#TORSHOV, Omsens gate 7
4 950 000,-
Beklager! Solgt før visning, bud direkte til selger. Visning avlyst!
 • Prisantydning: 4 950 000,-
 • Fellesgjeld: 242 987,-
 • Omkostninger: 13 953,-
 • Totalpris: 5 206 940,-
 • Ligningsverdi: 1 114 922,-
 • Fellesutgifter: 3270,-

  Drift og vedlikehold, kabel-tv, internett, renhold, vaktmestertjenester, felles forsikring, nedbetaling gjeld, forretningsførsel, festeavgift, kommunale avgifter m.m. Herav: Felleskostnader 3.021,- kabel tv/internett 249,-
Beregnet totalkostnad:
4 950 000,- (Prisantydning) 242 987,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 192 987,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 199,- (Pantattest kjøper) 5 944,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 13 953,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 206 940,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 60 m²
 • Bruksareal: 61 m²
 • Bruttoareal: 67 m²
 • Etasje: 2
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1922
 • Gårdsnummer: 225
 • Bruksnummer: 196
 • Energimerking:
  E
 • Finnkode: 191387105
 • Sist endret: 16.09.20 13:10
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 74%
  eier sin egen bolig
 • 25%
  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill
 • 55%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 100%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 20%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

17-20-0132

Adresse og matrikkel

Omsens gate 7, 0478, Oslo, Gnr. 225 bnr. 196, andelsnr. 58 i Torshov Kv 7 Borettslag med orgnr. 955361989 i Oslo kommune

Eier

Marthe Sørli Gottschalk og Evyatar Gottschalk

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Det er intern forkjøpsrett i borettslaget. Denne forhåndsvarsles og avklares raskt etter salg (ca. 5 virkedager).

BRA/PROM

61 / 60 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1922

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E. Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

12 234 kWh de siste 12 mnd. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Felles, festet tomt på 745 kvm. Dette er den klassiske "Italiagården" på Torshov som er en av flere prisbelønte gårder i bydelen. Indre gårdsrom oppleves som en oase av borettslagets beboere. Her finnes barnas kjøkkenhage, urtehage, mekkestasjon for sykkel, felles utegriller - med andre ord noe for enhver, og perfekt for felles arrangementer. Representativt og ryddig med prydbusker, bærbusker, gressplener, flere sittegrupper og brosteinsbelagte gangveier. Barnevennlig, med egen lekeplass for barna. Gode solforhold og rom for mye utendørs hygge for både store og små!

Det finnes også et felleslokale som kan lånes til ulike arrangementer.

Selskapet fester tomt av Oslo Kommune. Festekontrakten er inngått 01.11.51, tinglyst 05.11.51 og har festetid på 70 år. Det er satt av kr. 164.000,- for festeavgift i 2020. Denne avgiften betjenes gjennom felleskostnadene. Festeavgiften skal kunne reguleres, men ikke oftere enn de til enhver tid gjeldene prisforskrifter og aldri oftere enn med minst 10 års mellomrom. Festekontrakten ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Felles, festet tomt på 745 kvm. Dette er den klassiske "Italiagården" på Torshov som er en av flere prisbelønte gårder i bydelen. Indre gårdsrom oppleves som en oase av borettslagets beboere. Her finnes barnas kjøkkenhage, urtehage, mekkestasjon for sykkel, felles utegriller - med andre ord noe for enhver, og perfekt for felles arrangementer. Representativt og ryddig med prydbusker, bærbusker, gressplener, flere sittegrupper og brosteinsbelagte gangveier. Barnevennlig, med egen lekeplass for barna. Gode solforhold og rom for mye utendørs hygge for både store og små!
Det finnes også et felleslokale som kan lånes til ulike arrangementer.

Selskapet fester tomt av Oslo Kommune. Festekontrakten er inngått 01.11.51, tinglyst 05.11.51 og har festetid på 70 år. Det er satt av kr. 164.000,- for festeavgift i 2020. Denne avgiften betjenes gjennom felleskostnadene.  Festeavgiften skal kunne reguleres, men ikke oftere enn de til enhver tid gjeldene prisforskrifter og aldri oftere enn med minst 10 års mellomrom. Festekontrakten ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og flott 3-roms i 2. etasje, med sentral og rolig beliggenhet i populære Italiagården på Torshov. Gjennomgående planløsning, generøs takhøyde (opptil 2,85m) og store vinduer som slipper inn mye naturlig lys! Boligen har god standard og ble pusset opp i 2017 med bl.a. nytt kjøkken og bad. Originale tregulv og pene fargevalg.

- Romslig og pen stue med peisovn
- Plass til stort spisebord
- Stilrent kjøkken fra 2017 med integrerte hvitevarer
- Lekkert bad fra 2017 med vaskemaskin som følger
- To flotte soverom
- Hovedsoverom har adkomst til walk-in-closet
- Kott i entré
- Utsyn over bakgård og det hyggelige nabolaget
- To disponible boder
- Nye vinduer 2017
- Felles rørfornying 2019
- TV/internett inkl.
- Veldrevet borettslag
- Stort og idyllisk gårdsrom
- Lave omk.- ingen dok.avg.
- Beboerparkering
- Kort vei til "alt"!

Innhold

Leiligheten ligger i gårdens 2. etasje og består av: Entre med kott/skap, baderom, 2 soverom, stue og kjøkken.

I tillegg disponerer leiligheten 2 boder. Én loftsbod med skråtak på ca. 5,6 kvm (gulvflate), samt kjellerbod på ca. 11 kvm (takhøyde 2,24 meter).

Beliggenhet

Denne leiligheten ligger meget attraktivt til i et hyggelig boligområde på Torshov, like ved Torshovparken. Her bor du i et levende strøk med yrende folkeliv og hyggelig miljø. Et spennende område hvor lokalmiljøet byr på hverdagsgleder som Kaffebrenneriet, frokost på Caminito, Backstube eller Åpent bakeri, mens Grisen og Hva skjer på Soria Moria frister med stemningsfull atmosfære og lekre retter. Cosmopolite, Det andre Teateret, Torshovteateret og Café teater - Trikkestallen er steder i nærområdet som absolutt er verdt et besøk. Grünerløkka, med sitt rike utvalg av spisesteder, caféer og barer, er kun en rask spasertur unna, eller 7 min med trikk 11, 12 eller 13.

I nærmiljøet er det flere unike nisjebutikker. Det er kort vei til Oslos siste pølsemaker, Strøm-Larsen, som har vunnet flere norgesmesterskap i ulike kjøttprodukter. I Vogts gate finner du også grønnsaksbutikk, Baker Hansen, samt matbutikker, malingsbutikk, blomsterbutikk m.m.
I tillegg ligger Torshov Torg med Rema 1000, apotek og sushirestaurant et par minutters gange unna, samt Sandaker senter med Vinmonopol, bokhandel, helsekostforretning, Apotek, Samson bakeri og Coop Mega matforretning.

Et meget spennende treningssenter "Myrens" finner du ikke langt unna, med blant annet golfsimulator, squashbaner og Oslos beste klatrevegg. Torshov Minigolfpark og Torshov fritidsanlegg med volleyballbane ligger også i nærheten. Sats/Elixia finner du i Ringnes Park. Her finner du også blant annet Ringen kino, stor Meny-butikk, blomsterbutikk m.m. Ellers er det gode handlemuligheter med butikker som Coop Extra, Kiwi, søndagsåpen Bunnpris og Joker, samt døgnåpne Deli de Luca og 7-Eleven. Ikke langt unna finner du også Storo Storsenter med mange shoppingmuligheter. Det er også kort vei til velrennomerte skoler og barnehager.

Frodige Torshovparken og Torshovdalen ligger en liten spasertur unna - her kan man nyte grillmaten og sola på varme sommerdager! Akerselven finnes også like ved, med flotte tur- og rekreasjonsmuligheter. Her kan man ta en sykkel- eller gåtur helt opp til Maridalsvannet i nord eller Sentrum i sør. Det er også buss til Solheimsskogen fra Torshov for tilgang til Lillomarka.

Gode offentlige kommunikasjonsmuligheter med nærhet til trikkestopp for trikk 11, 12 og 13. Det er holdeplass for buss nr 20 (Majorstuen/Skøyen) og buss nr 30 (Huk/Bygdøy), samt 21 (Aker Brygge/Helsfyr) i nærheten. T-banestasjon finner du på Storo. Flybussen har holdeplass på ring 2 (Vogtsgate og Københavngata). Det er gangavstand til sentrum med en drøy halvtimes tur ned til Stortinget/Karl Johan.

Entré

Lys og arealeffektiv entré med plass til oppbevaring av yttertøy og sko i kott/skap. Plass til andre oppbevaringsløsninger som kommode, knaggrekke etc. Dørcalling med portåpner er plassert ved entrédøren.

Stue

Herlig stue med god plass til sofagruppe, TV-seksjon, hyller og stort spisebord. Stort vindu med klassiske sprosser, som slipper inn mye naturlig lys, samt koselig utsikt over nabolaget. Jøtul peisovn som gir lun og god varme. Pipeløpene ble rehabilitert i regi av borettslaget i 2010/11.

Kjøkken

Stilren kjøkkeninnredning med hvite fronter og mørk benkeplate av stein som også går delvis opp på veggen. God skap- og benkeplass, samt vegghengt hylle på vegg. Underlimt kompositt skyllekum/oppvaskkum med ett-greps armatur. Dobbel stikkontakt på vegg. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer; 80 cm induksjontopp, ventilator med kullfilter, mikro, komfyr, 45 cm oppvaskmaskin, samt kjøleskap med fryser. Malt overflate i nedsenket himling med downlights. Waterguard system og komfyrvakt er montert.

Bad

Lekkert flislagt baderom fra 2017 med varme i gulv og downlights i himling. Innredning med skuffer og servant med Hansgrohe ett-greps armatur, samt speil på vegg over. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Dusjhjørne med dusjvegg og Damixa ett-greps armatur med regnfallsdusj og hånddusj. Opplegg for vaskemaskin (denne medfølger) og dobbel stikkontakt på vegg. Avtrekksventil i himling.

Soverom 1

Luftig og pent soverom med god plass til dobbeltseng og nattbord. Fra soverommet er det adkomst til et meget praktisk walk-in-closet med rikelig lagringsplass. Her er det innredning med hyller, skuffer og kleshengerstativ.

Soverom 2

Dette er også et flott soverom som egner seg ypperlig som f.eks. barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor - alt etter ønske og behov! God plass til seng, skap, kommode eller annet ønsket møblement.

Overflater

Gulv: Originale tregulv og laminat. Fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Malte overflater. Fliser på bad.
Tak: Malte himlingsflater. Downlights på kjøkken og på bad. Takhøyde opptil 2,85 meter.

Felleskostnader

3 270 pr. mnd. Drift og vedlikehold, kabel-tv, internett, renhold, vaktmestertjenester, felles forsikring, nedbetaling gjeld, forretningsførsel, festeavgift, kommunale avgifter m.m. Herav: Felleskostnader 3.021,- kabel tv/internett 249,-

Etasje

2. etasje

Garasje / Parkering

Borettslaget leier ut 32 parkeringsplassene for biler (på fortauene i Mastrups gate) og seks parkeringsplasser for motorsykler (fortauene i nedre passasje i Mastrups gate) til andelseieren i henhold til ansiennitet for den enkelte søker. Ansiennitet følger den registrerte andelseier og kan ikke overdras andre enn ektefelle/partner/samboer. Venteliste ligger tilgjengelig på borettslagets hjemmesider. Administrasjonsgebyr ved tildeling/endring av parkeringsplass etter gjeldene priser.

Kommunale ladeplasser i nærheten.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 114 922 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 013 720 pr. 31.12.18

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Bygård over 3 etasjer samt kjeller og loft, oppført i 1922. Gulvflater i kjeller av betong og etasjeskillere i tre. Yttervegger og bærende konstruksjoner av betong og bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader består av pussede og malte teglsteins overflater. Takkonstruksjon i saltaksform utvendig tekket med takstein, ikke besiktiget. Entrédør av typen trefiber har brannklasse B-30 og lydklasse 30 dB. Vinduer og balkongdør fra 2017 med trerammer har 2-lags glass.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Det foreligger også ferdigattest for oppføring av brannvarslingsanlegg fra 2014. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 60 kvm, Bruksareal: 61 kvm, Bruttoareal: 67 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser. Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet kombinert med peisovn i stue. Varmekabel på baderom.

Løpende kostnader

Strøm, varmtvann, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området forøvrig er regulert til boliger, vei, friområde, offentlig bygning (Lilleborg skole) m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262      (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Rettighetshavere til eiendomsrett
1917/900124-1/105 Hjemmel til eiendomsrett 03.02.1917
Vederlag: NOK 0
KJØPER:OSLO KOMMUNE
Org.nr: 958935420
Rettighetshavere til festerett

1955/401327-1/105 Hjemmel til festerett 26.01.1955
Vederlag: NOK 0
KJØPER:Torshov KV 7 Borettslag Org.nr: 955361989
Gjelder denne registerenheten med flere

Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.

Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

Pengeheftelser i eiendomsrett
1921/920693-1/105 Best. om vann/kloakkledn. 08.12.1921
Med flere bestemmelser

1924/993746-1/105 Erklæring/avtale 24.05.1924
Bestemmelser om brannvegg/-dør

1951/414023-27/105 Festekontrakt - vilkår 05.11.1951
festetid: 70 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 3,139
KONTRAKTEN KAN PANTSETTES
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT
MED FLERE BESTEMMELSER

Pengeheftelser i festerett
1951/414023-27/105 Festekontrakt - vilkår 05.11.1951
festetid: 70 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 3,139
KONTRAKTEN KAN PANTSETTES
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT
MED FLERE BESTEMMELSER
Gjelder feste

2017/1146144-1/200 Pantedokument ved bytte av bank 17.10.2017 21:00
BELØP: NOK 26.000.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS
Org.nr: 911986884
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere

2017/1146180-1/200 Pantedokument 17.10.2017 21:00
BELØP: NOK 24.000.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS
Org.nr: 911986884
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere

2017/1146180-2/200 ** Prioritetsbestemmelse 17.10.2017 21:00
veket for: PANTEDOKUMENT VED BYTTE AV BANK 2017/1146144-1/200

Grunndata
1922/900156-1/105 Opprettelse av matrikkelenheten 23.03.1922
OPPRETTELSE - FRADELT FRA SANDAKERVEIEN 31 - UTGÅTT

Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 156 andelsleiligheter. Torshov Kvartal VII Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 955361989, og ligger i bydel Sagene i Oslo kommune.

Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Borettslagets revisor er BDO AS.

- Telenor er leverandør av TV- og bredbåndstjenester
- Hjemmeside: www.torshovkvartal7.no
- Borettslagsservice ivaretar borettslagets vaktmesterfunksjon
- Fellesvaskeri ligger i Omsens gate 1B og Per Kvibergs gate 8
- Barnevogner skal plasseres i bodene ute eller under kjellertrappene der det er markert plass til dette. Barnevogngarasjer kan leies av beboere for kr 100,- pr måned. Beboere med lang vei til bod/kjellerparkering prioriteres.
- Mulighet for å utvide enkelte leiligheter ved kjøp av loft/kjeller. Forutsetter godkjenning av generalforsamling, samt av at det søkes til kommunen/plan-og bygg for nødvendige tillatelser.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel gjeld for denne leiligheten: 242.987,- per 01.08.2020.
Andel formue for denne leiligheten: 40.220,- per 31.12.2019.

Spesifikasjon av lån:
Lånenr: OBBK01-98207645249
Type: Annuitet
Restsaldo: 21.201.854,-
Restløpetid: 27 år 4 md.
Terminer per år: 12
Type rente: Flyt 1,65%
Andel av saldo: 132.433,-
Kapitalkostnader: 503,-

Lånenr: OBOS01-98207645222
Type: Annuitet
Restsaldo: 17.699.206,-
Restløpetid: 20 år
Terminer per år: 12
Type rente: Flyt 1,65%
Andel av saldo: 110.554,-
Kapitalkostnader: 604,-

Festetomt utgjør 10.198 kr av gjeld.

All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Andel fellesgjeld

242 987

Andel formue

40 220

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 57325313

Regnskap

Årets resultat for 2019 fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr 4 049 161,- og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2019 kr 6 394 287,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

Vedtekter / husordensregler

Når ikke annet følger av vedtektene eller lov om borettslag, kan bare fysiske personer være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie eller ha eierandel i mer enn en andel. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan eie en andel sammen.
Se vedtekter for retningslinjer vedr. bygningsmessige arbeider, andelseiers og borettslagets vedlikeholdsplikt.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2020 Nye callinanlegg
2018/2019 Rørfornying ved Proline
2017 Utskiftning av vinduer
2016 Byttet rørstamme og soilrør i Torshovgata 10 A
2015 Drenering i Hegermannsgate
2014 Installasjon av felles brannvarslingsanlegg
2013 Rehabilitering tak i Hegermannsgt. 13 A
2010/11 Piperehabilitering. Taktekking. Varmekabler i renner
2009/10 Branntetting og utskifting av branndører og montering dørpumper
2004/05 Drenering og stanse setningskader. Gjennomført nødvendige arbeider for å stanse setningsskader og forbedre dreneringen rundt bygningene
2002/03 Fasadene ble rehabilitert
2000/01 Oppgangene ble pusset opp og malt
1988/89 Gårdene ble rehabilitert

- Iht. styret er det planlagt oppussing av oppganger m/postkasser ila. av 2021 (må godkjennes på generalforsamling) Dette er det allerede tatt høyde for, og det er ikke planlagt noen økning i felleskostnader som følge av dette.

- Innhentet tilbud fra Internett og TV-leverandører: GET og Telenor, avgjørelse tas høsten 2020.

Ingen saker ble behandles på digitalt møte. Saker som styret eller eiere har sendt inn vil bli behandlet på et ekstraordinært møte senere.

Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning og protokoll for nærmere info om styrets arbeid etc. som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde en innekatt under den klare forutsetning at den aldri befinner seg på borettslagets fellesarealer ute eller inne, og at den ikke er til sjenanse for andre beboere. Det er tillatt å holde hund, men ikke andre større husdyr. Hunden må ikke være til sjenanse for de øvrige andelseiere og holdes i bånd. Hunden må ikke luftes på borettslagets uteområde. Ref. husordensreglene pkt. 7 a og b.

Tilbehør

- Vaskemaskin på bad, fastmonterte lamper og fastmonterte hyller følger med.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt.
Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.

Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tw@schalapartners.no eller SMS: 48 36 57 57 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge og forkjøpsretten må være avklart før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Varmtvannsbereder fra ukjent årstall på 110 liter.
- Sikringsskap har automatsikringer. Skap er plassert på vegg, i felles trappeoppgang. Hovedsikring har 16 Amp.
- Leiligheten har røykvarsler tilkoblet sentralt brannvarslingsanlegg og brannslukningsapparat.

Iht. egenerklæringsskjema:
- Badet fra sept. 2017. Nye varmekabler, flis,dusjhjørne, servant og toalett. Opplegg til vaskemaskin. Arbeid utført av Scandic Elektro og Rør AS.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger.

Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 19 900,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Thor Wæraas

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.