#SAGENE, Sandefjordgata 5 D
3 250 000,-
Skikkelig fin og lys 2-R med god standard I Nyere kjøkken og bad I Lave felleskostnader inkl. "alt" I IN-ordning!
 • Prisantydning: 3 250 000,-
 • Fellesgjeld: 37 138,-
 • Omkostninger: 15 135,-
 • Totalpris: 3 302 273,-
 • Ligningsverdi: 722 337,-
 • Fellesutgifter: 2836,-

  Fyring, varmtvann, kabel-TV fra Get og fibernett fra Lynet (100mbps/100mbps), trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld (ca. kr. 671,-).
Beregnet totalkostnad:
3 250 000,- (Prisantydning) 37 138,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 287 138,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 15 135,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 302 273,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 34 m²
 • Bruksareal: 34 m²
 • Bruttoareal: 37 m²
 • Etasje: 2
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1940
 • Gårdsnummer: 221
 • Bruksnummer: 181
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 185880745
 • Sist endret: 31.07.20 21:47
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 79%
  eier sin egen bolig
 • 21%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 95%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 19%
  er barnefamilier
 • 13%
  er gift

 

Oppdragsnummer

19-20-0163

Adresse og matrikkel

Sandefjordgata 5 D, 0464, Oslo, Gnr. 221 bnr. 181, andelsnr. 43 i Sandefjordgata Borettslag med orgnr. 948940604 i Oslo kommune

Eier

Ida Maria Rudjord

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene. Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Andelseierne i borettslaget, dernest øvrige medlemmer av OBOS, har forkjøpsrett. Meldefristen har allerede gått ut og forkjøpsretten avklares i etterkant av salget.

BRA/PROM

34 / 34 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1940

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 6 122 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal. Tomten og de to bakgårdene (i Sandefjordgata 4 og 5) er spesielt pent opparbeidet og beplantet med grønne plener, planter, sittegrupper, grillplasser og felles gangvei samt flere lekeapparater for barn.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning) på lån EIKA1. Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling kan foretas to ganger per år ved terminforfall 30.05 og 30.11 på borettslagets felleslån. Andelseier må ta kontakt med OBOS minimum en måned før terminforfall for opprettelse av avtale. Se punktene "Felleskostnader" og "Fellesgjeld / Lånevilkår" for mer informasjon.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og inneholder:
Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, soverom og baderom.

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 3m²  (inklusiv matskap (takhøyde 2.02m.)

Beliggenhet

Området og bydelen er kjent for et rikt utvalg av kaféer og spisesteder hvor Kaffebrenneriet, Nord Bjølsen Bakeri, Mat&Mer, Tiffanys, Sagene Lunsjbar og Kaffe Gram er et lite utvalg som er verdt å nevne. Det er flere matvarebutikker i nærheten. Rema1000 finner du ca. 2 minutter unna. I Bjølsenhallen finner du Meny, Post i Butikk og apotek. Grønnsakshandleren Sagene torg og Coop Ekstra er heller ikke langt unna.

Området har en rik historie med kulturminner knyttet til Vøienvollen, Akerselva og Ullevål sykehus. Idylliske Voldsløkka, Bjølsenparken og Hjemmets kolonihager med koselige Portveien 2 er nærmeste naboer (Hjemmets Kolonihager ser man til fra kjøkkenvinduet). Ny innendørs skatehall med tilliggende utendørs skateareal på Voldsløkka.

Voldsløkka er et aktivt friområde med kunstgressbane, ballbinge, sandvolleyballbaner og turstier, samt skiløype og skøytebane om vinteren. En helt ny kunstisbane som er åpen for alle, åpnet i 2017. Veien videre opp til Nordmarka og den vakre Maridalen er heller ikke langt unna. Kort vei til Vøienvolden gård hvor det finnes et hyggelig gårdstun med kafé i helgene, julemarked i desember og mulighet for å leie lokaler til private arrangementer. Følg turstien langs Akerselva, enten til fots eller med sykkel, og ta deg ett deilig bad på Nydalen badeplass. Kunstige kulper og små fossefall gjør dette til et spennende sted for store og små.

Det er også kort vei til Storo storsenter med sitt brede utvalg av forretninger og servicetilbud. I 2018 åpnet SF Kino landets største og mest moderne Kino på Storo med 11 saler og nesten 2000 seter!

Kort vei til Damplassen og Ullevål Hageby med fontene, småbutikker, klesbutikk, blomsterbutikk, pizzarestaurant og Åpent Bakeri med nydelige bakevarer og god kaffe. Her arrangeres det med jevne mellomrom sosiale sammenkomster for store og små. I tillegg kort vei til Ullevål Universitetssykehus.

Torshov er heller ikke lang unna, et område med mangfoldig og spennende kulturtilbud med blant annet kulturslottet Soria Moria på Torshov med konserter, bar/restaurant og teater.

For den treningsglade finner du bl.a. SATS på Sagene, SATS Storo/Nydalen, Evo Fitness Nydalen, Sagene Squash i Sagveien og Myrens sportssenter på Torshov -med tilgang til treningssenteret, OsloSquash, Klatreverket og Golfsenteret. Oslo Yoga ligger kun noen minutters gange fra leiligheten.

Bydelen har også en rekke både store og små barnehager og fritidsaktiviteter for barn på blant annet Sagene Samfunnshus og Eventyrfabrikken ved Myraløkka.

Meget god offentlig kommunikasjon med buss nr. 37 (Helsfyr/Nydalen T), 54 (Tjuvholmen/Kjelsås stasjon), 20 (Galgeberg/Skøyen) og 34 (Tåsen/Ekeberg Hageby). Buss nr. 37 har avganger hele døgnet, nr. 20 og 54 har ekstra avganger natt til lørdag og søndag. Kort vei til trikk nr. 11, 12 og 13 i Vogts gate på Torshov og t-bane linje 4 og 5 i Nydalen.

Utdanningsinstitusjoner som BI i Nydalen, Universitetet i Oslo (Blindern), Høyskolen i Oslo, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten.

Entré I Lys, romslig og praktisk

Du ønskes velkommen inn i en lys og praktisk entré med plass til sko og yttertøy. Når du entrer leiligheten får du umiddelbart et positivt inntrykk av den fine leiligheten med sin gode standard. Leiligheten holder en gjennomgående standard med lys enstavs eikeparkett på gulv og overflater malt i fine farger.

Stue I Lyst, fint og sosialt rom

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten og er et lyst, fint og sosialt rom. God og oppgradert standard med lys enstavs eikeparkett på gulv og vegger malt i en nydelig grønnfarge. Den store vindusflaten slipper inn godt med naturlig lys og bidrar til en luftig romfølelse. I stuen har du plass til sofa med salongbord, mediemøblement og et spisebord i tilknytning til kjøkkenet.

Kjøkken I Moderne, tidløst og fullt utstyrt

Kjøkkenet ligger i en fin og sosial åpen løsning med stuen. Moderne og tidløs kjøkkeninnredning fra IKEA med hvite glatte fronter og heltre benkeplate med nedsenket oppvaskkum. Alt nytt i 2016. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer så som induksjonsplatetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap m/fryser. Det er også montert komfyrvakt ved platetoppen og waterguard ved oppvaskmaskinen.

Soverom I Innbydende med god oppbevaringsplass

Leiligheten har et lyst og innbydende soverom som vender ut mot rolig bakgård. Et fint soverom, malt i behagelig blåfarge og god plass til dobbeltseng. Rikelig med oppbevaringsplass i romslig skyvedørsgarderobe med hvite, glatte fronter.

Baderom I Lyst, moderne og med gulvvarme

Leiligheten har et lyst og pent flislagt baderom som ble pusset opp i regi av borettslaget i 2004. Baderommet er oppgradert på nytt i 2019 med nye varmekabler og nye gulvfliser. Downlights i himling. Moderne baderomsinnredning med heldekkende servant, speilskap med belysning over. Baderommet er også utstyrt med dusjhjørne med innfellbare glassdører (2019) og toalett (2019). Plass og opplegg til vaskemaskin (det er i tillegg tilgang til gratis fellesvaskeri i kjeller).

Felleskostnader

Kr. 2 836,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Fyring (fjernvarme), varmtvann, kabel-TV fra Get og fibernett fra Lynet (100mbps/100mbps), trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.

Betjening av andel fellesgjeld (renter og avdrag) utgjør ca. kr. 671,- av totale felleskostnader.

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i forhold til borettslagets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist justert den 01.02.2020.

Det er mulighet for å innfri deler eller hele andel fellesgjeld på lån EIKA1. Dersom kjøper velger å innfri hele sin andel fellesgjeld på dette lånet (kr. 16 193,- per 01.07.20), vil felleskostnadene reduseres med ca. kr. 573,-, som da vil gi nye felleskostnader på ca. kr. 2 263,-/mnd.

Etasje

2 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 722 337 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 600 414 pr. 31.12.18

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokk over 4 etasjer samt kjeller, oppført i 1940. Gulvflater i kjeller av betong. Yttervegger og bærende konstruksjoner av betong og bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader består av pussede og malte overflater. Tilnærmet flatt tak belagt med membran/papp. Entredør av typen trefiber har brannklasse B-30 og lydklasse 35 dB samt kikkehull. Vinduer fra 1985/86 med trerammer har 3 lags glass.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Det foreligger også ferdigattest fra 2004 på rehabilitering av våtrom. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 34 kvm, Bruksareal: 34 kvm, Bruttoareal: 37 kvm

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue/kjøkken, soverom og baderom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med fjernvarme til radiatorer. Fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene. Elektrisk gulvvarme på baderom.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Utstyr

* Porttelefon
* Skyvedørsgarderobe på ca. 3 meter på soverom
* Sikringsskap med automatsikringer plassert i felles trapperom
* Røykvarsler tilkoblet sentralt brannvarslingsanlegg og brannslukningsapparat
* Avløpspumpe og waterguard er montert i benkeskap på kjøkken
* Felles varmtvann og oppvarming med fjernvarme som er inkludert i felleskostnadene
* Kabel-TV fra Get og fibernett fra Lynet inkludert i felleskostnadene
* Leiligheten disponerer bod i kjelleren
* Fellesvaskerier

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Stavangergata - Endring av trafikkmønster - Detaljregulering
Saksnummer: 201719253 - Reguleringssak 
Sakstype: Foreløpig plan

Voldsløkka idrettspark - Bestilling av oppstartsmøte - Idrettsanlegg
Saksnummer: 201814722 - Reguleringssak
Sakstype: Foreløpig plan

Forsterkning av vannforsyningens overføringssystemer - Bestilling av oppstartsmøte
Saksnummer: 201915152 - Reguleringssak
Sakstype: Foreløpig plan

Kongsvingergata 7 A - Oppføring av balkonger
Saksnummer: 201915422 - Byggesak 
Status: Søknad avslått

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst den 02.04.1940, dagboknummer 301142. Bestemmelse om benyttelse med flere bestemmelser.
* Best. om vann/kloakkledning, tinglyst den 30.09.1940, dagboknummer 302807.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 25.02.1941, dagboknummer 300778. Bestemmelser om kloakkledning og om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
* Bestemmelse om vannledning, tinglyst den 25.02.1941, dagboknummer 300779. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
* Obl. ny tgl etter fristen, tinglyst den 11.06.1979, dagboknummer 510035. Beløp: NOK 1.015.000. Panthaver: Oslo Bolig Og Sparelag Al.
* Bestemmels om veg, tinglyst den 16.07.1986, dagboknummer 43065. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
* Pantedokument, tinglyst den 09.03.2005, dagboknummer 15731. Beløp: NOK 19.110.800. Panthaver: Oslo Bolig Og Sparelag Al.
* Pantedokument, tinglyst den 09.08.2012, dagboknummer 646779. Beløp: NOK 5.000.000. Panthaver: EIKA Boligkreditt AS.

Vei/vann/avløp

Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Borettslag

Sandefjordgata Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948 940 604, og består av 133 andelsleiligheter. Forretningsførselen er utført av OBOS.

* Hjemmeside: www.sandefjordgata.no
* Fellesvaskeriet er i 4H, 4N, 5C (Mogata 6A) og 5G
* Mulighet for leie av barnevogngarasje utenfor oppgangene
* Borettslaget har avtale om vaktmestertjeneste

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: EIKA1-200026993
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 2 965 693,-
Andel restsaldo: Kr. 16 193,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 573,-
Rest løpetid: 2år 5mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1,98%
IN-ordning: Ja, ved full innfrielse av andel restsaldo vil felleskostnadene reduseres med andel kapitalkostnader. Se også punktet "Felleskostnader".

Lånenummer: EIKA2-152058355
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 4 068 251,-
Andel restsaldo: Kr. 20 945,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 98,-
Rest løpetid: 22år 2mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1,98%
IN-ordning: Nei

Andel fellesgjeld

Kr. 37 138,- per 01.07.2020.

Andel formue

Kr. 7 019,- per 31.12.2019.

Forsikring

Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Gjensidige Forsikring. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.
 

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 6 561 007,-.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr. 4 687 884,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2019 på kr. 1 903 230,-.
Årets resultat korrigert for innbetalinger gjennom IN-ordningen er kr. 1 716 366,-.

Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2019 kr. 1 397 212,- og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

* 2017: Alle oppganger er flislagt / Oppgradering av fellesarealer / Nye brannslukkingsapparater i alle leiligheter og fellesarealer / Nye tørketromler / Ny belysning i alle fellesvaskeriene
* 2016: Nytt seriekoblet brannvarselanlegg i alle leiligheter
* 2015: Kjøpt inn og installert fire nye vaskemaskiner / Montering av ledbelysning i oppganger og kjellere
* 2014: Oppgradering tørkeskap / Bygget om tørkeskap og installert varmepumper til oppvarming / Oppgradert til fibernett
* 2013: Installasjon av nye porttelefoner
* 2012: Rehabilitering av tak / Installasjon av fjernvarme Installasjon av fjernvarme, fjerning av olje- og elektrokjeler og oljetanker
* 2009: Løpende utskifting av defekte soilrør
* 2008: Asfaltering av fellesarealer
* 2007-2008: Utvendig maling av vinduer / Installert strømbesparende brytere til lys i kjeller og vaskerier
* 2006: Oppganger Oppussing av oppganger
* 2004: VVS / Fyrrom Avsluttet VVS-rehabilitering / Installert automatsystem i fyrrom
* 2002: HMS Kontroll og refyll av pulverapparater
* 2000: Inngangsdører / Kabelanlegg Skifte av inngangsdører / Nytt kabelanlegg
* 1998: Luftepiper / Loftsluker Oppmuring av luftepiper over tak / Loftsluker
* 1996: Ny oljekjele
* 1995: Innregulert fyringsanlegg
* 1994: Fasader / Gesimser Vinduer
* 1993: Oppgangsdører / Porttelefon
* 1991: Gårdsrom / Grøntanlegg / Sitteplasser / Oppganger
* 1990: Installert elektrokjele
* 1989: Stigeledninger / Elektrisk Anlegg
* 1988: Oppussing av verandaer / Nytt internett
* 1985: Tak

Husdyrhold

Det er ikke tillatt å holde dyr, herunder hund eller katt, uten godkjenning fra styret. Før søknad sendes styret, skal samtlige beboere i den aktuelle oppgangen kontaktes og gi sitt samtykke. I søknaden til styret skal det opplyses at dette er gjort, og om noen av beboerne i oppgangen hadde innvendinger eller forbehold.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til zc@schalapartners.no eller SMS: 90 50 09 06 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 16 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Zehra Catak

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.