#KVÆRNERBYEN, Smeltedigelen 2
2 400 000,-
Romslig 2-roms med vestvendt balkong | Heis | Fyring og v.vann inkl | IN-ordning | Trivelig boområde!
 • Prisantydning: 2 400 000,-
 • Fellesgjeld: 1 412 807,-
 • Omkostninger: 15 135,-
 • Totalpris: 3 827 942,-
 • Ligningsverdi: 1 084 127,-
 • Fellesutgifter: 7160,-

  Fjernvarme (varmtvann og oppvarming), strøm, renter og avdrag på fellesgjeld, vaktmestertjenester, trappevask, vakthold, kabel-tv, bredbånd, kommunale avgifter, felles forsikring, normalt vedlikehold m.m.
Beregnet totalkostnad:
2 400 000,- (Prisantydning) 1 412 807,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 812 807,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 15 135,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 827 942,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 55 m²
 • Bruksareal: 57 m²
 • Bruttoareal: 63 m²
 • Etasje: 3
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 2009
 • Gårdsnummer: 236
 • Bruksnummer: 218
 • Energimerking:
  C
 • Finnkode: 185539940
 • Sist endret: 10.08.20 14:30
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 69%
  eier sin egen bolig
 • 99%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 99%
  av boligene er nyere enn 20 år
 • 25%
  er barnefamilier
 • 22%
  er gift

 

Oppdragsnummer

55-20-0148

Adresse og matrikkel

Smeltedigelen 2, 0195, Oslo, Gnr. 236 bnr. 218 snr. 1, andelsnr. 100 i Møllehjulet Borettslag med orgnr. 994483781 i Oslo kommune

Eier

Rune Korneliussen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Det foreligger forkjøpsrett for OBOS-medlemmer. Medlemmer som vil benytte forkjøpsrett, kan melde seg direkte via OBOS annonsen på www.obos.no. Ved spørsmål om forkjøpsretten kan du henvende deg til OBOS på telefon 22865500, eller ta direkte kontakt med megler.

BRA/PROM

57 / 55 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2009

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Tomt

Areal: 4 040 kvm, Eierform: Fellestomt

Beliggenhet

Smeltedigelen 2 har en attraktiv beliggenhet i Kværnerbyen, med sentrum og alle fasiliteter i gangavstand fra leiligheten. Sentral og attraktiv beliggenhet mellom Vålerenga i nord og Ekebergåsen i syd. Kværnerbyen er et spennende boligprosjekt - et nytt boligområde - på Kværner Brugs gamle tomt i Lodalen. Området ligger rolig og tilbaketrukket, pent opparbeidet med torg og friområder.

Alnaelva er gjenskapt som et vannspeil gjennom området og på vinterstid blir vannspeilet omgjort til skøytebane. I Kværnerbyen har du i tillegg  treningssenter, matbutikk med utvidet åpningstid, søndagsåpen grønnsakshandel, frisør, apotek, kiosk, blomsterbutikk, renseri/skredder, barnehager og bussholdeplass i umiddelbar nærhet. Konows Sushi ligger noen få minutters gange fra leiligheten. Nordstrand Conditori har nylig åpnet en kafe i Kværnerbyen - bakeriet Piece of Cake.

Offentlig kommunikasjon med buss nr. 32 til Sentrum og Voksen Skog hvert kvarter fra Kværnerbyen. Buss nr. 34, 70, 73 og 74 fra holdeplassen Kværner i Konows gate minutters gange fra leiligheten. Buss nr. 20 og 37 fra Galgeberg. For mer informasjon og rutetider se www.ruter.no. Umiddelbar tilgang til Elsykler og bysykler.

I nærområdet mot nord ligger Vålerenga med sin karakteristiske trehusbebyggelse, diverse kaféer, restauranter og forretninger. Mot øst ligger Svartdalen med sin særpregede vegetasjon og urskog samt tursti langs Alnaelven over til Østensjøvannet og videre til Østmarka. Ca. 5 minutter fra leiligheten, innover i Svartdalen, er det etablert en tuftepark.

Gangavstand til Bjørvika og sentrum, Middelalderparken med vannspeilet, Ekebergrestauranten med byens beste utsikt og adkomst til Ekebergparken med mer. Bjørvika er under utvikling og vil ved ferdigstillelse romme ca. 4 - 5.000 boliger og ca. 20.000 nye arbeidsplasser. I tillegg vil kulturinstitusjoner som Den Norske Opera og Ballett samt det nye Deichmanske Hovedbibliotek og andre aktiviteter trekke besøkende til bydelen.

På Sørenga, også innen gåavstand fra leiligheten, ligger byens flotteste sjøbad som åpnet i juni 2015. Sjøbadet er et friskt tilskudd til øvrige badeplasser i Oslo og den mest sentralt beliggende. Turistforeningens Friluftshuset ligger rett ved Sjøbadet på Sørenga og er et inspirasjons- og samlingssted for den som vil være aktiv i og rundt Oslo. Her kan du leie kajakk, ta kajakkurs, delta på inspirasjonskvelder med foredrag og filmer med mer.

Kværnerbyen Barnehage, 0-6 år, 68 plasser, avstand ca. 200m. Privat barnehage med fortrinnsrett for andels- og seksjonseiere som bor i Kværnerbyen. Kværnerdalen Barnehage, 0-6 år, ca. 500 plasser, avstand ca. 300m. Kommunal barnehage. Vålerenga skole, 1-7 klasse, ca. 460 elever fordelt på 20 klasser, avstand ca. 1 km. Nyskolen i Oslo, 1-10 klasse, avstand ca. 1,6 km. FitnessRoom treningssenter i Kværnerhallen. Kværnerhallen er fornyet og de gamle verneverdige fasadene er bevart. Bygget er i dag kontorbygg.

Entré

Når du kommer inn i leiligheten møtes du av en romslig entré. Leiligheten gir et umiddelbart godt førsteinntrykk. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og på veggen er det knagger for å henge fra seg yttertøy. Entréen er i tillegg tilknyttet en praktisk, innvendig bod. Gulvet er belagt med en-stavs parkett. Det er adkomst til leiligheten via felles trappegang med heis. Leiligheten har entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB.

Stue

Stuen er lys og romslig, gulvet er belagt med en pen en-stavs eike parkett. Det er store vindusflater som gir rikelig med naturlig lys og den svært praktiske planløsningen sørger for en luftig atmosfære. Størrelsen og stuens utforming gjør den enkel å innrede med sosiale soner. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. I tillegg har boligen balansert ventilasjon for et godt inneklima.

Kjøkken

Stilrent og moderne kjøkken innredet med hvite og glatte fronter, samt benkeplate av laminat med aluminiumsramme. Oppvaskkum i rustfritt stål med avrenningsplate og ett-greps armatur. Under overskapene er det belysning og stikkontakt. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Her er det god plass til et spisebord for hyggelige middager med venner eller familie, samtidig som du kan underholde gjestene. Hvitevarer som komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser kan følge etter avtale med selger. Det er ventilator i overskapet som er tilkoblet avtrekkskanalen. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging.

Bad

Flislagt baderom hvor du får en behagelig start på dagen med deilig gulvvarme og godt albuerom både innenfor og utenfor dusjen. Baderommet inneholder dusjhjørne med innfellbare dører, vegghengt toalett, innmurt speil, servantinnredning med skuffer og overliggende servant med ett-greps armatur. Videre er det opplegg for vaskemaskin/tørketrommel, så her har du alt du trenger på baderommet. Badet har mekanisk avtrekk og i himlingen er det downlights.

Balkong

På varme sommerdager blir det naturlig å åpne den store glassdøren til side, så blir hele stuen forlenget med den herlige balkongen på 8 kvm. Her har du god plass til utemøblement, grill og beplantning, slik at du kan nyte varme dager. Balkongen vender mot vest og har sol fra ca. 14:15-21:00 på sommerstid. Gulvet er belagt med fliser.

Soverom

Soverommet er av god størrelse og har malte flater i lyse farger. Gulvet er belagt med en pen parkett. Vindu sørger for naturlig lys inn. Ettersom soverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Soverommet har et stort garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske.

Felleskostnader

7.160,- pr. mnd. Inkluderer: Fjernvarme (varmtvann og oppvarming), strøm, renter og avdrag på fellesgjeld, vaktmestertjenester, trappevask, vakthold, kabel-tv, bredbånd, kommunale avgifter, felles forsikring, normalt vedlikehold m.m.

Herav:
Oppvarming/varmtvann akonto kr. 550,-
Oppvarming akonto kr. 370,-
Felleskostnader kr. 2.253,-
Kapitalkost. lån 1 HUS301 kr. 3.987,-

Borettslaget har avtale med individuell nedbetaling og dersom hele andelens lån innbetales vil felleskostnadene være kr. 3.173,- pr. mnd.

Grunnpakken fra Get som inngår i husleien/fellesutgifter er GET box II, 50/50 mb linje inn og ut Trådløs ruter.

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Styret planlegger en liten økning i felleskostnader for å forberede seg på kommende vedlikehold. Økningen er ikke vedtatt enda, men antas å være mindre enn den de hadde på starten av året (8%).

Etasje

3 etasje

Garasje / Parkering

En del av leilighetene har bruksrett til garasjeplass. Det vil derfor antagelig være mulig å leie plass privat dersom noen av andelene ikke bruker sin. Garasjeplassen må leies privat.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 084 127 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 902 856 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Grunnmur i støpt betong. Armerte betongdekker i elementer. Bærende konstruksjon i betong/stål innfelt med bindingsverk, antatt isolert med mineralull, i henhold til forskrifter som var gjeldende da bygningen ble oppført, innvendig kledd med plater, utvendig med fasadeplater, teglsteinsforblending, trepanel,
malte betongoverflater og store glasspartier. Yttertak i betongkonstruksjon antatt tekket med folie. Vinduer med isolerglass, karm og ramme i tre.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 05.03.2010 for eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 55 kvm, Bruksareal: 57 kvm, Bruttoareal: 63 kvm

3. etasje:
Bruksareal: 55 kvm.
Primærrom: 57 kvm. Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, innvendig bod, stue/kjøkken og soverom.
Sekundærrom: 2 kvm. Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.

Boligen disponerer i tillegg en bod i -1. etasje på ca. 5 kvm.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Andelseieren kan leie ut boligen i inntil 30 døgn i løpet av året uten styrets samtykke. Videre kan ikke andelseier overlate bruken av boligen til andre  uten godkjenning fra styret. Med samtykke kan andelseier overlate bruken av boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burrettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslags vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med radiatorer. Varmekabler på bad.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål, forretning og bevertning etter bestemmelsene i S-4198, datert 07.12.2005.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

1) Turbinveien 28. Oppføring av boliger.
Saksnummer: 201904699 - Byggesak
For å følge saken, se plan & bygg; https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201904699

2) Turbinveien 4, detaljregulering.
Planforslag - Undervisning (høyskole), kontor og bevertning
Saksnummer: 201715801
For å følge saken, se plan & bygg; https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201715801

3) Kværnerveien 6 - Forhåndskonferanse - Rehabilitering av tunnel - Vålerengtunnelen.
Mottatt sak: 23.01.2019 
Status: Forhåndskonferanse avholdt
Saksnummer:  201901256 - Byggesak 
For å følge saken, se plan & bygg; https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?mode=all&caseno=201901256&sti=A

4) Kværnerveien 6 - Oppføring av teknisk bygg T1 - Vålerengtunnelen.
Saksnummer: 201910081 - Byggesak       
Mottatt sak: 04.07.2019 
Status: Søknad under behandling
For å følge saken, se plan & bygg; https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?mode=all&caseno=201910081&sti=A

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

2006/471398-1/200  Utbyggingsavtale  
03.10.2006 
 Rettighetshaver:OSLO KOMMUNE BYMILJØETATEN DIV SAMF  
Org.nr: 976062035
Offentlig veianlegg.
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-236/218
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2009/29325-2/200  Best. om vann/kloakkledn.  
15.01.2009 
Overført fra: 0301-236/218
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2010/52439-1/200  Pantedokument  
22.01.2010  
BELØP: NOK 324.436.000
Panthaver:HUSBANKEN  
Org.nr: 942114184
Uomsettelig
 
2010/52449-1/200  Felles pantedok bor.innsk  
22.01.2010 
BELØP: NOK 139.047.000
Panthaver:Fellesskapet Av Innskytere Jfr Brl §2-11, 1. Ledd  
Lnr: 10027570

2010/52449-2/200   ** Prioritetsbestemmelse  
22.01.2010 
veket for: PANTEDOKUMENT 2010/52439-1/200

Grunndata:
2009/472741-1/200  Seksjonering  
30.06.2009 
opprettet seksjoner:
snr: 1
formål: Samleseksjon bolig
tillegsdel: Bygning og grunn
sameiebrøk: 1078/1169
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer:
2013/219919-6/200  Erklæring/avtale  
15.03.2013 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:40  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:212  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:214  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:216  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:217  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:218 Snr:1-7
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:226  
Rett til bruk av felles gangareal
Gjelder også for senere utskilte parseller
Kan ikke slettes/endres uten samtykke fra Oslo kommune, org.nr. 958935420

2014/36115-2/200  Best. om adkomstrett  
14.01.2014 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:40  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:212  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:214  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:216  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:217  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:218 Snr:1-7
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:222 Snr:1-266
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:223  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:224  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:226  
Gjelder gangareal
Gjelder fremtidige utskilte parseller
Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune

2015/371850-1/200  Bruksrett  
29.04.2015 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:212  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:216  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:217  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:218 Snr:1-266
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:223  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:224  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:226  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:228  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:229
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:230 Snr:1-6
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:238  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:239  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:240  
Bruksrett til utendørs amfi

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 177 andelsleiligheter. Møllehjulet Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer
994483781, og ligger i bydel Gamle Oslo i Oslo kommune med følgende adresse: Turbinveien 1 og 5, Smeltedigelen 2, Turbinveien 3. Første innflytting skjedde i 2009.


- Borettslaget er medeier i Smeltedigelen Eierseksjonssameie.
- Forretningsførselen er utført av OBOS.
- Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.
- Get er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.
- Borettslaget har avtale med firmaet Odin Renhold om vask av trappeoppgangene.
- Vakthold: Felles avtalen med Securitas har virket tilfredsstillende.
- Borettslagets eiendommer er forsikret i IF SKADEFORSIKRING(35704) med polisenummer
574984.
- Møllehjulet Borettslag har avtale om vaktmestertjeneste med Coor Eiendomsdrift.
- Coor Eiendomsdrift drifter vårt borettslag og utfører tjenester, så som søppelhåndtering
snørydding, utskifting av lyspærer med mer.
- Hjemmesiden til borettslaget har adressen: www.mollehjulet.net.

Fellesgjeld / lånevilkår

Selskapets totale lån og vilkår:
Lånenummer: HUS301-1150889210
Lånetype: Annuitetslån
Restsaldo: 250.340.951,-
Restløpetid: 39 år 9 md.
Terminer pr. år: 4
Type rente: Flytende
Rente: 1,56%
Andel av saldo: 1.412.807,-
Kapitalkostnader: 3.987,-
Mulighet for individuell nedbetaling (IN-lån): Ja

Andel fellesgjeld

1 412 807 pr. 16.07.2020.

Andel formue

14 098 pr. 31.12.2019.

Forsikring

FRENDE FORSIKRING Polisenummer: 3140663

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 13.459.790,-. Dette var kr. 65.790,- høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak avvik i kapitalkostnader som følge av ekstraordinære innbetalinger/ renteendringer. Årets resultat på positive kr. 6.771.532,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital.

Borettslaget har tatt opp kassakreditt på kr 500.000,- for å bedre likviditeten i eierseksjonssameiet Smeltedigelen.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Bygningsmassen er nå ca. 10 år gammel og generelt vedlikehold må påregnes. Borettslaget ser behovet for å bytte en del belysning, samt oppgradere brannvarslingsanlegg. Styret planlegger en liten økning i felleskostnader for å forberede seg på kommende vedlikehold.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2020: Maling av oppganger
2018: Ferdigstillelse gårdsrom
2016: Videre arbeid med gårdsrom Alt utvendig treverk er grunnet og malt og alle håndløpere på balkonger og fellesområder er skiftet ut.
2015: Oppgradering av gårdsrom
2014: 5-års befaring og vedlikehold av gårdsrom
2009 - 2012: Diverse arbeid etter ettårsbefaringen

Husdyrhold

Etter norsk lov tillates husdyrhold av godkjente dyrearter i Møllehjulet Borettslag. Dette er pliktig å registrere dyreholdet hos styret. Registreringsskjema fås ved henvendelse til styret.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Taklampe over stuebord og rullegardin soverom.
Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: Hvitevarer på kjøkken og vaskemaskin/tørketrommel på bad.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til mats@schalapartners.no eller SMS: 91 56 60 81 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1% av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 14.990,-, markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Eiendomsmeglerfullmektig
Henrik Stråkander

Ansvarlig megler:
Mats Ergo

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.