#BARCODE/EUFEMIAS HAGE, Dronning Eufemias gate 49
7 500 000,-
Fantastisk 3-r hjørneleilighet fra 2018 v/fjorden | Høy kvalitet | Balkong på 7m2 | Felles takterrasse | Flytt rett inn!
 • Prisantydning: 7 500 000,-
 • Omkostninger: 194 019,-
 • Totalpris: 7 694 019,-
 • Ligningsverdi: 1 366 739,-
 • Fellesutgifter: 3403,-

  A-konto varmtvann, trappevak, vaktmestertjenester, vakthold, drift av sameiet, felles byggforsikring, kom. avg. m.m. Herav: Felleskostnader 3 013,- A konto vann 390,-
Beregnet totalkostnad:
7 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 185 000,- (Dokumentavgift) 199,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 194 019,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 694 019,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 75 m²
 • Bruksareal: 80 m²
 • Bruttoareal: 88 m²
 • Etasje: 2
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 2018
 • Gårdsnummer: 207
 • Bruksnummer: 460
 • Energimerking:
  C
 • Finnkode: 189898257
 • Sist endret: 18.09.20 11:02
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 69%
  eier sin egen bolig
 • 91%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 96%
  av boligene er nyere enn 20 år
 • 25%
  er barnefamilier
 • 29%
  er gift

 

Oppdragsnummer

55-20-0170

Adresse og matrikkel

Dronning Eufemias gate 49, 0194, Oslo, Gnr. 207 bnr. 460 snr. 3 orgnr. 821215382 i Oslo kommune

Eier

Arjun Gogia Alisha Joshi Gogia

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

80 / 75 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2018

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 6.153 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 6.153,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 3 134 kvm. Eierform: Eiet tomt.
Tomten er fellesareal.

Tomten er pent opparbeidet og er beplantet med trær, busker og plenomeråder. I tillegg finner du hyggelige sittegrupper, felles sykkelparkering og hellelagte internveier.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning, da sameiet ikke har lån.

Beskrivelse

Lekker og moderne 3-roms hjørneleilighet i et av Oslos store satsningsområder. Boligen er fra 2018, med fokus på bokvalitet og gode innredningsløsninger! Her får du mange av kvalitetene du trenger i hverdagen, samt en høy standard og kvalitet. Det er store vinduer, åpen løsning og generøs takhøyde (opptil 2,94m) som sørger for en luftig atmosfære. Boligen blir forlenget med en balkong som har utsikt til fjorden. Sameiet har en fantastisk takterrasse med panoramautsikt! Her vil du bo i hjertet av Bjørvika med nærhet til "alt"!

Stor og luftig stue med sydvestvendt balkong på 7m2
Utsikt til fjorden
Moderne Sigdal kjøkken
2 gode soverom og godt med lagringsplass
Lekkert bad med opplegg for vaskemaskin
Entré med garderobe
Flott arkitektur
Ny fra 2018 (5 års garanti fra utbygger)
Flytt rett inn!

Innhold

Leiligheten ligger i byggets høye 2. etasje og inneholder stue med utgang til balkong, kjøkken, to soverom, innvendig bod, bad, teknisk rom og gang/entré. I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 6 m2. I 9. etasje finner du en fantastisk felles takterrasse med hyggelige sittegrupper og panorama utsikt!
 

Beliggenhet

Eufemias Hage er det første boligkvartalet mellom Barcode og fjorden, i hjertet av Bjørvika. Kvartalet ligger mellom Dronning Eufemias gate, med yrende byliv og kollektivforbindelser til hele byen, og Operagata, som blir en miljøgate med mindre trafikk. Med trikk rett utenfor og Oslo Sentralstasjon et steinkast unna er det enkelt å reise, uansett hvor du skal. Og når du kommer hjem igjen, er fjorden, Havnepromenaden, Ekebergparken og sjøbadet på Sørenga en del av ditt nærmiljø. Område passer bra for alle aldre og har blitt meget barnevennlig ila 2020. Rett ved finner du lekeplass for de minste og fontener.

Med pulserende Barcode og Dronning Eufemias gate på den ene siden og fjorden på den andre, gir Eufemias Hage deg valget mellom bypuls og hvilepuls. Her blir det enkelt å logge av og nyte livet, samtidig som du er midt i byen. Veien er kort, enten du vil søke ut med kajakk og sykkel, eller vil søke inn med bøker, kunst eller deilige matopplevelser. I Bjørvika finner du alt mellom himmel og fjord. Kaffe i sameiets "Byhage", vennekveld på takterrassen, matopplevelser i Barcode, bading på Sørenga, vandring langs Havnepromenaden, flere turområder og masse mer er alt bare noen minutter unna.
For de som er spesielt interesserte i kultur er dette et område som har nok å tilby. Operaen har allerede blitt et av byens monumenter og har kontinuerlige oppsetninger med Opera, dans og drama. Deichmanske hovedbibliotek som er like ved Operaen skal bli en moderne møteplass for læring og utveksling av kunnskap. Om ikke lenge åpner og Munch museet.

Av matopplevelser så kan jo Nodee Sky, Vaaghals eller Stock Spiser & Drikkeri nevnes, og alt kan trimmes av igjen på Sats eller Barrys Bootcamp.

På havnepromenaden på Sørenga finner du blant annet Sørenga Sjømat, Restaurant Cargo, Bun`s Burger, meksikanske Coyo, Seaport, Mirakel, Paradis, Wright Corner Pub, og Dock Espressobar. Helt ytterst på Sørenga finner man Sjøbadet. Sjøbadet er et stort og åpent rekreasjonsområde med sitteplasser, stort basseng og eget barnebasseng. I midten av området finner man også sentralparken, Sørengas grønne lunge.

Det er kort vei til Vannspeilet, piknik i Middelalderparken og ikke minst Ekeberg med skogen som rekreasjonsområde og skulpturparken for kulturelt påfyll.

Stue | Med solrik balkong

Stuen er lys og romslig, samt er gulvet belagt med en pen en-stavs parkett. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært praktiske løsningen og den generøse takhøyden på 2,94 meter, sørger for en luftig atmosfære. Det er montert elektrisk solskjerming på vinduene. Boligen har balansert ventilasjon som sørger for et godt inneklima. Størrelsen er perfekt for å muliggjøre store og sosiale soner med plass til mange gjester. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.
På varme sommerdager blir det naturlig å åpne den store glassdøren, så blir hele stuen forlenget med den herlige og sydvestvendte balkongen på ca. 7 m2. Du har god plass til utemøblement, grill og beplantning for å nyte varme sommerdager. I tillegg får du nydelig utsikt mot sjøen gjennom "Vannkunsten". Gulvet er belagt med terrassebord og rekkverket er i glass. På veggen er det belysning og stikkontakter.

Kjøkken | Moderne fra Sigdal

Moderne og stilrent Sigdal kjøkken som har slette fronter i sort treverk, samt benkeplate i granitt med underlimt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur fra Grohe. Mellom benkeplaten og overskapene er det frostet glass. Under overskapene er det belysning og stikkontakter. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Her er det god plass til et spisebord for hyggelige middager med venner eller familie. Videre finner du integrerte hvitevarer som kjøleskap med frysedel, stekeovn med mikro-funksjon og pyrolyse, samt keramisk induksjonstopp fra Siemens, ventilator med belysning og komfyrvakt, samt oppvaskmaskin. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Det er montert lekkasjevarsler på kjøkkenet.

2 soverom | Godt med lagringsplass

Boligen har to soverom av gode størrelser og har malte flater i smakfulle farger. Gulvene er belagt med en-stavs parkett. Det er store vinduer som slipper inn naturlig med lys i rommene. Ettersom hovedsoverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Hovedsoverommet har garderobeskap på ca. 3,6 meter som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Med to soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Bad | Alt du trenger på badet

Badet er lekkert, praktisk og romslig. Her får man en behagelig start på dagen med deilig gulvvarme og godt albuerom både innenfor og utenfor dusjen. Baderommet inneholder nedsenket dusjhjørne med to-greps dusjarmatur fra Grohe og innfellbare dører i glass, vegghengt toalett med innbygget sisterne fra Mepa, servantskap med slette fronter i lys treverk, samt laminert benkeplate med underlimt servant med ett-greps armatur fra Grohe. Over servanten er det vegghengt speil med belysning og stikkontakter. Videre er det opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, så her har du alt du trenger på baderommet. I himlingen er det downlights og mekanisk avtrekk.

Badet har fått våtromsbevis som gjelder som garanti på tetthet i 4 år. Våtromsbevis og informasjon om dette ligger vedlagt som siste side i boligrapporten fra Anticimex.

Entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i leiligheten møtes du av en lys entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen og de moderne materialvalgene. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og rikelig med plass til knagger for å henge av deg yttertøy. I tillegg finner du en skyvedørsgarderobe med speil som sørger for gode oppbevaringsmuligheter. Det er adkomst til boligen via felles trappeoppgang med heis. I tillegg har oppgangen callinganlegg med videofunksjon. Leiligheten har slett entrédør i brannklasse EI30 og lydklasse 35dB.

Felleskostnader

Kr. 3 403 pr. mnd. Inkluderer a-konto varmtvann, trappevak, vaktmestertjenester, vakthold, drift av sameiet, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.

Herav:
Felleskostnader 3 013,-
A konto vann 390,-

Etasje

2 etasje

Garasje / Parkering

Det er flere parkeringsplasser som blir leid ut i garasjeanlegget. Det tilbys også leie av biler fra bildelingstjenesten Biliblandt som man kan benytte seg av.
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 366 739 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 920 260 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Boligblokk over 8 etasjer, samt 2 underetasjer med boder og parkeringsanlegg. Grunnmur er i bærende konstruksjoner og etasjeskiller hovedsaklig av betong. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran. Balkongdør og vinduer er med 3-lags glass fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 2018 for eiendommen. Eiendomsmegler har ingen kunnskap om hvorvidt dette er innsendt /gjenstående arbeider. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 75 kvm, Bruksareal: 80 kvm, Bruttoareal: 88 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 80 m².
Primærrom: 75 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: stue med åpen kjøkkenløsning, to soverom, bad og gang/entré.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie av seksjon må meldes til styret og forretningsfører for registrering. Dersom en seksjonseier leier ut sin seksjon, skal vedkommende påse at leietaker skriftlig forplikter seg til å følge sameiets vedtekter, ordensregler, samt vedtak fattet av årsmøter og styret. Det er ikke tillatt å leie ut den enkelte boligseksjon til tredjepart som driver korttidsutleie av boliger som ledd i næringsvirksomhet. Se sameiets vedtekter § 2 og § 6 for mer informasjon.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet via elektrisitet, samt er det gulvvarme på badet. Ellers er det felles varmtvann i bygget.

Løpende kostnader

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Leiligheten har balansert ventilasjon for et godt inneklima.
- Vannrør av typen rør-i-rør system og synlige avløpsrør i plast.
- Fordelerskap for rør-i-rør system med stoppekraner plassert i himling på badet.
- Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann.
- Anlegget for balanserte ventilasjonen plassert på teknisk rom.
- Sikringsskap med automatsikringer plassert på vegg i entré.
- Leiligheten har røykvarsler tilkoblet felles varslingssystem. Sprinkleranlegg i alle rom. Brannslukkingsapparat med 6 kilo pulver fra 2018.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

På eiendommen er det fredet kulturminne, både lokalt og enkeltminne.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig, forretning, offentlig eller privat tjenesteyting, kontor og bevertning. Reguleringsbestemmelse S-4825. Området forøvrig er regulert til offentlig trafikkområde, gangbro, vei, kollektivfelt, holdeplass, fortau, byggeområde for bolig, forretning, kontor, hotell, bevertning, allmennyttig formål, garasjeanlegg, offentlig eller privat tjenesteyting, friområde m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Operagata 61 - 77 - Søknaden om rammetillatelse omhandler oppføring av boligbygg, næringslokaler, garasjekjeller mm. i Bispevika felt B6a, gnr/bnr 234/123. Prosjektet består av 9 punkthus med til sammen 215 boenheter, lokaler for bevertning, forretninger og kulturell virksomhet, samt kjeller under deler av bebyggelsen. Søknaden inkluderer opparbeidelse av den regulerte havnepromenaden langs felt B6a.
Planstatus: Søknad om igangsettingstillatelse under behandling. Se saksnr.: 201702314 for mer informasjon.

Dronning Eufemias gate - Tiltaket består av nytt bygg i 8 etasjer med tilbaketrukket 8. etasje. 1.easje er forbeholdt forretning/bevertningsarealer.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201619531 for mer informasjon.

Bispevika, Operagata og Rostockgata - Søknaden omfatter etablering av overbygning for gater opp til underkant bærelag og tekniske anlegg under bakken i del av Operagata og del av Rostockgata i Bispevika.
Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201710465 for mer informasjon.

Bispevika felt B6a - Tidligere innvilget rammesøknad omhandlet oppføring av boligbygg, næringslokaler, garasjekjeller m.m. i Bispevika Nord felt B6a. Prosjektet består av 9 punkthus med til sammen 215 boenheter, lokaler for bevertning, forretninger og kulturell virksomhet, samt kjeller under deler av bebyggelsen. Søknaden inkluderer opparbeidelse av den regulerte havnepromenaden langs felt B6a. Herværende søknad om igangsetting gjelder utgraving til endelig kjellernivå inkludert kulvert og sikring av byggegrop for rammegodkjent tiltak.
Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201706531 for mer informasjon.

Bispevika nord, Felt B7 - Bygningstiltaket omfatter et frittstående nytt bolig/forretningsbygg på 9 etasjer på felt B7a-syd i Bispevika Nord.
Planstatus: Søknad om igangsettingstillatelse under behandling. Se saksnr.: 201706236 for mer informasjon.

Bispevika nord, felt B7A - Bygningstiltaket omfatter et frittstående nytt bolig/forretningsbygg i 9 etasjer på felt B7a i Bispevika, beliggende mot krysset Dronning Eufemias gate /Rostockgate iht gjeldende regulering. I byggets første etasje er det innpasset forretnings- og bevertningslokaler. Tiltaket omfatter utomhusarealer for delfelt B7a og b.
Planstatus: Endret tillatelse gitt. Se saksnr.: 201619167 for mer informasjon.

Bispevika nord, felt B7b - Bygningstiltaket omfatter et frittstående nytt kontor/forretningsbygg på 8 etasjer.
Planstatus: Mottatt søknad om igangsettingstillatelse. Se saksnr.: 201608308 for mer informasjon.

Bjørvika, Bispegata, C6-feltene, Bestilling av oppstartsmøte - Etablering av brannstasjon, kontorarealer, boliger, forretning, bevertning m.m. Hensikten med reguleringsplanen for Bjørvika - Bispevika - Lohavn er å omdanne sentrale havne- og trafikkområder i Oslo til et nytt sentrumsnært byområde, der nærheten og kontakten til fjorden utnyttes og foredles.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201704197 for mer informasjon.

For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal:
https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Bjørvika er i full utvikling, med mange prosjekter rundt eiendommen. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

2014/196801-2/200  Erklæring/avtale 10.03.2014 
Rettighetshaver: OSLO KOMMUNE Org.nr: 958935420. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Bestemmelse om adkomstrett. Med flere bestemmelser. Overført fra: 0301-207/460. Gjelder denne registerenheten med flere

2014/196801-3/200  Erklæring/avtale 10.03.2014 
Rettighetshaver: HAFSLUND NETT AS Org.nr: 980489698. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Bestemmelse om adkomstrett. Med flere bestemmelser. Overført fra: 0301-207/460. Gjelder denne registerenheten med flere

2014/196835-2/200  Erklæring/avtale 10.03.2014 
Rettighetshaver: OSLO KOMMUNE Org.nr: 958935420. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Bestemmelse om adkomstrett. Med flere bestemmelser. Overført fra: 0301-207/460. Gjelder denne registerenheten med flere

2014/196835-3/200  Erklæring/avtale 10.03.2014 
Rettighetshaver: HAFSLUND NETT AS Org.nr: 980489698. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Bestemmelse om adkomstrett. Med flere bestemmelser. Overført fra: 0301-207/460. Gjelder denne registerenheten med flere

2015/924713-1/200  Best. om adkomstrett 07.10.2015 
Allmenheten har rett til ferdsel gjennom felt G2. Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra kommunen. Med flere bestemmelser. Overført fra: 0301-207/460. Gjelder denne registerenheten med flere

2018/669057-1/200  Bestemmelse om veg 19.04.2018 21:00 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:207 Bnr:459 og 483.
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:123  
Overført fra: 0301-207/460. Gjelder denne registerenheten med flere

2018/669057-3/200  Bestemmelse om adkomstrett 19.04.2018 21:00 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:207 Bnr:483. Adkomstretten gjelder for samtlige brukere av gnr. 207 bnr. 483.
Overført fra: 0301-207/460. Gjelder denne registerenheten med flere

2018/669057-6/200  Erklæring/avtale 19.04.2018 21:00 
Gjensidig rett til bruk av nødvendig grunn for reparasjon og vedlikehold av bygninger/anlegg/konstruksjoner. Overført fra: 0301-207/460. Gjelder denne registerenheten med flere

2018/726766-1/200  Seksjonering 04.05.2018 21:00 
opprettet seksjoner:
snr: 69. Formål: Bolig. Tilleggsdel: Bygning. Sameiebrøk: 41/10868.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Eufemias Hage, org.nr. 821 215 382, består av 145 leiligheter og 4 næringslokaler.
Styreleder i sameiet er Angelica Ulrika Kristina Hornesjö.
Forretningsfører i sameiet er Boligbyggelaget USBL.
Revisor er KPMG.

Vaktmester gjennom Usbl Boservice.
Leilighetene har vannmåler i fordelerskap som fjernavleses av Techem.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 0,- pr. 21.08.20.
Andel fellesformue kr. 19 612,- pr. 31.12.19.

Sameiet har ikke lån p.t.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP1794995

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr. 1 639 080,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 40 552,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Nøkler bestilles via hjemmesiden www.sameieteufemiashage.no, eller bjorvikaservicesenter.no.
Det vil bli etablert et vel, bestående av eiendommer/seksjonseiere som er eller blir etablert i Bispevika/Bjørvika. Seksjonseierne i Sameiet Eufemias Hage har plikt og rett til å være medlem av velet. Velforeningen har til oppgave å ivareta medlemmenes felles interesser. Velforeningens medlemmer er pliktig å godta vedtekter som utarbeides for velforeningen. Den enkelte eiendom/sameie er som medlem av velet pliktig å betale årskontingent og en forholdsmessig andel av drifts- og vedlikeholdsutgiftene, fastsatt av styret i velforeningen.
Vedtektene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Utbygger har besluttet å tilby en termografering knyttet til vinduene og balkongdørene i leiligheten, da flere andre beboere i sameiet har meldt om mistanke om trekk. Multiconsult AS vil utføre termografering vinteren 2020. Det er også meldt til utbygger at det er friksjon på pakningen når en åpner/lukker balkongdøren. Dette vil bli håndtert av utbygger.

Styrets arbeid har i hovedsak vært konsentrert omkring følgende saker:
1. Tiltak for fellesskap og trivsel
2. Felles reklamasjoner mot utbygger
3. Reklamasjoner i fellesarealene
4. Forbedring av sikkerhet
5. Utvikling av informasjonspakke til nye beboere

Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Ingen restriksjoner vedrørende husdyrhold ihht vedtektene.

Tilbehør

Bokhyller i boden, lamper, bilder, samt kommoder og skap i alle rom utenom hovedsoverommet medfølger ikke handelen.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
Fra egenerklæringen: "Utbygger har besluttet å tilby en termografering knyttet til vinduene og balkongdørene i leiligheten, da vi og flere andre beboere
i sameiet har meldt om mistanke om trekk. Multiconsult AS vil utføre termografering vinteren 2020. Det er også meldt til utbygger at det er friksjon på pakningen når en åpner/lukker balkongdøren. Dette vil bli håndtert av utbygger".

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til rr@schalapartners.no eller SMS: 46 69 26 08 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,70 % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 19 900,- og markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Robin Rodahl

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.