#GRÜNERLØKKA, Markveien 38 B
3 500 000,-
Unik, arkitekttegnet og smart studioleilighet | Kjøkken/bad fra 2011 | 3,6m takhøyde | Det perfekte førstegangskjøpet!
 • Prisantydning: 3 500 000,-
 • Omkostninger: 8 009,-
 • Totalpris: 3 508 009,-
 • Ligningsverdi: 601 151,-
 • Fellesutgifter: 1690,-

  Drift og vedlikehold, varmtvann, kabel-tv/bredbånd, vaktmestertjeneste, renhold, felles forsikringer, forretningsførsel, kommunale avg. m.m. Herav: Felleskostnader 1.351,- Kabel-tv og Bredbånd 339,-
Beregnet totalkostnad:
3 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 199,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 508 009,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 29 m²
 • Bruksareal: 29 m²
 • Bruttoareal: 32 m²
 • Antall rom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1894
 • Gårdsnummer: 228
 • Bruksnummer: 181
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 189534089
 • Sist endret: 17.09.20 11:02
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 49%
  eier sin egen bolig
 • 5%
  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill
 • 54%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 86%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 16%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

17-20-0116

Adresse og matrikkel

Markveien 38 B, 0554, Oslo, Gnr. 228 bnr. 181 snr. 2, andelsnr. 36 i Olaf Ryes PL3/Markveien 38-42 Brl borettslag med orgnr. 953846241 i Oslo kommune

Eier

Annichen Svalastog og Sebastian Teigen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

BRA/PROM

29 / 29 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1894

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 429 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Pent opparbeidet felles, eiet tomt på 429 kvm. Pent og skjermet gårdsrom med asfalterte og steinlagte internveier, gressplen, trær, prydbusker og diverse beplantning. Sittegrupper og sykkelparkering. Boligen har balkongdør med direkte adkomst til bakkeplan i felles bakgård. Markterrassen utenfor boligen er fellesareal, men pt. er den er inngjerdet etter avtale med styret i borettslaget.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget bekreftes tilknyttet Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Avtalen er løpende, såfremt premie med forfall 1.februar er betalt. Borettslag som har tegnet seg forsikring kan si opp innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte.
IN-ordning med mulighet for individuell nedbetaling av gjeld.

Beskrivelse

Velkommen til en helt særegen studioleilighet med super beliggenhet på Grünerløkka, like ved Olaf Ryes plass. Meget god intern beliggenhet, da boligen ligger vendt ut mot indre gårdsrom, skjermet fra trafikk og støy. Boligen har svært arealeffektiv planløsning og generøs takhøyde (3,6m), samt store vindusflater som slipper inn mye naturlig lys!

- Flott stue med sone for TV-stue og stor spisestue
- Balkongdør med utgang til bakgård
- Pent kjøkken fra 2011 med integrerte hvitevarer
- Arkitekttegnede løsninger
- Flott trapp til sovehems med 9 kvm gulvareal og "crawl-in closet"
- Rosett og stukkatur
- Lekkert bad fra 2011 med opplegg for vaskemaskin
- Oppbevaringsplass i entré
- Felleskost. på kr 1.690 som inkluderer varmtvann, TV og bredbånd
- Ingen fellesgjeld
- Ingen forkjøp
- Lave omk.
- Veldrevet borettslag
- Sentralt og skjermet

I Markveien 38B bor du midt i hjertet av Grünerløkka, med et stemningsfullt miljø og hyggelige nabolag. Leiligheten ligger skjermet til mot bakgården. Samtidig har alle byens fasiliteter i umiddelbar nærhet og kort vei til blant annet sentrum, St. Hanshaugen, Torshov, Tøyen, Grønland m.m.

Innhold

Leiligheten ligger i 1. etasje (vendt mot indre gårdsrom) og består av: Entré, bad, stue med åpen kjøkkenløsning og sovehems på ca. 9 kvm i gulvareal med "crawl-in closet" på ca. 3 kvm. Hems og garderobedel er ikke måleverdig grunnet lav takhøyde. Balkongdør med direkte adkomst til bakkeplan i bakgård.

I tillegg disponerer leiligheten én kjellerbod på ca. 9 kvm, samt én loftsbod på ca. 3 kvm gulvflate (ikke måleverdig grunnet skråtak/lav takhøyde).

Beliggenhet

Leiligheten har en meget etterspurt og populær beliggenhet sentralt på Grünerløkka, rett ved Olaf Ryes plass. Fra leiligheten har du alle Grünerløkkas fasiliteter i umiddelbar nærhet. Sofienbergparken og Birkelunden ligger et steinkast unna leiligheten, mens Kubaparken og Grünerhagen ligger innenfor få minutters gange.

Kun et par minutters gange unna - på andre siden av Akerselva finner man også Vulkan, Oslos trendy kultur- og kreative næringssenter med den populære Mathallen som selger spennende råvarer av ypperste kvalitet, og som har flere hyggelige serveringssteder. Her finner du også hoteller, treningssenter, BAR Vulkan, Døgnvill, Smelteverket m.m.

Ringnes Park med bl.a. Ringen kino, blomsterbutikk, SATS og stor Meny-butikk ligger 5 min. gange unna. I tillegg er det kun 10.min gangavstand til Oslo sentrum med alt dette innebærer.

Grünerløkka er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo og er kjent for sitt yrende folkeliv og grønne lunger.
Her finner du et stort utvalg av flotte restauranter, kaféer og serveringssteder som for eksempel italiensk på Trattoria Popolare, pizza på Villa Paradiso, meksikansk på Tijuana og Mucho Mas, tapas på Txotx og Delicatessen, eller burger på Meat ST, Illegal og Munchies. Utestedene Aku Aku Tiki Bar, Blå og Rebell passer for den som liker dans og moro. Er du ute etter litt mer brun og intim stemning passer kanskje Grünerløkka Brygghus, Schouskjelleren Mikrobryggeri, Parkteateret og Bettola for deg. Klassikerne Godt Brød, Kaffebrenneriet og verdenskjente Wendelboe serverer kaffen.

På Birkelunden arrangeres det ofte forskjellige markeder og andre kulturaktiviteter. Bortsett fra å slappe av i parken eller å kose seg på kafeer, er det også mye annet å finne på i nærområdet.
Akerselva er like ved, og her går det en hyggelig tursti langs elvebredden, fra sentrum/Bjørvika i sør, og helt til Maridalen/Nordmarka i nord. Her er det flotte turløyper både på sommer- og vinterstid.

Tøyenbadet, samt kunst- og kulturinstitusjoner som Naturhistorisk museum og Botanisk Hage ligger også i gangavstand fra leiligheten. For de treningsglade finner man også et godt utvalg av treningssentre i området med SATS på Ringen eller Schous plass, Avancia på Vulkan, Evo, FitnesXpress m.m. Det finnes også flere fotball- og basketballbaner i området.

Området har et utmerket tilbud av offentlig kommunikasjon.
Fra Olaf Ryes Plass går trikkelinjene 11, 12 og 13, fra Sannergata busstopp kan du ta buss 21 og 33, og fra Toftes gate går buss nr.30. Nærmeste T-bane finner du på Carl Berner.

Entré

Arealeffektiv entré i åpen løsning mot kjøkken, som gir et velfortjent godt førsteinntrykk av boligen. Smart garderobeløsning (ca. 1,20 meter bred) med skuffer, hyller og kleshengerstativ, samt fryseskap. Strategisk plasserte downlights i himling.

Stue

Stort, luftig oppholdsrom med to store vinduer + balkongdør som gir gode lysforhold og en åpen og luftig atmosfære. Generøs takhøyde med stukkatur og rosett i himling. Hyggelig TV-stue kan adskilles med skyvedører, samt god plass til stort spisebord, bokhyller etc.

Boligen har balkongdør med direkte adkomst til bakkeplan/markterrasse i felles bakgård. Markterrassen er fellesareal, men den er inngjerdet etter avtale med styret i borettslaget.

Kjøkken

Stilrent IKEA-kjøkken fra 2011 med slette fronter og benkeplate av treverk. Nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur med uttrekk. Hylle over benkeplate med belysning og stikkontakter under, samt overskap over stekeovn. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer; induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap fra IKEA (fryser er plassert i garderobeløsning i entré). Ventilator med kullfilter montert i overskap.

Hems

Smart løsning med arkitektegnet trapp med lys og stålrekkverk. Hemsen er på ca. 9 kvm gulvareal og har oppheng til klær, samt plass til dobbelmadrass. "Crawl-in closet" med god lagringsplass i hyller (ca. 3 kvm gulvareal).

Bad

Lekkert flislagt baderom fra 2011 med varme i gulv og downlights i himling. Nisje til oppvaskmaskin med slette, malte veggplater og oppbevaringsplass i hyller over. Servantbenk i treverk med ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil, belysning og stikkontakt over servant. Åpen dusjnisje med ett-greps armatur tilkoblet hånddusj. Vegghengt toalett. Mekanisk avtrekksventil i himling. Det foreligger Våtromsbevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom. Dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt våtromsbevis i boligrapporten.

Overflater

Gulv: Bambuslaminat i oppholdsrom, samt fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Malte overflater, stående panel, teglsteinsmur og tapetsert veggflate. Fliser og malte flater på bad.
Tak: Malt mur med rosett og stukkaturer, samt trepanel. Nedsenket himling med downlights på bad og i entré. Takhøyde opptil 3,6 meter.

Felleskostnader

1 690 pr. mnd. Drift og vedlikehold, varmtvann, kabel-tv/bredbånd, vaktmestertjeneste, renhold, felles forsikringer, forretningsførsel, kommunale avg. m.m. Herav: Felleskostnader 1.351,- Kabel-tv og Bredbånd 339,-

Borettslaget bekreftes tilknyttet Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Avtalen er løpende, såfremt premie med forfall 1. februar er betalt. Borettslag som har tegnet seg forsikring kan si opp innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 601 151 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 164 145 pr. 31.12.18

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 4 etasjer samt kjelleretasje. Støpt plate på mark. Bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av treverk og murkonstruksjoner. Takkonstruksjon av saltaksform utvendig tekket med papp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har profilert entrédør (ny i 2019) med glassfelt fra A/S Jømna Brug med brannklasse B30. Balkongdør og vinduer med to-lags glass fra 2012.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Leiligheten er godkjent for varig opphold. Det er blitt gjort endringer i leiligheten i senere tid (etablering av bad/WC og hems) som ikke er søkt om, og det er usikkert om arbeidene som har blitt utført var søknadspliktige.
Etablering av bad og oppføring av hems er søknadspliktig med krav om ansvarlig søker dersom brannskillet brytes, eller ved endringer i bærende vegg eller konstruksjon (brannskillet ved etablering av bad brytes som regel når sluk eller soilrør blir skiftet).
Etter gjennomgang av rørlegger er det ikke mulig å fastslå om brannskillet er brutt uten å rive badet.
Se vedlagte dokument fra Plan- og Bygningsetaten, datert 30.10.18.

Vedr. ferdigattest mot balkongen, er det gitt ferdigattest for "fransk balkong" og balkongdør, ikke for utgang til terreng. For denne leiligheten er det kun satt inn balkongdør mot felles bakgård.

Boligens areal

Primærrom: 29 kvm, Bruksareal: 29 kvm, Bruttoareal: 32 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

(1) Andelseieren kan ikke uten godkjenning fra styret overlate bruken av boligen til andre. Med styrets godkjenning kan andelseierne overlate bruken av hele boligen dersom:
- andelseieren selv eller en person som nevnt i borettslagslovens § 5-6 første ledd nr. 3 har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene. Andelseierne kan i slike tilfeller overlate bruken av hele boligen for opptil tre år,
- andelseieren er en juridisk person,
- andelseieren skal være midlertidig borte som følge av arbeid, utdanning, militærtjeneste, sykdom eller andre tungtveiende grunner,
- et medlem av brukerhusstanden er andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen,
- det gjelder bruksrett til noen som har krav på det etter ekteskapslovens § 68 eller husstandsfellesskapsloven.
Godkjenning kan i disse tilfellene bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier.
(2) Har borettslaget ikke sendt svar på skriftlig søknad om godkjenning av bruker innen en måned etter at søknaden har kommet frem til borettslaget, skal brukeren regnes som godkjent.
(3) Andelseier som bor i boligen selv, kan overlate bruken av deler av den til andre uten godkjenning.
(4) Dersom flere eier en andel sammen, skal det regnes som overlating av bruk hvis en eller flere av sameierne ikke bor i boligen.
(5) Overlating av bruken reduserer ikke andelseierens plikter overfor borettslaget.
(6) Borettslaget kan kreve kostnader forbundet med behandlingen og eventuell oppfølging av en søknad om overlating av bruk dekket av andelseier, se pkt. 6-1 (3).

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området forøvrig er regulert til boliger, vei, forretninger, kontor, lager, fellesareal, friområde/park, industri, kultur, offentlig bygning m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Bymiljøetaten har utarbeidet en konseptvalgutredning for gater og byrom på Grünerløkka, som legger overordnede føringene for hvordan disse endringene skal skje. I hovedsak skal det være fokus på å tilrettelegge for fotgjengere og syklister. Du kan lese mer om konseptvalgutredningen for Grünerløkka her: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/slik-bygger-vi-oslo/konseptvalgutredning-grunerlokka/

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Rettighetshavere til eiendomsrett
1987/57575-1/105 Hjemmel til eiendomsrett 07.09.1987
Vederlag: NOK 2.687.465
KJØPER:Olaf Ryesplass 3 Markv 38/42 Borett Org.nr: 953846241
OLAF RYESPL. 3/MARKVN. 38/42 BORETTSLAGET
Gjelder denne registerenheten med flere

Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.

Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

1990/30573-1/105 Fellesobl. for bor.innsk. 16.05.1990
BELØP: NOK 2.905.200
Panthaver:Andelseierne Ved Obos Eiendomsforvaltning A/S Lnr: 1087765
Gjelder denne registerenheten med flere

1990/30573-2/105 ** Prioritetsbestemmelse 16.05.1990
Prioritet etter obligasjon til Husbanken,
som til enhver tid hviler på eiendommen

2015/854349-1/200 ** Diverse påtegning 17.09.2015
Påtegning om pantutvidelse til også å gjelde gnr. 228 bnr. 664 snr. 5. Pantebeløpet er forhøyet til kr. 3 633 240, tinglyst 13.06.2012 m/dok.nr. 468248

2011/705428-1/200 Pantedokument 05.09.2011
BELØP: NOK 13.805.000
Panthaver:EIKA BOLIGKREDITT AS Org.nr: 885621252
Gjelder denne registerenheten med flere

2015/854451-1/200 ** Diverse påtegning 17.09.2015
Pantedokumentet har prioritet etter fellesobligasjon for borettsinnskudd, opprinnelig tinglyst 16.05.1990 m/dok.nr 30573, oppjustert pantebeløp til kr 3.633.240 tinglyst 13.06.2012 m/dok.nr 468248, påført senere utvidelse til å gjelde gnr 228, bnr 664, snr 5. Pantedokumentet har også prioritet etter pantedokument kr 900.000. datert 22.11.2012 til OBOS, utstedt av Olaf Ryes Plass 3 Sameie med samtykke fra Olaf Ryes Plass 3/Markveien 38-42 Brl.

2012/468248-1/200 Fellesobl. for bor.innsk. 13.06.2012
BELØP: NOK 728.040
Panthaver:Andelseierne Ved Obos Eiendomsforvaltning A/S Lnr: 1087765
Opprinnelig tinglyst som forhøyelse av FELLESOBL. FOR BOR.INNSK. 30573/1990
Gjelder denne registerenheten med flere

2015/854407-1/200 Pantedokument 17.09.2015
BELØP: NOK 900.000
Panthaver:OBOS BBL
Org.nr: 937052766
Pantedokumentet er datert 22.11.2012
Viker prioritet for fellesobligasjon for borettsinnskudd, opprinnelig tinglyst 16.05.1990 m/dok.nr 30573 pålydende kr 2.905.200, senere utvidet til 3.633.240, tinglyst 13.06.2012 m/dok.nr 468248.
Fellesobligasjonen er senere utvidet til også å gjelde gnr. 228 bnr. 664 snr. 5
Gjelder denne registerenheten med flere

2015/854554-1/200 Pantedokument 17.09.2015
BELØP: NOK 1.078.298
Panthaver:EIKA BOLIGKREDITT AS
Org.nr: 885621252
Pantedokumentet har prioritet etter fellesobligasjon for borettsinnskudd, opprinnelig tinglyst 16.05.1990 m/dok.nr 30573 pålydende kr 2.905.200, senere utvidet til kr 3.633.240, tinglyst 13.06.2012 m/dbnr 468248.
Fellesobligasjonen er senere utvidet til å gjelde gnr 228, bnr 664, snr 5. Pantedokumentet har også prioritet etter pantedokument kr 900.000 datert 22.11.2012 til OBOS, utstedt av Olaf Ryes Plass 3 sameie med samtykke fra Olaf Ryes Plass 3/Markveien 38-42. Brl. Pantedokumentet har videre prioritet etter pantedokumentet kr 13.805.000 i favør av Terra BoligKreditt AS, opprinnelig tinglyst 05.09.2011 m/dok.nr 705428, og med senere tinglyst prioritetsbestemmelse.
Gjelder denne registerenheten med flere

2015/854796-1/200 Pantedokument 17.09.2015
BELØP: NOK 900.000
Panthaver:OBOS BBL
Org.nr: 937052766
Pantedokumentet er ikke datert.
Pantedokumentet har prioritet etter fellesobligasjon for borettsinnskudd, opprinnelig tinglyst 16.05.1990 m/dok.nr 30573 pålydende kr 2.905.200, senere utvidet til kr 3 633 240, tinglyst 13.06.2012 m/dbnr 468248. Fellesobligasjonen er senere utvidet til å gjelde gnr. 228 bnr. 664 snr. 5. Pantedokumentet har også prioritet etter pantedokument kr 900.000 datert 22.11.2012 til OBOS, utstedt av Olaf Ryes Plass 3 Sameie med samtykke fra Olaf Ryes Plass 3/Markveien 38-42 Brl. Pantedokumentet har videre prioritet etter pantedokument kr 13.805.000 i favør Terra BoligKreditt AS, opprinnelig tinglyst 05.09.2011 m/dok.nr 705428, og med senere tinglyst prioritetsbestemmelse.
Pantedokumentet har prioritet etter pantedokument kr 1.078.298 i favør Terra BoligKreditt AS, datert 22.11.2012.
Gjelder denne registerenheten med flere

2017/170678-1/200 Pantedokument 24.02.2017
BELØP: NOK 200.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS
Org.nr: 911986884
Uomsettelig
Gjelder denne registerenheten med flere

2017/258535-1/200 Pantedokument 24.03.2017
BELØP: NOK 500.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS
Org.nr: 911986884
Uomsettelig
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata
1985/27364-2/105 Seksjonering 10.05.1985
opprettet seksjoner: snr: 2
formål: Samleseksjon bolig
sameiebrøk: 603/774
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 2 SEKSJONER

2009/884472-1/200 Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel 19.11.2009
endring av formål/brøk: snr: 2
formål: Samleseksjon bolig
sameiebrøk: 753/924
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Hyggelig og veldrevet borettslag bestående av 36 andeler. Borettslaget er én seksjon i tre sameier; Sameiet Olaf Ryes plass 3, Sameiet Markveien 38 og Sameiet Markveien 42. Olaf Ryespl.3 Markvn 38/42 Brl er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 953846241, og ligger i bydel Grünerløkka i Oslo kommune med følgende adresse: Markveien 38-42 og Olaf Ryes Plass 3.

Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Borettslagets revisor er BDO AS.

- Ingen forkjøpsrett, kun krav om styregodkjenning.
- Lave omkostninger - ingen dok.avgift.
- Borettslaget er tilknyttet sikringsordning og IN-ordning.
- Renholds service utføres av Rene Trapper
- Avtale om vaktmestertjeneste med Novak.
- Telenor er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel gjeld for denne leiligheten: 0,- per 01.08.2020.
Andel formue for denne leiligheten: 0,- per 31.12.2019.

Spesifikasjon av borettslagets lån:
Lånenr: EIKA6-200110046
Type: Annuitet
Restsaldo: 6.658.447,-
Restløpetid: 21 år 9 md.
Term pr år: 12
Rente: Flyt 1,98%
Andel av saldo: 0,-
Kapitalkostnader: 0,-
EIKA6 gjelder rehabiliteringer i forbindelse med utbygging av loft og inkluderer fasade, tak, noe dreninger/avfukting av kjeller og branndører, piperehabilitering i tillegg til refinansiering av Husbanklånene fra byfornyelsen. Dette lån er tilknyttet til IN-ordningen.

Lånenr: EIKA4-152059814
Type: Annuitet
Restsaldo: 876.688,-
Restløpetid: 21 år 6 md.
Term pr år: 12
Rente: Flyt 2,05%
Andel av saldo: 0,-
Kapitalkostnader: 0,-
EIKA4 gjelder lån til balkonger (gjelder leilighetene 23,33,43,1203,1204,1303,1304,1403,1404), hvor alle har lik andel av balkong lånet, og betjener dette med månedlige kostnader (lånet vil avregnes rutinemessig for å ajourholde felleskostnader). Det er p.t. ikke mulig å nedbetale lånet ekstraordinært.

Borettslaget har seksjoner i tre sameier; Sameiet Olaf Ryes plass 3, Sameiet Markveien 38 og Sameiet Markveien 42. I Sameiet Olaf Ryes plass 3 og Sameiet Markveien 38 er det lån knyttet til rest fra rehabiliteringene knyttet til loftutbyggingen, mens det for Sameiet Markveien 42 er lån knyttet til rehabilitering av kjeller. Borettslaget er prorata ansvarlige for lånene og betjener disse via felleskostnader til sameiene.

All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Forsikring

IF Skadeforsikring, Polisenummer: 872236

Regnskap

Årsresultatet for 2019 viste et overskudd på kr 728 180,-, fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2019 kr 1 061 631,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

Vedtekter / husordensregler

Når ikke annet følger av vedtektene eller lov om borettslag, kan bare fysiske personer være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie eller ha eierandel i mer enn en andel. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan eie en andel sammen.
Se vedtekter for andelseiers og borettslagets vedlikeholdsplikt, samt retningslinjer for bygningsmessige arbeider.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

2017-2018: Oppgradering bakgård ved Markveien 42
2016-2018: Rehabilitering av kjellere
2016-2017: Balkongutbygging
2016: Canal Digital har lagt fiber
2014: Skiftet/oppgradert pipehatt av Pewi
2013: Bakgård - ferdigstillelse ved Olaf Ryes plass 3
2012: Balkongutbygging
2012: Avløpsrør - Eksternt i MV38
2011: Oppussing oppganger og bakgård
2011: Piperrehabilitering
2008/09: Loftutbygging med følgende tiltak:
*Takrehabilitering
*Fasaderehabilitering
*Kjelleravfukting og drenering.
2004: Brannvarsling og bakgård:
*Installering av nytt brannvarslingsanlegg i
alle bolig- og næringsseksjoner
*Oppgradering av bakgård Olaf Ryes plass 3 / Markveien 38/42
*Pusset opp deler av fasade i bakgårdene
*Byttet takrenne i bakgård
2002: Nye porttelefoner og gjennomgang av låssystem.
2001: Utført spyling av rør.
2000: Oppgradert el-anlegg med jordfeilbryter.
Se fullstendig vedlikeholdshistorikk vedlagt i borettslagets årsberetning.

Oslo Kommune har avdekket skader på stikkledning inn til MV38, som er utbedret. I forbindelse med gateoppussingsprosjekt for Markveien, i regi kommunen, håper styret å ta stikkledninger til de to andre sameiene også, samt drenering av grunnmur. Pt. uklart hva kostnadene vil bli.

Ref. årsmøte 2020:
- Forslag om å montere duepiggere på fasade. Styret har bestilt en tilstandsvurdering av fasadene for å kunne estimere når fasaden må rehabiliteres. Det ble vedtatt at styret vil avvente rapporten før det iverksettes duetiltak på fasaden. Mest sannsynlig vil det kun være aktuelt med avbøtende tiltak inntil fasaden rehabiliteres.

Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Hund og katt er tillatt, men forsiktighet og hensyn til naboer må iakttas (husk båndtvang). Andre dyr er ikke tillatt uten samtykke fra styret. Se forøvrig retningslinjer i husordensreglene.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.

Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kf@schalapartners.no eller SMS: 92 20 47 07 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré. Leiligheten har delvis skjult og delvis åpent elektrisk anlegg.
- Leiligheten har røykvarsler tilknyttet felles varslingsanlegg og brannslukningsapparat.

Iht. egenerklæringsskjema:
- Badet er pusset opp i regi av tidligere eier som er opplyst pusset opp av Proffbygg AS. Baderomsviften ble skiftet i 2019.
- Forrige eier hadde en vannlekkasje på kjøkkenet i 2014, gulv ble byttet ut og understellet på vasken ble kontrollert av rørlegger. Arbeidet ble utført via forsikringselskapet IF.
- Det er noe fukt i kjeller, men det er satt inn kjelleravfuktning.
- EL-anlegget ble oppgradert av forrige eier i regi av Spydberg Elektro.
- Ved etablering av bad i 2011 ble brannskillet brutt, dette er søknadspliktig.
- Loftsleiligheter ble bygget ut i 2008/2009. Det er ferdigattest hos plan og bygningsetaten.
- Det ble søkt om "fransk balkong" da terrassene ble bygget hos plan- og bygningsetaten, men det er nå en markterrasse på fellesarealet. Denne er ikke privat, men det er egen utgang og den er inngjerdet etter avtale med styret i borettslaget.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,30 % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 500,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Kjerstin Falkum

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.