# ALEXANDER KIELLANDS PLASS, Uelands gate 57 B (tilbaketrukket og rolig med inngang fra Landstads gate)
3 250 000,-
SOLGT - bud gitt direkte til selger
 • Prisantydning: 3 250 000,-
 • Fellesgjeld: 417 622,-
 • Omkostninger: 8 009,-
 • Totalpris: 3 675 631,-
 • Ligningsverdi: 976 117,-
 • Fellesutgifter: 5319,-

  Fyring og varmtvann, grunnpakke kabel-TV og bredbånd fra Telenor, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld (kr. 2 034,- med IN-ordning).
Beregnet totalkostnad:
3 250 000,- (Prisantydning) 417 622,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 667 622,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 199,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 675 631,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 51 m²
 • Bruksareal: 51 m²
 • Bruttoareal: 56 m²
 • Etasje: 3
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1936
 • Gårdsnummer: 219
 • Bruksnummer: 230
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 191093405
 • Sist endret: 22.09.20 17:30
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 59%
  eier sin egen bolig
 • 21%
  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill
 • 67%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 64%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 13%
  er gift

 

Oppdragsnummer

19-20-0217

Adresse og matrikkel

Uelands gate 57 B (tilbaketrukket og rolig med inngang fra Landstads gate), 0457, Oslo, Gnr. 219 bnr. 230, andelsnr. 232 i Borettslaget Ilabekken med orgnr. 982842166 i Oslo kommune

Eier

Ole Bakstad

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Iht. til vedtektene er det ikke forkjøpsrett.

BRA/PROM

51 / 51 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1936

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger hadde i 2019 et energiforbruk på 5 541 kWh.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Det er flere garasjeanlegg i umiddelbar nærhet hvor det tidvis er muligheter for både leie og kjøp av garasjeplass. For eksempel ligger Kiellands P-hus som drives av Q-Park rett ovenfor leiligheten, i tillegg er det flere garasjeanlegg i Darres gate / Waldemars Hage hvor privatpersoner leier ut.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 3 600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Tomt

Areal: 4 873 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal. Fellesområder opparbeidet med plenarealer, trær, prydbusker, diverse beplantning, sittegrupper, sykkelparkering og asfalterte internveier.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i BBL Finans AS, boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling kan foretas to ganger per år ved terminforfall 15.03 og 15.09 på borettslagets felleslån. Andelseier må ta kontakt med USBL minimum to uker før terminforfall for opprettelse av avtale. Minimumsbeløpet for innbetaling er kr. 60 000,- per gang. Se punktene "Felleskostnader" og "Fellesgjeld / Lånevilkår" for mer informasjon.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder:
Entré, stue, kjøkken, baderom og soverom med utgang til luftebalkong.

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 5,8m², samt en loftsbod med gulvareal på ca. 11m².

Beliggenhet

Utrolig urban og sentral beliggenhet på Alexander Kiellands plass med gangavstand til alt av fasiliteter og flotte grønne områder. Området rundt Alexander Kiellands plass har de siste årene gjennomgått en omfattende forvandling og fremstår i dag som et pulserende knutepunkt mellom Grünerløkka og St. Hanshaugen. Få meter fra leiligheten finnes det mange hyggelige kaféer og restauranter med uteservering, nærbutikker og treningssentre.

Flotte grøntarealer i nærområdet som blant annet parken på Alexander Kiellands plass og Ilaparken rett utenfor døra. Det er også kort gangavstand parken på St. Hanshaugen og parkene på Grünerløkka. Hyggelige turområder rundt Akerselva. Av treningssentre kan man velge mellom blant annet Gym Ila, SIO (Vulkan), ELIXIA (Ringnes Park), Icon, Pilates Room og Fitness24seven.

Du kan gå koselige turer langs Akerselva, besøke spennende kaféer og restauranter eller ta seg en tur på Ringen Kino (ca. 5 minutters gange). Det er også godt utvalg av nærbutikker og matvareforretninger like i nærheten av leiligheten. Coop Mega med ferskvaredisk og post-i-butikk finner du på Kiellands hus, og rett rundt hjørnet har du Alexander Kiellands plass dagligvare som har åpent døgnet rundt - alle dager i året. Kiellands Hus er et trivelig lite nabolagssenter som ligger lett tilgjengelig på Alexander Kiellands plass rett ovenfor leiligheten. Her finnes blant annet Coop Mega, apotek, Vinmonopolet, blomsterbutikk, skredder og bokhandel. En god kopp kaffe eller nydelige, dagsferske bakervarer finnes hos Åpent Bakeri på Tranen. Etter klokken 16 blir bakeriet til Lofthus Samvirkelag som serverer kanskje byens beste Pizza. På Alexander Kiellands plass finnes også flere andre gode restauranter og flere hyggelig uteserveringer på sommerstid.

Fra leiligheten er det gangavstand til St. Hanshaugen med spesialbutikker som Gutta på Haugen, Kaffebrenneriet og Java. Ca. fem minutters gange til Grünerløkka med sitt pulserende liv, kaféer, butikker, utesteder og hyggelige Birkelunden. Tilsvarende 5 minutters gange unna finner du Vulkan, med Mathallen, BAR Vulkan, konsertscene og restauranter. Gangavstand også til Sagene, Torshov og sentrum med alle byens fasiliteter. 

Ringnes Park ligger 5 minutters gange unna, med Meny, frisør, blomsterbutikk, kino og Jonoe sushirestaurant. Like i nærheten ligger også Vulkan, som er et nytt og spennende byutviklingsområde med Mathallen (se www.mathallenoslo.no) utesteder, butikker, treningssenter, kunstskole, hotell med mer (se www.vulkanoslo.no).

Svært godt kollektivtilbud i umiddelbar nærhet i form av 21-, 33-, 54- og 34-bussen. Disse tar deg effektivt til Aker Brygge/ Tjuvholmen, sentrum eller marka. I tillegg er det få minutters gange til trikkeholdeplass på Birkelunden (linje 11, 12 og 13). Flybussen har adgang fra Alexander Kiellands Plass.

Leiligheten ligger i gangavstand til utdanningsinstitusjoner som HOA, KhiO, Westerdals, Elvebakken videregående og kun en kort busstur unna Handelshøyskolen BI, Universitetet i Oslo, Tannlegehøyskolen, HiO med flere.

Dette er en perfekt beliggenhet for deg som liker en urban livsstil, og som vil ha kort vei til byens mange fasiliteter. Her vil du trives og bo godt!

Lys og praktisk entré med plass til sko og yttertøy

Du ønskes velkommen inn i en lys og praktisk entré med plass til sko og yttertøy. Når du entrer leiligheten får du umiddelbart et positivt inntrykk av den lyse leiligheten med sin gode planløsning og store rom. Leiligheten holder en gjennomgående standard med originale tregulv og lysmalte overflater.

I entréen har du plass til oppheng av yttertøy, sko i medfølgende skoskap, samt ytterligere oppbevaring i egen nisje med hyller. Montert porttelefon på vegg og i felles trapperom har du sikringsskap med automatsikringer.

Stor, lys og luftig stue med originale tregulv

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort og lyst rom. God standard med originale tregulv og lysmalte overflater. Den store vindusflaten slipper inn rikelig med naturlig lys, og den brede vinduskarmen er perfekt for planter og dekor. Lysinnslippet sammen med den gode takhøyden på ca. 2,56 meter bidrar til en god og luftig romfølelse.

Stuen er romslig med god plass til både sofagruppe med salongbord, mediemøblement og et spisebord. Leiligheten holdes god og lun på vinterstid med fjernvarme til radiatorer. Både fyring, varmtvann, grunnpakke kabel-TV og bredbånd fra Telenor er inkludert i felleskostnadene.

Lyst separat kjøkken med tidløs innredning og spiseplass

Leiligheten har et lyst separat kjøkken med spiseplass. Tidløs og moderne kjøkkeninnredning fra IKEA som var ny i 2005. Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har hvite høyglans fronter og laminert benkeplate med nedsenket oppvaskkum. Praktisk med takhøye overskap med belysning under, fliser i benkeryggen ved platetoppen og glassplate ved oppvaskkummen.

Innredningen på høyre side gir gode arbeidsflater og en hyggelig spiseplass for to. Kjøkkenet er fullt utstyrt med integrert stekeovn, induksjonstopp, avtrekksvifte, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Alle hvitevarene medfølger i handelen.

Romslig soverom med luftebalkong mot rolige fellesarealer

Leiligheten har et lyst og romslig soverom som vender ut mot rolige fellesarealer uten biltrafikk. Også her har du originale tregulv og lysmalte overflater. På soverommet har du plass til en stor dobbeltseng, samt en kontorpult eller kommode. Rikelig med oppbevaringsplass i stort medfølgende hjørnegarderobeskap.

Fra soverommet har du utgang til en liten luftebalkong på ca. 1,6m² med plass til en stol eller benk. Her kan du nyte de tidligste solstrålene på morgningen med hyggelig utsyn over de grønne fellesarealene.

Moderne, lyst og tidløst flislagt baderom med gulvvarme

Leiligheten har et lyst og moderne baderom som ble pusset opp i regi av brl. i 2006. Baderommet ble oppgradert i 2017 med nye varmekabler og gulvfliser. Tidløst oppusset med mørke fliser på gulv med gulvvarme, hvite fliser på veggene og downlights i himlingen. Også på baderommet har du et stort vindu som slipper inn deilig dagslys.

Pen innredning i heltre eik med ovenpåliggende servant og speilskap over, samt vegghengt hylle for ytterligere oppbevaring. Baderommet er også utstyrt med dusjhjørne med innfellbare glassdører og vegghengt toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel som begge deler medfølger i handelen.

Felleskostnader

Kr. 5 319,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Fyring og varmtvann, grunnpakke kabel-TV og bredbånd fra Telenor, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.

Herav:
Kr. 3 155,- Felleskostnader
Kr. 130,- Renhold fellesarealer
Kr. 1 192,- Avdrag IN
Kr. 455,- Renter IN
Kr. 286,- Avdrag IN 3
Kr. 101,- Renter IN 3

Det er mulighet for å innfri deler eller hele andel fellesgjeld på begge av borettslagets lån. Dersom kjøper velger å innfri hele sin andel fellesgjeld på begge disse lånene (kr. 417 622,- per 08.09.20), vil felleskostnadene reduseres med ca. kr. 2 034,-, som da vil gi nye felleskostnader på ca. kr. 3 285,-/mnd.

Etasje

3 etasje

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 976 117 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 514 021 pr. 31.12.18

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over 4 etasjer samt kjeller og loft. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og bærende konstruksjoner av murkonstruksjoner. Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Yttervegger av pussede og malte flater. Yttertak i saltaksform utvendig tekket med takstein (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har Swedoor glatt entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB med kikkehull. Balkongdør og vinduer med karmer av tre, og tre-lags glass fra 1986 og 87.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Det foreligger også ferdigattest fra 1990 på utskiftning av vinduer og ferdigattest fra 2006 på rehabilitering av bad. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 51 kvm, Bruksareal: 51 kvm, Bruttoareal: 56 kvm

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, soverom og baderom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser

Oppvarming

Oppvarming med fjernvarme til radiatorer. Elektrisk gulvvarme på baderom. Fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Utstyr

* Porttelefon
* Skoskap og knaggrekke i entré
* Hvitevarer på kjøkken
* Vaskemaskin og tørketrommel på baderom (tørketrommelen står i boden under foto/visning)
* Garderobeskap på soverom
* Persienner på vinduer i stue, kjøkken og soverom
* Sikringsskap med automatsikringer plassert i trapperom
* Røykvarsler og brannslukningsapparat (nytt i 2020)
* Felles varmtvann og fyring som er inkludert i felleskostnadene
* Grunnpakke kabel-TV og bredbånd fra Telenor inkludert i felleskostnadene
* Leiligheten disponerer bod i kjeller og på loft

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-4179 av 26.10.2005.

Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Kingos gate 11 - Oppføring av boligbygg
Saksnummer: 201905886 - Byggesak
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon

Maridalsveien 60 - Utbygging av loft
Saksnummer: 202006011 - Byggesak
Status: Søknad under behandling

Waldemar Thranes gate 73 - Fasadeendringer og innvendige ombyggingsarbeider
Saksnummer: 202004884 - Byggesak
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon

Darres gate 4 - Riving del av eksisterende bygg og oppføring av boligblokk
Saksnummer: 201713436 - Byggesak
Status: Igangsettingstillatelse gitt

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Best. om vann/kloakkledning, tinglyst den 27.02.1936, dagboknummer 301039.
* Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst den 20.09.1951, dagboknummer 302506. Bestemmelse om adkomstrett. Rettighetshaver: Kingos gt. 10c. Med flere bestemmelser.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 14.08.1952, dagboknummer 301874. Bestemmelse om kloakkledning.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 18.04.1953, dagboknummer 301164. Livsvarig bruks- og / eller disposisjonsrett. Rettighetshaver: Kringos gate 22 AS. Til lagerlokalene under kjeller  i D E.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 27.04.2001, dagboknummer 23268. Bestemmelse om gjerde. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Med flere bestemmelser.
* Pantedokument, tinglyst den 18.12.2005, dagboknummer 90395. Beløp: NOK 83.000.000. Panthaver: DNB BANK ASA.
* Bruksrett, tinglyst den 27.01.2012, dagboknummer 80445. Rettighetshaver: Gnr: 221, bnr: 102 i Oslo kommune. Gjelder bruk av garasjeanlegg. Med flere bestemmelser.
* Pantedokument, tinglyst den 14.12.2017, dagboknummer 1405651. Beløp: NOK 15.000.000. Panthaver: DNB BANK ASA.

Tinglyste rettigheter på andre eiendommer:
* Bruksrett, tinglyst den 27.01.2012, dagboknummer 80525. Rettighetsgiver: Gnr: 221, bnr: 102, snr: 1-28 i Oslo kommune. Gjelder del av takterasse som rømningsvei.
* Best. om adkomstrett, tinglyst den 27.01.2012, dagboknummer 80525. Rettighetsgiver: Gnr: 221, bnr: 102, snr: 1-28 i Oslo kommune. Gjelder takterasse.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 27.01.2012, dagboknummer 80445. Rettighetsgiver: Gnr: 221, bnr: 102, snr: 1-28 i Oslo kommune. Plikt til å sikre tilgang til garasjeanlegg. Bestemmelse om opparbeidelse av areal, vedlikehold og drift av garasjeanlegg.

Vei/vann/avløp

Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Borettslag

Borettslaget Ilabekken er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 982 842 166, og består av 158 andelsleiligheter og 9 næringslokaler. Forretningsfører er Boligbyggelaget Usbl.

Hjemmeside: www.ilabekkenborettslag.no

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 15160112996, DNB Boligkreditt AS v/DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 08.09.2020: 1,59% pa.
Antall terminer til innfrielse: 81
Saldo per 08.09.2020: Kr. 40 439 761,-
Andel av saldo: Kr. 341 553,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 1 647,-
Første termin/første avdrag: 30.12.2016 (siste termin 30.09.2040)
IN-ordning: Ja, ved full innfrielse av andel fellesgjeld vil felleskostnadene reduseres med andel kapitalkostnader. Se også punktene "IN-ordning" og "Felleskostnader.

Lånenummer: 12135776260, DNB Boligkreditt AS v/DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 08.09.2020: 1,59% pa.
Antall terminer til innfrielse: 76
Saldo per 08.09.2020: Kr. 11 267 289,-
Andel av saldo: Kr. 76 070,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 387,-
Første termin/første avdrag: 30.03.2018 (siste termin 30.06.2039)
IN-ordning: Ja, ved full innfrielse av andel fellesgjeld vil felleskostnadene reduseres med andel kapitalkostnader. Se også punktene "IN-ordning" og "Felleskostnader.

Andel fellesgjeld

Kr. 417 622,- per 08.09.2020.

Andel formue

Kr. 15 186,- per 31.12.2019.

Forsikring

Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i If Skadeforsikring NUF. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 9 349 629,-.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr. 5 073 700,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2019 på kr. 3 552 353,-.

Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2019 kr. 1 975 436,- og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det ble på ordinær generalforsamling i 2019 vedtatt at styret skulle begynne å innhente tilbud på oppussing av fasade og utskiftning av vinduer. I følge mail fra styreleder 10.09.2020 er styret i prosess med å innhente tilbud og kan dessverre ikke si noe konkret om kostnadene her enda, men de har blitt forespeilet et estimat på ca. 20 mill. Det skal finansieres med låneopptak og vil bli fordelt på antall leiligheter (ikke brøk) og blir ca. kr. 120 000,- per leilighet. Dette beløpet er selvfølgelig kun et estimat og er ikke basert på reelle tilbud. Det vil bli innkalt til ekstraordinær generalforsamling med mer informasjon om tilbud, kostnader og låneopptak før styret går videre med arbeidet.

Husdyrhold

Det tillates å holde hund/katt eller andre husdyr så fremt det ikke er til sjenanse for beboerne.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til rm@schalapartners.no eller SMS: 95 40 45 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld, minimum kr. 37.000,-. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 15 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Rebecca M. Madland

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.