#FUNKISGÅRDEN/TORSHOV:, Åsengata 26
4 300 000,-
BEKLAGER, SOLGT FØR VISNING, BUD DIREKTE TIL SELGER.
 • Prisantydning: 4 300 000,-
 • Fellesgjeld: 156 851,-
 • Omkostninger: 7 810,-
 • Totalpris: 4 464 661,-
 • Ligningsverdi: 1 046 318,-
 • Fellesutgifter: 4390,-

  Felleskostnader inkl: Oppvarming, varmtvann, TV, internett, betjening av fellesgjeld, kommunale avgifter, bygningsforsikring med mer.
Beregnet totalkostnad:
4 300 000,- (Prisantydning) 156 851,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 456 851,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 7 810,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 464 661,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 54 m²
 • Bruksareal: 54 m²
 • Bruttoareal: 60 m²
 • Etasje: 1
 • Oppholdsrom: 3
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1931
 • Gårdsnummer: 224
 • Bruksnummer: 52
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 185943714
 • Sist endret: 02.08.20 15:51
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 69%
  eier sin egen bolig
 • 98%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 62%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 76%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 17%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

66-20-0108

Adresse og matrikkel

Åsengata 26, 0480, Oslo, Gnr. 224 bnr. 52, andelsnr. 1148 i Funkisgården Borettslag med orgnr. 988609234 i Oslo kommune

Eier

De Pontseele Leander Van De Pontseele Amalie Van

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Nei

BRA/PROM

54 / 54 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1931

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Strømforbruk i 2019 var 6000 kwh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 398 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato. Sikringsordning: forsikret via GBF (garantert betalte fellesutgifter). Forsikringssum: inntil 20% av de årlige felleskostnadene etter at alle andre inndrivelsesmetoder er utprøvd.

Beliggenhet

Meget attraktiv og sentral beliggenhet på øvre Torshov/Sandaker. Funkisgården borettslag er et populært og veldrevet borettslag med god vedlikeholdshistorikk. Bygården er opprinnelig fra 1932 og står på byantikvarens gule liste.

Mangfoldig og spennende kulturtilbud i området med blant annet Nieu Scene, Torshovteatret og Cosmopolite scene på Soria Moria. Det andre teateret på Lilleborg med alt fra amatøroppsetninger til musikaler, Trikkestallen på Torshov og TV2 studio i Nydalen med innspillinger og show. Området kan også friste med flere populære spisesteder og kafeer, blant annet Åpent Bakeri / Lofthus Samvirkelag som ligger i samme gård. Sistnevnte serverer kanskje byens beste pizza etter at bakeriet stenger for dagen. Jewel of India serverer nydelig indisk ved "Nordpolen" på Sandaker. Også Som Tam, Trikkestallen og Grisen ligger i nærheten, på Torshov. Nydalen Bryggeri og spiseri i Nydalen og Kolonihagen på Lilleborg er også verdt å nevne.

Det er gangavstand til Grünerløkka, Storo, Sagene og Nydalen med alt de ulike bydelene har å by på! Storo storsenter med en rekke tilbud av forretninger, matbutikker, servicetilbud og vinmonopol ligger kun en liten gåtur unna. Det samme er Sandaker senter med blant annet stor matvareforretning, apotek og vinmonopol. Flere skoler og høyskoler er rett i nærheten. Handelshøyskolen BI i Nydalen ligger kun en liten gåtur unna. Med kollektiv transport fra Sandaker/Torshov er det også enkelt å komme seg til Tannlegehøyskolen, universitetet på Blindern og høyskolen i sentrum. Flere barne- og ungdomsskoler, samt barnehager finnes også i nærheten.

Nærområdet har mange fine parker og friområder å by på. Torshovparken, Torshovdalen og turstiene langs Akerselva er få minutters gange unna og kan brukes til bl.a. grilling, sommerleker, søndagsturer, soling, piknik, aking om vinteren m.m. Det er også kort vei til flere treningssentre som Fitness 24/7, Fitness xpress, Sats/Elixia på Storo og Nydalen, Myhrens sportssenter på Torshov og Crossfit Oslo i Nydalen.

Er du et friluftsmenneske og vil ta turen til marka, går trikk nr 11. til Kjelsås og buss nr 56 til Solemskogen. Det er også kort vei til bademuligheter i Nydalen og Frysja. Offentlig kommunikasjon er i umiddelbar nærhet. Trikk nr. 11, 12 og 13, buss nr 30 (Huk/Bygdøy) nr. 23 (Simensbråten/Lysaker), nr 24 (Fornebu/Brynseng), nr 58 (Nydalen/Helsfyr o/Bjerke), nattbuss nr 54 og flybuss fra Storo og Sinsen. T-bane fra Storo og Sinsen. Det har nylig kommet bysykkel rett utenfor boligen, like ved Åpent Bakeri.

Her bor man i et trygt og godt nabolag, ikke langt unna alt hovedstaden har å by på!

Entré

Hyggelig inngangparti med garderobenisje til oppbevaring. Pene fliser på gulv. Malt overflate på vegg og i himling.

Stue

Stuen er av god størrelse og har svært gode lysforhold. Store vindusflater sammen med en svært funksjonell og romslig romløsning sikrer rikelig med naturlig lys og en luftig atmosfære. Stuen oppleves i tillegg svært enkel å innrede med mange møbleringsmuligheter. Her har du naturlig plass til både sofagruppe, stuebord og mediemøblement, i tillegg til en hyggelig spiseplass i nærhet til kjøkkenet. Den åpne løsningen mot kjøkkenet er både sosial og praktisk. Pent laminatgulv fra 2017. Malt overflate på vegg og i himling.

Kjøkken

Leiligheten har et moderne kjøkken med stilren innredning. Innredningen er utført med hvite, glatte fronter og benkeplate i laminat med nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur. Det er godt med oppbevaringsplass i skap, samt gode arbeidsforhold i form av mye benkeplass. Videre har kjøkkenet integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, nedfelt induksjonstopp, stekeovn og kjøl-/fryseskap. Ventilator over platetopp. God plass til en hyggelig spisegruppe i perfekt tilknytning til både stue- og kjøkkendel. Water guard system. Pent laminatgulv fra 2017. Malt overflate på vegg og i himling.

Bad

Delikat og romslig bad flislagt i nøytrale farger fra 2005. Badet har dusjhjørne med dører i glass, opplegg og plass til vaskemaskin og tørketrommel. Stilren servantinnredning med ett-greps armatur. Varmekabler i gulv og downlights i himling. Dusjvegger ble satt inn i 2017. Servant med skap, blandebatteri i dusj og vask, dusjhode, speil, benkeplate og skap over benkeplate nytt fra 2020. Fliser på vegg og gulv. Malt himling.

Separat toalett med gulvstående toalett. Servant med speil. Hylle over toalett. Fliser på vegg og gulv. Malt himling.

Balkong

Fra kjøkkenet har du utgang til leilighetens balkong. Her kan du enkelt nyte nydelig ettermiddag- og kveldssol fra ca. kl 17.00 til langt ut på kvelden. Her har man hyggelig utsyn mot borettslagets flotte bakgård. Balkongen er ca. 3,5 kvm. Betongdekke med epoxy.

Soverom

Leiligheten har to lyse og svært hyggelige soverom. Hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng med nattbord. Stor og innholdsrik skyvedørsgarderobe. Begge soverommene får inn svært godt med naturlig lys og vender ut mot en rolig gate, som skal omgjøres til en enveiskjørt gate. Pent laminatgulv fra 2017. Malt overflate på vegg og i himling.

Soverom 2

Soverom nr. 2 har plass til enkeltseng og garderobeskap. Pent laminatgulv fra 2017. Malt overflate på vegg og i himling.

Felleskostnader

4 390 pr. mnd. Felleskostnader inkl: Oppvarming, varmtvann, TV, internett, betjening av fellesgjeld, kommunale avgifter, bygningsforsikring med mer.

Herav:
Felleskostnader BO 2.155,-
Oppvarming 637,-
Varmtvann 232,-
Tv-get start 50,-
Internett 350,-
Lån 517,-
Lån Ventilasjon 367,-
Bakgårdslån 82,-

Etasje

1 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Det er garasjeplasser i naboborettslaget, Sandaker borettslag. Her kan det være mulig å leie en plass om det er ledig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 046 318 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 766 746 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Grunnforhold kan som regel ikke fastslås med 100 % sikkerhet ved visuell kontroll. Ut ifra de stedlige forhold antas bygningen fundamentert på faste masser. Støpt dekke. Det er ikke foretatt noen geotekniske undersøkelser, og er dermed kun svært begrensede muligheter for nøyaktig kunnskap om byggegrunn og stabilitet som kan innhentes.
Yttervegger i murkonstruksjon/tegl med pusset og malte overflater.

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte tilstandsrapport utarbeidet av Herman Rustad, datert 21.07.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 54 kvm, Bruksareal: 54 kvm, Bruttoareal: 60 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 54 m².
Primærrom: 54 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue/kjøkken, bad, toalett og to soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 3.2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med radiatorer og gulvvarme på baderom og toalett.

Utstyr

Fjernvarmeanlegg med radiatorer.
Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinner.
Automatsikringer.
Leiligheten er tilknyttet felles calling- og brannvarslingsanlegg.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1931/990850-1/105  Bestemmelse om bebyggelse    10.12.1931 
Bestemmelse om benyttelse
best. om felles gårdsplass
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

1932/990854-1/105  Erklæring/avtale    07.01.1932 
Bestemmelser om brannvegg/-dør
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

2004/88112-1/105  Erklæring/avtale    21.12.2004 
Rettighetshaver: Oslo Kommune, Viken Energinett AS
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

2005/90299-1/105  Pantedokument    27.12.2005 
BELØP: NOK 31.022.000
Panthaver:De Fremtidige Andelseierne I Brl V/Sittende Styre  
Lnr: 7159146
Gjelder denne registerenheten med flere

2010/451310-1/200   ** Prioritetsbestemmelse    21.06.2010 
veket for: RETTIGHET 2006/26877-2/105

2015/384164-1/200   ** Prioritetsbestemmelse    04.05.2015 
veket for: PANTEDOKUMENT 2015/326058-1/200

2014/628279-1/200  Pantedokument  
28.07.2014 
BELØP: NOK 1.500.000
Panthaver:DNB BANK ASA  
Org.nr: 984851006
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2015/326058-1/200  Pantedokument  
15.04.2015 
BELØP: NOK 232.970.940
Panthaver:DNB BANK ASA  
Org.nr: 984851006
Gjelder denne registerenheten med flere

2015/492690-1/200  Pantedokument  
03.06.2015 
BELØP: NOK 20.000.000
Panthaver:DNB BANK ASA  
Org.nr: 984851006
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2015/1195455-1/200  Pantedokument  
21.12.2015 
BELØP: NOK 500.000
Panthaver:DNB BANK ASA  
Org.nr: 984851006
Gjelder denne registerenheten med flere

2016/601542-1/200  Pantedokument  
01.07.2016 
BELØP: NOK 6.000.000
Panthaver:DNB BANK ASA  
Org.nr: 984851006
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Borettslag

Funkisgården borettslag består av 157 andelsleiligheter. I tillegg er borettslaget en samleseksjon bolig i et sameie hvor øvrige tre seksjoner er næringsseksjoner. Borettslaget er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 988609234, og ligger i bydel 3 Sagene i Oslo kommune med følgende adresser:
- Carl Jeppesens gate 12-28
- Hans Nielsen Hauges Gt 13-15
- Hans Nielsen Hauges Gt 15
- Åsengata 26-40, og 42 A-B
Gårds- og bruksnummer: Gnr 224 og bnr 52, 53, 55, 57-62, 105-113, 179.

Borettslaget har nettside: www.funkisgarden.no / https://funkisgarden.lettstyrt.no/.

Borettslaget er en del av ett sameie. Gnr. 224, bnr. 62, snr. 4.

Det er lagt til rette for elsykkelparkering i Åsengata 38. Det koster 250,- for en nøkkel men har ingen løpende kostnader.

I avtalen med Get leveres det internett via Fiber. Brukernavn og passord til nettet står på husterminalen i din leilighet og du kan selv velge om du vil utvide med et eget trådløst nett. Hastigheten på nettet skal være 1000/1000 Mbps.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenr.: DNB-12130584894
Type: A
Annuitetslån med 12 terminer.
Restløpetid: 24 år 1 md.
Flytende rente: 1,80% pt.
Restsaldo kr. 66.789.036,-

Lånenr.: DNB01-12126192191
Type: A
Annuitetslån med 12 terminer.
Restløpetid: 2 år 7 md.
Flytende rente: 1,80 % pt.
Restsaldo kr. 78.545,-

Lånenr.: DNB07-12131850857
Type: A
Annuitetslån med 4 terminer.
Restløpetid: 25 år 4 md.
Flytende rente: 1,80 % pt.
Restsaldo kr. 17.890.105,-

Lånenr.: DNB2-12138227918
Type: S
Serielån med 12 terminer.
Restløpetid: 7 år 9 md.
Flytende rente: 1,80 % pt.
Restsaldo kr. 5.979.305,-

Lånenr.: DNB-12130584894 er IN-lån som kan innfris.

Andel fellesgjeld

156 851

Boligselskapet har avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-lån). Vi gjør oppmerksom på at regulering av renten for IN-lån gjøres etterskuddsvis hvert kvartal. For selger kan dette medføre at det kan oppstå en restanse (evt. tilgodebeløp ved rentenedgang), selv om felleskostnadene betales ut overtagelsesmåneden. Det er viktig at megler kontakter forretningsfører før oppgjør finner sted for å få opplyst om det er påløpt slik restanse (ev tilgodebeløp). Selger bør gjøres oppmerksom på at en eventuell restanse blir etterfakturert.

Andel formue

2 602

Forsikring

NEMI Polisenummer: 23528855

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 12 265 989,-.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr. 9 039 614,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2019 på kr. 6 689 185,-.
Overskuddet inkluderer de ordinære avdragene til felleslånene og kr 5,80 mill som andelseiere innbetalte som ekstra avdrag på IN-lånet. Justert for denne ekstrabetalingen ville overskuddet vært på kr 1,89 mill.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

De største postene i vedlikeholdsplanen:
* Rengjøring og overflatebehandling av fasader (pipa tatt i 2019)
* Utskifting av gamle vannrør i kjellere
* Drenering av balkonger (gjennomført i 2019)
* Utskifting av belysning inkl. nødlys for innendørs fellesarealer
* Rehabilitere og utbedre fuktskader i fyrrom
* Omtekking av tak (ett bygg har gammelt tak)
* Kamerainspeksjon bunn- og uttrekksledninger
* Brannsikring i kjellere (gjennomført i 2017)

Større vedlikehold og rehabilitering (Historikk)
2019 Rehabilitering av alle balkonger og pipa
2019 Avfuktingsanlegg i 6 kjellere
2018-2019: Ny fiberkabel for internett- og TV signaler til alle leiligheter.
2018: Installasjon av automatiske vannstoppere i alle leiligheter. Nye kjøkkenkraner i leiligheter som ikke hadde skiftet siste 10 år.
2017: Rehabilitering av støttemur og lekeplass i bakgården
2015: Avfuktingsanlegg i 3 kjellere.
2015: Vindusrehabilitering
2015: Ventilasjon - balansert
2015: Lys - bakgård og oppganger
2012-2015: Bakgård
2012: Radiator
2012: Tak

Det er utarbeidet en vedlikeholdsplan frem til 2021. Hvis det ikke dukker opp uforutsette behov og vedlikeholdsplanens forslag til fordeling av prosjekter over perioden frem til 2021 kan følges, kan prosjektene gjennomføres med fellesutgifter på dagens nivå.

Husdyrhold

Dyrehold (katt og hund) er tillatt etter bestemte regler i borettslaget, og skal registreres til styret.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
Lamper på kjøkken, stue og soverom (begge). Samtlige bilder.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hsk@schalapartners.no eller SMS: 47 78 25 57 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,90 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 990,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Henrik Skårdal

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.