#TORSHOV/SANDAKER, Hans Nielsen Hauges gate 25
3 950 000,-
Romslig og innbydende 2-roms i klassisk gård | Peisovn | Anerkjent bakgård | God planløsning | Veldrevet borettslag
 • Prisantydning: 3 950 000,-
 • Fellesgjeld: 132 718,-
 • Omkostninger: 8 009,-
 • Totalpris: 4 090 727,-
 • Ligningsverdi: 1 018 440,-
 • Fellesutgifter: 3199,-

  Get kabel-TV, bredbånd, trappevask, portner, kommunale avgifter, felles gårdsforsikring, forretningsførsel, løpende vedlikehold og betjening av andel fellesgjeld.
Beregnet totalkostnad:
3 950 000,- (Prisantydning) 132 718,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 082 718,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 199,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 090 727,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 58 m²
 • Bruksareal: 60 m²
 • Bruttoareal: 66 m²
 • Etasje: 1
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1923
 • Gårdsnummer: 224
 • Bruksnummer: 192
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 190546191
 • Sist endret: 22.09.20 16:28
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 57%
  eier sin egen bolig
 • 45%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 98%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 23%
  er barnefamilier
 • 20%
  er gift

 

Oppdragsnummer

66-20-0127

Adresse og matrikkel

Hans Nielsen Hauges gate 25, 0481, Oslo, Gnr. 224 bnr. 192, andelsnr. 93 i Søndre åsen kv 1 borettslaget med orgnr. 852442832 i Oslo kommune

Eier

Christine Bakken

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Nei.

BRA/PROM

60 / 58 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag
 

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1923

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 3152 kwh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 322 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Borettslaget har et idyllisk og parkmessig opparbeidet indre gårdsrom som fungerer ypperlig som et hyggelig sosialt møtested for beboerne. Her er det gressplen, beplantning og lekeapparater for barn, samt grillplass, bord og benker om sommeren.

Tomten er festet av Oslo kommune og festetiden er 70 år fra 01.11.1951. Festeavtalen utløper i 2021. Årlig festeavgift er p.t. på kr. 123.854,-. Festeavgiften kan ikke reguleres oftere enn med 10 års mellomrom. Kjøper må påregne økninger i festeavgiften i fremtiden

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei / Nei

Beskrivelse

Velkommen til Morellgården og denne romslige og gjennomgående 2-roms leiligheten!

Leiligheten fremstår som lys og velholdt med god standard hvor kjøkken, gulv og overflater ble pusset opp i 2013. Planløsningen oppleves som svært romslig med god romfølelse. De store vindusflatene kombinert med den gode takhøyden (opp mot 2,80) gir leiligheten et lyst og luftig preg. På kalde vinterdager gir vedovnen god og lun varme. 

Her bor du svært sentralt med gangavstand til alt av service fasiliteter og offentlig kommunikasjon. Bakgården er virkelig en oase for både store og små med flere sittegrupper og lekeplass.

- Klassisk Torshovgård
- God lagringsplass i boder
- Vedovn, pipeløp rehabilitert i 2013.
- Det elektriske anlegget ble oppgradert i 2013
- Flislagt bad med badekar
- Nydelig bakgård med sittegrupper

Innhold

Leiligheten ligger i høy 1 etg og inneholder: Entré, bad, stue, kjøkken og soverom.
Sekundærareal: Bod

I tillegg disponerer leiligheten en bod i kjeller oppmålt til ca. 9 m2 samt en loftsbod oppmålt til ca. 7 m2 gulvflate.

Beliggenhet

Leiligheten ligger meget attraktivt og sentralt på øvre Torshov, i et meget populært sameie rett ved frodige Torshovdalen. Nærområdet er preget av store og grønne områder rett på utsiden av døren. I tillegg er det kort vei til flotte Torshovparken og veldig fine friområder v/ Akerselva som tar deg direkte opp til Maridalsvannet og videre inn i Nordmarka.

Området kan også friste med flere populære spisesteder og kafeer. Åpent bakeri ligger rett borti gata, her overtar Lofthus samvirkelag på kvelden og serverer det mange mener er byens beste pizza. På Nordpolen/Sandaker finner du bl.a. Jewel of India, Pizza Pancetta og Mega Sushi. Trikkestallen og Grisen ligger også i nærheten. Nydalen Bryggeri og Spiseri i Nydalen. Villa Paradiso på Lilleborg er også verdt å nevne.

Det er gangavstand til Grünerløkka, Storo, Sagene og Nydalen med alt de ulike bydelene har å by på. Ta deg et deilig bad i Nydalen badeplass under sommerhalvåret. Kunstige kulper og små fossefall gjør dette til et spennende sted for store og små. Gangavstand til Storo Storsenter og Sandakersenteret med en rekke butikker m.m. I 2019 Odeon Kino landets største og mest moderne Kino på Storo!

Det er et mangfoldig og spennende kulturtilbud i området med blant annet kulturslottet Soria Moria på Torshov med konserter, bar/restaurant og teater. Cosmopolite er en viktig scene i norsk kulturliv og feirer 25 års jubileum med kvalitets musikk på høyt nivå, både jazz, verdensmusikk, soul, rock og blues. HVASKJER på Soria Moria består av fire barer, en retro spillehall, to konsertscener, en popcornmaskin og en vedfyrt grillrestaurant. Det andre teateret på Lilleborg byr på alt fra amatøroppsetninger til musikaler og TV2 studio i Nydalen med innspillinger og show.

For den treningsglade er det gode trenings- og rekreasjonstilbud i områdets mange grønne lunger som Torshovparken, Torshovdalen og på turstiene langs Akerselva. Dette er alle populære områder kun få minutter unna som brukes til bl.a. grilling, sommerleker, soling, piknik, aking om vinteren m.m. Muselunden finner du rett bortenfor t-banen, med flere fotballbaner. Her er en rekke fotballtreninger og kamper, samt frisbeegolf. Det er også kort vei til flere treningssentre som Fresh Fitness, Myhrens Sportssenter (med Klatreverket), SATS/Elixia på Sagene, Nydalen og Storo, Evo Treningssenter og Fitness 24/7.

Offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet. Sinsen T-bane stasjon med hyppige avganger (linje 4 og 5.) og kun 3 minutters gange. Svært gode trikk- (nr. 11, 12 og 13) og bussforbindelser (nr. 20 til Majorstuen/Skøyen, 30 til Huk/Bygdøy og 31 til Fornebu) og nr. 56 til Solemskogen i Lillomarka. Flybussekspressen går fra Ring 3 (samt buss 23, 24) og 8 minutters gange til Grefsen togstasjon.

Her har du med andre ord alle ønskelige fasiliteter i nærheten! En perfekt kombinasjon av fredelige omgivelser og det urbane livet. Velkommen til et nabolag og en bydel som byr på noe for alle og enhver!

Entré

Velkommen inn til en lys og romslig entré med god plass til oppheng av yttertøy og skohylle. Her er det i tillegg plass til en kommode eller avlastningsbord om ønskelig. Fra gangen har du tilgang til alle rom i leiligheten. Profilert entrédør fra Nysæther Trevare A/S med brannklasse B30 og kikkehull. Sikringsskapet med automatsikringer (oppgradert i 2013). Flislagt gulv med varmekabler, lysmalte overflater på vegg og himling med downlights.

Stue

Lys og innbydende stue med tidsriktige overflater og store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i stuen. Stuen er av god størrelse med plass til både stor sofagruppe, mediemøblement og spisebord. I hjørnet har du en moderne og stilren peisovn fra 2012 som varmer godt på kalde høst- og vinterdager. Pipene i sameiet ble rehabilitert i 2013. Kabel-tv med bredbåndstilknytning fra Get er inkludert i månedlige felleskostnader. Gulvet er belagt med parkettgulv fra 2013, lysmalte overflater på vegg og himling.

Kjøkken

Delikat kjøkken fra 2013 med integrerte hvitevarer. Her har du godt med skap- og benkeplass i over- og underskap. Innredningen fra IKEA har slette fronter, benkeplate i laminat med nedsunket oppvaskkum i rustfritt stål, benkeskapbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Videre inneholder kjøkkenet vegghengt ventilator med kullfilter over kjøkkenbenk samt integrerte hvitevarer som komfyr, induksjonstopp, oppvaskmaskin og kjøl/fryseskap. Opplegg og plass til vaskemaskin i underskap. Varmtvannsbereder til både bad og kjøkken er plassert i vegg og benkeskap. Gulvet er belagt med gulvbelegg og vegger/himling er malt i en nydelig fargetone.

Bad

Pent flislagt bad fra 1992 med gulvstående servant med ett-greps armatur fra Hansgrohe (ny i 2020), speil og stikkontakt over servant. Videre inneholder badet innebygget badekar med armatur tilkoblet hånddusj og vegghengt toalett. Flislagte vegger og gulv med varmekabler, samt downlights i himling. Badet fremstår delikat og romslig.

Soverom

Stort og luftig soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord og rikelig med lagringsplass i skyvedørsgarderobe. Rommet har store vindusflater som sørger for godt med lys. Fra soverommet er det inngang til bod på ca 2 m2 for ekstra lagringsplass. Gulvet er belagt med parkettgulv fra 2013 og vegger/himling er malt i en behagelig fargetone.

Felleskostnader

3 199 pr. mnd. Get kabel-TV, bredbånd, trappevask, portner, kommunale avgifter, felles gårdsforsikring, forretningsførsel, løpende vedlikehold og betjening av andel fellesgjeld.

Renter og avdrag kr 654,-
Kabel-TV-avgift kr 235,-
Bredbåndsavgift kr 156,-
Felleskostnader kr 2 154,-

Etasje

1 etasje

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Det er flere garasjeanlegg i området med mulighet for leie av p-plass når ledig. Det nærmeste garasjeanlegget er i nabobygget ("Kiwi-bygget").
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 018 440 pr. 18.12.31
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 666 383 pr. 18.12.31

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).
 

Byggemåte

Boligbygg over 3 etasjer samt kjeller og loft. Støpt plate på mark. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av treverk og
murkonstruksjoner. Takkonstruksjon av saltaksform utvendig tekket med takstein (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har profilert entrédør fra
Nysæther Trevare A/S med brannklasse B30 og kikkehull. Vinduer med to-lags glass i stue fra 2008. Vinduer i kjøkken og soverom med to-lags
glass fra 1997.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 58 kvm, Bruksareal: 60 kvm, Bruttoareal: 66 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og peisovn i stuen. Gulvvarme på bad og gang.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Ingen kjente

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1956/418011-209/105   ** Prioritetsbestemmelse    21.11.1956 
veket for: OBLIGASJON 1956/418052-7/105
 
2008/1021156-1/200  Pantedokument    19.12.2008 
BELØP: NOK 12.270.000
Panthaver:HANDELSBANKEN  
Org.nr: 971171324
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2011/1064109-1/200  Pantedokument    19.12.2011 
BELØP: NOK 2.500.000
Panthaver:HANDELSBANKEN  
Org.nr: 971171324
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2013/82982-1/200  Pantedokument    29.01.2013 
BELØP: NOK 1.170.000
Panthaver:HANDELSBANKEN  
Org.nr: 971171324
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2017/1305797-1/200  Pantedokument    22.11.2017

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Søndre Åsen kvartal I er et populært frittstående borettslag uten forkjøpsrett, som har følgende adresser: Nordkappgata 2 - 4, Roveruds gate 6 - 10, Kyrre Grepps gate 16 - 20, Hans Nielsen Hauges plass 5 - 7 og Hans Nielsen Hauges plass 23 - 27. Borettslaget består av 102 andelsleiligheter. For nyttig informasjon, se hjemmesiden http://www.sondreaasen1.no.

Ryddig og veldrevet borettslag med flott opparbeidet indre gårdsrom som fungerer som en hyggelig og felles hage. Beboerne opplever et godt bomiljø, og det arrangeres flere tradisjonsrike arrangementer i borettslaget.

Fellesgjeld / lånevilkår

83987175004, Handelsbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 22.08.2020: 1.75% pa.
Antall terminer til innfrielse: 92
Saldo per 22.08.2020: 15 363 318
Andel av saldo: 132 719
Første termin/første avdrag: 25.02.2018 ( siste termin 25.05.2043 )

Andel fellesgjeld

132 718

Andel formue

33 083

Forsikring

If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP1342445

Regnskap

Inntektene i 2019 var totalt kr 4.589.270,-

Utgiftene i 2019 var totalt kr 5.183.151,-

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

2019 - Skiftet til lavenergilamper i fellesareal
2019 - Utbedring av brannvarslingsanlegg til fibernettverk
2019 - Vedlikeholdsspyling av avløpsrørene
2019 - Impregnering av pipetopper over tak
2018 - Bakgård, hagemøbler
2017 - Oppussing av styrerommet
2017 - Male- og gulvarbeid i trapperom/oppganger
2016 - Etablert nedgravd løsning for søppel
2015 - Etablering av barnevognskur
2014 - Branntekniske arbeider med heldekkende alarmanlegg
2013 - Maling av innvendige trapper
2013 - Piperehabilitering
2011 - Oppgradering av lekeplass
2008 - Vinduer og yttervegger totalrenovert
2003 - Tak og fasader rehabilitert

Husdyrhold

Husdyrhold er tillatt etter godkjennelse fra styret.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til lb@schalapartners.no eller SMS: 98 02 97 44 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 6 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Lene Brekken

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.