#SOFIENBERG / GRÜNERLØKKA, Trondheimsveien 67
3 500 000,-
SOLGT FØR VISNING
 • Prisantydning: 3 500 000,-
 • Fellesgjeld: 166 000,-
 • Omkostninger: 15 135,-
 • Totalpris: 3 681 135,-
 • Ligningsverdi: 965 530,-
 • Fellesutgifter: 3398,-

  Fyring og varmtvann, kabel-TV og bredbånd fra Get, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.
Beregnet totalkostnad:
3 500 000,- (Prisantydning) 166 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 666 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 15 135,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 681 135,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 54 m²
 • Bruksareal: 54 m²
 • Bruttoareal: 59 m²
 • Etasje: 2
 • Oppholdsrom: 2
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1940
 • Gårdsnummer: 229
 • Bruksnummer: 182
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 185464143
 • Sist endret: 02.08.20 11:04
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 48%
  eier sin egen bolig
 • 36%
  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill
 • 9%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 86%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 14%
  er gift

 

Oppdragsnummer

19-20-0171

Adresse og matrikkel

Trondheimsveien 67, 0565, Oslo, Gnr. 229 bnr. 182, andelsnr. 68 i Tøyenhus borettslag med orgnr. 948554429 i Oslo kommune

Eier

Elias Ottosen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Forkjøpsretten forhåndsavklares.

BRA/PROM

54 / 54 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1940

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Borettslaget har fellesmåling. Ved salg må eierskiftet meldes LOS.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 10 210 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal. Herlig, skjermet og parkmessig opparbeidet tomt med asfalterte gang- og stikkveier, grøntarealer med pen beplantning og vannspeil. Sykkelparkering, lekeplass og sittegrupper til bruk for beboerne.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Det er ikke IN-ordning på fellesgjeld.

Beskrivelse

Lys og moderne 2-roms leilighet med gjennomgående god standard. Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og har en god planløsning med stue, kjøkkenløsning, soverom, entré med praktisk bod og baderom. Dette er en fin leilighet med praktiske løsninger som gjør at du kommer til å trives godt.

Attraktiv beliggenhet i populære Tøyenhus borettslag på Sofienberg. Her bor du med kort gangavstand til flere hyggelige serveringssteder, butikker, parker og et ypperlig kollektivtilbud!

Innhold

Leiligheten inneholder:
Entré, stue, kjøkken, soverom, baderom og innvendig bod.

I tillegg disponerer leiligheten to boder. En i kjeller samt en loftsbod.

Beliggenhet

Leiligheten har en flott beliggenhet sentralt på Sofienberg, rett ved Carl Berners plass og Rodeløkka i bydel Grünerløkka. Her er det gangavstand til alt av byens fasiliteter. Området er urbant og populært med parker og friområder i nærmiljøet. Det er også kort vei til matbutikker og andre servicetilbud med blant annet Rema 1000, Kiwi og flere gatekjøkken rett over gaten, samt Deli de Luca på hjørnet.

Grünerløkka er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo, og kan by på en rekke spennende kaféer og restauranter, samt et pulserende uteliv. Servicetilbud, butikker, kino, treningssentre, alt i nærmiljøet. Blant noen restauranter i området som er verdt et besøk finner vi: Villa Paradisio, The Nighthawk Diner, Aku Aku, Südøst, Delicatessen, Parkteateret og mange fler. Rett på andre siden av Akerselva finner man også Vulkanområdet, med den populære Mathallen med blant annet et spennende utvalg av unike råvarer og flere spisesteder.
Bydelen har flere store park- og grøntanlegg, blant dem kan vi nevne Sofienbergparken, Tøyenparken, Ola Narr, Birkelunden som ofte arrangerer markeder på sommerhalvåret, Olaf Ryes Plass, Botanisk hage og Akerselva med fine turmuligheter sommer som vinter. Det er rikelig med andre aktivitetstilbud i området med for eksempel er det gangavstand til Tøyenbadet, eller kunst- og kulturinstitusjoner som Zoologisk museum, Naturhistorisk museum eller Munch-museet. I august er også Tøyenparken tilholdssted for Øyafestivalen, med kjente norske og internasjonale artister på plakaten. På vinterstid er det i tillegg flotte akemuligheter for store og små både her og på Ola Narr. I tillegg er det en kort spasertur til Ringnes park, med treningssenter, forretninger og Ringen Kino.

Meget gode kollektivmuligheter med T-bane fra Carl Berner. Trikk- og buss forbindelse fra Trondheimsveien som tar deg til destinasjoner som BI Nydalen, Blindern, Høyskolen, Ullevål Sykehus, Oslo S, Majorstuen og Biseltt. Buss og trikk går rett utenfor, med 17-trikken og 31-bussen (som kjører hele døgnet). T-banelinjene 4, 5 og 6 går fra Carl Berners plass. Busslinjer i området er bl.a. 20, 21, 28, 31 og 57 i tillegg til flybuss og buss til nabokommuner. Ellers har man tog fra Oslo S og busser fra Bussterminalen. Det er ca. 15 minutters gange til Oslo sentrum.

Entré

Du ønskes velkommen inn i en innbydende og praktisk entré. Plass til sko og yttertøy. I entréen har du et svært praktisk kott med plass til både yttertøy, strykebrett og støvsuger. Porttelefon.

Stue

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og har god standard medlaminat på gulv og glatte malte overflater. I stuen har du plass til sofa med bord, mediemøblement og TV, samt en spisebordsgruppe. Den store vindusflaten slipper inn rikelig med naturlig lys. Vinduene var nye i 2018, og de brede vinduskarmene er perfekte for planter og dekor. Leiligheten holdes god og varm med fjernvarme til radiatorer og oppvarmingen er inkludert i felleskostnadene.

Kjøkken

På kjøkken er det god skap- og benkeplass i moderne kjøkkeninnredning fra IKEA med glatte fronter og laminert benkeplate. Kjøkkenet er fullt utstyrt med  hvitevarer som stekeovn, induksjonstopp, oppvaskmaskin og kjøleskap m/frysedel

Bad

Lyst og pent flislagt baderom med varme i gulv, som ble pusset opp i regi av borettslaget i 2001. Baderommet er utstyrt med servantskap med ovenpåliggende servant, toalett. Varmtvann er inkludert i felleskostnadene. Svært enkel tilgang til fellesvaskeri i kjelleren.

Soverom

Leiligheten har et lyst og innbydende soverom med laminat på gulv og lysmalte overflater. Du har god plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord. Mulighet for stort garderobeskap.

Felleskostnader

3 398 pr. mnd. Fyring og varmtvann, kabel-TV og bredbånd fra Get, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.

Herav:
Kr. 2 909,- Felleskostnader
Kr. 391,- Kabel-TV
Kr. 98,- Trappevask

Betjening av andel fellesgjeld (renter og avdrag) utgjør ca. kr. 715,- av felleskostnadene.

Etasje

2 etasje.

Garasje / Parkering

Borettslaget disponerer 7 parkeringsplasser til biler, samt 14 utleieplasser til MC/moped/scooter som leies ut på årsbasis. Dersom det er flere interessenter enn antallet plasser, fordeles disse ved loddtrekning. Per 16.09.2019 er det ledige plasser for både bil og MC. Søknad for leie sendes til styret. Ved tildeling av plass påløper det et eierskiftegebyr til OBOS ihht. gjeldene prisliste.

Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 965 530 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 475 908 pr. 31.12.18

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Bygård over 5 etasjer samt kjeller og loft. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong. Yttervegger i murkonstruksjon utvendig forblendet med teglstein. Yttertak i trekonstruksjoner utvendig tekket med takstein. Vinduer med to-lags glass fra 2018.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50. Det foreligger også ferdigattest fra 2002 på rehabilitering av våtrom.

Boligens areal

Primærrom: 54 kvm, Bruksareal: 54 kvm, Bruttoareal: 59 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene.

Oppvarming

Oppvarming med fjernvarme til radiatorer. Fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene. Elektrisk gulvvarme på baderom.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Trondheimsveien 61 - Oppgradering av område rundt pumper - ESSO 
Saksnummer: 201704023 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt

Tromsøgata 3 A - Oppføring av balkonger
Saksnummer: 201808541 - Byggesak 
Status: Tillatelse gitt

Trondheimsveien 64 - Oppføring av avfallskur
Saksnummer: 201912137 - Byggesak 
Status: Mottatt søknad

Monrads gate 22-26, Sars' gate 37-39, Telavåggata 4-8 - Oppføring av balkonger
Saksnummer: 201700677 - Byggesak 
Status: Endret tillatelse gitt

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Tøyenhus Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948 554 429, og består av 336 andelsleiligheter.

Hjemmeside: www.toyenhus.no.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: OBBK01-98207723894
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 50 929 939,-
Andel restsaldo: Kr. 165 722,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 715,-
Rest løpetid: 23år 6mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1,58%

Andel fellesgjeld

Kr. 166 000,- pr. 20.07.20

Andel formue

Kr. 14 906,- pr. 31.12.20

Forsikring

Tryg forsikring
Polisenummer: 6598329

Regnskap

Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr. 12 612 610,-.
Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr. 25 303 109,-.
Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr. -13 534 262,-, og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital. Dette skyldes i hovedsak vedlikehold i form av utskiftning av vinduer.

Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2018 kr. 6 041 886,-, og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

På ordinær generalforsamling 10.04.2019 ble det vedtatt at lekeplassen skal oppgraderes med grunnarbeidet, nytt dekke og lekeapparater. Styret fikk også fullmakt til å inngå avtale med aktuelt firma for å installere nytt nøkkelbrikkesystem, styret får fullmakt til å bruke inntil kr. 800 000,- av oppspart egenkapital. Fellesarealet utenfor velferdslokalet, som også er taket til vaktmesterboden, har et akutt rehabiliteringsbehov. Styret har derfor også fått fullmakt til innhenting av tilbud og inngå avtale med tilbyder for renovering.

Baderommene i borettslaget ble rehabilitert i 2000 - 2001. Den anslåtte levetiden for bad er 20 til 30 år. Den tekniske levetiden kan være opp mot 50 år. I henhold til informasjon på borettslagets hjemmesider planlegger styret tentativt oppstart av rehabiliteringsprosjekt ca. 2023.

Større vedlikehold og rehabilitering:
* 2018: Komplett utskiftning av vinduer i leilighetene. Maling av oppganger, nye lamper med dimmere, nye postkasser og fronter til sikringsskapene. Ny vaskemaskin i Trondheimsveien 73
* 2017: Nytt callinganlegg, kjøreport. Rehabilitering av bunnledninger
* 2015 - 2016: Rehabilitering av samtlige balkonger og maling av alle vinduer i borettslaget
* 2014 - 2015: Totaloppgradering og modernisering av to vaskerom
* 2013 - 2014: Alle radiatorer i leilighetene og fellesareal har blitt byttet ut (over 1000 radiatorer) Utskifting av 52 vinduer med råteskader. Ferdigstilt februar
* 2014: Konvertering til fjernvarme inkl. rivning og sanering av gammelt anlegg. Ferdigstilt september. 2013 Utbedring av 10 balkongfronter i 1. etasje. Ferdigstilt høst 2013
* 2011-2012: Ny traktor John Deere 2320.  3 nye Electrolux vaskemaskiner til fellesvaskeriene. Sand byttet i sandkassen
* 2010-2011: Nytt kjøkken på velferdsrommet - ENØK tiltak energi/varme - to nye pumper i fyrhuset samt partikkelrenser - shuntautomatikk (nattsenking av temperatur) - energiovervåkningssystem (eos)
Renovering av yttertrapper. Gjennomgang av det elektriske anlegget (HMS) i alle fellesområder.
* 2009: Bytte av tak Maling av vinduer og oppganger Installering av branndører på loft Nytt søppelsiloanlegg Inspeksjon av bunnledninger
* 2008: Etablering av forskriftsmessig oljefyllingsvern Nye lekeapparater Fjerning av oljeforurenset masse Nye askebeger ved inngangene
* 2007 - 2008: Rens av vertikale ventilasjonskanaler på kjøkken/bad
* 2007: 42 nye sykkelstativ
* 2006: Elektronisk portåpner og ny plen (mot Sars gate)
* 2005: Oppgradering av vaskerom, gulv, vegger, tak og nye maskiner Ny mur nederst i gården mot Sars gate og Trondheimsveien Utbedring av
setningsskade i Sars gate 52, Trondheimsveien 69 og 73
* 2004: Oppussing av velferdslokalet Oppgradering av utearealer Utbedret setningsskade i Trondheimsveien 77 Oppussing av fyrrom
* 2003: Ny utebelysning Utskifting av kjellerdører Periodisk vedlikehold av brannslukkere
* 2002: Malt vinduer utvendig. Nye porter til portrommene
* 2001: VVS Rehabilitering
* 1999: Ny varmtvannsbereder. Nye kjellervinduer. Nytt basseng. Prøveprosjekt Våtromsrehabilitering. Nytt bredbåndnett (kabelanlegg) med mulighet Se fullstendig vedlikeholdshistorikk vedlagt i årsberetningen.

Husdyrhold

Husdyrhold er kun tillatt når dyreholdet ikke er til ulempe for de øvrige brukere
av eiendommen. Dyreholdet skal registreres hos styret.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ab@schalapartners.no eller SMS: 47 45 17 99 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,80 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 9 990,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Anette Borvik

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.