#ENSJØ/MALERHAUGEN, Strømsveien 78B
2 590 000,-
Sjarmerende 2-roms med flott utsikt | Brannbalkong | Fyring og varmtvann inkl. | Lave omk. | Sentrumsnært!
 • Prisantydning: 2 590 000,-
 • Fellesgjeld: 552 655,-
 • Omkostninger: 15 334,-
 • Totalpris: 3 157 989,-
 • Ligningsverdi: 895 084,-
 • Fellesutgifter: 5346,-

  Drift og vedlikehold, fyring, varmtvann, kabel-TV og fibernett, trappevask, vaktmestertjeneste, kommunale avgifter, forsikring av bygget, nedbetaling av andel renter og avdrag på fellesgjeld og forretningsførsel.
Beregnet totalkostnad:
2 590 000,- (Prisantydning) 552 655,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 142 655,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 199,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 15 334,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 157 989,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 49 m²
 • Bruksareal: 49 m²
 • Bruttoareal: 54 m²
 • Etasje: 2
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1937
 • Gårdsnummer: 130
 • Bruksnummer: 44
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 191141348
 • Sist endret: 24.09.20 14:30
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 69%
  eier sin egen bolig
 • 75%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 55%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 25%
  er barnefamilier
 • 27%
  er gift

 

Oppdragsnummer

71-20-0091

Adresse og matrikkel

Strømsveien 78B, 0661, Oslo, Gnr. 130 bnr. 44, andelsnr. 23 i Malerhaugen 1 borettslag med orgnr. 989743503 i Oslo kommune

Eier

Marianne Børsum Tornes

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger m.m. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd. Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Dersom andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget forkjøpsrett.

BRA/PROM

49 / 49 m²

Antall soverom

1
 

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1937

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Tomt

Areal: 1 438 kvm, Eierform: Fellestomt

Fellesarealer opparbeidet med asfalterte adkomstveier, gressplenn, trær og diverse beplantning.

Beliggenhet

Leiligheten har en sentrumsnær og attraktivt boligområde. Ensjø er et sentralt og attraktiv boligområde som består av blokkbebyggelse som er omkranset av store grøntarealer. Det er god plass mellom boligblokkene, noe som er unikt i en så sentral del av Oslo.

Flotte tur- og rekreasjonsområder som Vålerengaparken, Middelalderparken og Kampen park. Alnaelven har idyllisk tursti langs elvebredden mot sentrum eller Lillomarka hvor man har utallige turmuligheter både sommer og vinter. For den aktive ligger Sats/Elexia treningssenter i gangavstand.

Kort vei til offentlig kommunikasjon, skole, barnehager, butikker og idrettsplass på Jordal Amfi. I tillegg har man Kampen barnebondegård, barnehager og skoler i nærområdet. Restaurant Smia er definisjonen på tradisjonell og koselig med fin beliggenhet ved Vålerenga parken. Det er ellers kort vei til kafeer og et godt utvalg av spisesteder.

I de gamle fabrikkhallene på Helsfyr og på det store torget mellom bygningene er det idag et yrende handelsliv. Fyrstikktorget ligger i hjertet av Helsfyr og er kun et par minutter unna leiligheten. Her finner du blant annet bakeri, apotek, frisør, legekontor, blomsterhandel, renseri, postkontor, sykkelbutikk med verksted, REMA 1000, Telehuset, en sushibar samt vertshuset Karoline. Bryn senteret er også kort vei fra leiligheten og har 42 butikker og 12 helseaktører i Helsebygget. Her har du alt du ønsker i umiddelbar nærhet.

Bydel Gamle Oslo har hatt en meget positiv utvikling de siste årene med blant annet Ensjø utbyggingen, utviklingen av Bjørvika og Fjordbyen. Dette er et spennende område med kort vei til alt av ønskelige fasiliteter.

Nærmeste T-bane er Helsfyr med linje 1, 2, 3 og 4. Ca. 10 min gange til leiligheten.

Entré

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en lysmalt entré med originalt tregulv. Dette er et herlig ''første møte'' med denne sjarmernde boligen. Du har plass til å henge fra deg yttertøy på knagger. Boligen har adkomst fra felles trappegang. Ellers har oppgangen callinganlegg.

Stue

Stuen har hvitmalte vegger og originalt, hvitmalt tregulv. Langs den ene veggen er det et stort vindu, samt balkongdør som sørger for naturlig lysinnslipp til rommet. Stuen har en praktisk utforming som muliggjør sosiale soner med plass til både sofagruppe og spisebord.

Fra stuen er det utgang til en sydøstvendt, felles brannbalkong. Her har du mulighet til å ta deg litt luft på varme dager.

Kjøkken

Separat Ikea kjøkken fra 2007 med glatte fronter og heltre benkeplate. Oppvaskkummen er nedfelt i benkeplaten og det er stikkontakter på vegg, samt overskapslys. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin og stekeovn med nedfelt keramisk platetopp. I tillegg følger et frittstående kjøleskap med fryser og det er opplegg for vaskemaskin. Watergard er montert.

Bad

Bad fra byggeår med malte vegg- og himlingsflater og gulvflater malt med epoxy. Baderomsinnredningen består av servant med ett-greps armatur og speil over og dusnisje med ett-greps armatur. 

Toalettrommet er praktisk tilknyttet entreen og har malte flater. Innredningen består av servant med ett-greps armatur, gulvmontert toalett og speil på vegg over servant.

Soverom

Soverommet er lyst og pent med god plass til en stor dobbeltseng med nattbord på hver side. I tillegg til tilhørende garderobeløsning, er det plass til ytterligere oppbevaringsmøbler eller eventuelt en kontorpult. Vinduet vender mot rolige omgivelser, og sikrer en god natts søvn.

Felleskostnader

5.346,- pr. mnd. Inkluderer: Drift og vedlikehold, fyring, varmtvann, kabel-TV og fibernett, trappevask, vaktmestertjeneste, kommunale avgifter, forsikring av bygget, nedbetaling av andel renter og avdrag på fellesgjeld og forretningsførsel.

Telenor er leverandør av kabel-tv/bredbåndstjenester.

Det er avdragsfrihet på lånet i Husbanken (1150134271). Neste termin forfaller 01.02.2021, avdrag og renter utgjør ca. 2.000,- pr. mnd. Det vil si at felleskostnadene øker med ca. 2.000,- fra 01.02.2021.

Etasje

2 etasje

Garasje / Parkering

Borettslaget disponerer tre oppmerkede parkeringsplasser på byggets nordøstlige side og tre garasjer. Plassene disponeres etter "førstemann til mølla"-prinsippet.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 895 084 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 222 301 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over fire etasjer samt kjeller. Gulv på grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong. Yttervegger utført i teglstein. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (ikke besiktiget). Leiligheten har glatt entrédør av tre med kikkhull. Balkongdør med karmer av tre og to-lags glass fra 1991. Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 1990/91.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 24.03.1941 for eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 49 kvm, Bruksareal: 49 kvm, Bruttoareal: 54 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 49 kvm.
Primærrom: 49 kvm. Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, wc-rom, soverom, stue og kjøkken.

Leiligheten disponerer kjellerbod på ca. 5 kvm.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adgang til utleie

Andelseieren kan leie ut boligen i inntil 30 døgn i løpet av året uten styrets samtykke. Videre kan ikke andelseier overlate bruken av boligen til andre  uten godkjenning fra styret. Med samtykke kan andelseier overlate bruken av boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burrettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslags vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet ved radiatorer via varmeanlegg.

Løpende kostnader

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål etter bestemmelsene i S-2864, datert 14.05.1986.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert servitutter/heftelser som følger eiendommen. Disse omhandler blant annet bestemmelser om bebyggelsen (1937), vann- og kloakkledninger (1937) og regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn (1937).

Gjelder denne registerenheten med flere. Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter overnevnte heftelser, servitutter og andelens fellesgjeld.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget har fellesvaskeri.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: DNB Bank ASA, 12124448709.
Type: Annuitet
Rente: 1,85% Flytende
Saldo 10.09.2020: 2.387.951,-
Andel av saldo: 88.977,-
Term pr. år: 4
Lånet er ferdig nedbetalt i 2037.

Lånenummer: Husbanken, 115013427 1.
Type: Annuitet
Rente: 1.663%
Saldo 10.09.2020: 6.307.299,-
Andel av saldo: 235.015,-
Term. pr år: 2.
Lånet er delt i 2 deler hvorav kr 8.000.000,- har fast rente på 1,663 % i 5 år, tom 01.12.2020, mens kr 7.691.404,- har flytende rente.

Det er avdragsfrihet på lånet i Husbanken (1150134271). Neste termin forfaller 01.02.2021, avdrag og renter utgjør ca. 2.000,- pr. mnd når avdragsfriheten tar slutt.

Lånenummer: Husbanken, 11501342
Type: Annuitet
Rente: 1,56 % Flytende
Saldo 01.01.2020: 6.176.863,-
Term. pr år: 2.

Andel fellesgjeld

552.655,- pr. 26.08.2020.

Forsikring

IF skadeforsikring Polisenummer: SP586985

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Borettslaget har planer om å skifte ut vinduer. Hvorvidt dette vil påvirke de månedlige felleskostnadene eller om det er behov for låneopptak, har ikke styret informasjon om enda.

Borettslaget har laget en oversikt over fremtidige vedlikeholdsoppgaver som blir vurdert.

Fremtidig vedlikeholdsarbeid:
- Utbytting av vinduer
- Utbedringer av betongmur ved parkeringsplassene ved oppgang C
- Rehabilitering av avløpsrør
- Sanering av asbest i Fyrrom
- Garasjeportene bærer preg av slitasje, og vurderes også skrapt, pusset og malt.

Husdyrhold

Husdyrhold tillates kun ved skriftlig tillatelse fra borettslagets styret. Hunder og katter må luftes utenfor borettslagets området.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tr@schalapartners.no eller SMS: 95 19 51 35 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Vennligst angi ønsket overtagelse ved budgivning.

Ved eierskifte må erververen godkjennes av styret. Styregodkjenning kan ikke nektes dersom det ikke er saklig grunn for det.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.
 

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 2,50% av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 19.900,-, markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 3.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Eiendomsmeglerfullmektig
Jannik Holm


Ansvarlig megler:
Terje Rindal

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.