#SAGENE, Bentsegata 4 A
3 950 000,-
Stor, lys og klassisk 2-roms selveier med god standard I Solrik sydvendt balkong I Vinduer i 2020 I Peis
 • Prisantydning: 3 950 000,-
 • Fellesgjeld: 157 009,-
 • Omkostninger: 114 189,-
 • Totalpris: 4 221 198,-
 • Ligningsverdi: 918 673,-
 • Fellesutgifter: 2200,-

  Grunnpakke kabel-TV og bredbånd fra Get, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.
Beregnet totalkostnad:
3 950 000,- (Prisantydning) 157 009,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 107 009,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 105 170,- (Dokumentavgift) 199,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 114 189,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 221 198,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 49 m²
 • Bruksareal: 49 m²
 • Bruttoareal: 54 m²
 • Etasje: 3
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1898
 • Gårdsnummer: 221
 • Bruksnummer: 36
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 189704539
 • Sist endret: 22.09.20 10:53
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 73%
  eier sin egen bolig
 • 4%
  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill
 • 24%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 77%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 16%
  er gift

 

Oppdragsnummer

19-20-0196

Adresse og matrikkel

Bentsegata 4 A, 0465, Oslo, Gnr. 221 bnr. 36 snr. 9 orgnr. 981282892 i Oslo kommune

Eier

Mari Dalheim Stenvi

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2017. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/
Bunnfradraget er på inntil 4 millioner kroner (boligverdi på inntil 5,71 mill.) for skatteåret 2020.

BRA/PROM

49 / 49 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1898

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger har hatt et strømforbruk på ca. 4 500 kWh per år.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 493 kvm, Eierform: Eiet tomt

Felles tomt for sameiet bestående av trær, busker, diverse beplantning, sykkelparkering, sittegrupper, grillplass og internveier belagt med belegningsstein.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning eller IN-ordning.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder:
Entré, stue med utgang til sydvendt balkong, kjøkken, soverom og baderom.

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 4,4m², samt en loftsbod med gulvareal på ca. 3m².

Beliggenhet

Beliggende i rolig og sentrale omgivelser på Sagene, med flotte og grønne Myraløkka nesten rett utenfor, samtidig som du har alt av servicetilbud i umiddelbar nærhet.

Området er kjent for et rikt utvalg av kaféer og spisesteder hvor hamburgerrestauranten Tiffany's, Kaffebrenneriet, Nord Bjølsen Bakeri, Mat&Mer, Sagene Lunsjbar, Trikkestallen, Grisen og Kaffe Gram er et lite utvalg som er verdt å nevne. Flere matvarebutikker i nærheten hvorav Sagene torg er kun noen få minutter unna. Coop Extra ligger rett rundt hjørnet, og Rema 1000 og søndagsåpen Joker ligger kun 2-3 minutter fra gården.

Sagene og området rundt er i konstant positiv utvikling og vekst med flere nye kaféer, nisjebutikker og større prosjekter som gagner befolkningen i området. Sagene har en rik historie med kulturminner knyttet til Vøienvollen, Akerselva og Ullevål sykehus. Idylliske Voldsløkka, Bjølsenparken og Hjemmets kolonihager med koselige Portveien 2 har du nesten rett utenfor leilighetsdøren. Ny innendørs skatehall med tilliggende utendørs skateareal på Voldsløkka. Det er også kort vei til Storo storsenter med sitt brede utvalg av forretninger og servicetilbud. I mars 2018 åpnet SF Kino landets største og mest moderne Kino på Storo med 11 saler og nesten 2000 seter!

Fra Sagene har du også kort vei til Damplassen og Ullevål Hageby med fontene, småbutikker, klesbutikk, blomsterbutikk, pizzarestaurant og Åpent Bakeri med nydelige bakevarer og god kaffe. Her arrangeres det med jevne mellomrom sosiale sammenkomster for store og små. I tillegg kort vei til Ullevål Universitetssykehus.

Torshov er heller ikke lang unna, et område med mangfoldig og spennende kulturtilbud med blant annet kulturslottet Soria Moria på Torshov med konserter, bar/restaurant og teater. Populære HVASKJER på Soria Moria består av fire barer, en retro spillehall, to konsertscener, en popcornmaskin og en vedfyrt grillrestaurant.

Bydelen kan by på flere fantastiske grøntområder som Myraløkka rett utenfor, samt Bjølsenparken, Geitmyra skolehager og -gård, Akerselva Miljøpark og Voldsløkka i kort gangavstand. Voldsløkka er et aktivt friområde med kunstgressbane, ballbinge, sandvolleyballbaner og turstier, samt skiløype og skøytebane om vinteren. Nytt er også Oslo sommertid (festival) med blant annet Eminem som "headliner". En helt ny kunstisbane som er åpen for alle, åpnet i 2017. Veien videre opp til Nordmarka og den vakre Maridalen er heller ikke langt unna. Kort vei til Vøienvolden gård hvor det finnes et hyggelig gårdstun med kafé i helgene, julemarked i desember og mulighet for å leie lokaler til private arrangementer. Følg turstien langs Akerselva, enten til fots eller med sykkel, og ta deg ett deilig bad på Nydalen badeplass. Kunstige kulper og små fossefall gjør dette til et spennende sted for store og små.

For den treningsglade finner du bl.a. SATS Elixia på Sagene, SATS Storo/Nydalen, Evo Fitness Nydalen, Sagene Squash i Sagveien og Myrens sportssenter på Torshov -med tilgang til treningssenteret, OsloSquash, Klatreverket og Golfsenteret. Oslo Yoga ligger kun noen minutters gange fra leiligheten. Bydelen har også en rekke både store og små barnehager og fritidsaktiviteter for barn på blant annet Sagene Samfunnshus og Eventyrfabrikken ved Myraløkka.

Meget god offentlig kommunikasjon med buss nr. 20 (Galgeberg/Skøyen), 34 (Tåsen/Ekeberg Hageby), 37 (Helsfyr/Nydalen T) og 54 (Tjuvholmen/Kjelsås stasjon). Alle busser stopper kun noen få minutter fra leiligheten. Buss nr. 37 har avganger hele døgnet, nr. 20 og 54 har ekstra avganger natt til lørdag og søndag. Kort vei til trikk nr. 11, 12 og 13 i Vogts gate på Torshov og t-bane linje 4 og 5 i Nydalen.

Utdanningsinstitusjoner som BI i Nydalen, Universitetet i Oslo (Blindern), Høyskolen i Oslo, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten.

Entré I Lys, innbydende og romslig

Du ønskes velkommen inn i en lys, innbydende og romslig entré. Når du entrer leiligheten får du umiddelbart et positivt inntrykk av den lyse og fine leiligheten med sin gode standard. 

I entréen har du god plass til sko og yttertøy i egen nisje med åpen garderobeløsning. Du har også ytterligere plass til oppheng, skoskap eller kommoder om ønskelig.

Stue I Stor, lys og klassisk stue med peis

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort, lyst og fint rom. God standard med mørk enstavs parkett på gulv og lysmalte overflater. I himlingen har du flott og godt bevart original stukkatur og en lekker rosett som hører med i en klassisk leilighet.

Beliggenheten i byggets 3. etasje og med en stor vindusflate sørger for rikelig med naturlig lys. Lysinnslippet sammen med den gode takhøyden på ca. 2,76 meter bidrar til en god og luftig romfølelse.

Stuen er romslig med god plass til både sofagruppe med salongbord, mediemøblement og et spisebord. I hjørnet av stuen har du en koselig peis som varmer godt på kalde høst- og vinterdager, samt bidrar til hygge.

Balkong I Flott og solrik sydvendt balkong ca. 2,7m²

Fra stuen har du doble dører ut til balkongen som gjør at den blir en naturlig forlengelse av stuen på sommerstid. En flott og solrik sydvendt balkong på ca. 2,7m². Balkongen har fliser på gulv, flott klassisk rekkverk av metall og plass til sittegruppe etter eget ønske.

Beliggenheten i høyden og mot syd sørger for gode solforhold fra tidlig formiddag til kveld. Dette er uten tvil en fin plass for lange og late sommerdager!

Kjøkken I Lyst og hyggelig spisekjøkken fra 2015

Leiligheten har et stort og lyst separat kjøkken som ligger i tilknytning til stuen. Kjøkkenet har mørke fliser på gulv, lysmalte overflater, samme gode takhøyde som i stuen og flott original stukkatur i himlingen. De to store og klassiske vindusflatene slipper inn rikelig med naturlig lys, og de brede vinduskarmene er perfekte for planter og dekor. God plass til et spisebord som gjør at også kjøkkenet blir et naturlig oppholdsrom.

Pen og tidløs kjøkkeninnredning som var ny i 2015. Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har lyse profilerte fronter og heltre benkeplate med nedsenket oppvaskkum. Praktisk med fliser i benkeryggen og belysning under overskapene. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer som stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin og plass til frittstående kjøleskap med frysedel. Integrerte hvitevarer medfølger i handelen, frittstående hvitevarer følger i utgangspunktet ikke (kan avtales med selger).

Soverom I Fint soverom mot rolige fellesarealer

Leiligheten har et lyst og fint soverom som vender ut mot rolige fellesarealer. Soverommet har god standard med lyse tregulv og overflater malt i en fin lys blåfarge. Også på soverommet har du en stor klassisk vindusflate og god takhøyde på ca. 2,78 meter. På soverommet har du plass til en stor dobbeltseng og god oppbevaringsplass i garderobeskap på ca. 3 meter.

Baderom I Eldre flislagt baderom med gulvvarme

Leiligheten har et eldre flislagt baderom med gulvvarme. Nyere og moderne baderomsinnredning med skuffer og heldekkende servant, speil med hylle og belysning over. Baderommet er også utstyrt med dusjkabinett og gulvmontert toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin. Høiax varmtvannsbereder på 110 liter og naturlig avtrekksventil plassert i himling.

Felleskostnader

Kr. 2 200,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Grunnpakke kabel-TV og bredbånd fra Get, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.

Betjening av andel fellesgjeld (renter og avdrag) utgjør ca. kr. 321,- av totale felleskostnader.

Det gjøres oppmerksom på at ifm. det nye låneopptaket i forbindelse med utskiftning av vinduer vil fellesutgiftene øke med ca. kr. 675,-.

Etasje

3 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 918 673 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 307 222 pr. 31.12.18

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Klassisk bygård over 4 etasjer samt kjeller og loft. Grunnmur og bærende konstruksjoner hovedsaklig i betong og murkonstruksjoner. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner belagt med takstein. Utvendige fasader forblendet med pussede og malte murkonstruksjoner. Leiligheten har slett entrédør med kikkehull og sikkerhetslås i brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Balkongdør og vinduer med 3-lags glass fra 1986.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 49 kvm, Bruksareal: 49 kvm, Bruttoareal: 54 kvm

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, soverom og baderom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt med styrets godkjennelse. Godkjenning skal foreligge før avtale om utleie blir inngått. Godkjenning gjøres betinget av at leietaker godtar vedtekter og husordensregler som bindende for seg. Godkjenning kan kun nektes dersom det foreligger saklig grunn, jf. eierseksjonsloven § 24.

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Oppvarming med ved og elektrisitet. Vedfyring med peis i stuen. Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme på baderom.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Stamnett - Forsterkning av vannforsyningens overføringssystemer
Saksnummer: 201915152 - Detaljregulering med konsekvensutredning
Uttalelsesfrist: 24.08.2020

Bentsegata 4 A - Utskifting av vinduer
Saksnummer: 202000201 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt

Bentsegata 4 B - Bruksendring av boder i kjeller - Utvidelse av eksisterende kjellervinduer
Saksnummer: 202010526 - Byggesak
Status: Søknad avslått

Bentsegata 6 - Oppføring av balkonger og utskifting av brannbalkonger
Saksnummer: 201916611 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt

Hammergata 1 - Etablering av takterrasse, ildsted og pipeløp - Takoppløft
Saksnummer: 201914655 - Byggesak
Status: Igangsettingstillatelse gitt

Maridalsveien 154 - Bruksendring fra forretning til take away
Saksnummer: 202007775 - Byggesak
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon

Bentsegata 10 - Bruksendring av underetasje til bolig
Saksnummer: 202004425 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt

Maridalsveien 163 - Bruksendring av råloft til kontor
Saksnummer: 201915838 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt

Maridalsveien 163 - 165 - Bruksendring til leiligheter og oppføring av balkonger
Saksnummer: 201714407 - Byggesak
Status: Igangsettingstillatelse gitt

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen er det tinglyst følgende:
* Bestemmelse om veg, tinglyst den 05.09.1856, dagboknummer 900095. Bestemmelse om gjerde. Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn.
* Pantsettelseserklæring, tinglyst den 23.11.1987, dagboknummer 77851. Beløp: NOK 25.000. Panthaver: Sameiet.
* Seksjonering, tinglyst den 23.11.1987, dagboknummer 77851. Opprettet seksjoner: Snr: 9. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 56/963. Eiendommen er oppdelt i 15 seksjoner.

Vei/vann/avløp

Adkomst til sameiets eiendom fra offentlig vei. Sameiets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Sameie

Sameiet Bentsegata 4 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 981 282 892, og består av 15 boligseksjoner. Forretningsførselen er i henhold til kontrakt utført av Sebra Forvaltning AS.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld per 30.06.2020: Kr. 157 009,-
Andel fellesformue per 31.12.2019: Kr. 26 876,-

Lånenummer: 8397.71.76835 Handelsbanken
Type: Annuitet
Opprinnelig lånebeløp: Kr. 2 700 000,-
Løpetid: 24år 10mnd
Innfrielsesdato: 15.06.2045
Effektiv rente: 4,13%

I forbindelse med utskftning av vinduer vil andel fellesgjeld øke til ca. 183 000,-.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Gjensidige. Hver enkelt seksjonseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 437 880,-.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr. 335 182,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2019 på kr. 78 397,-.

Sameiets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2019 kr. 438 222,- og viser sameiets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

* Trapper og inngangspartier rengjøres minst en gang i uken etter oppsatt plan. Likedan er sameierne ansvarlig for snømåking og strøing av fortau og foran inngangsparti etter oppsatt plan. Sameierne plikter for øvrig å ta sin del av det alminnelige, lettere vedlikeholdet av eiendommen og fellesarealene gjennom dugnad o.l. Ansvaret for skiftning av lyspærer i den enkelte etasje tilligger beboerne i de tilstøtende leilighetene. Lyspærer får hos styrets leder.
* Juridiske personer kan ikke være seksjonseiere.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.
 

Husdyrhold

Dyrehold tillates. Styret kan ved vanskjøtsel eller mangel på kontroll med husdyret, trekke tillatelsen tilbake.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Fastmonterte hyller på kjøkken følger ikke leiligheten.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ed@schalapartners.no eller SMS: 40 08 78 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,10 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 8 990,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Erik Danielsen

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.