#JORDAL / KAMPEN, Jordalgata 2
3 200 000,-
Lekker 2-roms med solrik, vestvendt balkong | Heis | Felles takterrasse med storslått utsikt | Mulighet for garasjeleie*
 • Prisantydning: 3 200 000,-
 • Fellesgjeld: 335 850,-
 • Omkostninger: 7 810,-
 • Totalpris: 3 543 660,-
 • Ligningsverdi: 935 267,-
 • Fellesutgifter: 3279,-

  Drift og vedlikehold, Lynet fibernett, renhold, vaktmester, nedbetaling lån, felles forsikring, forr.førsel, komm. avg. m.m. Herav: Fiber 204,- Felleskostn. 1.883,- Lån/Renter 1.192,- Felleskostnader øker til kr. 4.074 fra 01.10.2020.
Beregnet totalkostnad:
3 200 000,- (Prisantydning) 335 850,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 535 850,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 810,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 543 660,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 45 m²
 • Bruksareal: 45 m²
 • Bruttoareal: 49 m²
 • Etasje: 3
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 2003
 • Gårdsnummer: 231
 • Bruksnummer: 230
 • Energimerking:
  D
 • Finnkode: 189590431
 • Sist endret: 22.09.20 09:03
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 63%
  eier sin egen bolig
 • 7%
  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill
 • 37%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 84%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 24%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

17-20-0110

Adresse og matrikkel

Jordalgata 2, 0657, Oslo, Gnr. 231 bnr. 230 snr. 4, andelsnr. 14 i Jordalgata 2 Borettslag med orgnr. 985470138 i Oslo kommune

Eier

Ivana Celik Aarvelta

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett i borettslaget.

BRA/PROM

45 / 45 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2003

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 1 184 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Felles, eiet tomt: 1 184 m². Borettslaget har flotte fellesarealer som ligger "opphevet" fra gateplan (i 2. etasje). Her er det en felleshage opparbeidet med internveier, gressplen, sittegruppe og pen beplantning. Felles sykkelbod.

Det er også heisadkomst opp i 7. etasje hvor du har tilgang til en fantastisk, felles takterrasse. Her er det optimale solfohold og storslått panoramautsikt over byen. På takterrassen er det en pergola-løsning hvor man kan sitte under tak. Det er også flere soner med sittegrupper, samt beplantning.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og flott 2-roms, beliggende i 3. etasje (med heisadkomst), i et veldrevet borettslag på Jordal/Kampen. Leiligheten ligger i et moderne bygg fra 2003, og holder en generelt god standard med flere oppgraderinger utført i senere tid. Gjennomgående og arealeffektiv planløsning og store vindusflater som sørger for mye naturlig lys!

- Vestvendt balkong på 7 kvm med gode solforhold
- Romslig og lekker stue
- Stilrent kjøkken fra 2014 med integrerte hvitevarer
- Flislagt bad med vaskemaskin som følger
- Luftig soverom med stor skyvedørsgarderobe
- Entré med skyvedørsgarderobe
- 1-stavs parkett og pene fargevalg
- Bod på ca. 8 kvm
- Mulighet for leie av garasjeplass (1 ledig plass pt.)
- Fantastisk felles takterrasse
- Lynet fiber (100mbs) inkl.
- Lave omk.
- Ingen forkjøp
- Super beliggenhet med nærhet til "alt"!

Innhold

Leilighet beliggende byggets 3. etasje (med heisadkomst) og består av: Entré, bad, stue, kjøkken og soverom. Utgang fra stue til vestvendt balkong på ca. 7 kvm.

I tillegg disponerer leiligheten én bod (merket nr 14) i underetasje. Bod oppmålt til ca. 8 kvm. Felles sykkebod ved inngangspartiet.

Beliggenhet

Jordal/Kampen er et idyllisk og populært område med en miks av sjarmerende trehusbebyggelse, nyere bygg, klassiske bygårder og flotte grøntområder. Her bor man skjermet til, men allikevel i umiddelbar nærhet til alt av nødvendige servicetilbud. Nærmeste matvareforretning ligger i samme bygg som boligen (Rema 1000 i 1. etasje i bygget). Området er kjent for sitt særegne, trivelige og barnevennlige bomiljø.

Dette området har noe å by på for alle og enhver. Ønsker du en bedre middag er velrennomerte Kampen Bistro eller Smia verdt et besøk. Her kan garanteres en behagelig atmosfære og utsøkt mat. Kampen Bistro deler hus med bydelshuset på Kampen og fremstår som hjemmekoselig blant brune bord, "loppemarkedsfunn" og stearinlys. Bydelens beste kaffe får du på Kampen Kaffe og Bar, hvor det også er jazzkonserter på kveldene. Rett borte i gaten finner du en svært koselig italiensk pizzarestaurant og bakeri på Galleri Bastian.
Ikke langt fra boligen finner du Tøyen som har i den siste tiden fått en oppløfting med flere restauranter, bakeri, småbutikker og barer/puber. Tøyen Torg byr også på andre kulinariske opplevelser med blant annet sushi, thai- og tyrkisk restaurant. Det er verdt å ta turen innom Skatten Oslo eller Brutus Mat og Vinbar med nordisk mat. Ellers finner du hyggelige kafeer som Grådi (med nydelig brunsj), Hjørnet Kro, Stockfleth`s.

For den aktive har man et godt utvalg med SATS treningssenter, Jordal Idrettspark (som gjenoppbygges med bredere tilbud), fotballbaner og Tøyenbadet (som rehabiliteres i disse dager og skal stå ferdig i 2023) innen gangavstand.

Det er flotte tur- og rekreasjonsområder i nærheten med blant annet Kampen park en liten spasertur unna, Tøyenparken og Botanisk hage som grenser til hverandre, samt Vålerengaparken og Jordal idrettsplass rett i nærheten. Alnaelva har en idyllisk tursti langs elvebredden mot sentrum eller mot Lillomarka hvor man har utallige turmuligheter både sommer og vinter. Det er også nærhet til Sørenga og Bjørvika, der man blant annet finner Operaen og Oslos nye finansdistrikt; Barcode. Tar man en tur ut ytterst på Sørenga finner man den flotte bystranden som er et perfekt utfartssted for bading gjennom sommerhalvåret.

Med Kampen Skole, Kampen kunstbarnehage og flere barnehager like i nærheten er området særdeles barnevennlig. Ikke mange bydeler er forunt å ha sin egen bondegård. Kampen Økologiske Barnebondegård ligger mellom Kampen skole og T-banestasjonen på Ensjø.

Det er god tilgang til offentlig kommunikasjon med nærhet til holdeplass for bussnr. 20, 60 og 37 (sistnevnte går til alle døgnets tider). T-bane i alle retninger både fra Tøyen, Grønland og Ensjø. Oslo S ligger en gåtur fra leiligheten.

Entré

Lys og arealeffektiv entré som gir et velfortjent godt førsteinntrykk av boligen. God oppbevaringsplass til yttertøy og sko med hattehylle/knaggrekke, samt skyvedørsgarderobe med speilfronter (ca. 0,90 meter bred).

Stue

Lekker stue med store vindusflater og adkomst til balkong som gjør rommet ekstra lyst og luftig. Pene, tidløse fargevalg og 1-stavs parkett på gulv. God plass til sofagruppe, TV-seksjon, spisebord eller annet ønsket møblement. Det er delvis åpent mot kjøkken som sørger for gjennomgående lys.

Balkong

Fra stuen er det adkomst til den herlige, vestvendte balkongen på ca. 7 kvm. Her er det god plass til utemøblement, grill og planter. Gode solforhold fra midt på dagen til nærmere 20:00 på sommerstid, samt hyggelig utsikt mot bl.a. grøntområdene på Klosterenga og opp mot trehusbebyggelsen på Kampen. Betongdekke belagt med treheller (nye heller i 2020), samt rekkverk av metall.

Kjøkken

Stilren IKEA-innredning fra 2014 med hvite, slette fronter og benkeplate av lakkert treverk. Veggmontert kjøkkenbord mot vindu, med plass for barstoler under. Nedsenket oppvaskkum av sort kompositt med ett-greps armatur fra Blanco. Glassplate, benkeskapbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer; induksjonstopp, stekeovn, microbølgeovn, oppvaskmaskin, samt frittstående kjøleskap med frysedel fra Bosch. Ventilator fra Villavent med mekanisk avtrekk montert i overskap. Stoppekraner og lekkasjestoppere montert under oppvaskkum.

Bad

Romslig, flislagt baderom fra 2003 med varme i gulv. Servantinnredning med slette fronter, høyskap, samt nedsenket servant med ett-greps armatur fra Oras. Innfelt speil med belysning og stikkontakt på vegg over servant. Dusjhjørne med innfellbare glassdører, samt dusjarmatur fra Oras med ett greps armatur tilkoblet hånddusj. Gulvstående toalett fra IFØ. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Vaskemaskin medfølger (uten noen form for garantier). Avtrekksventil med mekanisk avtrekk montert i himling.

Soverom

Luftig og pent soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord og annet ønsket møblement. Rikelig oppbevaringsplass i stor skyvedørsgarderobe med hvite fronter og speilfront (ca. 2,80 meter bred).

Overflater

Gulv: 1-stavs parkett i oppholdsrom, samt laminatfliser i entré og på kjøkken. Flislagt gulv med varme på bad.
Vegger: Malte, slette veggflater (de fleste overflater er nymalt i 2020). Fliser på bad.
Tak: Malte flater (de fleste overflater er nymalt i 2020). Stedvis downlights på kjøkken.

Felleskostnader

3 279 pr. mnd. Drift og vedlikehold, Lynet fibernett, renhold, vaktmester, nedbetaling lån, felles forsikring, forr.førsel, komm. avg. m.m.

Herav:
Fiber 204,-
Felleskostn. 1.883,-
Lån/Renter 1.192,-
Felleskostnader øker til kr. 4.074 fra 01.10.2020. Disse har vært noe lavere i en periode grunnet avdragsfrihet på lån.

Etasje

3. etasje

Garasje / Parkering

Det er garasjeanlegg i kjeller med mulighet for leie av plass ved ledighet (Iht. styret er det 1 ledig plass (for en liten bil) per 25.08.2020). Søknad må sendes til styret. Leiepris ligger på ca. kr 900,-/mnd for andelseiere, og kr 1 200,- for eksterne leietakere. Det tilkommer et administreringsgebyr på ca. kr 731,- til OBOS for tildeling av plass. Enkelte beboere som har medfølgende garasjeplass har montert lader til el-bil.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 935 267 pr. 31.12.19
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 366 962 pr. 31.12.19
Formuesverdien er beregnet fra Skatteetatens kalkulator for formuesverdi.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 6 etasjer samt underetasje og takterrasse i 7. etasje. Støpt plate på mark. Bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong og stålkonstruksjoner. Utvendige fasader forblendet med teglstein. Takkonstruksjon av saltaksform utvendig tekket med papp/membran (taket er ikke besiktiget av takstmann). Leiligheten har slett entrédør fra Swedoor med brannklasse B30, lydklasse 35dB og kikkehull. Balkongdør og vinduer med to-lags glass fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for oppføring av eiendommen, datert 17.06.2003. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 45 kvm, Bruksareal: 45 kvm, Bruttoareal: 49 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.
Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året.

Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til OBOS.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet. Gulvvarme på bad.

Løpende kostnader

Strøm, varmtvann, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune. Det har ikke vært eiendomsskatt på leiligheten hittil.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området forøvrig er regulert til boliger, vei/fortau/annet veiareal, friområde/park, byggeområde/tomt for offentlig bygning (barnehage), Jordal idrettsanlegg m.m. Det foregår to større prosjekter ifb. idrettsanlegget på Jordal, med gjenoppbygging av Jordal Amfi og oppgradering av utearealer - mindre tilgjengelige tilbud i perioden). Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

2003/18454-1/105  Hjemmel til eiendomsrett   27.03.2003 
Vederlag: NOK 80.535.000
KJØPER:JORDALGATA 2 BORETTSLAG   Org.nr: 985470138
 
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.

Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

1967/515804-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  25.08.1967 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-231/230
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1967/520242-1/105  Erklæring/avtale  31.10.1967 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-231/230
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1974/510638-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 12.06.1974 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-231/230
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1989/60517-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  07.09.1989 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-231/230
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2003/4575-2/105  Erklæring/avtale  24.01.2003 
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
 
2003/18456-1/105  Felles pantedok bor.innsk  27.03.2003 
BELØP: NOK 57.850.000
Panthaver:Andelseierne I Borettslaget V/Obos Eiendomsforvaltning  
Lnr: 6304708
Feil panthaver. Rettet etter tingl. §18. 29.05.2015, CW.
 
2015/436041-1/200   ** Prioritetsbestemmelse  19.05.2015 
veket for: PANTEDOKUMENT 2015/436024-1/200

2015/436024-1/200  Pantedokument  19.05.2015 
BELØP: NOK 20.343.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884

Grunndata
2003/4575-1/105  Seksjonering  24.01.2003 
opprettet seksjoner: snr: 4
formål: Samleseksjon bolig
sameiebrøk: 2521/3384
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 4.
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 50 andelsleiligheter. Jordalgata 2 Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 985470138, og ligger i bydel Gamle Oslo i Oslo kommune med følgende adresse: Jordalgata 2, Gårds- og bruksnummer : 231, 230. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Borettslagets revisor er BDO AS.

- Hjemmeside med nyttig info: www.jordalgata2.no.
- Vaktmester, John Rune Knaldstad ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet i henhold til avtale.
- Styret har rett til å gi vedlegg for husstander som ikke møter til dugnad og dette er pr. tiden kr 750,- pr leilighet.
- Borettslaget har internett standard fra Lynet med 100mbs linje ut fra uttak i gangen, som er inkludert felleskostnader. Det er mulig og tegne et bedre og hurtigerer internett individuelt.
- Det er fremforhandlet TV-avtale hos RiksTV (egen avtale må tegnes).
- Kontakt styret for bestilling av skilt og nøkler.
- Ingen forkjøpsrett.
- Lave omkostninger - ingen dokumentavgift.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel gjeld for denne leiligheten: 335.850,- per 01.07.2020.
Andel formue for denne leiligheten: 20.637,- per 31.12.2019.

Spesifikasjon av lån:
Lånenr: OBOS01-98207459348
Type: Annuitet
Restsaldo: 18.406.722,-
Restløpetid: 25 år 5 md.
Terminer per år: 12
Avdragsfrihet til og med: 01.10.2020
Type rente: Fast 3,70%
Andel av saldo: 335.850,-
Kapitalkostnader: 1.053,-
Estimert endring etter avdragsfrihet: 696,-
Felleskostnader har vært noe lavere i en periode grunnet borettslagets avtale om avdragsfrihet på lån. Totale felleskostnader vil fra 01.10.2020 være kr. 4.074,- (ref. OBOS).

All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Andel fellesgjeld

335 850

Andel formue

20 637

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 66016706

Regnskap

Årsresultatet for 2019 viste et overskudd på kr 844 577,-, fremkommer i resultatregnskapet og overføres til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2019 kr 981 150,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

Vedtekter / husordensregler

Når ikke annet følger av vedtektene eller lov om borettslag, kan bare fysiske personer være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie eller ha eierandel i mer enn en andel. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan eie en andel sammen.

Se vedtekter for andelseiers og borettslagets vedlikeholdsplikt, samt retningslinjer for bygningsmessige arbeider.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det har blitt utført mye vedlikeholdsarbeider i borettslaget det siste året med bl.a. oppussing av inngangsparti og oppganger, heis, svalganger, garasjekjeller og øvrige fellesarealer. Se nærmere info om utført arbeid i årsberetningen.

Iht. styret er det pt. ingen rehabiliteringer nå fremover som skal øke husleie. De holder på med noen prosjekter, men ikke merkbart for beboere.

Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig innkalling til årsmøte og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er tillatt å anskaffe og holde hund. Det er ikke tillatt å anskaffe katt etter innflytting i borettslaget, men forbudet gjelder ikke innekatt. Forutsetningen for å ha innekatt er at øvrige beboere ikke blir påført ulempe. Katter som er registrert i borettslaget pr. ved innflytting kan beholdes til de faller fra. Beboere som har dyr eller som ønsker å anskaffe hund forplikter seg til å følge bestemmelser i husordensreglene og underskrive en "Erklæring om dyrehold". Erklæringen er tatt inn bakerst i husordensreglene, og skal sendes styret. Se nærmere bestemmelser om dyrehold i pkt. 12 i husordensreglene.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ac@schalapartners.no eller SMS: 93 03 88 51 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Varmtvannsbereder på 120 liter plassert under kjøkkenbenk.
- Mekanisk avtrekk fra bad og kjøkken med avtrekk ut av bygget.
- Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré. Leiligheten har skjult elektrisk anlegg.
- Leiligheten har røykvarsler og brannslukningsapparat.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.
Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne.
Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,20 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 9 900,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Anne Christensen

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.