# ST.HANSHAUGEN, Colletts gate 65
3 500 000,-
Sjarmerende 2-roms i populær klassisk gård I Lave felleskostnader I Vedovn I Oppgradert bad 2020 I Innflytningsklar!
 • Prisantydning: 3 500 000,-
 • Fellesgjeld: 39 859,-
 • Omkostninger: 107 489,-
 • Totalpris: 3 647 348,-
 • Ligningsverdi: 891 210,-
 • Fellesutgifter: 1847,-

  Felleskostnader inkluderer: Bredbånd fra Get, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.
Beregnet totalkostnad:
3 500 000,- (Prisantydning) 39 859,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 539 859,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 98 470,- (Dokumentavgift) 199,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 107 489,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 647 348,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 40 m²
 • Bruksareal: 40 m²
 • Bruttoareal: 44 m²
 • Etasje: 3
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1926
 • Gårdsnummer: 219
 • Bruksnummer: 32
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 190922247
 • Sist endret: 24.09.20 09:59
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 58%
  eier sin egen bolig
 • 6%
  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill
 • 72%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 92%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 16%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

19-20-0177

Adresse og matrikkel

Colletts gate 65, 0465, Oslo, Gnr. 219 bnr. 32 snr. 7 orgnr. 983104975 i Oslo kommune

Eier

Hedda Cecilie Andresen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene

BRA/PROM

40 / 40 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1926

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Tomt

Eierform: Festet tomt, Utløpsår feste: 2021

Sameiet fester tomten av Oslo kommune. Festetiden er 70 år fra 01.11.1951. Festeavgiften er inkludert i felleskostnadene. Festeavgiften er kr. 99 234,- for 2019. Festeavtalen ligger vedlagt.

Ved festetidens utløp forlenges festekontrakten automatisk jf. tomtefesteloven § 33. Det gjøres særlig oppmerksom på tomtefesteloven § 15 fjerde ledd som bestemmer at grunneier ved forlengelse kan kreve festeavgiften oppjustert til to prosent av markedsverdien av tomten med fradrag for verditilførsel fester har gjort. Under enhver omstendighet er det ikke adgang til å sette avgiften høyere enn kr. 9 000,- justert for endringer i konsumprisindeksen fra 01.01.2002.

Pent opparbeidet festet tomt med store idylliske grøntområder, asfalterte områder, sittegrupper og beplantning.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning eller IN-ordning. Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Beskrivelse

Velkommen til Ilakvartalene på St. Hanshaugen og Colletts gate 65!

Vi har for salg en supersjarmerende 2-roms med populær beliggenhet.

Selveierleiligheten i 3. etasje har en bra planløsning som utnytter plassen på en effektiv måte. Den generøse takhøyden og de store vindusflatene gir en ekstra god romfølelse. Leiligheten har ett tidløst IKEA-kjøkken og badet nettopp oppgradert med nye overflater og innredning. Den koselige vedovnen gjør det varmt og lunt på kaldere dager. 

Her bor du tilbaketrukket i rolige omgivelser, men samtidig sentralt med gangavstand til alt et rikt byliv kan tilby.

•Denne leiligheten er innflytningsklar
• Godt egnet utleieobjekt
•Lave felleskostnader
•Ingen forkjøpsrett ved kjøp

Innhold

Leiligheten inneholder entre, stue med åpen kjøkkenløsning, soverom og bad. I tillegg disponeres bod i kjeller og på loft og det er tilgang på fellesvaskeri i nr. 71.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i de ærverdige Ilakvartalene mellom St. Hanshaugen og Grünerløkka, rett ved Alexander Kiellands plass. Nydelig beliggenhet i tilbaketrukkede omgivelser og samtidig svært sentralt med gangavstand til alt et rikt byliv kan tilby.

Området rundt Alexander Kiellands plass har de siste årene gjennomgått en omfattende forvandling og fremstår i dag som et pulserende knutepunkt mellom Grünerløkka og St. Hanshaugen. Her finnes det mange hyggelige kaféer og restauranter med uteservering, nærbutikker og treningssentre. En kort spasertur tar deg til St. Hanshaugen senter og Kiellands Hus. Sistnevnte er et trivelig lite nabolagssenter som ligger lett tilgjengelig til ved Alexander Kiellands plass. Her finnes blant annet Coop Mega med ferskvaredisk og post-i-butikk, apotek, Vinmonopol, blomsterbutikk, frisør, skredder, bokhandel m.m. En god kopp kaffe eller nydelige, dagsferske bakervarer finnes hos Åpent Bakeri på Tranen. Etter klokken 16 blir bakeriet til Lofthus Samvirkelag som serverer kanskje byens beste Pizza. På Alexander Kiellands plass finnes også flere andre gode restauranter og flere hyggelig uteserveringer på sommerstid.

Fra leiligheten er det gangavstand til St. Hanshaugen med spesialbutikker som blant annet Gutta på Haugen, Kaffebrenneriet og Java. Du har også gangavstand til blant annet Vulkan med Mathallen, BAR Vulkan, konsertscene og restauranter. Gangavstand til Grünerløkka med sitt pulserende liv, kaféer, butikker, utesteder og hyggelige Birkelunden, samt til Sagene, Bislett og sentrum - med alt av forretninger, service- og kulturtilbud.

Området inviterer til et rikt tur- og friluftsliv. Flotte grøntarealer i nærområdet som blant annet parken på St. Hanshaugen og Ilaparken. Ved Akerselva har du flotte gang- og sykkelstier du kan følge fra Maridalsvannet til Bjørvika, hyggelige badeplasser som Nydalsdammen og Brekkedammen, og grønne parker å sette deg ned i. I tillegg er det kort vei til Nordmarka og Sognsvann med flotte skiløyper, tur- og sykkelstier og hyggelige utfartssteder som Ullevålseter og Frognerseteren. Nærmeste treningssenter er bl.a. SATS på Sagene, Ringnes Park og på Bislett.

Flere holdeplasser for buss er kun et steinkast unna: Evald Ryghs gate, Lovisenberg, Arkitekt Rivertz plass og Aleksander Kiellands plass med linjene 20, 21, 28, 34, 37 og 54, samt flybuss. Herfra kan man ta seg til store deler av Oslo, samt Lysaker/Fornebu uten bytte.

Leiligheten ligger i gangavstand til utdanningsinstitusjoner som Lovisenberg, HOA, KhiO, Westerdals, Elvebakken videregående og kun en kort busstur unna Handelshøyskolen BI, Universitetet i Oslo, Bjørknes, Tannlegehøyskolen, HiO med flere.

Dette er en perfekt beliggenhet for deg som liker en urban livsstil, og som vil ha kort vei til byens mange fasiliteter. Her vil du trives og bo godt!

Entré I Velkommen inn!

Leiligheten har en åpen entre med plass for sko og yttertøy i praktisk skap. Ytterligere lagringsplass finnes i bod både på loft og i kjeller. Sikringsskap i felles oppgang med automatsikringer. Dørcalling.

Stue I Koselig med vedovn

Tiltalende og hyggelig stue med generøs takhøyde og stor vindusflate som åpner opp rommet på en fin måte. Stuen har en bra størrelse og er enkel å møblere med både sittegruppe og spiseplass. Den koselige vedovnen i hjørnet gjør det ekstra lunt og varmt på kaldere dager.

Kjøkken I Nytt i 2012

Ikea-kjøkken fra 2012 med tidløse fronter og heltre benkeplate. På kjøkkenet er det integrert komfyr, kjøleskap med fryser og oppvaskmaskin. Alle hvitevarer medfølger salget. Det er fint med plass til spisebord tilknyttet kjøkkenet.

Bad I Oppgradert i 2020

Pent baderom som nylig er oppgradert med nymalte overflater, nytt gulvbelegg og ny baderomsinnredning. Badet fremstår i dag som tiltalende og pent. Det er opplegg for vaskemaskin på badet.

Soverom I Godt med skapplass

Romslig soverom med god plass til stor dobbeltseng. Den doble skyvedørsgarderoben har godt med lagringsplass til alt fra klær til vaskeutstyr. Det er nylig lagt ny parkett på gulvet på soverommet og overflatene er nymalte.

Felleskostnader

1 847 pr. mnd. Felleskostnader inkluderer: Bredbånd fra Get, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.

Etasje

3 etasje

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 891 210 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 208 356 pr. 31.12.18

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Bygård over 3 etasjer samt kjeller og loft. Bygget er oppført med grunnmur i murkonstruksjon og naturstein. Gulv til grunn av betong. Yttervegger i teglsten med pusset og malt fasade. Etasjeskillere i trekonstruksjon. Yttertak av saltaksform utvendig tekket med takstein. Leiligheten har slett entrédør fra Scadania med sikkerhetslås, brannklasse B30 og lydklasse dB35 fra 1986. Vinduer med rammer/karmer av tre og 2-lags isolerglass fra 1981.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 40 kvm, Bruksareal: 40 kvm, Bruttoareal: 44 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Den enkelte sameier har full rådighet over sin seksjon, herunder rett til utleie. Leier av leiligheten skal godkjennes av styret.

Iht. eierseksjonsloven §24 er korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming, vedovn i stue.

Utstyr

- Bredbånd fra GET
- Dørcalling
- Sikringsskap med automatsikringer

Adkomst

Enkel adkomst fra Colletts gate og via felles gårdsrom.

Bevaringsverdig

Bygningen er vernet som kulturminne (tidligere Gul Liste fra Byantikvaren i Oslo)

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På sameiets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:

* Erklæring/avtale, tinglyst den 08.02.1927, dagboknummer 921073.
   Bestemmelser om brannvegg/-dør.
* Bestemmelse om vann/kloakkledning, tinglyst den 25.10.1927, dagboknummer 921074.
   Med flere bestemmelser.
* Festekontrakt, tinglyst den 31.12.1953, dagboknummer 310248. Festetid: 70år.
   Årlig avgift NOK 2,089. Bestemmelser om forkjøpsrett. Pant for forfalt festeavgift.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 25.02.1954, dagboknummer 301806.
   Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 11.02.1983, dagboknummer 501819. Panterett uten opptrinns-
   rett til sameiet for NOK 10,000. Med prioritet etter 90% av lånetakst til enhver tid.
* Seksjonering, tinglyst den 11.02.1983, dagboknummer 501819. Opprettet seksjoner:
   Snr: 2. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 128/874. Eiendommen er oppdelt i 8 seksjoner.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Ilaløkken Sameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 983 104 975, og består av 106 seksjoner (8 seksjoner i Colletts gate 65). Forretningsførselen er utført av Oslo og Omegn Boligforvaltning AS (OBF).

Webside: www.ilalokken.no

Våren 2003 ble det opprettet et fellessameie. Fellessammeiet består av 14 selvstendige sameier som ble tinglyst ved seksjonering 11.02.1983. De 14 sameiene er Colletts gate: 53, 55, 57, 59, 61, 63, 65, 67, 69, 71, 73, 75, 77, og 79.

Sameiet planlegger å oppgradere uteområdene/bakgård slik at det blir en helhetlig arealdisponering slik at det blir et attraktivt område som inviterer til opphold og rekreasjon. Blant annet med låsbare sykkelskur, bedre belysning, flere ulike uteplasser, lekeområder, beplantning m.m. Styret ser for seg å fordele arbeidet og utgiftene over 2-3 år for å unngå alt for store utgifter samlet på ett årsbudsjett.

Arbeid og vedlikehold:
2004: Rehabilitering av tak og fasader
2009: Reparasjon av skader på grunnmur
2010: Nytt søppelsystem
2013: Montert analoge brannvarslere

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld per 01.08.20 kr 39.859,-
Andel fellesformue per 31.12.19 kr 19.605,-

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12131157140, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 04.08.2020: 3.35% pa.
Antall terminer til innfrielse: 60
Saldo per 04.08.2020: 5 807 245
Andel av saldo: 39 859
Første termin/første avdrag: 01.09.2015 ( siste termin 01.06.2035 )

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

IF skadeforsikring
Polisenummer: SP1016698

Regnskap

Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr. 3 311 950,-.

Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr. 2 515 251,-.

Dette ga et positivt årsresultat i 2018 på kr. 696 550,-.

Husdyrhold

En bruker av seksjon kan holde dyr dersom dyreholdet ikke er til ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen. Det skal søkes styret om dyrehold. Dyr som utilbørlig er til ulempe eller forulemper andre beboere (på grunn av vesentlig støy, aggressiv adferd, e.l) må ikke holdes i leilighetene. Hunder skal holdes i bånd på sameiets fellesareal. Det er beboeres ansvar å påse at hunder ikke gjør fra seg i bakgården eller i fellesarealene for øvrig. Søknad rettes til styret i eget undertegnet brev fra seksjonseier(e). Det kan søkes om ett dyr. Lov om Hundehold legges til grunn for hundehold i sameiet

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hm@schalapartners.no eller SMS: 40 08 05 55 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,20 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 14 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Helene Molle

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.