#FROGNER, Erling Skjalgssons gate 16A
9 150 000,-
Lys, lekker og gjennomgående Frognerleilighet med to balkonger | Fin utsikt | Peis | Heis | 3 soverom | Vv/fyring inkl.
 • Prisantydning: 9 150 000,-
 • Fellesgjeld: 47 275,-
 • Omkostninger: 10 625,-
 • Totalpris: 9 207 900,-
 • Ligningsverdi: 1 927 888,-
 • Fellesutgifter: 3976,-

  Drift, varmtvann, oppvarming, kabel-TV, vaktmestertjeneste, renhold av fellesanlegg, felles forsikring, forretningsførsel, renter andel fellesgjeld, kommunale avgifter m.m. Herav: Felleskostn: kr 3.718,- Kabel-TV: kr 258,-
Beregnet totalkostnad:
9 150 000,- (Prisantydning) 47 275,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 9 197 275,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 3 125,- (Noteringsgebyr forretningsfører) 7 500,- (Transportgebyr) -------------------------------------------------------- 10 625,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 9 207 900,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 100 m²
 • Bruksareal: 100 m²
 • Bruttoareal: 110 m²
 • Etasje: 3
 • Antall rom: 4
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 3
 • Byggeår: 1933
 • Gårdsnummer: 212
 • Bruksnummer: 273
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 190372654
 • Sist endret: 25.09.20 11:02
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 50%
  eier sin egen bolig
 • 9%
  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill
 • 30%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 94%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 22%
  er gift

 

Oppdragsnummer

17-20-0125

Adresse og matrikkel

Erling Skjalgssons gate 16A, 0267, Oslo, Gnr. 212 bnr. 273, aksjebrevnr. 238-288 i As Elisenberg borettslag med orgnr. 934195876 i Oslo kommune

Eier

Ragnhild Søreide

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

100 / 100 m²

Antall soverom

3

Eierform

Aksje

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1933

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. kr 300,- mnd. De fleste månedene er det lavere utgifter iht. eier.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

710 kvm eiet tomt. Tomten er fellesareal.

Fellesområdene er meget pent opparbeidet med en trivelig bakgård mot vest. Bakgården er opparbeidet med belegningsstein, gressplen, trær og annen beplantning. Videre er det hyggelige sittegrupper, sykkelstativ og lekeapparater for de yngste. Her vil både store og små trives.

710 kvm eiet tomt. Tomten er fellesareal. Fellesområdene er meget pent opparbeidet med en trivelig bakgård mot vest. Bakgården er opparbeidet med belegningsstein, gressplen, trær og annen beplantning. Videre er det hyggelige sittegrupper, sykkelstativ og lekeapparater for de yngste. Her vil både store og små trives.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Velkommen til en meget tiltalende 4-roms beliggende i en attraktiv og rolig sidegate på Frogner, like ved Bygdøy allé. Boligen ligger i 3. etasje (med heisadkomst), i en velholdt bygård. Boligen holder en god standard og har lyse fargevalg, samt flotte originale tregulv. Gjennomgående planløsning, generøs takhøyde og store vinduer som gir mye naturlig lys!

- To solrike balkonger, én vestvendt og én østvendt
- Stor og flott stue (med peis) som er inndelt i to soner
- Stilrent kjøkken fra 2008 med hvitevarer som følger (også vaskemaskin)
- Plass til stort spisebord på kjøkken
- Delikat bad fra 2013 med våtromsbevis (se tilstandsrapport)
- Tre fine soverom
- To disponible boder
- Heisadkomst
- Varmtv/fyring og kabel-TV inkl.
- Veldrevet aksjelag og hyggelig bakgård
- Beboerparkering
- Attraktivt på Frogner med nærhet til "alt"!

Innhold

Leiligheten ligger i gårdens 3. etasje (med heisadkomst) og inneholder: Entré, bad, stue, kjøkken og 3 soverom. Utgang fra hovedsoverom til vestvendt balkong på ca. 5 kvm og utgang fra kjøkken til østvendt balkong på ca. 2,4 kvm.

I tillegg disponerer leiligheten to boder på hhv. ca. 2,3 kvm og 7,7 kvm.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et meget populært og sentralt boligområde på Frogner i Oslo. Bebyggelsen på Frogner er preget av store byvillaer og fornemme bygårder fra 1800-tallet, og i dag ligger de fleste ambassadene og ambassaderesidensene her.

I gangavstand fra boligen ligger alle typer servicetilbud med blant annet offentlig kommunikasjon, apotek, nærbutikk og blomsterbutikk. I nærområdet finner du også Kaffebrenneriet, populære kaféer og restauranter, interiørforretninger, legevakt, kirke, kino, museum, vinmonopol, post, delikatesseforretninger, skoler (ungdomsskole og videregående skole), barnehager m.m.

Gimle kino er en liten og tradisjonsrik kino i Bygdøy Allé 39 og er kjent for kunst- og kvalitetsfilmer helt siden den åpnet i 1939. Her får du god service og komfort, med øl og vinservering i foajeen.

Fra boligen er det også gangavstand til noen av hovedstadens mest populære handlegater med f.eks. Bogstadveien eller Karl Johan. I tillegg finner du flotte tur- og grøntområder med Slottsparken, Uranienborgparken og vakre Frognerparken. Sistnevnte inneholder skulpturanlegget Vigelandsparken, Oslo Bymuseum, Frognerbadet og Frogner stadion. Du kan gå hyggelige turer langs promenaden ved Frognerkilen, og det finnes flere turstier som går langs sjøen ved idylliske Bygdøy som tilbyr hyggelige turstier og bademuligheter. Vestkanttorget, som også ligger like i nærheten, har hver lørdag et torg med basarer og yrende liv.

Det er kort vei til Aker brygges rike utvalg av butikker, serveringssteder og underholdning. Videre byr Tjuvholmen på spennende gallerier som Astrup Fearnley Museet og Pushwagner Gallery. Her finner man også Tjuvholmen sjøbad med fin strand, gressplen for soling og flott skulpturpark.
Fra Rådhuset kan du ta båten ut til Bygdøy og Huk, eller en av de flotte øyene i fjorden.

I umiddelbar nærhet finner du også offentlige kommunikasjonsmidler med hyppige avganger som bussforbindelser både fra Bygdøy Allé og Thomas Heftyes gate, samt trikkforbindelse i Frognerveien og på Solli plass. Nærmeste holdeplass for t-bane finner du på Nationaltheatret, hvor du også har vanlig tog og flytog.

Entré

Lys og innbydende entré som gir et velfortjent godt førsteinntrykk av boligen. God plass til oppbevaring av yttertøy og sko i kott, samt plass til øvrige oppbeveringsløsninger som f.eks. skoskap, kommode eller lignende. Dørcalling med portåpner er plassert ved entrédøren.

Stue

Stor og flott stue som er inndelt i to soner. Her er det mange innredningsmuligheter og god plass til blant annet sofagruppe, TV-seksjon, lesekrok, hyller og annet ønsket møblement. I den innerste delen av stuen er det en hyggelig murt peis som gir lun og god varme. Stuen har store, brede vindusflater og er gjennomgående mot soverom - noe som bidrar til gode innvendige lysforhold og en luftig atmosfære. Delvis åpen løsning mot kjøkken.

Kjøkken

Pent Kvik kjøkken med stilren innredning, samt god plass til stort spisebord. Kjøkkeninnredningen er fra 2008 med hvite, glatte fronter og benkeplate av kompositt fra 2017. Nedfelt rustfri oppvaskkum og ett-greps armatur. Belysning og stikkontakter under overskap. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer; oppvaskmaskin fra AEG, Miele stekeovn og koketopp fra 2017. Det er også frittstående kjøleskap med fryser fra Samsung, samt nisje i skap med kombi vaskemaskin (disse medfølger også). Vifte over platetopp. Fra kjøkkenet er det adkomst til den østvendte balkongen.

Balkong 1

Fra kjøkken er det adkomst til leilighetens østvendte balkong. Her er det med rom for å nyte frokosten og morgenkaffen i solen. Denne er på ca. 2,4 kvm med fin plass til cafésett. Solen har du fra ca. 09:00-12:30 på sommerstid. Utsikt nedover Erling Skjalgssons gate og det flotte nabolaget.

Balkong 2

Fra hovedsoverommet er det adkomst til den vestvendte balkongen, som er på ca. 5 kvm. Her er det god plass til utemøblement, grill og planter (elektrisk grill og gassgrill er tillatt på balkongene). Supre solforhold på ettermiddag og kveld, fra ca. kl 13:30-20:00 på sommerstid. Denne balkongen har hyggelig utsyn over gårdsrom. Utebelysning og stikkontakt på vegg.

Bad

Pent flislagt bad fra 2013 med varme i gulv og belysning i tak. Servantinnredning med hvite, glatte fronter og ovenpåliggende servant med ett-greps armatur fra Vola. Glasshyller og stikkontakt ved siden av servant, samt nisje i vegg med oppbevaringsplass i hyller. Vegghengt håndklevarmer. Badekar med skjermende glassvegg, samt hånddusj og regnfallsdusj med integrert armatur fra Vola. Vegghengt toalett fra Ifö. Det foreligger Våtromsbevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom. Dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt våtromsbevis i boligrapporten.

Soverom 1

Lyst og luftig soverom med romslig størrelse. God plass til dobbeltseng med nattbord på hver side, samt rikelig oppbevaringsplass i stort garderobeskap. Alle soverommene i boligen ligger vendt ut mot den rolige bakgården.

Soverom 2

Flott soverom som egner seg godt som f.eks. barnerom eller gjesteværelse - alt etter ønske og behov. Det er plass til dobbeltseng og oppbevaringsløsninger. Servant, samt rømningsvei til baktrapp fra dette soverommet.

Soverom 3

Det siste soverommet er også lyst og fint med mange innredningsmuligheter. Plass til seng eller skrivepult, samt oppbevaringsplass i skyvedørsgarderobe.

Overflater

Gulv: Originalt, heltre gulv i oppholdsrom, samt fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Malte flater, samt fliser på bad.
Tak: Malte flater. Takhøyde opptil 2,64 meter.

Felleskostnader

3 976 pr. mnd. Drift, varmtvann, oppvarming, kabel-TV, vaktmestertjeneste, renhold av fellesanlegg, felles forsikring, forretningsførsel, renter andel fellesgjeld, kommunale avgifter m.m. Herav: Felleskostn: kr 3.718,- Kabel-TV: kr 258,-

Etasje

3. etasje

Garasje / Parkering

Mulighet for leie av garasje-/parkeringsplasser på oversiden av gaten ved ledighet. Det er ladeplass for el-bil i gaten ovenfor.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 927 888 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 940 395 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Bygård over 6 etasjer, samt kjeller. Gulv på grunn av betong. Grunnmur i murkonstruksjon/betong. Yttervegger i teglstein og murkonstruksjoner. Fasader i teglstein samt pusset og malt mur. Etasjeskillere i betong. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (ikke besiktiget).
Leiligheten har entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 40dB. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass fra 1988.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 100 kvm, Bruksareal: 100 kvm, Bruttoareal: 110 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Adgang til utleie: Det er tillatt å leie ut boligen med styrets samtykke. Med godkjenning fra styret kan aksjonæren overlate bruken av hele leiligheten til andre for opptil 3 år dersom aksjonæren selv eller noen i hans nærmeste familie har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Se for øvrig vedtektene punkt 4.

Oppvarming

Oppvarming med radiatorer tilkoblet varmesentral. Peis i stue, samt gulvvarme på bad.

Varmtvann og fyring er inkludert i felleskostnadene.

Løpende kostnader

Strøm, internett, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. askjelaget v/styret og det er opp til aksjelaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.
For denne leiligheten betales det kr 4.194,- for eiendomsskatt i 2020 iflg. forretningsfører. Det gjøres oppmerksom på at beløpet kan variere.

Adkomst

Adkomst fra Erling Skjalgssons gate. Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-3330 av 28.10.1992. Området forøvrig er regulert til boliger, spesialområde for bevaring (boliger), vei, ambassade m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Rettighetshavere til eiendomsrett
1917/900330-1/105 Hjemmel til eiendomsrett 29.05.1917
Vederlag: NOK 0
KJØPER: Elisenberg AS Org.nr: 934195876

Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.

Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

1898/903179-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 02.08.1898
Bestemmelse om benyttelse

1931/990596-1/105 Erklæring/avtale 06.08.1931
Bestemmelser om brannvegg/-dør
Bestemmelse om garasje/parkering Med flere bestemmelser

2004/5473-1/105 Erklæring/avtale 26.01.2004
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:212 Bnr:249
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. PÅBYGNING
Kan ikke slettes uten samtykke fra Byutviklingskomiteen, Plan- og Bygningsetaten i Oslo.

2015/830506-1/200 Pantedokument 10.09.2015
BELØP: NOK 1.000.000
Panthaver:HANDELSBANKEN Org.nr: 971171324

Grunndata
1898/900384-2/105 Registrering av grunn 02.08.1898
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:212 Bnr:249

Rettigheter på andre eiendommer: Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Aksjelag

AS Elisenberg, gnr. 212, bnr 273 i Oslo, foretaksnummer 934195876 består av 22 leiligheter fordelt på 2 oppganger. Selskapet ble stiftet i 1917.

Aksjelagets forretningsfører er advokat Tormod S. Christoffersen med kontaktperson Anne Grete Høivik og Liv Fagernes. Ernst & Young er valgt til selskapets revisor.

- Gårdreform AS leverer vaktmestertjeneste og brøyting
- Oslo renhold AS leverer renholdstjenester
- Bare fysiske personer kan være aksjonærer
- GET er levernadør av kabel-TV til aksjelaget, med mulighet for bredbåndavtale m.m.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel formue for denne leiligheten: kr 6.060,-
Andel gjeld for denne leiligheten: 47.275,-

Spesifikasjon av lån for aksjelaget, per juni/juli 2020:
Lånenummer: 9492.70.23576 i Handelsbanken.
Restgjeld: 842.917,-
Forventet innfrielsesdato: 19.09.2027.
Avdragsfrihet frem til 19.12.2021.
Nominell rente: 3,150% per juni/juli 2020.

Forretningsfører vet ikke om avdragsfrihet evt. blir forlenget, så det er ikke klart pt. hva felleskostnadene per leilighet vil øke med fra endt avdragsfrihet. Dette det må tas på en generalforsamling.

Andel fellesgjeld

47 275

Andel formue

6 060

Forsikring

Gjensidige Forsikring

Regnskap

Resultatregnskapet for 2019 viste et underskudd på kr. 46 702,-. Vedtatt fratrukket fra egenkapitalskonto.
Styret ønsker å opprettholde mandatet på innhenting av kapital på kr 100.000,-, eller øke felleskostnadene for å imøtekomme økte løpende kostnader. Dette for å slippe å hente inn kapital hvert eneste år fremover. Se forøvrig regnskapet for mer detaljer.

Vedtekter / husordensregler

Bare fysiske personer kan være aksjonærer.
Se vedtekter for aksjonærenes og aksjeselskapets vedlikeholdsplikt m.m.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret ønsker å opprettholde mandatet på innhenting av kapital på kr 100.000,-, eller øke felleskostnadene for å imøtekomme økte løpende kostnader. Dette for å slippe å hente inn kapital hvert eneste år fremover.  Iht. årsberetning bes styret innkalle til ekstraordinær generalforsamling for vurdering av økning av felleskostnader.

Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Søknad må sendes til styret.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE i handelen:
- Lampe over kjøkkenbord
- Lampe over seng på hovedsoverom
- Stativ til klær i entré

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til cm@schalapartners.no eller SMS: 93 42 42 85 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Sikringsskap med automatsikringer plassert baktrapp og under kjøkkenbenk.
- Leiligheten har røykvarsler og brannslukningsapparat.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis.

Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.

Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser.

Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,68 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 500,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Eiendomsmeglerfullmektig:
Truls Martin Nygaard

Ansvarlig megler:
Christopher Morgenstierne

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.