178/0/1-13 i eiendomsrett

1992/38108-1/105 BRUKSRETT TINGLYST 07.08.1992
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:70
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:72
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:74
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:76 Snr:1-5 
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:168
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:170
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:172
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:172 Snr:1-18
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:174
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:176
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:253
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:254
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:255
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:255 Snr:1-6
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:487
Bestemmelse om bruksrett til gårdsrom, samt rett til å
anlegge og vedlikeholde ledninger m.v.
Med flere bestemmelser
Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen v/direktør for
etat for eiendom og utbygging
Gjelder denne registerenheten med flere
Rettigheter på 0301-228/253 i eiendomsrett

1993/7955-1/105 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST 19.02.1993
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:70
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:72
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:74
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:76 Snr:1-5
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:168
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:170
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:172
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:172 Snr:1-18
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:174
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:176
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:178
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:178 Snr:1-13
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:254
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:255
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:255 Snr:1-6 
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:487
Rett til bruk av uteareal.
Ikke tilatt parkering av motorkjøretøy eller lagring.
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune.
Rettigheter på 0301-228/626/0/1-8 i eiendomsrett

1994/40251-1/105 BRUKSRETT TINGLYST 22.07.1994
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:72
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:74
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:76 Snr:1-5
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:168
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:170
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:172
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:172 Snr:1-18
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:174
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:176
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:178
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:178 Snr:1-13
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:253
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:254
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:255
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:255 Snr:1-6
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:487
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:489 Snr:1-7
Forbud mot parkering.
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelser om grøntarealene.
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere
Rettigheter på 0301-228/255/0/1-6
i eiendomsrett

1995/10222-1/105 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST 23.02.1995
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:70
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:72
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:74
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:76 Snr:1-5
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:168
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:170
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:172
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:172 Snr:1-18
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:174
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:176
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:253
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:254
Erkl. om bruk av gårdsrom
Kan ikke slettes uten samtykke fra direktør for etat for
eiendom og utbygging
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
Rettigheter på 0301-228/70 i eiendomsrett

1995/43769-1/105 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST 14.08.1995
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:72
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:74
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:76 Snr:1-5
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:168
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:170
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:172
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:172 Snr:1-18
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:174
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:176
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:178
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:178 Snr:1-13
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:253
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:254
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:255
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:255 Snr:1-6
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:487
Bestemmelse om rett til bruk av uteareal.
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Rettigheter på 0301-228/72 i eiendomsrett

1995/43770-1/105 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST 14.08.1995
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:74
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:76 Snr:1-5
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:168
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:170
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:174
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:176
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:178
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:178 Snr:1-13
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:253
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:254
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:255
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:255 Snr:1-6
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:487
Bestemmelse om rett til bruk av uteareal
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Rettigheter på 0301-228/168/0/1-13
i eiendomsrett

1997/1946-1/105 BRUKSRETT TINGLYST 13.01.1997
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:70
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:72
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:74
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:76 Snr:1-5
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:170
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:172
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:172 Snr:1-18
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:174
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:176
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:178
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:178 Snr:1-13
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:253
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:254
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:255
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:255 Snr:1-6
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:256
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:257
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:485
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:487
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:489 Snr:1-7
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:491
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:493 Snr:1-6 
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:495
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:495 Snr:1-21
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:497
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:626
Rett til bruk av uteareal på del av eiendommen
Bestemmelse om garasje/parkering
Rett til anlegg og vedlikehold av tekniske ledninger
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser
Kan bare slettes av Oslo kommune ved direktør for etat for
eiendom og utbygging.
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

- Borettslaget består av 25 andelsleiligheter.
- Grunerløkka Borettslag Helgesensgt 7, 9 og 11 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 970895728, og ligger i bydel Grunerløkka i Oslo kommune med følgende adresse: Helgesens Gate 7-9-11.
- Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
- Borettslaget har avtale med Rent Miljø Renhold Oslo AS om renhold av fellesarealene.
- Borettslagets eiendommer er forsikret i Gjensidige Forsikring med polisenummer
56585931.


Utført rehabilitering og vedlikehold av borettslaget:
2020: Foring (strømpe) i avløpsrør Påbud fra Oslo kommune
2019: Renovert takterasse nr 9 og 11 Åpnet sluk (tett pga feil fugemasse) og nye fliser
2019: Rehabilitering takterrasse nr 7 Ny membran og fliser
2012: Oppussing av oppganger
2010: Maling av vinduer
2008 - 2009: Rehabilitering av balkonger Bygget balkonger for andelene det var aktuelt for. Kostander ved lån knyttet til hver enkelts andel.
2002: Baderom ferdig renovert Baderom og fellesarealene er ferdig oppusset.
2002: Utbedring av porter Hengsler/innfesting av porter utbedret. Nye Låskasser og ny belysning i portrommene.
1999: Opparbeidet og ferdigstilt bakgård.
1994 - 1994: Totalrenovasjon/omgjøring til borettslag

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenr:  HUS301-11409164 8
Type lån: Annuitetslån
Restsaldo pr. 18/08-20: 1.691.819,-
Restløpetid: 3 år 11 md.
Antall terminer pr. år: 4
Type rente: Flytende
Rente:1,56%

Lånenr: HUS302-11409164-40
Type lån: Annuitetslån
Restsaldo pr. 18/08-20: 546.246,-
Restløpetid: 7 år 11 md.
Antall terminer pr. år: 4
Type rente: Flytende
Rente: 1,56%

Lånenr: OBBK01-98207365157
Type lån: Annuitetslån
Restsaldo pr. 18/08-20: 1.236.285,-
Restløpetid: 17 år 3 md.
Antall terminer pr. år: 12
Type rente: Flytende
Rente: 2,05%

Andel fellesgjeld

146 566

Forsikring

Gjensidige forsikring. Polisenummer: 56585931

Regnskap

Regnskapet for 2019 viser et overskudd på kr 499 608. Dette fremkommer i resultatregnskapet og har blitt foreslått overført til egenkapital.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

- Det er vedtatt å pusse opp fasade ut mot gaten pa nr. 11, estimert kostnad er ca. kr. 260 000,-. Dersom det viser seg åpenbart nødvendig skal også fasade på nr. 9 tas, til samme kostnad.
- Nabo arbeider med omregulering for utbygging i sin bakgard, noe styret arbeider imot eller ønsker å begrense.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde dyr med ansvar for at de ikke er til sjenanse for de andre andelseierne.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
String-hylle, vegghengt hylle, prosjektor og taklampe i stue. Taklampe på kjøkken og  vaskemaksin på bad.
Speil på soverom og vegglamper medfølger.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ks@schalapartners.no eller SMS: 98 61 55 15 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.