#ILA / SAGENE, Uelands gate 61 H
3 700 000,-
Lys 2-roms selveier I Bad 2015 I Vinduer 2016 I Orginale tregulv I Lave fellekost I I Moderniseringsbehov på overflater
 • Prisantydning: 3 700 000,-
 • Fellesgjeld: 44 000,-
 • Omkostninger: 100 119,-
 • Totalpris: 3 844 119,-
 • Ligningsverdi: 976 117,-
 • Fellesutgifter: 2386,-

  Kabel-TV med bredbånd fra Get, fellesvaskeri, trappevask, betjening av andel fellesgjeld, festeavgift, vaktmester, forretningsførsel, gårdsforsikring og kommunale avgifter.
Beregnet totalkostnad:
3 700 000,- (Prisantydning) 44 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 744 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 91 100,- (Dokumentavgift) 199,- (Pantattest kjøper) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 100 119,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 844 119,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 51 m²
 • Bruksareal: 51 m²
 • Bruttoareal: 56 m²
 • Etasje: 2
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1932
 • Gårdsnummer: 219
 • Bruksnummer: 232
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 190069387
 • Sist endret: 20.09.20 11:02
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 58%
  eier sin egen bolig
 • 11%
  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill
 • 53%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 100%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 11%
  er gift

 

Oppdragsnummer

19-20-0206

Adresse og matrikkel

Uelands gate 61 H, 0460, Oslo, Gnr. 219 bnr. 232 snr. 51 orgnr. 971277955 i Oslo kommune

Eier

Fatima Pilica

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

51 / 51 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet
 

Byggeår

1932

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Eierform: Festet fellestomt, Utløpsår feste: 2021

Tomten er fellesareal.

Felles tomt for sameiet bestående av trær, busker, diverse beplantning, plenomeråder, sykkelparkering og asfalterte interveier.
Sameiet fester tomt av Oslo kommune i.h.t. avtale av 1.10.1981. Avtalen løper frem til 01.11.2021 og den reguleres hvert 10. år. Festekontrakten kan sees hos meglerforetaket

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei / Nei

Beskrivelse

Velkommen til Uelands gate 61 H!

Leiligheten holder en god standard med bl.a. nytt bad i 2015 og nye vinduer i 2016.

Kjøkkenet er plassert i stuen og fungerer utmerket sånn det fremstår i dag. Videre har leiligheten en veldig god planløsning og det skal ikke mye arbeid til før denne fremstår som strøken!  Originale tregulv og god takhøyde skaper en fin atmosfære i leiligheten.  

I tillegg har man godt med lagringsplass i medfølgende lofts- og kjellerbod, samt tilgang til fellesvaskeri.

Svært sentral beliggenhet på øverst på Ila med kort avstand til flere parker og hyggelig turveier langs Akerselva. Offentlig kommunikasjon omtrent like utenfor døren, samt shopping- og servicefunksjoner i gåavstand fra boligen ved bl.a. Alexander Kiellands plass, St. Hanshaugen og Grünerløkka.

Innhold

Leiligheten ligger i 2 etg og inneholder: Entré, bad, soverom, stue med åpen kjøkkenløsning.

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca 5,4 m2 og en loftsbod med skråtak på ca 4 m2.

Beliggenhet

Leiligheten har en meget sentral beliggenhet i et etablert boligområde på toppen av Iladalen i bydel Sagene. Her bor du med idylliske Ilaparken er nærmeste nabo! Ilaparken er en stor, flott, tilbaketrukket, grønn oase skjermet for biltrafikk og bystøy. En perfekt plass for lange og late sommerdager, grilling, soling og avslapning.

Pulserende Alexander Kiellands plass ligger rett nedi gaten og her har du tilgang til alt av fasiliteter du trenger i hverdagen. Området rundt Alexander Kiellands plass har de siste årene gjennomgått en omfattende forvandling og fremstår i dag som et pulserende knutepunkt mellom Grünerløkka og St. Hanshaugen. Her finnes det mange hyggelige kaféer og restauranter med uteservering, nærbutikker og treningssentre.

Kiellands Hus er et trivelig lite nabolagssenter som ligger lett tilgjengelig til ved Alexander Kiellands plass. Her finnes blant annet Coop Mega, apotek, Vinmonopolet blomsterbutikk, skredder og bokhandel. En god kopp kaffe eller nydelige, dagsferske bakervarer finnes hos Åpent Bakeri på Tranen. Etter klokken 16 blir bakeriet til Lofthus Samvirkelag som serverer kanskje byens beste Pizza. På Alexander Kiellands plass finnes også flere andre gode restauranter og flere hyggelig uteserveringer på sommerstid.

Fra leiligheten er det gangavstand til Sagene og St. Hanshaugen med spesialbutikker som Gutta på Haugen, Kaffebrenneriet og Java. Det er også kort gangavstand til Grünerløkka med sitt pulserende liv, kaféer, butikker, utesteder og hyggelige Birkelunden. Kort gange unna finner du også Vulkan, med Mathallen, BAR Vulkan, konsertscene og restauranter.

For den treningsglade er det gangavstand til både SATS, Elixia, Gym Ila, Sagene Squash, Fresh Fitness og ikke minst Myrens Sportssenter på Torshov hvor man har tilgang til treningssenteret, Oslo Squash og Klatreverket. I tillegg til flotte joggemuligheter langs Akerselva og kort vei til Nordmarka. I tillegg til flere fine turmuligheter langs Akerselva, har du idylliske Mølleparken og Kubaparken like ved. I umiddelbar nærhet ligger flotte Ilaparken. Det er også kort vei til grønne lunger som St. Hanshaugen, Birkelunden, Sofienbergparken, Myraløkka, Torshovparken og Torshovdalen.

Svært godt kollektivtilbud i umiddelbar nærhet i form av 28-, 34- og 54-bussen like utenfor, i tillegg til 21- og 33-bussen fra Alexander Kiellands plass og 37-bussen fra Sagene. Et fint knutepunkt hvor du enkelt kommer deg rundt i byen eller til marka. Flybussen har adgang både fra Arkitekt Rivertz plass og Alexander Kiellands plass.

Leiligheten ligger i gangavstand til utdanningsinstitusjoner som Høyskolen i Oslo, Arkitekthøyskolen, Westerdals, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og kun en kort busstur eller trikketur unna Handelshøyskolen BI eller Blindern. Flere barnehager og skoler i nabolaget.

Dette er en perfekt beliggenhet for deg som liker en urban livsstil i grønne omgivelser, og som vil ha kort vei til byens mange fasiliteter. Her vil du trives og bo godt!

Entré

Romslig og praktisk entré  med plass til både sko og yttertøy. Det er noe behov for moderniseringsbehov på overflater. Innebygget kott for ekstra oppbevaringsplass. Lysmalte overflater på vegg og himling og parkettgulv.

Stue

Stuen er det naturlige oppholdsstedet i leiligheten og er et rom for avkobling og hygge. De store vindusflatene sørger for økt romfølelse og slipper inn mye naturlig lys. Stuen er romslig og har i tillegg til spisebord god plass til sofaseksjon med tilhørende salongbord og naturlig plass til TV -og lydanlegg. Originale tregulv og vedkaminen sørger for en lun og god varme i rommet.

Kjøkken

Hyggelig kjøkken med åpen løsning mot stuen. Her har du god plass til stort spisebord. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter og glassfelt i noen overskap. Laminert benkeplate med nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Flislagt mellom benkeplate og overskap. Lysarmatur under overskap. Komfyr med platetopp fra Bosch. Ventilator med belysning og kullfilter. OSO varmtvannsbereder på 76 liter fra 2007 plassert i benkeskap.

Bad

Bad fra 2015. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Nedsenket himling med downlights. Servantskap med slette fronter i hvit utførelse.
Servant i porselen med ett-greps armatur fra Oras. Speilskap med belysning og stikkontakt over servant. Dusjhjørne med to-greps dusjarmatur og
innfellbare foldedører i glass. Vegghengt toalett med innbygget sisterne fra Geberit.

Soverom

Soverommet er lyst og romslig med god plass til dobbeltseng, nattbord, avlastnings- eller skrivebord og mye oppbevaringsplass i garderobeskap. Lysmalte overflater på vegg og himling, originale tregulv.

Felleskostnader

2 386 pr. mnd. Kabel-TV med bredbånd fra Get, fellesvaskeri, trappevask, betjening av andel fellesgjeld, festeavgift, vaktmester, forretningsførsel, gårdsforsikring og kommunale avgifter.

Etasje

2 etasje

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 976 117 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 514 021 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Bygård over 5 etasjer samt kjeller og loft. Grunnmur og bærende konstruksjoner hovedsaklig av betong og murkonstruksjoner. Etasjeskillere av
trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner belagt med takstein (ikke besiktiget). Utvendige fasader i pusset og malt mur. Leiligheten har profilert
entrédør med kikkehull i brannklasse B30. Vinduer med 2-lags glass fra 2016. Oppvarming via elektristet og vedfyrt peisovn.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 51 kvm, Bruksareal: 51 kvm, Bruttoareal: 56 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og vedfyring i vedkamin.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Gården er registrert som bevaringsverdig i Byantikvarens Gule liste pr. januar 2013.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 101 seksjoner.

Uelandsgate 61 Sameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 971277955, og ligger i bydel 3 Sagene i Oslo kommune.

Adresse: Uelandsgate 61 A-K Gårds- og bruksnummer : 219 / 232

Sameiet har en engen hjemmeside: www.uelandsgate61.no

Get er sameiets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.
 

Fellesgjeld / lånevilkår

OBOS02-98207765465
Restsaldo: 4.648.106,-
Restløpetid: 23 år 11 md.
Rentebetingelser: 3,45 % flytende

Det ble foretatt fasaderehabilitering mot gaten i 2019 hvor det ble tatt opp et lån på kr 4.000.000,-.
I posten drift og vedlikehold er det beregnet kr 2 945 000 til større vedlikehold som omfatter fasaderehabilitering.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Gjensidige Forsikring Polisenummer: 87733265

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 3 044 459,-

Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 5 566 687,-

Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr -2 575 899 og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Husdyrhold må godkjennes av styret.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til cu@schalapartners.no eller SMS: 92 30 59 23 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

 

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
 

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,05 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 8 990,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Carl Uthus

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.