#SINSEN, Sinsenveien 16
2 750 000,-
Arealeffektiv 1-roms med moderniseringsbehov | Varmtvann/fyring inkl.| Mulighet for leie av p-plass*| Sentralt og rolig
 • Prisantydning: 2 750 000,-
 • Fellesgjeld: 126 585,-
 • Omkostninger: 83 419,-
 • Totalpris: 2 960 004,-
 • Ligningsverdi: 1 071 774,-
 • Fellesutgifter: 2986,-

  Drift og vedlikehold, akonto oppvarming/varmtvann, Lynet fiber (250/250 Mbit/s), trappevask, vaktmester, fellesvaskeri, nedbetaling gjeld (kapitalkost. ca. 1107,-), forr.førsel, komm. avg. m.m. Herav: Akonto oppvarming 484,- Fellesbidrag 2.502,-
Beregnet totalkostnad:
2 750 000,- (Prisantydning) 126 585,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 876 585,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 74 400,- (Dokumentavgift) 199,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 83 419,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 960 004,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 35 m²
 • Bruksareal: 36 m²
 • Bruttoareal: 40 m²
 • Etasje: 1
 • Antall rom: 1
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1938
 • Gårdsnummer: 83
 • Bruksnummer: 237
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 189540421
 • Sist endret: 17.09.20 11:02
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 44%
  eier sin egen bolig
 • 11%
  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill
 • 34%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 90%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 26%
  er gift

 

Oppdragsnummer

17-20-0112

Adresse og matrikkel

Sinsenveien 16, 0572, Oslo, Gnr. 83 bnr. 237 snr. 12
Orgnr. 971258497 i Oslo kommune

Eier

Jan Magnus Brevik

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/

Det har ikke vært eiendomsskatt på leiligheten i 2020, ref. eiendomsskattelistene.

BRA/PROM

36 / 35 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1938

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Forbruk i 2019: 4439 kWh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 2 240 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

2 240,6 kvm felles, eiet tomt. Tomten er hellende mot vest. Videre opparbeidet med gressplen, prydbusker, biloppstillingsplasser og asfalterte internveier til oppgangene.

I tillegg har sameiet 14 sykkelparkeringsplasser (kr 200,-/år) i det gamle søppelrommet (avlåst).

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og arealeffektiv 1-roms leilighet med sentral og attraktiv beliggenhet på Sinsen. Hele leiligheten ligger vendt ut mot rolige fellesarealer. Kvadratsmart planløsning, samt god takhøyde og store vindusflater som slipper inn mye naturlig lys.

- Mulig å gjøre om til 2-roms (se alternativ plantegning)
- Stue med sovealkove
- Kjøkken fra 2007 med integrerte hvitevarer
- Flislagt bad fra 2007 (i regi av sameiet)
- Oppussingsobjekt/moderniseringsbehov
- Kott i stue og disponibel kjellerbod
- Vartmvann/oppvarming v/fjernvarme er akonto inkl.
- Lynet fiber (250/250 Mbit/s) inkl.
- Fellesvaskeri
- Mulighet for leie av p-plass i sameiet (ledig plass per 24.08)
- Veldrevet sameie
- Sentralt og rolig på Sinsen med kort vei til sentrum, serveringssteder, grønne parker, dagligvare, samt et ypperlig kollektivtilbud!

Innhold

Leiligheten ligger i 1. etasje og består av: Entré, kott, bad/wc, kjøkken og stue med alkove.

I tillegg disponerer leiligheten én kjellerbod på ca. 1,8 kvm (merket nr. 12).
Det er fremlagt alternativ plantegning som 2-roms (flytte kjøkken til stue og etablere soverom på kjøkken). Denne er kun ment som en skisse, og kjøper påtar seg ansvar/risikoen for at løsningen lar seg gjennomføre.

Beliggenhet

Leiligheten har en attraktiv beliggenhet på Sinsen, rett ovenfor Carl Berners plass og med kort vei til alt av nødvendige fasiliteter. I nærmiljøet er det et godt utvalg av forretnings- og servicetilbud. Like ved leiligheten finner du SATS og Bare Trening treningssenter, samt flere butikker, serveringssteder og umiddelbar nærhet til et rikt kollektivtilbud. Fra Sinsenveien 16 er det dessuten gangavstand til blant annet Grünerløkka, Løren, Tøyen, Torshov, sentrum m.m.

I umiddelbar nærhet finner du flere hyggelige serveringssteder, flere thai/sushi-restauranter, indisk, kebab, pizza m.m.

Nyåpnede Carl Berner Passasjen ligger rett ved leiligheten og her finner du blant annet Kiwi, apotek, vinmonopol, hudpleiesalong og blomsterbutikk. Andre dagligvarebutikker i nærheten er Rema 1000, Coop, søndagsåpen Joker og Bunnpris.
Meny-butikk finner du på Løren. Ellers finner du også W.B. Samson, Backstube, Narvesen, 7-11, apotek m.m. rett nede i gaten. På Carl Berner Torg vil det åpnes Coop Mega, i tillegg til caféer og serveringssteder, blomsterbutikk og apotek.

Kort vei til Storo Storsenter med et rikelig shoppingutvalg. Det er gangavstand til Rodeløkka med sin sjarmerende trehusbebyggelse og nostalgiske atmosfære. Går du et par minutter til kommer du til Grünerløkka som er kjent for sine mange kafeer, restauranter og utesteder. Noen som er verdt et besøk er blant annet Trattoria Populare, Le Benjamin, Txotx, Südøst, Munchies, Villa Paradiso og mange flere. Populære utesteder som Aku Aku, Blå, Syng, Nedre Løkka Cocktailbar og Parkteatret byr på god atmosfære.

Det er mange grøntområder i nærheten. Populære Ola Narr / Tøyenparken er perfekt for soling og grilling på sommerstid samt aking og lek på vinteren.

I Tøyenparken arrangeres også Øyafestivalen i august hvor flere kjente artister inntar scenen.
Botanisk Hage ligger også en liten spasertur unna og blomstrer flott på vår- og sommeren. Videre finner man Torshovdalen, Sofienbergparken og Birkelunden med søndagsmarked og andre arrangementer i gangavstand. Forøvrig er det flotte turmuligheter langs Akerselva.

Fra leiligheten er det kort vei til Carl Berner som er et av de største knutepunktene for kollektivtrafikk i Oslo, med busser, trikk og t-bane. Busser som 20, 21, 28, 31, 33, 120, 390, 390E, 380. Det er holdeplass for flybuss både på Rosenhoff og Carl Berner. Busslinje 31 går hele døgnet og stopper på Rosenhoff holdeplass få minutter unna. Herfra går også trikkelinje 17. Direkte kollektivtransport for studenter til OsloMet, BI Nydalen og UiO. Trikk nummer 17 går fra Rikshospitalet og gjennom bykjernen før den gå videre til Carl Berner Plass og avslutter på Grefsen Stasjon.
T-bane 5 mellom Vestli og Sognsvann går via "Ringen" og Carl Berners plass. Ring 3 ligger også i umiddelbar nærhet, og tar deg til omkringliggende bydeler og ut av byen, raskt og effektivt.

Entré

Lys og arealeffektiv entré med plass til oppbevaringsløsninger for yttertøy og sko. Dørcalling med portåpner plassert ved entrédøren.

Stue med alkove

Stue med store vindusflater som gir gode innvendige lysforhold. God plass til sofagruppe, TV-seksjon, hyller og annet ønsket møblement. Adkomst til et praktisk kott med lagringsplass. Det er også alkoveløsning i stuen med plass til seng og skap.

Kjøkken

Separat kjøkken med Norema-innredning fra 2007. Profilerte fronter og fliser over laminat benkeplate. Belysning under overskap og stikkontakter på vegg. Underlimt oppvaskkum og 1-greps blandebatteri. Kjøkkenet er utstyrt med integrert kjøleskap med frysedel, komfyr og koketopp. Plass til spisebord ved vinduet.

Bad

Flislagt bad fra 2007 (i regi av sameiet) med varme i gulv og downlights i himling. Dusjhjørne med innfellbare glassdører og blandebatteri, samt vegghengt toalett. Heldekkende servant med ett-greps blandebatteri, underskap og speilskap og belysning over. Det er fellesvaskeri i oppgang 14.

Overflater

Gulv: Laminat og belegg på gulv, samt fliser på bad.
Vegger: Malte overflater på strie og strukturtapet. Fliser på bad.
Tak: Malte originale betong flater. Downlights i himling på bad.
Generelt: Leiligheten fremstår med moderningseringsbehov og utskiftninger/oppgraderinger må påregnes.

Felleskostnader

2 986 pr. mnd. Drift og vedlikehold, akonto oppvarming/varmtvann, Lynet fiber (250/250 Mbit/s), trappevask, vaktmester, fellesvaskeri, nedbetaling gjeld (kapitalkost. ca. 1107,-), forr.førsel, komm. avg. m.m. Herav: Akonto oppvarming 484,- Fellesbidrag 2.502,-

Etasje

1 etasje

Garasje / Parkering

Sameiet har 34 plasser som leies ut for kr 350,-/pr-mnd. etter ventelister. Kontakt styret for ledige plasser (det er ledige plasser per 24.08.2020). Det påløper administrasjonsgebyr til OBOS for tildeling av plass (kr 731,-).

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 071 774 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 858 386 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Blokkbebyggelse oppført i 1938. Bygning antatt fundamentert til faste masser, med grunnmur i støpt betong. Yttervegger oppført i murkonstruksjon og/eller støpt betong. Støpte betongdekker. Utvendig forblendet med teglstein og pusset fasade. Flat takkonstruksjon, tekket med papp e.l. (ikke befart av takstmann). Fundamentert til antatt fast masse/fjell. Grunnforhold kan ikke fastslås med 100% sikkerhet. Dreneringsforhold er ikke kjent for takstmannen og ikke kontrollert videre. Trevinduer med 2-lags isolasjons glass fra 1988, med malte karmer og lister. Laminert entrédør B-30/35dB. Entrédør fremstår med slitasje på overflater og karm. Må justeres.
Se forøvrig tilstandsrapport fra takstmann.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest fra 1939 for eiendommen. Det foreligger også ferdigattest for rehabilitering av våtrom fra 2007. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 35 kvm, Bruksareal: 36 kvm, Bruttoareal: 40 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Leier av seksjon må meldes til styret for registrering. Kopi av signert leiekontrakt og husordensregler som er signert av leietager oversendes styret.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet via radiatorer, tilknyttet fjernvarme. Elektrisk gulvvarme på bad. Akonto oppvarming (fjernvarme) og varmtvann er inkludert i felleskostnadene. Avregnes etter hver enkelts forbruk. Fyring inklusiv gjelder kun for oppgang 14 og 16.

Løpende kostnader

Strøm, kabel-TV, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området rundt er regulert til boliger, vei, byggeområde for forretning, kontor, parkering, bensinstasjon, fellesområde (lek og opphold), byggeområde for industri, sporvei i fjelltunnel m.m.
Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Det foreligger vedtak om midlertidig forbud mot tiltak på eiendommen, samt endel av området rundt som er på byantikvarens liste over bevaringsverdig, i et område med nasjonale kulturminneinteresser. Sameiet Sinsenterrassen 11 - 21 sendte 3.9.2018 inn søknad om utskiftning av vinduer. Plan- og bygningsetaten har etter anmodning fra Byantikvaren besluttet at hele området nedlegges midlertidig forbud mot tiltak på bakgrunn av en stadig økende takt av endringstiltak i området. Forbudet har ikke som hensikt å motsette seg rehabiliteringer og mindre tiltak, så lenge dette er i tråd med byantikvarens føringer. Du kan se mer om saken på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr: 201813816

Det foreligger planforslag i Hasleveien 30 og 36 vedr. Byggeområde for boliger (planlegges det et større leilighetsprosjekt med ca. 40 leiligheter - Reguleringsprosessen er igangsatt). Du kan se mer om saken på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr: 201110042 og 201920535.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.

Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

1984/25360-3/105 Erklæring/avtale 28.05.1984
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
FOR: NOK 10,000
PRIORITET INNTIL 90% AV VERDITAKST TIL ENHVER TID
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata
1984/25360-2/105
Seksjonering 28.05.1984
opprettet seksjoner:
snr: 12
formål: Bolig
sameiebrøk: 47/3548
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 62 SEKSJONER

For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av totalt 62 seksjoner, herav 60 boligseksjoner og 2 næringsseksjoner iht. vedtekter. Sinsenveien 14-16-18 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjons-nummer 971258497, og ligger i bydel Grunerløkka i Oslo kommune.

Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Sameiets revisor er BDO AS.

- Sameiet har avtale med Rene Trapper AS om renhold av fellesarealene.
- Vaktmestertjeneste med Oslo Bygårdsdrift AS.
- Sameiet har fellesvaskerier i kjelleren i oppgang 14 og 18, som kan brukes iht. retningslinjer.
- Sameiet har noen parkeringsplasser som leies ut etter venteliste hos styret.
- Sameiet har avtale med Lynet for levering av fibernett (250/250 Mbit/s er inkludert i felleskostnadene).

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel gjeld for denne leiligheten: 126.585,- per 01.08.2020.
Andel formue for denne leiligheten: 19.930,- per 31.12.2019.

Spesifikasjon av lån:
Lånenr: 1OB986-98207360457
Type: Annuitet
Restsaldo: 9.561.407,-
Restløpetid: 11 år 3 md.
Terminer per år: 12
Type rente: Flyt 2,90%
Andel av saldo: 126.585,-
Kapitalkostnader: 1.107,-

All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: 852089

Regnskap

Årsresultatet for 2019 viste et overskudd på kr 860 691,-, fremkommer i resultatregnskapet og overføres til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser sameiets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2019 var kr 1 502 948,-.

Vedtekter / husordensregler

Se vedtekter/husordensregler for retningslinjer angående seksjonseiers og sameiets vedlikeholdsplikt, samt bygningsmessige arbeider.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Utført større vedlikehold og rehabilitering:
2018-2019: Tilstandsrapport av bygget - Varighet 10 år.
2016: Oppussing av oppganger og vaskerier.
2010 - 2010: Utbedring varmtvann i nr.14-16.
2010 - 2011: Sprekkdannelser i balkong
2007: Rehabilitering av våtrom.
2006 - 2007: Vedlikehold og oppgradering av rørstamme.
2005: Oppganger og vaskerier pusset opp - Belysning ble skiftet ut i både utendørs og i oppganger.
2005: Dører på baksiden skiftet ut.
2005: Uteområdene ble asfaltert - Det ble lagt kantstein rundt tomta og brostein med sykkelstativ foran dørene.
2005: Nye bed.
2004: Fasaderehabilitering - Med tilleggsisolering og balkongoppussing.
2001: Nye dører.
2001 - 2002: Nye fyrkjeler og elektrokjeler.
1989: Nye vinduer.

Noe av styrets arbeid siste året:
- Fulgt opp anbefalinger fra tilstandsrapport - det er planlagt utbedring av taket.
- Elbil/ hybrid ladestasjoner - Styret har jobber med å få etablert ladestasjoner.
- Kameraovervåking - Styret har sett på muligheter, undersøkt regelverk rundt dette.

Iht. styreleder er det ikke planlagt noen økninger av felleskostnader pt.

Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Dyrehold (hund/katt) tillates kun dersom dyreholdet ikke er til sjenanse eller ulempe for andre beboere.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.

Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no.
Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ts@schalapartners.no eller SMS: 97 75 98 12 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

- Det er montert brannvarsler og pulverapparat.
- Sikringsskap med automatsikringer m/hovedsikring på 32 amp. + digital måler i felles oppgang.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.

Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,30 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 8 900,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Torfinn Sørvang

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.