#TORSHOV, Åsengata 4 A
6 950 000,-
Romslig og påkostet 4-roms med utsikt og stor solrik balkong l Garasjeplass m/elbillader l Tot.ren i 2017 l Heis
 • Prisantydning: 6 950 000,-
 • Fellesgjeld: 313 164,-
 • Omkostninger: 15 334,-
 • Totalpris: 7 278 498,-
 • Ligningsverdi: 1 488 249,-
 • Fellesutgifter: 4604,-

  Felleskostnader inkluderer: Varmtvann, grunnpakke kabel-TV og bredbånd fra Canal Digital, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.
Beregnet totalkostnad:
6 950 000,- (Prisantydning) 313 164,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 7 263 164,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 199,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 15 334,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 278 498,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 89 m²
 • Bruksareal: 89 m²
 • Bruttoareal: 98 m²
 • Etasje: 5
 • Antall rom: 4
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 3
 • Byggeår: 1975
 • Gårdsnummer: 224
 • Bruksnummer: 369
 • Energimerking:
  E
 • Finnkode: 190518417
 • Sist endret: 24.09.20 12:17
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 69%
  eier sin egen bolig
 • 2%
  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill
 • 60%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 76%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 17%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

66-20-0138

Adresse og matrikkel

Åsengata 4 A, 0480, Oslo, Gnr. 224 bnr. 369, andelsnr. 180 i Sandaker Borettslag med orgnr. 948471574 i Oslo kommune

Eier

Linn Helene Selboe Markus Voss

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Det praktiseres forkjøpsrett i borettslaget.

BRA/PROM

89 / 89 m²

Antall soverom

3

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1975

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 12720 kwh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 16 040 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Felles tomt for borettslaget, opparbeidet bakgård med plenarealer, diverse beplantning og prydbusker. Gruslagte internveier og felles sittegrupper.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene.

Det er ikke IN-ordning.

Beskrivelse

Velkommen til en moderne og påkostet 4-roms leilighet med luftige rom, god planløsning, høy standard, panoramautsikt og en herlig beliggenhet med nærhet til alt av byens fasiliteter.

Lys og gjennomgående 4-roms andelsleilighet beliggende i veletablert boligområde på Torshov. Leiligheten er svært innholdsrik og smakfullt oppusset i 2017 hvor hele leiligheten ble totalrenovert. Leiligheten inneholder et stilrent kjøkken med åpen løsning mot den romslige stuen, solrik vestvendt balkong på 12 m2, stort flislagt bad med boblebad, separat toalett og tre gode soverom som vender inn mot bakgården. Fra leiligheten er det direkte heisadkomst til parkeringsplass med el-billader i kjelleren.

Borettslaget har store, grønne fellesarealer med sittegrupper og lekestativ til bruk for beboerne. I Åsengata 4 A bor du på attraktive Sandaker, med et stemningsfullt miljø og hyggelige nabolag. Her har du alle byens fasiliteter i umiddelbar nærhet, med kort vei til hyggelige caféer og restauranter, butikker (Sandaker senter rett utenfor), parker og et ypperlig kollektivtilbud.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 5 etg og inneholder:
Entre, wc, baderom, stue/spisestue, kjøkken, kontor og 2 soverom.

I tillegg disponerer leiligheten en loftsbod på 2,5 m2 og en bod på ca. 2,2 m2 på balkong.
Felles sykkelbod i garasjeanlegget.

Beliggenhet

Leiligheten ligger meget attraktivt til, i et barnevennlig boligområde på Torshov. Torshov er et levende strøk med et yrende folkeliv og hyggelig miljø. Et spennende område hvor lokalmiljøet byr på hverdagsgleder som Kaffebrenneriet, frokost på Caminito eller Åpent bakeri, mens Grisen og Hva skjer på Soria Moria frister med stemningsfull atmosfære og lekre retter. Cosmopolite, Det andre Teateret, Torshovteateret og Trikkestallen er steder i nærområdet som absolutt er verdt et besøk. Grünerløkka, med sitt rikelige utvalg av spisesteder, caféer og barer, er kun en rask spasertur unna, eller 6 min med trikk 11, 12 eller 13.

I nærmiljøet er det flere unike nisjebutikker. Det er kort vei til Oslos siste pølsemaker, Strøm-Larsen, som har vunnet flere norgesmesterskap i ulike kjøttprodukter. I Vogts gate finner du også grønnsaksbutikk, Baker Hansen, samt diverse matbutikker, malingsbutikk, blomsterbutikk m.m. I tillegg ligger Sandaker senter like utenfor døren med Vinmonopol, bokhandel, helsekostforretning, Apotek, Samson bakeri og Coop Mega matforretning. Et meget spennende treningssenter "Myrens" finner du ikke langt unna, med blant annet golfsimulator, squashbaner og Oslos beste klatrevegg. Torshov Minigolfpark og Torshov fritidsanlegg med volleyballbane ligger også i nærheten. Kort vei til skoler og bydelen har god barnehagedekning, med flere barnehager innen 100 meters radius. Sats finner du på Sagene Ring og Ringnes Park. Her finner du også blant annet Ringen kino, stor Meny-butikk, blomsterbutikk m.m. Kort vei til ODEON Kino IMAX på Storo. Ellers er det gode handlemuligheter med butikker som Rema 1000, Coop Extra, Kiwi, søndagsåpen Bunnpris og Joker, samt døgnåpne Deli de Luca og 7-Eleven. En liten spasertur unna finner du også Storo Storsenter med mange shoppingmuligheter.

Frodige Torshovparken og Torshovdalen ligger like i nærheten - her kan man nyte grillmaten og sola på varme sommerdager! Akerselven finnes også i nærmiljøet, med flotte tur- og rekreasjonsmuligheter. Her kan man ta en sykkel- eller gåtur helt opp til Maridalsvannet i nord eller Sentrum i sør. Det er også buss til Solheimsskogen fra Torshov for tilgang til Lillomarka.

Gode offentlige kommunikasjonsmuligheter med umiddelbar nærhet til trikkestopp. Det er og holdeplass for buss i nærheten. T-banestasjon finner du på Sinsen. Flybussen har holdeplass på ring 2 (Vogts gate). Det er gangavstand til sentrum med en drøy halvtimes tur ned til Stortinget/Karl Johan.

Entré

Romslig og praktisk entré med plass til å sette fra seg sko og henge fra seg yttertøy. Her er det også plass til to garderobeskap som medfølger salget. Dørcalling med portåpner. Sikringsskap (oppgradert i 2017) med automatsikringer plassert i felles oppgang. Gulvet er belagt med keramiske fliser med gulvvarme, malte overflater på vegg og himling med downlights, alt nytt i 2017.

Stue

Romslig og luftig stue med god plass til både sofagruppe, tv-seksjon og spisebord. De store vindusflatene slipper rikelig med lys inn i rommet fra to sider og du har flott utsikt fra sofakroken. Fra stuen har du utgang til den herlige balkongen via skyvedør i glass. Dør og vinduer ble skiftet i 2019. Den åpne løsningen mot kjøkkenet gjør at rommet oppleves som et sosialt oppholdsrom. Gulvet er belagt med enstavs-parkett fra 2017, malte overflater og malt himling.

Kjøkken

Lekkert kjøkken med stilren innredning fra 2017. Kjøkkenøy gir ekstra skapplass og arbeidsflate og danner et naturlig skille mellom stuen og kjøkkenet. Kjøkkenet fremstår som velholdt med god skap- og benkeplass. Innredningen har slette glatte fronter, laminat benkeplate med underlimt oppvaskkum, overskap med belysning under og ventilator med kullfilter samt fliser over benkeplate. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer som komfyr, induksjonstopp, mikro og oppvaskmaskin med waterguard. Dette er et system med følere som kan registrere fuktighet. Ved en eventuell lekkasje vil vannet bli automatisk avstengt.

Bad

Påkostet baderom av god størrelse. Badet ble renovert i 2017 og inneholder boblebadekar, dusjnisje med regnfallsdusj, vegghengt wc,  heldekkende servant med dobbel vask og innredning med skuffeløsning. Videre er badet blant annet påkostet med innebygde høyttalere i himling og spyletoalett. Her har du også god lagringsplass i ekstra skap. Praktisk løsning med opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel i nisje. Gulv og vegger har lekre keramiske fliser med gulvvarme og downlights i tak.

Balkong

Fra stuen har du utgang til en vestvendt, innglasset balkong på 12 kvm hvorav ca. 2 kvm er utebod. Gode solforhold fra ca. 14:00-22:00 på sommerstid. Balkongen er usjenert og er det perfekte stedet å nyte lange sommerdager. Her er det flott utsikt over nærområdet og blant annet Holmenkollen. Balkongen er stor med god plass til utemøblement.

Toalett

Separat og praktisk toalett pusset opp i 2017 med vegghengt wc, servant over baderomsinnredning med skuffer, speil med belysning. Flislagte vegger og gulv med varmekabler.

Soverom

Stort og luftig soverom med god plass til dobbeltseng med nattbord på hver side. Her er det også plass til garderobeskap. Alle de tre soverommene vender inn mot rolig bakgård. Rommet oppleves som svært lyst og har mye lysinnfall. En-stavs parkett på gulv, malte overflater i en behagelig blåfarge og malt himling.

Soverom 2 & 3

Begge soverom med god plass til dobbeltseng og garderobeskap. Eventuelt et gjesterom med kontor? Det ene blir i dag brukt som kontor med garderobeløsning. En-stavs parkettgulv, malte overflater på vegg og himling.

Felleskostnader

4 604 pr. mnd. Felleskostnader inkluderer: Varmtvann, grunnpakke kabel-TV og bredbånd fra Canal Digital, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.

Herav:
Felleskostnader 4.579,-
Trappevask 25,-

Betjening av andel fellesgjeld (renter og avdrag) utgjør ca. kr. 944,- av totale felleskostnader.

Det er planlagt en økning i felleskostnader på 6% fra 01.01.2021 som vil tilsvare en økning på kr 276,-.

Etasje

5. etasje

Garasje / Parkering

Med leiligheten følger en parkeringsplass med elbil-lader i felles garasjeanlegg. Borettslaget har noen ekstra parkeringsplasser som leies ut ved behov. Ta kontakt med styret vedrørende leie av disse. Parkeringsleie/administrasjonskostnader ved leie og ny bruker av plass belastes etter gjeldende satser.

Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 488 249 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 357 697 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Bygård over 3 etasjer samt kjeller og loft, oppført i 1929. Gulvflater i kjeller av betong og etasjeskillere i tre. Yttervegger og bærende konstruksjoner av betong og bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader består av pussede og malte overflater. Takkonstruksjon i saltaksform utvendig tekket med takstein, ikke besiktiget.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest fra 1981 på nybygg. Dokumentet ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 89 kvm, Bruksareal: 89 kvm, Bruttoareal: 98 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme på baderom og entré . Felles varmtvann som er inkludert i felleskostnadene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-1855 av 04.05.1973. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

201905800 - Byggesak - Sandakerveien 56
Oppføring av boligblokk
Utbygger: Arcasa Arkitekter AS
Siste dok: 01.09.2020

202003204 - Byggesak  - Sandakerveien 52
Oppføring av boligblokk/barnehage
Utbyger: Jm Norge AS
Siste dok: 06.03.2020

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Erklæring/avtale, tinglyst den 28.05.1976, dagboknummer 510494. Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse av denne eiendom.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 22.12.1977, dagboknummer 524722. Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
* Obligasjon, tinglyst den 27.04.1979, dagboknummer 507585. Beløp: NOK 17.228.800. Panthaver: Oslo Bolig Og Sparelag Al.
* Bestemmelse om veg, tinglyst den 16.07.1986, dagboknummer 43073. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
* Obligasjon, tinglyst den 15.11.2010, dagboknummer 892063. Beløp: NOK 97.800. Panthaver:Oslo Bolig Og Sparelag Al.
* Pantedokument, tinglyst den 13.08.2015, dagboknummer 732567. Beløp: NOK 85.000.000. Panthaver: Handelsbanken.
* Pantedokument, tinglyst den 14.06.2016, dagboknummer 530300. Beløp: NOK 35.000.000. Panthaver: Handelsbanken.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Sandaker Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948 471 574, og består av 344 andelsleiligheter. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.

Hjemmeside: www.sandaker-borettslag.no

Fellesgjeld / lånevilkår

HANDEL-83987185743
Restsaldo: 100.089.156,-
Andel restsaldo: 313.164,-
Restløpetid: 35 år 9 md.
Rentebetingelser: 1,50 % flytende

Andel fellesgjeld

313 164

Andel formue

39 608

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 57458682

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 18 041 668,-.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr. 32 261 994,-.
Dette ga et negativt årsresultat i 2019 på kr. -15 970 560,- (årsak vindusrehablitiering).

Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2019 kr. 12 531 056,- og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

2020: Infrastruktur for elbillading
2020: Nye høyspentkabler og brytere
2020: Nye hovedtavler 220 volt
2020: 400 volts tavle for elbilladding
2020: Utbedring av gangvei 6 c
2020: Nye vinduer og dører mot balkong
2019-2020: Nye dører fra garasje
2018: Oppgradering av utemøbler
2018: Tilstandsvurdering - bunnledning(avløp)
2018: Nye lekeapparater
2017: Skiftet lysarmaturer til LED-lys
2017: Nye brannslukningsapparater
2017: Installasjon av fiber
2016: Nye varmtvannstanker
2016: Varmepumper på tak
2016: Ny sprinkelsentral
2016: Nye nødlys fellesareal
2015 - 2016: Rørrehabilitering. Bytte av rør for kaldt- og varmtvann.
2015: Oppgradering av utearealet. Ny asfalt og nye kantsteiner.
2014: Nye varmekabler ved garasjeinngang
2013: Oppgradering av inngangspartier. Nye garasjeporter
2012: Rehabilitering av garasjeanlegg. katodisk beskyttelse av betongvegger
2011 - 2011: Reparasjon av gangvei/tak i garasje mellom 2 C og 4 A. Ekspansjonstank i fyrrom.
2010: Heisrehabilitering. Inngangsdører med tilhørende låssystemer og dørautomatikk byttet. Skiftet ut garasjeanleggets låssystem og deler av avløpssystemet. Nye postkasser.
2009: Alle endevinduer i borettslaget er skiftet
2008: Byttet alle innglassingene
2007: Asbestsanering i fyrrom. Helhetlig plan for utearealet. Nye ringeapparater. Skiftet varmtvannsbereder.
2006: Adresserbart brannvarslingsanlegg. Ny hovedvannledning til Nr. 8. Maling av søppelrom.
2005 - 2006: Fasaderehabilitering.
2005: Videoovervåkning garasje. Nye utelys.

Husdyrhold

Styret kan, etter søknad, gi beboerne tillatelse til å anskaffe (holde) hund eller katt. Tjenestehunder så som blindehunder, lavinehunder, ambulansehunder og politihunder skal prioriteres. Tillatelsen gjelder kun det dyr det er søkt for, og den som gis tillatelse til dyrehold må undertegne en spesiell erklæring. Misligholdelse fører normalt til at styret trekker tillatelsen tilbake.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
Frittstående kjøleskap, bio peis og lamper i taket.

Bio peis og utemøbler kan eventuelt kjøpes om ønskelig.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til lb@schalapartners.no eller SMS: 98 02 97 44 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,90 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 6 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Lene Brekken

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.