#DISEN, Disenveien 37
4 780 000,-
Lys og pen 3-roms med vestvendt, innglasset balkong | Flott utsikt over grøntområder | Fjernvarme inkl.| Lave omk.
 • Prisantydning: 4 780 000,-
 • Fellesgjeld: 48 542,-
 • Omkostninger: 7 810,-
 • Totalpris: 4 836 352,-
 • Ligningsverdi: 1 341 019,-
 • Fellesutgifter: 3017,-

  Drift og vedlikehold, varmtvann, fyring (fjernvarme), fibertilknytning HomeNet, vaktmester, renhold, nedbetaling andel gjeld, forr.førsel, felles forsikring, komm. avgifter m.m. Herav: Fellesutgifter kr 2 800 Renter lån kr 73 Avdrag lån kr 144
Beregnet totalkostnad:
4 780 000,- (Prisantydning) 48 542,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 828 542,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 7 810,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 836 352,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 73 m²
 • Bruksareal: 82 m²
 • Bruttoareal: 90 m²
 • Etasje: 2
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1960
 • Gårdsnummer: 86
 • Bruksnummer: 1
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 189770260
 • Sist endret: 19.09.20 11:02
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 87%
  eier sin egen bolig
 • 2%
  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill
 • 7%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 97%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 36%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

17-20-0113

Adresse og matrikkel

Disenveien 37, 0587, Oslo, Gnr. 86 bnr. 1, andelsnr. 346 i Disen Borettslag A/L med orgnr. 921407890 i Oslo kommune

Eier

Masoud Ebrahimnejad og Parisa Haghgoo

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett i borettlaget.

BRA/PROM

82 / 73 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1960

Energimerking

Energimerke F og oppvarmingskarakter GRØNN. Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 30 276 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Felles, eiet tomt på 30 262 kvm. Tomten er opparbeidet med trær, busker, diverse beplantning, plenomeråder, asfalterte internveier, samt garasjer/parkeringsplasser. Det er flere sittegrupper, sykkelparkering og lekeplasser. Lekeplasser med lekeapparater, sandkasse basketkurv m.m. Det er også en hyggelig kafè, samt legekontor på tomten.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og fin 3-roms andelsleilighet, beliggende i idylliske omgivelser på Disen. Boligen ligger i 2. etasje og har lite innsyn, samt hyggelig utsyn over grønne fellesarealer. Gjennomgående planløsning og store vindusflater som gir gode lysforhold. God standard med flere oppgraderinger utført i nyere tid.

- Vestvendt, innglasset balkong på ca. 9 kvm med gode solforhold
- Romslig og flott stue
- Pent kjøkken fra 2012 med hvitevarer (også vaskemaskin)
- Flislagt bad fra 2011
- To soverom med oppbevaringsplass
- Entré med oppbevaringsplass
- Kjellerbod
- Vv/oppvarming ved fjernvarme inkl.
- Fibertilknytning fra Homenet
- Lave omk.- ingen dok.avg.
- Ingen forkjøp
- P-plass/garasje leies ut etter venteliste
- Veldrevet borettslag
- Flotte fellesarealer
- Kort vei til kollektivtilbud (2 min til bussholdeplass) og turområder

Innhold

Leilighet ligger i byggets 2. etasje og består av: Entré, bad, to soverom, stue og kjøkken. Utgang fra stue til vestvendt, innglasset balkong på ca. 9 kvm.

I tillegg disponerer leiligheten én bod i kjeller på ca. 4 kvm.

Beliggenhet

Leiligheten har en attraktiv, barnevennlig og populær beliggenhet på Disen. På borettslagets eiendom er det store grøntområder med flere lekeplasser og sittegrupper til glede for store og små.

Fra leiligheten har man gangavstand til et godt utvalg av kollektivtrafikk, dagligvarebutikker og tur- og rekreasjonsområder. I tillegg er Oslo sentrum kun en rask buss- eller sykkeltur unna.

Det er kort vei til bl.a. idrettsanlegget på Skeid, samt Muselunden med diverse aktivitetstilbud og ballbaner. Tonsen Tennisklubb ligger like ved boligen. Det er også nærhet til Grefsenkollen, Trollvann og Lillomarka. Her finner du fine badevann, fiskevann, lysløyper og slalåmbakke. Meget barnevennlig borettslagsområde med trygge og fine lekearealer for de minste. For den aktive finner man også flere treningssenter som SATS på Storo, Nydalen og Carl Berner, samt Puls og Fitness24Seven på Bjerke.
Forøvrig byr området rundt boligen på gode tur-, trenings og rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter.

Det er kort vei til Nydalen med Storo storsenter og BI Handelshøyskolen, samt Torshov og Grünerløkka med et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud som bl.a. forretninger, kafeer, hyggelige restauranter, Ringen Kino, teater, treningsstudioer, m.m.

Kort avstand til Rema-1000 butikk, og nærmeste kjøpesenter er Storo storsenter med et svært godt utvalg av forretninger og servicetilbud.

Flere skoler i området med nærhet til Disen skole og Årvoll skole (1-7 klasse), Morellbakken skole (8-10 klasse) med flere. Det er kort vei til barnehager med blant annet Disengrenda barnehage, Lykketrollet familiebarnehage og Disen gård barnehage.

Meget gunstig beliggenhet i forhold til kommunikasjon.
Nærmeste bussholdeplass ligger kun 2 minutters gange fra leiligheten (holdeplass Aker Sykehus) med bussnr. 31, 31E, 33, 58, samt 380 og 390.

Entré

Lys entré med oppbevaringsplass til yttertøy og sko i skyvedørsgarderobe med hvite fronter og speilfronter (ca. 2,0 meter bred). Dørcalling med portåpner plassert ved vegg. Borettslaget er i gang med oppstart av arbeider med å oppgradere callinganleggene.

Stue

Romslig og pen stue med store vindusflater og adkomst til balkong som gjør rommet ekstra lyst og luftig. God plass til sofagruppe, TV-seksjon, spisebord og annet ønsket møblement. Innkassede downlights i himling.

Balkong

Utgang fra stue til en vestvendt, innglasset balkong på ca. 9 kvm. Her er det gode solforhold og flott utsyn over grønne fellesarealer. Balkongen er en fin forlengelse av stuen, hvor man kan åpne innglassingen å slippe solen inn, eller lukke igjen som gjør at den også kan brukes under mer varierte værforhold. God plass til utemøblement, grill og planter (gass- og elektrisk grill er tillatt). Betongdekke belagt med en-stavs laminat, stikkontakter på vegg og rekkverk i metall forblendet med trepanel.

Kjøkken

Stilrent kjøkken fra 2012 med sorte, profilerte fronter, samt noen vitrineskap. Laminat benkeplate og fliser mellom skap. Nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med to-greps armatur, samt lysarmatur og stikkontakter under overskap. Kjøkkenet er utstyrt med hvitevarer som medfølger; integrert stekeovn og keramisk induksjonstopp, integrert oppvaskmaskin, frittstående kjøleskap med frysedel, samt vaskemaskin er plassert i benkeskap.

Bad

Flislagt bad fra 2011 (inkl. rør og sluk) med varme i gulv og downlights i himling. Servant i porselen med ett-greps armatur, skuffer i innredning under, høyskap, samt vegghengt speil med stikkontakter over. Dusjhjørne med to-greps dusjarmatur og innfellbare dører i glass. Vegghengt toalett med innbygget sisterne fra Liv. Mekanisk avtrekksvifte plassert på vegg. Eier har dokumentasjon på arbeidene.

Soverom 1

Luftig og fint soverom med god plass til dobbeltseng og nattbord på hver side. Oppbevaringsplass i stor skyvedørsgarderobe med speilfronter (2,0 meter bredt).

Soverom 2

Dette er også et fint soverom som egner seg ypperlig som barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor. Plass til seng og hyller, samt oppbevaringsplass i garderobeskap (1,0 meter bred).

Overflater

Gulv: En-stav laminat, samt fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Slette, malte og tapet. Fliser på bad.
Tak: Slette, malte himlingflater med nedsenket kasser med downlights i stue. Det er også downlights i himling på bad.

Felleskostnader

3 017 pr. mnd. Drift og vedlikehold, varmtvann, fyring (fjernvarme), fibertilknytning HomeNet, vaktmester, renhold, nedbetaling andel gjeld, forr.førsel, felles forsikring, komm. avgifter m.m. Herav: Fellesutgifter kr 2 800 Renter lån kr 73 Avdrag lån kr 144

Andel renter og avdrag på fellesgjelden kan reguleres i løpet av året i henhold til gjeldende rente i banken. Det sendes ikke ut spesielt varsel ved endring av lånekostnadene, men kostnadene vil bli spesifisert på avtalegirovarsel/faktura.

Etasje

2. etasje

Garasje / Parkering

Beboer og gjester kan parkere gratis i Disenveien på nummererte skråplasser og langs Disenveien.
På blokktunet er det plasser som leies av beboere, venteliste hos forretningsfører. Borettslaget har også 81 garasjer til leie, etter venteliste. Det er også satt opp ladestasjoner for elbiler og ladbare hybrider. Ventetid på garasje er pt. ca. 2 år og noe kortere på parkeringsplass iht. styret. Ta kontakt med styret for mer informasjon.

Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 341 019 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 827 669 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligblokk over 4 etasjer samt kjeller og loft. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskiller hovedsaklig av betong og murkonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner belagt med takstein (ikke besiktiget). Utvendige fasader forblendet med teglstein, fasadeplater og liggende trekledning. Leiligheten har profilert entrédør med kikkehull og sikkerhetslås i brannklasse B30. Balkongdør og vinduer med 2-lags glass fra 2014.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 13.11.1963 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 73 kvm, Bruksareal: 82 kvm, Bruttoareal: 90 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 3.2 for utfyllende bestemmelser.

Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Oppvarming via radiatorer tilknyttet felles fjernvarmeanlegg. Fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-683 av 12.07.1957. Området rundt er regulert til boliger, friområde (park/turvei), fotgjengertorg, butikk, parkering/garasjer, vei/trafikkområde, tomt for offentlig bygning m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Det foreligger en reguleringssak til offentlig ettersyn gjeldende: Trikketrase Tonsenhagen (detaljregulering). Området foreslås regulert til ny trasé for trikk mellom Sinsenkrysset og Tonsenhagen skole. Man kan lese mer om saken på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr:  201004818 
 
Det foreligger en reguleringssak gjeldende: Trondheimsveien 235 - Aker sykehusområde - Detaljregulering med konsekvensutredning for Oslo Storbylegevakt - S-5044. Saken gjelder riving og bygging på Aker sykehus. Man kan lese mer om saken på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr:  201805545. Se også info på borettslagets hjemmeside: https://disenborettslag.no/post/31

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Rettighetshavere til eiendomsrett
1955/16495-1/105 HJEMMEL TIL EIENDOMSRETT TINGLYST 23.12.1955
Vederlag: NOK 0
KJØPER:DISEN BORETTSLAG A/L IDEELL: 1/1 Org.nr: 921407890

2011/719201-1/200 PANTEDOKUMENT TINGLYST 08.09.2011
BELØP: NOK 5.000.000
PANTHAVER:HANDELSBANKEN  Org.nr: 971171324
2018/836215-1/200 PANTEDOKUMENT TINGLYST
04.06.2018 21:00
BELØP: NOK 10.000.000
PANTHAVER:HANDELSBANKEN Org.nr: 971171324

Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Se grunnboksutskrift som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

A/L Disen Borettslag består av 304 boliger og ligger i Oslo kommune, og har organisasjonsnummer 921407890.
Forretningsfører er Boligbyggelaget Usbl. Revisor er KPMG.

- Borettslaget har egen hjemmeside: www.disenboretslag.no.
- Borettslaget avtale med levering av fiber fra HomeNet (man tegner egen avtale/velger hastighet selv).
- Beboere kan bestille TV-abonnement fra RiksTV eller Viasat (man tegner egen avtale).
- Postkasseskilt/Ringeklokkeskilt faktureres nye eiere med kr. 340,-.
- Alle oppganger har tillitsvalgt.
- Fellesrom i kjeller for oppbevaring av bildekk, sportsartikler, barnevogner etc.
- Det er fellesvaskeri med vaskemaskiner, tørkerom og tørketromler.
- I borettslaget ligger en hyggelig kafé (Kaffe & Brød) i Disenveien 31. Det er også legekontor på tomten, like ved boligen.
- Borettslaget disponerer et velferdslokale ved nr. 37 som kan leies til sammenkomster, bursdager, møter o.l. Prisen er kr. 400,- for helg og kr. 250,- for en dag.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel gjeld for denne leiligheten: 48 542,- per 11.08.2020.
Andel formue for denne leiligheten: 54 746,- per 31.12.2019.

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 94927029620, Handelsbanken
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 11.08.2020: 1.8% pa.
Antall terminer til innfrielse: 274
Saldo per 11.08.2020: 13 079 172,-
Andel av saldo: 48 542,-
Første termin/første avdrag: 22.06.2018 ( siste termin 22.05.2043 )
Det er ikke vedtatt avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld.

Andel fellesgjeld

48 542

Andel formue

54 746

Forsikring

If Skadeforsikring NUF, Polisenummer: SP2160445

Regnskap

Årsregnskapet for 2019, viser et overskudd på kr 872.427,-. Borettslagets disponible midler er de økonomiske midlene som borettslaget har til rådighet. De defineres som omløpsmidler fratrukket kortsiktig gjeld. Disponible midler per 31.12.2019 viser kr 4 070 345,-.

Vedtekter / husordensregler

Borettslaget består av 304 andeler, pålydende kr. 100,-. Det skal være knyttet en andel til hver bolig. Hver andelseier kan bare eie en andel, og kun fysiske personer kan være andelseiere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.

Se retningslinjer i husordensregler for oppussing av kjøkken/bad, samt vedtekter for andelseiers og borettslagets vedlikeholdsplikt og bygningsmessige arbeider.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Planlagt vedlikehold for 2020:
- Beskjæring av trær og busker
- Vedlikehold av grøntarealene og opparbeiding av nye blomsterbed
- Fortsette malearbeid og vedlikehold av endevegger, samt reparasjoner av endeveggsplater
- Oppstart av arbeider med å oppgradere og bytte lås i oppgangene
- Oppstart av arbeider med å oppgradere callinganleggene
- Planlegge oppgradering av heiselektronikken i Disenveien 27, heisen er gammel og det er vanskelig å skaffe deler
Se nærmere om styrets arbeid og utført vedlikeholdsoppgaver i årsmeldingen, som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ref. årsmøte 2020:
Vedtatt at styret starter arbeidet med å få på plass en plan for utskiftning av vinduer. Planene om utskiftning var egentlig tenkt om 5-7 år, men fremskyndes til, innen 3 til 5 år.

Det er planer om å øke fellesutgiftene fra 1.1.2021, da borettslaget ikke har økt fellesutgiftene på 2 år. Økningen blir mest sannsynlig på mellom 3 og 5 % iht. styret.

Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig innkalling til årsmøte og protokoll, som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er ikke tillatt å holde hund eller katt uten etter søknad til styret. Bare de som hadde hund eller katt ved innflyttingen, tillates å beholde dette dyret. Se forøvrig retningslinjer i §18 i husordensreglene.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tw@schalapartners.no eller SMS: 48 36 57 57 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Leiligheten har delvis åpent og delvis skjult elektrisk anlegg. Sikringsskap med automatsikringer plassert på vegg i felles trappeoppgang.
- Leiligheten har røykvarsler. Brannslukkingsapperat med 6 kilo pulver fra 2020.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis.
Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 19 900,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Thor Wæraas

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.