#GAMLEBYEN, St. Halvards gate 25B
3 750 000,-
Lys, gjennomgående og retro 3-roms | Solrik balkong med utsikt | Fjernvarme inkl | Heis | Rolig og sentralt område!
 • Prisantydning: 3 750 000,-
 • Fellesgjeld: 225 112,-
 • Omkostninger: 10 388,-
 • Totalpris: 3 985 500,-
 • Ligningsverdi: 1 048 619,-
 • Fellesutgifter: 4047,-

  A-konto oppvarming og varmtvann, fiberbredbånd, vaktmestertjeneste, trappevask, drift av aksjelaget, felles byggforsikring, nedbetaling av andel gjeld, kom. avg. m.m.
Beregnet totalkostnad:
3 750 000,- (Prisantydning) 225 112,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 975 112,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 3 538,- (Noteringsgebyr forretningsfører) -------------------------------------------------------- 10 388,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 985 500,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 63 m²
 • Bruksareal: 63 m²
 • Bruttoareal: 69 m²
 • Etasje: 6
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1951
 • Gårdsnummer: 233
 • Bruksnummer: 184
 • Energimerking:
  D
 • Finnkode: 189898241
 • Sist endret: 22.09.20 13:12
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 54%
  eier sin egen bolig
 • 14%
  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill
 • 45%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 84%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 23%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

55-20-0168

Adresse og matrikkel

St. Halvards gate 25B, 0192, Oslo, Gnr. 233 bnr. 184, leilighetsnr. 33 orgnr. 930480428 i Oslo kommune

Eier

Julie Strand Offerdal Martin Furan

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

63 / 63 m²

Antall soverom

2

Eierform

Aksje

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1951

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 2.142 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 2.142,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 1 566 kvm. Eierform: Eiet tomt.
Tomten er fellesareal.

Det er opparbeidede fellesarealer med asfalterte arealer, biloppstillingsplasser, plen og beplantning.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Lys 3-r som ligger høyt og fritt i byggets 6. etasje. De store vinduene som slipper inn rikelig med lys, gir flott utsikt fra begge sider av boligen. Dette sammen med den gjennomgående løsningen og gode takhøyden(opptil 2,67m), sørger for en luftig atmosfære. Boligen har et retro uttrykk med spreke farger og sjarmerende detaljer. For de som ønsker å pusse opp er boligen et godt utgangspunkt, og flere alternative romløsninger er mulig. Boligen blir forlenget med en romslig balkong som har sol store deler av dagen. Attraktivt og idyllisk boligområde i Gamlebyen som ligger meget sentralt til.

Romslig stue med sydvendt balkong på 7m2 og utsikt
Retro kjøkken som har godt med skap- og benkeplass
2 gode soverom, 1 med garderobe
Bad med badekar
Entré med garderobe
Heis
Fjernvarme inkl
Mulighet for p-plass

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 6. etasje og inneholder stue med utgang til balkong, kjøkken, to soverom, bad og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten to kjellerboder. I kjelleren er det fellesvaskeri, sykkelbod og oppbevaringsrom for barnevogner. Foran bygningen er det et inngjerdet og låst område for sykler.

Beliggenhet

Bygården har en fantastisk beliggenhet for deg som ønsker å bo svært sentralt, men likevel rolig! Her bor du i populære Gamlebyen som er et meget attraktivt og idyllisk boligområde som består hovedsakelig av flotte, klassiske bygårder. Området rundt er i stor vekst - her har du nærhet til Sørenga og Bjørvika, der man blant annet finner Operaen og Oslos finansdistrikt; Barcode. Tar man en tur ut ytterst på Sørenga finner man den flotte bystranden som er et perfekt utfartssted for bading gjennom sommerhalvåret. Ute ved havnepromenaden kan man også unne seg en tur til Salt eller Vippa. Her byr de på badstuer, badestamper, uteservering og konserter, utstillinger og andre arrangementer. Området har også flere spennende spisesteder som f.eks. Teaterplassen, Ekebergrestauranten med en spektakulær utsikt, folkekjære Olympen m.m.

For den aktive finner man en rekke treningssentre, skatepark og lekeplass i området. I tillegg er det turmuligheter både sommer og vinter. Det er gangavstand til Middelalderparken og Vannspeilet, hvor du også finner historiske Ruinparken. Ellers finner du Klosterenga park med fine turmuligheter og skulpturer. Fra Kværnerbyen kan man ta turen opp langs Alnaelva som har noen av byens flotteste turstier. Elveløpet varierer fra rolige områder til brusende fossefall, med variert vegetasjon og stedvis rikt dyre- og fugleliv. Med sykkel eller bil er det også kort vei til Malmøya eller Ulvøya. Forøvrig er det kort vei til andre populære parker hvor man kan sole seg, grille og nyte varme sommerdager. Her finner man blant annet Ekebergparken, Klosterenga park, Svartdalsparken, Tøyenparken etc. Ekebergparken er et populært turalternativ med dyregård, rideskole, flere lekeplasser og minigolf. Her finner du også skiløyper og morsomme akebakker langs Brannfjellskogen om vinteren.
For de som er spesielt interesserte i kultur er dette et område som har nok å tilby. Operaen er et av byens monumenter og har kontinuerlige oppsetninger med Opera, dans og drama. Deichmanske hovedbibliotek som er like ved Operaen er en moderne møteplass for læring og utveksling av kunnskap. Populære Øyafestivalen avholdes i Tøyenparken og har et program med store internasjonale artister. Du finner også Naturhistorisk museum og Botanisk hage i gangavstand fra leiligheten.

Godt utvalg av matbutikker (også søndagsåpne), grønnsakforretninger osv. i umiddelbar nærhet. Ønsker du ytterligere servicetilbud byr Oslo City, Byporten og Karl Johan på et svært godt utvalg. De øvrige handlegatene i Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde. Offentlig kommunikasjon som buss, T-bane og trikk ligger rett i nærheten, f.eks. alle seks T-banelinjer.

I tillegg er det kort avstand til Oslo bussterminal og Oslo Sentralbanestasjon. Både barnehager og skoler ligger i gangavstand. Gamlebyen skole ligger rett over veien. Kort vei til sjarmerende Vålerenga, Kampen, samt noen minutters gange til et yrende liv på Grønland og Sentrum hvor du finner Spektrum, Oslo City, Oslo S. Det er gangavstand til Karl Johan og Grünerløkka.

Stue | Balkong med utsikt

Stuen er lys og romslig med store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært praktiske romløsningen og gode takhøyden på 2,62 meter, sørger for en luftig atmosfære. Vinduskarmene er brede med plass til pynt og dekor. I 2009 ble veggene i stuen malt, og det ble lagt tre-stavs parkett på gulvet. Her møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.
På varme sommerdager blir det naturlig å åpne den store glassdøren, så blir hele stuen forlenget med den herlige balkongen på ca. 7 m2. Her har du god plass til utemøblement, grill og beplantning. Balkongen vender mot sydvest så her er det rikelig med sol. I tillegg får du en helt fantastisk utsikt, samt som du bor høyt og fritt til. I 2019 ble det lagt nye fliser på gulvet på balkongen. Balkongen har markise og stikkontakter for belysning.

Kjøkken | Godt med skap- og benkeplass

Kult og retro kjøkken som har spreke farger og innredning med glatte fronter, samt benkeplate i heltre med to oppvaskkummer i porselen og ett greps blandebatteri. I 2016 ble kjøkkenet oppgradert med nye underskap, benk, vask, integrerte hvitevarer (oppvaskmaskin, induksjonstopp og stekeovn), samt tre nye kurser. Det er montert komfyrvakt på kjøkkenet. Mellom kjøkkenbenken og overskapene er det dekorative fliser. Under vinduet er det en barløsning med plass til stoler hvor du kan nyte en rolig frokost, og utsikt over store deler av byen. Under overskapene er det belysning og stikkontakter. I tillegg er det integrert praktiske krydderskuffer i overskapene. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Veggene ble malt i 2016. På gulvet er det linoleum.

Soverom | Godt med lagringsplass

Boligen har to romslige soverom med malte flater i spreke farger. Det ene soverommet har parkett på gulvet, mens det andre har vinylfliser. De store vinduene slipper inn naturlig med lys i rommene. Ettersom hovedsoverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Hovedsoverommet har plassbygd garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Med to soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Bad | Med badekar

Baderommet er fra byggeår og har dekorative mosaikkfliser på gulvet, samt flislagte og malte vegger. Baderommet inneholder badekar for et deilig bad med veggmontert hånddusj og to greps blandebatteri med hånddusj og kran, toalett (fra 2016), samt servant med ett greps blandebatteri. Over servanten er det speilskap og stikkontakt.

Entré | Velkommen inn

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Her har du naturlig plass til en kommode/skohylle og plass til knagger for å henge av deg yttertøy. I tillegg finner du et plassbygd garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter. I 2014 ble gangen oppgradert med maling av tak og vegger, samt vinylfliser på gulvet. Det er adkomst til boligen via felles trappegang med heis. Leiligheten har brannsertifisert dør med sikkerhetslås og kikkehull.

Felleskostnader

Kr. 4 047 pr. mnd. Inkluderer a-konto oppvarming og varmtvann, fiberbredbånd, vaktmestertjeneste, trappevask, drift av aksjelaget, felles byggforsikring, nedbetaling av andel gjeld, kom. avg. m.m.

Etasje

6 etasje

Garasje / Parkering

Selskapet har 24 parkeringsplasser. Beboere kan abonnere på parkeringsoblat (mnd leie kr. 400,-,). Kontaktperson er parkeringsansvarlig i styret. Se http://www.sthalvardsgate25.no/styret/.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 048 619 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 775 028 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokk oppført med bærende konstruksjoner og etasjeskillere i betong. Yttervegger er pusset og malt mur på fasaden. Grunnmur er i betong.
Ellers har bygget saltakkonstruksjon. Vinduer er i 3-lags glass fra år 1984.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 63 kvm, Bruksareal: 63 kvm, Bruttoareal: 69 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Framleie av hele leiligheten tilknyttet en andelsobligasjon er bare tillatt etter forut innhentet skriftlig samtykke fra styret, og på de vilkår som fastsettes av dette i hvert tilfelle. Fremleie er kun tillatt for opp til maksimum tre sammenhengende år, så fremt aksjonæren har bodd i leiligheten i minst ett av de siste to årene. Utover selskapets vedtekter reguleres fremleie i boligselskapet av Lov om borettslag. Se aksjelagets vedtekter § 7 for mer informasjon.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med bergvarme og radiatorer. Bergvarme og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Løpende kostnader

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. aksjelaget v/styret og det er opp til aksjelaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Sikringsskap er plassert i felles trappegang utenfor inngangsdøren med automatsikringer. Det er digital strømmåler fra år 2017. Hovedsikring er på 32 AMP.
- Røykvarsler i entré. 6kg slukkeapparat fra år 2016.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Bygget ligger i et område med fredet kulturminne.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for industri. Reguleringsbestemmelse S-444. Området forøvrig er regulert til park, spesialområde bevaring, tomt for offentlig bygning, vei, gangvei, trafikkområde, byggeområde for boliger, industri, allmennyttig formål m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Klosterenga park er nå finansiert og bygningen er planlagt begynt i januar 2020. Hensikten med den nye reguleringsplanen er å gi rammer for en videre utvikling av et sammenhengende og lett tilgjengelig friområde for trygg ferdsel og opphold, samt fortsatt legge til rette for å utvikle området som en allsidig flerbrukspark for alle brukergrupper i bydelen. Planen skal videre gi mulighet for å legge Hovinbekken (som i dag går i kulvert under området) i åpent løp gjennom parken. Se mer informasjon om dette på plan og bygg sine sider eller les mer om det positivet prosjektet på: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/slik-bygger-vi-oslo/klosterenga-park/[gref

Schweigaards gate 58 A, B og C - Bruksendring loft til boligareal.
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 201900428 for mer informasjon.

Klostergata 3 A og B - Bruksendring fra loft til leiligheter.
Planstatus: Endret tillatelse gitt. Se saksnr.: 201719369 for mer informasjon.

Nonnegata 6 A-B - Søknaden omfatter oppføring av 12 balkonger, med tilhørende balkongdører, mot bakgård.
Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201512897 for mer informasjon.

Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1940/301148-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 10.02.1940 
Med flere bestemmelser. Gjelder denne registerenheten med flere

1940/308169-1/105  Erklæring/avtale 16.12.1940 
Bestemmelser om brannvegg/-dør. Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet. Gjelder denne registerenheten med flere

1949/312261-1/105  Erklæring/avtale 19.09.1949 
Best om vinduer og balkonger

1950/300456-2/105  Bestemmelse om vannrett 13.01.1950 
Best om jernvinduer. Rettighetshaver: St Halvardsgt.25a. Gjelder denne registerenheten med flere

1956/303966-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 07.03.1956 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven. Bestemmelser om brannvegg/-dør. Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet. Gjelder denne registerenheten med flere

1964/517473-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 24.11.1964 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven. Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

2019/486053-1/200  Pantedokument 30.04.2019 08:58 
BELØP: NOK 11.475.000. Panthaver: OBOS-BANKEN AS Org.nr: 911986884. Elektronisk innsendt

2020/2667047-1/200  Pantedokument 29.06.2020 16:13 
BELØP: NOK 6.000.000. Panthaver: OBOS-BANKEN AS Org.nr: 911986884. Elektronisk innsendt

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Aksjelag

St. Halvardsgate 25 A-c As, Orgnr.: 930.480.428 består av 48 leiligheter knyttet til aksjer.
Styreleder er Lars Toft-Eriksen.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Aksjeselskapets revisor er BDO AS.

Aksjelaget har en egen hjemmeside: http://www.sthalvardsgate25ac.no

Skilt og nøkler bestilles via selskapets hjemmeside.
Fellesvaskeri inkludert tørkerom i kjeller benyttes av beboerne i henhold til boligselskapets bestemmelser for bruk av fellesvaskeriet.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 225.112,- pr. 19.08.20.
Andel fellesformue kr. 53.914,- pr. 31.12.19.

Aksjelaget har 1 lån som utgjør totalt kr. 11.355.870,- pr. 19.08.20, og er tatt opp i Obos
Renten på lånet utgjør 2,3 % pr. 19.08.20, med flytende rente.
Kapitalkostnad er kr. 1.233,-.
Restløpetiden er 18 år og 9 mnd.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 80786820

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et underskudd på kr. 3 292 012,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 5 882 750,- i underskudd. Underskuddet skyldes i hovedsak flere oppgraderinger i laget.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
Det er strengt forbudt å benytte kullgrill på balkongene. Gass- eller elektrisk grill kan benyttes hvis det ikke sjenerer andre beboere.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Borettslaget har vedtatt at heisene skal byttes ut. Styret i St. Halvards gate 25 A-C AS gis mandat til å ta opp lån på inntil kr. 7.500.000,- for installasjon av nye heiser og oppgradering av brannvarslingsanlegg. Styret vet enda ikke hvor mye fellesutgiftene eller andel gjeld vil øke, da endelige kostander ikke foreligger. Styret håper på å starte opp prosjektet ila høsten 2020.
Videre har aksjelaget fullført nytt bergvarmeanlegg sammen med nabogården.

Selger mistenker at et vindu på soverommet er punktert pga. misfarge, men selger opplever ikke særskilte ulemper av den grunn. Vedlikehold og utskiftning av vinduer gjøres ofte i regi av aksjeselskapet, men det er foreløpig ikke en plan i nærmeste fremtid. Ved ønske om å skifte ut et enkeltvindu på eget initiativ, oppfordrer vi til å kontakte styret, og informerer for ordens skyld om at kostnaden mest sannsynlig faller på boligeier og ikke aksjeselskapet.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2020: Installert bergvarme.
2015: Oppgradering av gårdsplassen, som innebærer ny asfalt, sykkelskur og planering.
2013: Vareheis - Vedlikehold og reparasjon.
2013 - 2014: Oppussing av vaskeriet.
2011: Nytt søppelanlegg med nedgravde avfallsbrønner. Rehabilitering av fyringspipe.
2010: Nytt taktekke. Etterisolering av fasadeveggene mot vest og syd. Pussutbedring/maling av fasadevegger. Etterisolering av loft med ekstra isolasjonsmatter. Rensing av ventilasjonssjakter. Nytt asfalttekke og gjerde i bakgården. Rehabilitering av pipeløp. Maling av balkonggulv. Vinduer og balkongdører smurt/malt. Nye avfallsbrønner. Brannvarslingsanlegg i utleielagrene.
2010 - 2011: Oppussing av dører og oppganger. Inkludert nytt callinganlegg.
2008: Laget tilstandsrapport på bygget.

Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Hold av husdyr er kun tillatt i leiligheten etter boligselskapets skriftlige samtykke. Se aksjelagets husordensregler § 17 for mer informasjon.

Tilbehør

Kjøleskap og taklampe i stue medfølger ikke handelen.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
 

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til rr@schalapartners.no eller SMS: 46 69 26 08 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.

Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
 

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,75 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 19 900,- og markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Robin Rodahl

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.