#TØYEN, Eiriks gate 12
3 950 000,-
Stor, lys og moderne 2-R selveierleilighet med god standard I Solrik vestvendt balkong på 11m² I Heis I Garasjeleie*
 • Prisantydning: 3 950 000,-
 • Omkostninger: 117 769,-
 • Totalpris: 4 067 769,-
 • Ligningsverdi: 1 012 741,-
 • Fellesutgifter: 3059,-

  Á-konto fyring og varmtvann, grunnpakke internett, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel og kommunale avgifter.
Beregnet totalkostnad:
3 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 108 750,- (Dokumentavgift) 199,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 117 769,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 067 769,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 53 m²
 • Bruksareal: 53 m²
 • Bruttoareal: 58 m²
 • Etasje: 5
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 2006
 • Gårdsnummer: 231
 • Bruksnummer: 619
 • Energimerking:
  C
 • Finnkode: 190501717
 • Sist endret: 24.09.20 15:44
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 50%
  eier sin egen bolig
 • 7%
  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill
 • 62%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 72%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 18%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

19-20-0200

Adresse og matrikkel

Eiriks gate 12, 0650, Oslo, Gnr. 231 bnr. 619 snr. 113 i Oslo kommune

Eier

Erik Halvard G Kanestrøm

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2017. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Bunnfradraget er på inntil 4 millioner kroner (boligverdi på inntil 5,71 mill.) for skatteåret 2020.

BRA/PROM

53 / 53 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2006

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Selger leier i dag en garasjeplass med elbil-lader på fast plan i felles garasjeanlegg i kjelleren. Leien er kr. 1 300,-/mnd + eventuelt kostnader for strøm til ladeboks. Leieavtalen kan videreføres til kjøper om ønskelig. Iht. til utleieannonsen kan utleier også være interessert i å selge plassen om det skulle være ønskelig med kjøp av garasjeplass. Dette må isåfall avklares direkte med utleier.

Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser. Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 3600,- i året. Det er kr. 600,- i året for el-bil.  For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Tomt

Areal: 3 405 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal og er opparbeidet med busker, diverse beplantning, plenområder, hyggelige sittegrupper, sykkelparkering og asfalterte internveier.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 5. etasje og inneholder:
Entré, stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til balkong, kontor, soverom og baderom.

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 4m².

Beliggenhet

Leiligheten ligger meget sentralt og attraktivt til i en miljøgate på Tøyen, godt tilbaketrukket fra hovedvei.

Tøyen er en historisk og spennende bydel i sterk vekst. Tøyenløftet har ført til at området stadig blir mer attraktivt og kulturlivet blomstrer. Klassiske fasader er pusset opp og nye boligprosjekter er godt tilpasset området, samtidig som urbane detaljer som gatekunst og Øyafestivalen har gitt bydelen et nytt og spennende preg.

Flere nyskapende og trendy bar- og kafékonsepter har i løpet av de to årene valgt å etablere seg på Tøyen, som for eksempel Skatten, Postkontoret, Brutus bar, Grådi, Melt og cocktailbaren Human Mote.
Kort gange fra leiligheten ligger også Deichmanske bibliotek med svært god atmosfære og lange åpningstider. På Tøyensenteret vis a vis finner du også matvarebutikker, apotek, bar, kaféer, frisørsalonger, bakeri og post i butikk. Og for den treningsglade har du CrossFit Gamlebyen i Balletthøgskolen sine lokaler rett ovenfor leiligheten.

I tillegg til å være nær hovedstadens sentrum er det kort vei til flotte tur- og rekreasjonsområder i Tøyenparken, Kampenparken, Botanisk Hage, Sommerfrydløkken, Ruinparken og Middelalderparken med vannspeil. Det er heller ikke lange veien til store grøntarealer og den nye skulpturparken på Ekeberg. Om sommeren er det som nevnt Øyafestivalen som finner sted der. I tillegg benyttes den fine parken til grilling, sol og lek om sommeren. 

En spasertur unna ligger også Sørenga med sine spennende tilbud og flotte omgivelser! Helt ytterst på Sørenga finner man Sjøbadet, et stort og åpent rekreasjonsområde med sitteplasser, stort basseng og eget barnebasseng for fine sommerdager. Langs havnepromenaden på Sørenga finner du blant annet Le Meo Sushi, Restaurant Cargo, Bun`s Burger (ofte live musikk på fredager) og Evita espressobar. Rett ovenfor ligger også Barcode med et bredt utvalg av moderne kaféer, restauranter og butikker.

Kort gange fra leiligheten ligger også Grønland Basar, et hyggelig handlesenter med diverse forretninger som vinmonopol, skredder og bokhandel. Tilbaketrukket fra Grønlands gater ligger også Teaterplassen, som tilbyr kaffebarer, spisesteder og hyggelig uteservering. Det er også gangavstand til Karl Johans gate og Grünerløkka med sitt pulserende uteliv og kafeer.

Gangavstand til alt av offentlig kommunikasjon som buss og T - banestasjon, både på Grønland og Tøyen, er noen minutter unna. Og flere busser stopper i umiddelbar nærhet. Dersom du foretrekker å sykle fremfor kollektiv trafikk, er det mange bysykkelstativ i nærheten.

Entré I Velkommen inn!

Du tar deg opp til leiligheten i byggets 5. etasje via felles trapperom med heis. Når du entrer leiligheten kommer du inn i en lys og fin entré med plass til sko og yttertøy.

Du får umiddelbart et positivt inntrykk av leiligheten med sin gode og moderne standard. Leiligheten holder en gjennomgående god standard med parkett på gulv, glatte malte overflater og skjult elektrisk anlegg.

Stue I Fin stue med stor vindusflate og lite innsyn

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort, lyst og fint rom. God standard med parkett på gulv, glatte malte overflater og skjult elektrisk anlegg. Beliggenheten i byggets 5. etasje og med stor vindusflate sørger for rikelig med naturlig lys, samtidig som det er minimalt med innsyn.

Stuen er romslig med god plass til både sofagruppe med salongbord, mediemøblement og et spisebord i tilknytning til kjøkkenet. Leiligheten holdes god og lun på vinterstid med fjernvarme til radiatorer. Både á-konto fyring, varmtvann, grunnpakke internett er inkludert i felleskostnadene.

Balkong I Stor og flott balkong på ca. 11m² med kveldssol

Fra stuen har du utgang til en stor og flott nordvestvendt balkong på ca. 11m². Beliggenheten i høyden og mot nordvest sørger for deilig ettermiddag- og kveldssol. Balkongen er overbygget, har treheller på gulv og god plass til store sittegruppe etter eget ønske. Det er også montert utebelysning og stikkontakter.

Dette er uten tvil den perfekte plassen for lange og late sommerdager!

Kjøkken I Pent og tidløst kjøkken oppgradert i 2020

Kjøkkenet ligger i en fin, sosial og åpen løsning med stuen. Pen og tidløs kjøkkeninnredning fra 2006, og som er malt og oppgradert med nye knotter i 2020.

Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har grå profilerte fronter og laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Praktisk med integrert ventilator tilkoblet avtrekkskanal, og belysning under overskapene. Plass til frittstående hvitevarer som komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Frittstående hvitevarer medfølger i utgangspunktet ikke, men kan avtales med selger.

Soverom I Romslig og lyst med eget kontor

Leiligheten har et stort og fint soverom som vender ut mot rolige fellesarealer uten biltrafikk. Samme gode standard som resten av leiligheten med parkett på gulv og glatte malte overflater. På soverommet har du stor dobbeltseng med tilhørende nattbord og god oppbevaringsplass i medfølgende garderobeskap.

Fra soverommet har du videre adkomst til et praktisk kontor, eller kanskje et omkledningsrom?

Baderom I Lyst og tidløst flislagt bad fra 2006

Leiligheten har et lyst og moderne flislagt baderom fra 2006. Baderommet har lyse fliser på gulv med gulvvarme, lyse fliser på veggene og downlights fra 2020 i himlingen.

Moderne baderomsinnredning fra 2020 med hvite fronter og heldekkende servant og armatur fra Tapwell, innfelt speil med belysning over.
Baderommet er også utstyrt med dusjhjørne med innfellbare glassdører og gulvmontert toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel over om ønskelig.

Felleskostnader

Kr. 3 059,-mnd.
Felleskostnader inkluderer: Á-konto fyring og varmtvann, grunnpakke internett, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel og kommunale avgifter.

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i forhold til sameiets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist justert den 01.01.2020.

Etasje

5 etasje

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 012 741 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 645 869 pr. 31.12.18

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over fem etasjer samt kjeller. Gulv på grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong med utfyllende bindingsverk av trekonstruksjoner. Fasader utført i pussede malte flater samt fasadeplater. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran. Leiligheten har glatt entrédør av tre med kikkhull, brannklasse B30 og lydklasse 40dB fra Swedoor. Balkongdør med karmer av tre og to-lags glass fra 2005. Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 2005.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på oppføring av boligblokk. Dokumentet ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 53 kvm, Bruksareal: 53 kvm, Bruttoareal: 58 kvm

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, soverom, kontor og stue med åpen kjøkkenløsning.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt. Utleie skal meddeles styret eller den styret utpeker til registrering før innflytting/overtagelse av seksjonen.

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 60 døgn årlig er ikke tillatt iht. vedtektene. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Oppvarming med fjernvarme til radiatorer. Elektrisk gulvvarme på baderom. Á-konto fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Kostnad til fjernvarme (fyring/varmtvann) vil bli avregnet á-konto etter individuelle målere i den enkelte seksjon. Á-konto avregning foretas en gang i året, eller ved eierskifte.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Eiriks gate 11 B - Bruksendring av stallbygning til bolig
Saksnummer: 202008719 - Byggesak
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon

Eiriks gate 17 - Bruksendring fra næring til bolig
Saksnummer: 202008739 - Byggesak
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon

Borggata 7 - 9 - Bruksendring og fasadeendring, riving av deler av tilbygg mot bakgård - Kulturstedet
Saksnummer: 201719346 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt 29.06.2018

Eiriks gate 6 - Oppføring av balkonger
Saksnummer: 201920477 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt 04.02.2020

Smedgata 25 B - Ombygging og fasadeendring av eksisterende bygg
Saksnummer: 202008734 - Byggesak
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon

Smedgata 25 - Riving av bygg
Saksnummer: 202006115 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt 25.06.2020

Smedgata 25 C - Oppføring av nybygg - bygg C
Saksnummer: 202008741 - Byggesak
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon

Smedgata 25 A og D - Ombygging og fasadeendring av eksisterende bygg og oppføring av nybygg
Saksnummer: 202004557 - Byggesak
Status: Søknad under behandling

Smedgata 41 C - Riving av verkstedsbygning og oppføring av boligbygg
Saksnummer: 201716528 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt 03.05.2018

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Servitutter/heftelser:
* Erklæring/avtale, tinglyst den 13.08.2004, dagboknummer 54965. Rettighetshaver; Gnr: 231, bnr: 28 i Oslo kommune. Bestemmelse om veg.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 13.08.2004, dagboknummer 54965. Best om rettigheter og plikter til fellesareal.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 13.08.2004, dagboknummer 54965. Forbud mot innhegning.

Grunndata:
* Seksjonering, tinglyst den 13.08.2004, dagboknummer 54966. Opprettet seksjoner: Snr: 113. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 646/80984. Bestemmelse om tilleggsdel, gjelder snr: 1, 4, 5, 6, 8, 10, 11, 13, 15,98, 99, 100, 101, 102, 104, 106, 107, 109, 111, 112, 114, 115, 116, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 128, 129, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 140.
* Resek/tilleggssek, tinglyst den 09.12.2005, dagboknummer 84938. Nye seksjoner: Snr: 141. Formål: Næring. Sameiebrøk: 19684/100668. Seksjonsameieandeler: Snr: 113. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 646/80984.
* Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel, tinglyst den 09.12.2005, dagboknummer 84938. Endring av formål/brøk: Snr: 113. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 646/100668.
* Resek/sammenslåing, tinglyst den 11.10.2006, dagboknummer 485691. Sammenslåing av: Snr. 92. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 751/100668. Sammenslåing av: Snr. 93. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 729/100668. Sammenslåing til: Snr. 92. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 1480/100668.

Rettigheter:
* Erklæring/avtale, tinglyst den 13.08.2004, dagboknummer 54965. Rettighetsgiver: Gnr: 231, bnr: 28, snr: 1-35 i Oslo kommune. Bruksrett til grunn for reaparasjon og vedlikehold.

Vei/vann/avløp

Adkomst til sameiets eiendom fra offentlig vei. Sameiets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Sameie

Borghaven Sameiet er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 987 456 256, og består av 139 boligseksjoner og 1 garasjeseksjon. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.

* Hjemmeside: www.borghaven.com.
* Sameiet har avtale om vaktmestertjeneste med Langrind Eiendomsservice AS.
* Sameiet har avtale med Proff Security om vakthold.
* Sameiet har avtale med Royal Renhold om renhold av fellesarealene.
* Borghaven Sameiet får levert fjernvarme fra Fortum.
* Sameiet har en kollektiv avtale med Viken Fiber som leverer internett. Den enkelte seksjonseier må inngå egen avtale dersom det er ønskelig med TV.

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har per salgsoppgavedato ingen registrerte lån.

Ligningsposter per 31.12.2019:
Andel fellesgjeld: Kr. 0,-
Andel fellesformue: Kr. 12 298,-

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Gjensidige Forsikring. Hver enkelt seksjonseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 4 938 421,-.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr. 4 527 748,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2019 på kr. 469 562,-.

Sameiets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2019 kr. 1 541 090,- og viser sameiets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det blir montert energimåler og varmtvannsmåler i sameiet i løpet av september.

Husdyrhold

Ingen restriksjoner vedrørende dyrehold i vedtektene/husordensreglene.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ed@schalapartners.no eller SMS: 40 08 78 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,10 % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 8 990,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Erik Danielsen

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.