#TROSTERUD, Tvetenveien 253
3 350 000,-
Attraktiv og oppgradert 3-r hjørneleilighet | 10 kvm balkong og utsikt | P-plass | Heis | A-konto v.vann inkl
 • Prisantydning: 3 350 000,-
 • Fellesgjeld: 77 144,-
 • Omkostninger: 15 334,-
 • Totalpris: 3 442 478,-
 • Ligningsverdi: 749 778,-
 • Fellesutgifter: 3991,-

  A-konto vrmtvann, vaktmestertjeneste, vakthold, trappevask, drift av borettslaget, nedbetaling av felles lån, felles byggforsikring, kom. avg. m.m. Herav: Felleskostnader 3.491,- A konto varmtvann 500,-
Beregnet totalkostnad:
3 350 000,- (Prisantydning) 77 144,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 427 144,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 199,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 15 334,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 442 478,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 59 m²
 • Bruksareal: 69 m²
 • Bruttoareal: 74 m²
 • Etasje: 3
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1974
 • Gårdsnummer: 142
 • Bruksnummer: 36
 • Energimerking:
  E
 • Finnkode: 187629704
 • Sist endret: 18.09.20 19:56
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 77%
  eier sin egen bolig
 • 100%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 26%
  er barnefamilier
 • 35%
  er gift
 • 22%
  har høyskoleutdanning

 

Oppdragsnummer

55-20-0152

Adresse og matrikkel

Tvetenveien 253, 0675, Oslo, Gnr. 142 bnr. 36, andelsnr. 200 i Stubberudlia Borettslag med orgnr. 850373612 i Oslo kommune

Eier

Stefan Ionut Bajboi Frantisek Vojtek

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Det er utlyst parallell forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget. Meldefristen er utlyst på OBOS sine nettsider.

BRA/PROM

69 / 59 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1974

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 6.400 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 6.400,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 38 419 kvm. Eierform: Fellestomt.
Tomten er fellesareal.

Flotte fellesområder som er opparbeidet med plenarealer, trær, prydbusker, asfalterte internveier og diverse beplantning. Ellers finner du hyggelige sittegrupper, sykkelparkering og lekeapparater for de minste.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen IN-ordning.
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er tolv måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Beskrivelse

Attraktiv og lys 3-roms hjørneleilighet beliggende i byggets 3. etasje med nydelig utsikt! Boligen har blitt betydelig oppgradert i senere tid og har fokus på en god bokomfort. De store vinduene slipper inn rikelig med lys i boligen. Dette sammen med den praktiske løsningen sørger for en luftig atmosfære. Boligen blir forlenget med en solrik balkong hvor du kan nyte sommerdagene. Velkommen til veletablerte Trosterud med alt du trenger i direkte nærhet.

Romslig stue med gode møbleringsmuligheter
Innglasset balkong på 10kvm, oppgradert i år
Moderne kjøkken fra 2017
2 soverom med garderobeløsning
Delikat bad med innredning fra 2017 og opplegg for vaskemaskin
Entré med garderobe
Heisadkomst
P-plass
2 boder
A-konto v.vann inkl.
Fellesområder med sittegrupper og lekeapparater

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder stue med utgang til innglasset balkong, kjøkken, to soverom, bad og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten en bod i gangen rett utenfor leiligheten på ca. 2 kvm og en bod i mellometasjen på ca. 2,2 kvm.

Beliggenhet

Velkommen til Tvetenveien 253 på veletablerte Trosterud. Her har du alt du trenger i direkte nærhet.

Nærområdet byr på butikker som Kiwi Trosterud og Coop Xtra på Haugerud, samt større kjøpesentre med rikt utvalg av forretninger og servicetilbud som på Tveita, Alnabru og Bryn senter. Forretninger som Mix og Cafe MomentoVivere ligger rett ved Trosterud T-bane. Det finnes to trivsels- og aktivitetssentre i Alna bydel - lokalisert på Haugerud og Furuset. Tveten Gård er en møteplass for folk i alle aldre og kan by på sosialt samvær, teater, dans og sang. Kort avstand til et bredt utvalg av aktiviteter for store og små; idrettshaller, Alnaparken ridesenter, Furuset Forum med håndballbane og ishall, Furuset svømmehall, og Verdensparken med blant annet parkour-anlegg. Flotte tur- og rekreasjonsmuligheter i Østmarka sommer som vinter; bade- og fiskevann samt turstier på sommeren og lysløyper og skiløyper på vinteren. For den aktive finner du SatsElixia på Hellerud, Haugerud Idrettsforening med fotballbane, Trosterud Fritidsklubb, Actic Furuset med tilgang til svømmehall m.m.

Trosterud T-bane ligger i rett ved, med hyppige avganger til Jernbanetorget via linje 2 Østerås/Ellingsrudåsen. Bredt utvalg av bussruter som rute 69 (Tveita T - Lutvann), 25 (Majorstuen - Lørenskog stasjon), 79 (Grorud T - Åsbråten), N2 (nattbuss) samt flybuss til Oslo Lufthavn Gardermoen. Med bil, kommer du deg inn til Oslo på ca. 15 minutter, og Oslo Lufthavn Gardermoen på ca. 35 minutter.

Stue | Med stor balkong

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg fra 2017. Gulvet ble belagt med en varm 1-stavs parkett i 2017. Det er store vindusflater fra 2018 som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært praktiske løsningen, sørger for en luftig atmosfære. Størrelsen er perfekt for å muliggjøre store og sosiale soner med plass til mange gjester. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. I 2017 ble deler av taket senket med "stjernehimmel" i himlingen.
På varme sommerdager blir det naturlig å åpne den store glassdøren, så blir hele stuen forlenget med den herlige og innglassete balkongen på 10 kvm. Her har du god plass til utemøblement, grill og beplantning, så du kan nyte solrike dager. I tillegg får du en super utsikt over Oslo by! I år ble det lagt nye fliser på gulvet, samt ble veggene malt. På balkongen er det belysning og stikkontakt.

Kjøkken | Moderne fra 2017

Moderne og lekkert kjøkken fra 2017 som har innredning med glatte fronter, samt benkeplate av laminat med nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ettgreps armatur. Mellom benkeplaten og overskapene er det dekorative fliser. Under overskapene er det belysning og stikkontakter. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Her er det god plass for et spisebord til hyggelige middager. På kjøkkenet finner du integrerte hvitevarer som kjøleskap med fryser, oppvaskmaskin, stekeovn, ventilator, mikrobølgeovn fra Ikea, samt nedsenket induksjonsplatetopp. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Veggene ble malt i lyse farger i 2017, samt ble gulvet belagt med en pen 1-stavs parkett.

2 soverom | Godt med lagringsplass

Boligen har to soverom av gode størrelser og har malte flater i lyse farger. Gulvene er belagt med 1-stavs parkett. Det er store vindusflater som slipper inn naturlig med lys i rommene. Da hovedsoverommet er romslig er det god plass til dobbeltseng, nattbord og øvrig møblement. Begge rommene har godt med garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Med to soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller kontor.

Bad | Alt du trenger på badet

Delikat og flislagt baderom fra 2010 med gulvvarme. I 2017 ble baderommsinnredningen byttet ut. Baderommet inneholder dusjhjørne med glassvegg og dusjarmatur tilkoblet hånddusj og regndusj, vegghengt toalett tilkoblet sisternekasse, gulvstående servantskap med glatte fronter, samt ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Over og rundt servanten er det vegghengt høyskap og overskap med speilfronter. Videre er det opplegg for vaskemaskin og tørketrommel så her har du alt du trenger på baderommet. På veggen er det mekanisk avtrekk og i himlingen er det downlights.

Entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Entréen er et fint knutepunkt som binder rommene sammen. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og plass til knagger for å henge av deg yttertøy. I tillegg finner du et romslig garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter. Veggene er malt i lyse farger og gulvet er belagt med fliser. Det er adkomst til leiligheten via felles trappeoppgang med heis. Ellers har oppgangen callinganlegg. Leiligheten har Br. Johanssons Doors glatt entrédør med kikkehull fra Yale med videooverføring.

Felleskostnader

Kr. 3 991 pr. mnd. Inkluderer a-konto varmtvann, vaktmestertjeneste, vakthold, trappevask, drift av borettslaget, nedbetaling av felles lån, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.

Herav:
Felleskostnader 3.491,-
A konto varmtvann 500,-

Etasje

3 etasje

Garasje / Parkering

Leiligheten disponerer en parkeringsplass merket med nr. 3064. Ellers har borettslaget noen parkeringsplasser/garasjeplasser som leies ut etter ventelister. Det koster ca. kr. 210,- å leie plass.
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 749 778 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 699 202 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Boligblokk over 14 etasjer, samt mellometasje og underetasje. Gulv mot grunn er av betong. Grunnmur er i bærende konstruksjoner og skillende dekker av betongkonstruksjoner. Yttervegger av pussede og malte flater. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med takpapp/membran. Balkongdør og vinduer i stue med karmer av tre, og tre-lags glass fra 2018. Vinduer i soverom 1 og 2 med karmer av tre og tre-lags glass fra 1995.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 09.04.1975 for eiendommen.
Det foreligger ferdigattest datert 25.10.2019 for reparasjon av heiser.
Dokumentene ligger vedlagt salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 59 kvm, Bruksareal: 69 kvm, Bruttoareal: 74 kvm

3. etasje:
Bruksareal: 69 m².
Primærrom: 59 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: stue, kjøkken, to soverom, bad og gang/entré.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes § 4-2 for utfyllende bestemmelser.
Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opptil 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektriske panelovner og gulvvarme på badet. Ellers er det felles varmtvann i bygget.

Løpende kostnader

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Alle leilighetene har måler på varmtvannsforbruk.
- Synlige forkrommede vannrør på vegg og plast fra 2010.
- Synlige avløpsrør i plast fra 2010.
- Stoppeventiler er plassert i himlingen over entré.
- Leiligheten har mekanisk avtrekksventilasjon med naturlig tilluftsventiler i vinduer.
- Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann.
- Sikringsskap med automatsikringer plassert i trappeoppgang utenfor leiligheten. Overbelastningsvern er på 40A.
- Leiligheten har røykvarslere. Brannslukningsapparat i pulver med service fra 2013.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål etter bestemmelsene i S-1816, datert 01.02.1973 og S-1422. Området rundt er forøvrig regulert til offentlig bygning. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Stamnett - Oslo kommune skal bygge ny reservevannforsyning fra Holsfjorden fram til nytt vannbehandlingsanlegg på Huseby og videre til Sagene, slik at byen får to uavhengige vannforsyninger. Det må også bygges nye vannforsyningstunneler for drikkevannet for å forsyne byen fra begge anlegg. Disse vannforsyningstunnelene kalles stamnettet.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201915152 for mer informasjon.

Verkseier Furulunds Vei 27 B - Søknaden omfatter etablering av en midlertidig lagerhall på en eiendom lokalisert på Stubberud, i Bydel Alna. Lagerhallen søkes oppført midlertidig i fire år.
Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201810467 for mer informasjon.

Verkseier Furulunds vei 27-47 B - Kollektivtrafikken i Oslo og Akershus for tiden opplever vekst langt utover befolkningsøkningen, mens det samtidig stilles krav til nullvekst i biltrafikken. I påvente av permanente tomter i sentrumsnære områder av Oslo er det helt avgjørende med et midlertidig alternativ på Stubberud. Her disponerer Ruter i dag arealer for bussdrift, og har signert leieavtale med grunneier (EBY) om en utvidelse av dagens arealer frem til nytt permanent anlegg på Stubberud er etablert. Det søkes om midlertidig bussanlegg. Bussanlegget består av oppstillingsplasser for
busser, ladepunkter, verksted, administrasjonsbygg, bygg for personalfasiliteter og parkering for ansatte.
Planstatus: Mottatt søknad. Se saksnr.: 202009707 for mer informasjon.

Dr. Dedichens vei 66-74 - Borettslaget ønsker å bruksendre de tomme lokalene til 2 stk boenheter. I tillegg ønsker Borettslaget å bruksendre gamle søppelrom/ tørkerom til areal for boenhetene, samt boder for de nye boenhetene.
Planstatus: Mottatt søknad. Se saksnr.: 202011146 for mer informasjon.

Tvetenveien 185 - Det søkes om å etablere tilbygg.
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 202003275 for mer informasjon.

Tvetenveien 185 - Det søkes om å etablere rømningsvei i underjordisk tunnel.
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 202006922 for mer informasjon.

Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert to servitutter/heftelser på borettslagets grunnbok. Disse omhandler blant annet bestemmelser om adkomstrett (1975) og veg/ vedlikehold av ledninger (1986).

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter overnevnte heftelser, servitutter og andelens fellesgjeld.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Stubberudlia Borettslag, org.nr. 850.373.612, består av 465 andelsleiligheter.
Styreleder er Terje Gundersen.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.
Vaktmester Bjørn Gunnestad og Christoffer Åsvatne ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet i borettslaget.
Borettslaget har avtale med P-Security AS om vakthold.
Borettslaget har fellesvaskeri.

Borettslaget har en egen hjemmeside: http://www.stubberudlia.no

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 77.144,- pr. 29.07.20.
Andel fellesformue kr. 11.218,- pr. 31.12.19.

Borettslaget har 3 lån:

Lån 1 utgjør totalt kr. 2.735.829,- pr. 29.07.20
Andel av fellesgjeld: kr 5.035,-
Rentebetingelser: 1,56 % flytende pr. 29.07.20
Kapitalkostnaden er kr. 425,-.
Restløpetiden er 1 år og 1 mnd.

Lån 2 utgjør totalt kr. 1.154.842,- pr. 29.07.20
Andel av fellesgjeld: kr 2.127,-
Rentebetingelser 1,56 % flytende pr. 29.07.20
Kapitalkostnaden er kr. 120,-.
Restløpetiden er 1 år og 7 mnd.

Lån 3 utgjør totalt kr. 38.023.859,- pr. 29.07.20
Andel av fellesgjeld: kr 69.982,-
Rentebetingelser: 2,54 % fast pr. 29.07.20
Kapitalkostnaden er kr. 358,-.
Restløpetiden er 21 år og 2 mnd.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 87955070

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr. 6 694 746,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 5 735 000,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Det er utlyst parallell forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget. Meldefristen er utlyst på OBOS sine nettsider.
Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
Montering av vifter i avtrekkskanaler og frisklufts ventiler er forbudt.
Det skal være ro i leilighetene og oppgangene mellom kl. 2300 og 0600.
For bruk av vaskeriene er det utarbeidet egne regler som finnes oppslått der.
Det er forbudt å grille med kull og tennvæske i borettslaget.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

På beboermøte i 2019 ble det bestemt at styret skulle innhente tilbud på oppgradering av hhv. inngangsdører og porttelefoner i alle blokkene. Dette er satt noe på vent da styret fokuserer nå på å forbedre brannsikringen og teglsteinsfasaden i blokkene. Prosjektet med brannsikring er satt i gang med Selvåg prosjekt. Styreleder vet p.t. ikke hvor mye dette vil koste, samt hvordan dette skal finansieres.

Utført arbeid/større vedlikehold:
2020: Det ble i januar/februar gjennomført rensing av den mekaniske ventilasjonen i borettslaget.
2019/2020: Oppgradering etter brann i Tvetenveien 253.
2019: Det ble opprettet ladestasjoner for elbil i borettslaget. Nye blomsterbed. Asfaltering av enkelte partier i borettslaget.
2018: Ladeanlegg for ladbare biler. Reparasjon og omlegging av varmekabler i øverste etasje.
2017: Nye ytterdører i høyblokkene.
2015-2016: Rehabilitering av heis.
2011-2013: Borettslaget har lagt om rørsystemet. Det er etablert felles varmtvanns tanker i kjeller. Det er boret etter jordvarme.
2005-2007: Vedlikehold, maler arbeid ble utført på blokkene.

Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Normalt dyrehold er tillatt. Hundeeiere forplikter seg å melde fra til styret om hundehold. Det er båndtvang på borettslagets område. Se borettslagets husordensregler for mer informasjon.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hj@schalapartners.no eller SMS: 99 69 24 27 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge og forkjøpsrett må være avklart før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 15 000,- og markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Henrik Jensen

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.