#LØRENKVARTALET, Kruttveien 9
2 400 000,-
SOLGT! VISNING AVLYST. BUD GITT DIREKTE TIL SELGER!
 • Prisantydning: 2 400 000,-
 • Fellesgjeld: 1 457 951,-
 • Omkostninger: 7 810,-
 • Totalpris: 3 865 761,-
 • Ligningsverdi: 918 407,-
 • Fellesutgifter: 7111,-

  Herav: Akonto oppvarming 722,- Felleskostnader 1.509,- Kabel-tv & internett 399,- Kapitalkost. lån 1 OBBK01 4.481,- Borettslaget har både IN-ordning og sikringsfond.
Beregnet totalkostnad:
2 400 000,- (Prisantydning) 1 457 951,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 857 951,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 7 810,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 865 761,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 45 m²
 • Bruksareal: 48 m²
 • Bruttoareal: 54 m²
 • Etasje: 4
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 2008
 • Gårdsnummer: 124
 • Bruksnummer: 211
 • Energimerking:
  C
 • Finnkode: 186031941
 • Sist endret: 03.08.20 11:04
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 78%
  eier sin egen bolig
 • 1%
  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill
 • 99%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 92%
  av boligene er nyere enn 20 år
 • 29%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

66-20-0111

Adresse og matrikkel

Kruttveien 9, 0585, Oslo, Gnr. 124 bnr. 211 snr. 118, andelsnr. 59 i Lørenkvartalet borettslag med orgnr. 993363472 i Oslo kommune

Eier

Mette Kaasa Johansen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Nei.

BRA/PROM

48 / 45 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2008

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruk per 15. Juli 2020: 2124kWh
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Leiligheten varmes opp av radiatorer og varme i gulv på bad. Varmtvann fra fellesanlegg.

Tomt

Areal: 3 810 kvm, Eierform: Fellestomt
Opparbeidede fellesarealer med asfaltere og steinsatte gangveier, prydbusker, lekeapparater, sykkelparkering, m.m. Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

IN-ordning:
Ja. Boligselskapet har inngått avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld. Andelseier har anledning til å innfri sin andel av fellesgjeld, helt eller delvis to ganger i året. Datoene er satt til 30.05.xx og 30.11.xx.

Sikringsordning:
Ja. Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseieren, man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter. Sikringsordningen er levert av borettslagenes Sikringsordning AS.

Panterett:
For krav på dekning av felleskostnader og andre krav fra lagsforholdet har laget panterett i andelen foran alle andre heftelser. Pantekravet er begrenset til en sum som svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på tidspunktet da tvangsdekning besluttes gjennomført.

Innhold

Leiligheten ligger i 4 etasje og inneholder: Gang, bod, bad/wc, kjøkkenkrok, soverom og stue m/ utg. til balkong.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod, ca. 5 m² (takhøyde i bod er ca. 3 m).

Beliggenhet

Eiendommen ligger sentralt til på Løren i Oslo, et hyggelig boområde hvor du finner stort sett alt du trenger i hverdagen i kort gåavstand. Her kan du bo godt i vakre og rolige, men likevel sentrale omgivelser. Løren har de senere årene hatt en voldsom utvikling og fremstår i dag som et moderne boområde, med store grønne lunger og et variert utvalg av servicetilbud. For den turglade er det kort vei til tur- og skiløyper i marka. Det er også umiddelbar nærhet til Vinslottet med et bredt utvalg av servicetilbud.

I handlegaten og på Løren Torg finner du kafeer, butikker, kiosk, restauranter, Sterk treningssenter og et variert utvalg av servicetilbud. Vinslottet nyåpnet i fjor og her finner man flere servicetilbud deriblant privat legevakt, Samson, Apotek1, Spar, Interiørbutikken Houz, Hasle Linje Gastropub og flere spisesteder.

Fra boligen er det umiddelbar nærhet til Løren T-bane, som tar deg raskt til både Nydalen, Storo og sentrum. Innenfor en kort radius er både Løren, Hasle og Økern T-banestasjoner i nærheten og tar deg begge retninger inn mot byen, i tillegg til flybuss og flere andre busslinjer.

23-bussen og flybussen stopper ved Lørenvangen, som er en kort spasertur unna. Sinsenkrysset er også i gangavstand fra leiligheten, og her stopper 31-bussen som går hyppig og hele døgnet. En kort spasertur fra leiligheten går 21-bussen som går forbi Ringnes Park, Bislett og Solli plass til Tjuvholmen. Videre er det på Løren sykkelfelt med nylig etablert bysykkelstativ, samt sykkelruter både mot marka og sentrum. I nærheten finner du også andre store grøntområder som Torshovdalen, Tøyenparken, Bjerkedalen park, friområder ved Sinsen Hageby og Valle Hovin.

Dagligvarehandel og servicetilbud:
Meny ligger på Løren torg rett ved boligen. Ønsker du et ytterligere utvalg, finner du både Rema 1000, Løren Frukt og Grønt og Kiwi kun en kort spasertur unna leiligheten. På Løren Torg finner du i tillegg til dagligvarer også apotek, kiosk, bokhandel og Nille, samt flere service- og velværetilbud.

Det er et godt utvalg av flere restaurant- og take away-tilbud i umiddelbar nærhet. Dominos Pizza, Sanjay's, Umai Sushi Peppes Pizza og Løyrin 1891 er bare noen av dem. For en hyggelig kopp kaffe er Kaffebrenneriet og Baker Hansen populære kafeer i området, samt Samson på Vinslottet.

Av søndagsåpne butikker kan du velge mellom Løren Frukt og Grønt og Bunnpris i Peter Møllers vei 2, hvor begge ligger noen meter fra boligen.

I Peter Møllers vei 2 B finner du også Brun og blid, og Løren Salon. Her har de frisør og tilbyr også negl- og hudpleiebehandlinger.

Løren Minigjenbruksstasjon ligger bare 100 meter fra leiligheten, og her kan man kaste alt fra metall til malingrester. For mer info se https://www.oslo.kommune.no/avfall-og-gjenvinning/alle-gjenbruksstasjoner/loren-minigjenbruksstasjon/[gref

Les mer på www.loren.no.

For de aktive:
Hasle-Løren IL er en aktiv klubb med tilbud innenfor fotball, ishockey, ski, innebandy, håndball, sykling og multisport. Løren Idrettspark består av to kunstgressbaner, klubbhus, Løren ishall og Lørenhallen. Det er også taekwondo, wushu og andre kampsportklubber i området. I Lørenveien 64 er det planer om å bygge en offentlig aktivitetspark på ca. 10 daa, med flerbrukshall. Parken er tiltenkt til å bli en møteplass, balløkke og lekeområde for større barn.  Flerbrukshallen skal bli integrert i terrenget, som vil si at taket til flerbrukshallen skal være en aktiv del av parken. Sterk trening og- helsesenter er i kort avstand fra boligen og det er flere treningssenter i nærområdet.

Kollektivtransport: Området gir mulighet for god offentlig kommunikasjon via buss og T-bane. Løren T-banestasjon ligger kun 400 meter unna, med underjordisk stasjon. Banen tar deg raskt til både Storo, Nydalen og sentrum. Her går linje 4 Vestli og 4 Bergkrystallen via Storo.

Tidsavstander med T-bane:
2 min til Økern.
4 min til Storo Senter.
6 min til Nydalen (Handelshøyskolen BI).
14 min til Oslo Sentralstasjon.

Entré

Entré av god størrelse med plass til å henge fra deg ytterjakken og sette fra deg skoene. Praktisk walk in-garderobe  i tilknyttning til inngangspart på 3m². Lysmalte veggflater og parkettgulv. Det er montert dørcalling og ytterdøren er brann og lydklassifisert. Sikringsskap med automatsikringer i felles tavleskap i oppgang.

Stue

Lys stue med store vindusflater og utgang til herlig sydvestvendt balkong på 15m². Rommet har en god planløsning med flere møbleringsmuligheter og har god plass til stor sofagruppe med tilhørende  tv-møblement (kabel-tv og internett er inkludert i felleskostnader), i tillegg til spisebordsgruppe. Lysmalte veggflater og parkettgulv.

Kjøkken

Funksjonelt kjøkken med gode arbeidsforhold i form av mye skap- og benkeplass. Hvit glatt kjøkkeninnredning fra Sigdal. Laminat benkeplater med nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål. Laminat plater over kjøkkenbenker. Integrert stekeovn, induksjonstopp, oppvaskmaskin. Flexit ventilatorsystem med avtrekk til luftekanal over tak. Nye plater på vegg i 2018. Mekanisk avtrekk fra kjøkken. Lysmalte veggflater og parkettgulv.

Bad

Badet er fra byggår og er av god størrelse. Badet inneholder wc, servant i skap, speil, overskap, lysarmatur med stikkontakt, dusjkabinett, opplegg for vaskemaskin. Sanitærutstyr og innredninger fra byggeåret, bortsett fra nytt dusjkabinett i 2018. Det har tidligere stått et boblekar i badet, og det er noe mindre merker etter dette. Det ble
også trukket ekstra strømtilførsel til boblekaret. Mekanisk avtrekk fra bad.

Balkong

Fra stuen er det utgang til ca 15 m² sydvestvendt tremmelagt balkong. Rekkverk i stål. NorDan balkongdør i trekarmer med tre-lags isolerglass fra byggeåret. Nye tremmer i 2020.

Soverom

Romslig soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord og det er montert en stor garderobe utført i hvite glatte fronter. Lysmalte veggflater og parkettgulv.

Felleskostnader

7 111 pr. mnd. Herav: Akonto oppvarming 722,- Felleskostnader 1.509,- Kabel-tv & internett 399,- Kapitalkost. lån 1 OBBK01 4.481,- Borettslaget har både IN-ordning og sikringsfond.

A-konto oppvarming, A-konto strøm, kabel-tv og internett (grunnpakke fra Viken Fiber), betjening renter fellesgjeld, kommunale avgifter, vaktmestertjenester mv.

Etasje

4 etasje

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Borettslaget har Gjesteparkering i garasjeanlegg, hvor gjester kan parkere etter rimelige satser (billigere enn offentlige p-plasser).

Det er garasjekjeller i bygget, hvor det tidvis leies ut parkeringsplasser i privat regi. Parkeringsanlegg driftes av Løren Garasjelag (www.lorengarasjelag.no). Det er ikke tillat å leie ut/fremleie rettigheter til garasjeplasser til andre enn medlemmer i Løren velforening. Rettigheten kan ikke overdras pa. annen ma.te enn sammen med seksjon, jfr grunnbok. EL-bil lading: Løren Garasjelag har tilrettelagt for elbil med en kraftig infrastruktur (400V, 64A, 22kWt). Fellesutgifter for bruksrett i Løren Garasjelag faktureres kvartalsvis, for tiden kr 750,- pr kvartal. Administrasjonskostnader til forretningsfører i forbindelse med eierskifte er etter gjeldende priser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 918 407 pr. 23.07.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 306 265 pr. 23.07.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

De av andelseierne som skal betale eiendomsskatt til Oslo Kommune, vil bli innkrevd dette av borettslaget. Dette kommer i tillegg til ordinære felleskostnader. Eiendomsskatten kreves inn fire ganger årlig, og følger terminene til kommunale avgifter (mars, mai, august og oktober).

Byggemåte

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / brukstillatelse

I flg. kontrollerklæring fra ansvarlig kontrollerende er det registrert mindre vesentlige mangler. Disse er imidlertid ikke til hinder for midlertidig brukstillatelse.

- Det må bekreftes at sluttdokumentasjon til Vann- og avløpsetaten er innsendt.
- Sluttrapport for avfallshåndteringen må innsendes til behandling.
- Ved nybygg med egen adresse må sort/hvitt husnummerskilt og eventuelt henvisningsskilt monteres på godt synlig sted.
- Det forutsettes at produkter som er benyttet i byggverket innehar nødvendig produktgodkjenning, at produktet tilfredsstiller gjeldende norske forskriftskrav og at produktsedifikatet samsvarer med de produktene som faktisk har blitt montert.

Boligens areal

Primærrom: 45 kvm, Bruksareal: 48 kvm, Bruttoareal: 54 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad/wc, kjøkkenkrok, stue m/ utg. til balkong, soverom.
Følgende rom er oppgitt som Sekundærareal: Innvendig bod/garderobe.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Andelseieren kan ikke uten samtykke fra styret leie ut boligen til andre. Som utleie regnes alle tilfeller der andelseieren overlater bruken av boligen til andre - med eller uten vederlag:

(a) Utleie i inntil tre år
Med styrets godkjenning kan andelseierne leie ut hele boligen til andre i inntil tre år. Vilkåret er at andelseieren selv eller andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen først har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene.
Skal andelseieren leie boligen ut igjen etter denne regelen, må vilkåret i forrige punktum være oppfylt.

(b) Utleie i andre tilfeller
Med styrets samtykke kan andelseieren også leie ut boligen til andre hvor:
(i) andelseieren er en juridisk person
(ii) andelseieren skal være midlertidig borte som følge av arbeid, utdanning, militærtjeneste, sykdom eller andre tungtveiende grunner
(iii) et medlem av brukerhusstanden er andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen
(iv) det gjelder bruksrett til noen som har krav på det etter ekteskapslovens § 68 eller husstandsfellesskapslovens § 3 andre ledd.

Løpende kostnader

Løpende kostnader vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Regulering

Kopi av situasjonskart, målebrev, reguleringsplaner m/bestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse. Området rundt Løren og Økern er under stor utvikling og stort sett vil alt av eldre næringsbebyggelse utvikles i tiden fremover. Det er en pågående byggesak i Peter Møllers vei 8 - 14 til oppføring av boliger - Hus B3 og B4 og parkeringskjeller med saksnummer: 201911414. Hus 1 blir det første av flere byggetrinn i Løren botaniske. I samarbeid med Veidekke planlegger Obos å bygge cirka 390 leiligheter fordelt på syv bygg. Med i planen er også en barnehage med fire avdelinger. Bebyggelsen danner en kvartalsstruktur som deles i to av siktlinjen fra Kruttveien til Dag Hammarskjølds vei. De to kvartalene er delt i sju blokker med høyder fra 7-9 etasjer på to nivåer på tomten (felt A og felt B). Slik ser landskapsplanen ut: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/showfile.asp?jno=2020013735&fileid=8881352. Andre saker i området er: Lørenvangen 22 og Peter Møllers vei 13. Omregulering av eiendommene fra næring til bolig med Saksnr: 201509417. Sinsenveien 45-49 med saksnr 201307159. Omregulering fra dagens formål kontor og næringsvirksomhet til hovedsaklig boligformål.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Det er tinglyst erklæring om gjensidig bruksrett av utearealer og regulerte fellesområder, gjensidig rett til bruk av nødvendig grunn for reparasjon og vedlikehold av bygninger/garasjeanlegg og 2 pantedokumenter.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Lørenkvartalet borettslag var opprinnelig ment å være et borettslag på 124 andeler, men på grunn av sviktende salg ble det omprosjektert til å være et sameie på 124 seksjoner, hvorav 62 seksjoner eies av Lørenkvartalet Borettslag. Seksjonene er spredd i forskjellige bygg. Lørenkvartalet Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 993363472, og ligger i bydel Grunerløkka i Oslo kommune med gårdsnummer 124, bruksnummer 211 og følgende adresse:
Peter Møllers Vei 4 C-D samt Kruttveien 1 A B, 3, 5, 7 og 9.

Hjemmesiden til borettslaget: www.lorenkvartalet.no

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenr: OBBK01-98207428361
Type: Annuitet
Restsaldo: 54.803.007,-
Restløpetid: 38 år 11 md
Term: 12
Type Rente: Flytende
Rente: 1,58%

Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling forutsetter at andelseier har inngått en egen avtale med borettslaget. Ved henvendelse til OBOS Eiendomsforvaltning vil andelseier få informasjon om avtalens betingelser og priser. Innbetaling kan foretas to ganger pr. år ved terminforfall på borettslagets felleslån. Andelseier må ta kontakt med OBOS minimum en måned før terminforfall for opprettelse av avtale. Innbetalingen må være kreditert OBOS' klientkonto senest 10 dager før terminforfall. Dersom fristen ikke overholdes vil nedbetaling ikke kunne foretas, og beløpet blir returnert andelseier. Minimumsbeløpet for innbetaling er kr 60 000 pr. gang. Andelseieren vil da få redusert sine kapitalutgifter (andel renter og avdrag) som kreves inn sammen med felleskostnadene.

Andel fellesgjeld

1 457 951

Andel formue

10 679

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6651983

Regnskap

Inntekter:
Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 4 957 587,-. Andre inntekter består i hovedsak av korrigeringer på reskontro.

Kostnader:
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 3 010 900,-.

Resultat:
Årets resultat på kr 4 677 798,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Vedtekter / husordensregler

-Bare enkeltpersoner (fysiske personer) kan være andelseiere i borettslaget. Ingen enkeltpersoner kan eie mer enn en andel i borettslaget.

-Kjøper skal godkjennes av borettslaget for at ervervet skal bli gyldig overfor borettslaget. Borettslaget kan nekte godkjenning hvis det er saklig grunn til det, og skal nekte godkjenning dersom ervervet vil være i strid med vedtektenes punkt 2. Nekter borettslaget å godkjenne erververen som andelseier, må skriftlig melding om dette komme fram til erververen senest tjue - 20 - dager etter at søknaden om godkjenning kom fram til borettslaget. I motsatt fall regnes erververen som godkjent.

-Ved grilling er det kun tillatt å benytte elektrisk grill eller grill med gassbrenner. Det presiseres at der ikke tillatt å benytte kullgrill, herunder engangsgrill. Ved grilling skal man ta hensyn til naboer.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styrets arbeid 2019/2020:
-Etablert ny avtale med Otis (heis) med besparelse på kr. 10 000,-.
-Etablert avtale med Rydje Renhold om vask av gangene i bodene 2 ganger i året, samt vindusvask i fellesgangene før 17. mai.
-Innhenting av tilbud på boning av fellesgangene, utført våren 2019, tilbud på tetning av kant i skillet mellom teglstein /vegg, utføres i 2020.
-Innhenting av tilbud på vask av svalgangsbygget og øvre kant av inngangspartiene i høyblokkene. Vask, behandling, sliping, oljing av treverk langs høyblokkene,
svalgangsbygget og uteområdene, utføres våren 2020.
-Innhenting av tilbud på rens av ventilasjonsanlegget i alle 124 seksjonene, utføres våren 2020.
-Lekkasjesaken i Petter Møllers vei 4 C som startet 3. mai 2019, krevende sak å behandle
for styret hvor 4 seksjoner ble berørt. Utbedringene av seksjonene blir ferdigstilt våren 2020.
-Løsning på støy i viftekanalene i Svalgangsbygget, perioden april til oktober 2019.
-Løsning på støy i viftekanalene i Peter Møllers vei 4 D, perioden januar til februar 2020.
-Oppfølging og gjennomføring av justering av fjernvarmeutbedring hos seksjonseiere.
-Oppfølging av ulovlig utleie av 1. seksjon i borettslaget i Peter Møllers vei.
-Oppfølging av seksjonseier som eide 2 andeler i borettslaget, noe som strider mot borettslagsloven. Avsluttet desember 2019.
-Sak om kompensasjon fra Sameiet Lørenplatået til Sameiet Lørenkvartalet angående renovasjonsutgift.
-Arbeid med utbedring av vannlekkasje på terrasse i Peter Møllers vei 4 C.
-Utskifting av alle nødlys i fellesarealene som følge etter nye tekniske retningslinjer.
-Kontroll av alle ledd lys i fellesarealene ihht. utløp av reklamasjonsfristen.
-Reparasjon av levegg/ dører/ postkasser.
A-rbeid for løsning av støy fra måker på takene, tiltak iverksettes mars/ april 2020.
-Rutinemessig oppdatering av hjemmesiden og styretavla som seksjonseiernes viktigste informasjonskanal.
-Aktiv deltakelse i Løren Velforening for å skape gode og trygge boforhold i vårt nærområde, samt arbeidet for gode fellesavtaler for alle seksjonseiere på Løren.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt. Det henstilles til eiere av husdyr å melde fra til styret om dyrehold. Hensyn skal utvises ved dyrehold på lik linje som hva som forventes i enhver annen situasjon ellers for at Lørenkvartalet skal være et godt sted for alle å bo, både to- og firbente.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hvitevarer medfølger.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til enh@schalapartners.no eller SMS: 97 95 07 19 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,90 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 5 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Eskil Næss Hagen

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.