#TORSHOV, Krebs` gate 7 A
3 700 000,-
Sjarmerende og lys 2-roms i populær klassisk Torshovgård I Originale tregulv I Vedovn I Nyere vinduer I Stort potensiale
 • Prisantydning: 3 700 000,-
 • Fellesgjeld: 125 775,-
 • Omkostninger: 15 135,-
 • Totalpris: 3 840 910,-
 • Ligningsverdi: 990 294,-
 • Fellesutgifter: 2880,-

  Fiber fra HomeNet (kr. 268,-), trappevask (kr. 110,-), vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld (kr. 590,-).
Beregnet totalkostnad:
3 700 000,- (Prisantydning) 125 775,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 825 775,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 15 135,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 840 910,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 50 m²
 • Bruksareal: 50 m²
 • Bruttoareal: 55 m²
 • Etasje: 2
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1920
 • Gårdsnummer: 225
 • Bruksnummer: 145
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 186228171
 • Sist endret: 16.09.20 15:36
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 83%
  eier sin egen bolig
 • 74%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 98%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 24%
  er barnefamilier
 • 22%
  er gift

 

Oppdragsnummer

19-20-0156

Adresse og matrikkel

Krebs` gate 7 A, 0478, Oslo, Gnr. 225 bnr. 145, andelsnr. 71 i Torshov kv 5 borettslaget med orgnr. 947837427 i Oslo kommune

Eier

Marianne Gilhuus

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Intern forkjøpsrett for de øvrige andelseierne i borettslaget. Forkjøpsretten er forhåndsavklart og ikke benyttet.

BRA/PROM

50 / 50 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1920

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stømregninger på vår/sommer ligger på ca. kr 400,-, mens den er på ca. kr 800,- i vintermånedene.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 649 kvm, Eierform: Festet tomt

Tomten festes av Oslo kommune. Festetiden er 70 år regnet fra 1951. Festeavgiften kan reguleres hvert 10 år etter konsumprisindeks/markedsverdi/avtale. Festeavgiften var i følge regnskapet kr. 84 450,- i 2019 og dekkes av felleskostnadene. Festekontrakten blir forlenget på samme kontraktsvilkår fra 01.11.2021. Ny årlig festeavgift ser foreløpig ut til å bli ca. kr. 100 600,-. Festeavtalen ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Tomten er fellesareal. Fellesarealer opparbeidet med asfalterte/steinlagte adkomstveier, gressplen, trær, diverse beplantning, sittegrupper og lekeplass.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning eller IN-ordning. Borettslaget har lovbestemt panterett på beste mulige prioritet i andelen for krav om felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og inneholder:
Entré, gang, stue, kjøkken, soverom, baderom og toalettrom.

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 6m², samt en loftsbod med gulvareal på ca. 3,1m².

Beliggenhet

Leiligheten ligger midt på Torshov, en av de mest populære bydelene i sentrale Oslo!

Det som gjør Torshov så perfekt er følelsen av å bo i et svært hyggelig og grønt område, samtidig som du har alt du behøver av hovedstadens fasiliteter rundt deg. Rett i nærheten har du blant annet Albatross, Brun Larsen, Lazaret, Trikkestallen, Grisen, Nieu og Soria Moria med både teater og restaurant (Cosmopolite jazzscene og Torshovteatret). Grünerløkka ligger 5-10 minutter unna med sitt yrende uteliv og spisesteder. Rett i nærheten ligger idylliske Lilleborg- hvor populære Villa Paradisio åpnet nå.

Kiwi er kanskje den aller nærmeste matbutikken, men du har også Torshov Torg med Rema 1000, apotek og postkontor et par minutter unna. Søndagshandelen kan gjøres på Bunnpris. Koselige kafeer har du også rett i nærheten. For å nevne noen har du Kaffebrenneriet, Backstube og Caminito. I tillegg finner man koselige nisjebutikker som Mary Indiana og Konstabel som tilbyr mote og interiør i populær skandinavisk stil. Man må heller ikke glemme Strøm Larsen, en av hovedstadens siste gjenlevende slakter og Mustang Sally som tilbyr klær og et nydelig utvalg av blomster.
Ferskvaredisk og vinmonopol ligger på Sandaker senter rett oppi bakken og en kort gåtur eller trikketur tar deg til Storo storsenter med alt man behøver av forretninger og servicetilbud.

Leiligheten og bygården ligger rett ved friområdene Torshovparken og Torshovdalen som egner seg godt til pikniker, soling og rekreasjon. I tillegg ligger også blant annet Akerselva i gåavstand fra leiligheten. Det er også kort avstand til flere idretts-/fritidstilbud som fotballbane, tennisbane, beachvolley, minigolf og flere treningssentre (Myrens Sportssenter med klatreveggen, Sats Sagene, Sats Storo, Sats Nydalen og Sats Ringnes Park). Skøytebane vinterstid ved Torshovparken.

Det er et godt kollektivtilbud på Torshov med flere buss- og trikkeforbindelser. Nærmeste bussmuligheter er 20 til Galgeberg/Skøyen fra busstoppet Torshov, 30 til Nydalen/Bygdøy gjennom sentrum fra busstoppet Torshovparken, 21 til Aker Brygge/Helsfyr gjennom St.Hanshaugen og Bislett fra Sannergata, og 28 til Fornebu/Helsfyr fra Vogts gate. Trikk 11, 12 og 13 går alle like utenfor fra trikkestoppet Torshov og ned til Oslo S. Det er flere bysykkelstativ i nærheten hvor man kan leie sykler om våren og sparkesykler finner du på ethvert hjørne. Flybussekspressen går til Gardermoen hver halvtime fra busstoppet Vogts gate.

Entré I Velkommen inn!

Du ønskes velkommen inn i en lys entré med plass til sko og yttertøy. Entréen fungerer som et knutepunkt i leiligheten med adkomst til alle rommene.

Stue I Lys og romslig stue med peisovn

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten og er et stort og lyst rom. Stor og klassisk vindusflate som slipper inn rikelig med naturlig lys. Alle vinduene var nye i 2016 og det er brede vinduskarmer for planter og dekor. Lysinnslippet sammen med den gode takhøyden bidrar til en god og luftig romfølelse. I stuen er det plass til ønskelig møblement som sofa med salongbord, mediemøblement og hyller. I hjørnet har du en koselig peisovn som varmer godt på kalde høst- og vinterdager (pipeløp rehabilitert i 2012).

Kjøkken I Hyggelig og lyst separat kjøkken

Leiligheten har et lyst separat kjøkken med plass til et stort spisebord. Også her har du en stor klassisk vindusflate som slipper inn godt med lys. Kjøkkeninnredning med lyse profilerte fronter og heltre benkeplate med nedsenket oppvaskkum. Belysning og stikkontakter under overskapene. På kjøkkenet er det plass til frittstående hvitevarer som komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel.

Soverom I Romslig soverom mot rolig bakgård

Lyst og romslig soverom som vender ut mot rolig bakgård. Soverommet har laminat på gulv og lysmalte overflater. Stor og klassisk vindusflate og god takhøyde som bidrar til en luftig romfølelse. På soverommet er det plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt oppbevaringsplass i nisje.

Baderom I Flislagt baderom med gulvvarme

Leiligheten har et lyst flislagt baderom med gulvvarme fra 1999. Baderommet er utstyrt med vegghengt servant med speil og belysning over, dusjhjørne med forheng, samt opplegg for vaskemaskin.

Toalettrom I Eldre separat toalettrom

Leiligheten har et separat toalettrom med malt belegg på gulv. Toalettrommet er utstyrt med vegghengt servant, skap og gulvmontert toalett.

Felleskostnader

Kr. 2 880,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Fiber fra HomeNet, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.

Herav:
Kr. 1 912,- Felleskostnader
Kr. 465,- Renter og avdrag
Kr. 268,- Kollektiv internett/fiber
Kr. 125,- Renter og avdrag
Kr. 110,- Trappevask

Etasje

2 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Det er stort sett enkelt å få parkering rett utenfor og det er svært god tilgang på lader for elbil i mange av de omkringliggende gatene.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 990 294 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 565 058 pr. 31.12.18

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over 4 etasjer samt kjeller og loft. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og bærende konstruksjoner av murkonstruksjoner. Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Yttervegger av pussede og malt teglstein. Yttertak i saltaksform utvendig tekket med takstein. Leiligheten har Swedoor profilert entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB med kikkehull. Vinduer med karmer av tre, og tre-lags glass fra 2016.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 50 kvm, Bruksareal: 50 kvm, Bruttoareal: 55 kvm

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, stue, kjøkken, toalettrom, bad og soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektriske panelovner og gulvvarme på bad kombinert med vedfyring.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Vogts gate 60 A - Bruksendring av deler av 2. etasje fra kontor til to boenheter
Saksnummer: 201917090 - Byggesak
Status: Igangsettingstillatelse gitt

Sandakerveien 33 C - Oppføring boligblokk
Saksnummer: 202011292 - Byggesak
Status: Mottatt søknad

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Borettslag

Borettslaget Torshov Kv. V er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 947 837 427, og består av 100 andelsleiligheter. Forretningsførselen er utført av Oslo og Omegn Boligforvaltning AS (OBF).

* Hjemmeside: www.torshov5.no
* Borettslaget har fra 1.10.19. inngått avtale med HomeNet som leverandør av Kabel TV/Internett (fiber)
* Rudolfsens Vaktmesterservice utfører vaktmestertjenester
* Bjerkan Renhold AS utfører renholdstjenester
* Gårdreform Snø og Grønt AS utfører hagestell
* Borettslaget har et fellesvaskeri i kjelleren i Omsens gate 12 A

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 12128821099, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 02.07.2020: 2% pa.
Antall terminer til innfrielse: 97
Saldo per 03.06.2020: Kr. 2 816 105,-
Andel av saldo: Kr. 25 803,-
Første termin/første avdrag: 01.12.2014 (siste termin 01.09.2044)

Lånenummer: 12132387395, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 02.07.2020: 2% pa.
Antall terminer til innfrielse: 103
Saldo per 03.06.2020: Kr. 10 911 041,-
Andel av saldo: Kr. 99 973,-
Første termin/første avdrag: 24.08.2016 (siste termin 24.02.2046)

Andel fellesgjeld

Kr. 125 775,- per 02.07.2020.

Andel formue

Kr. 96 165,- per 31.12.2019.

Forsikring

Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Gjensidige Forsikring ASA. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 4 162 662,-.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr. 3 301 519,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2019 på kr. 687 770,-.

Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2019 kr. 4 510 272,- og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2017: Nye ytterdører
2016: Utskifting av vinduer i fasaden
2016: Branntetting i kjellere
2016: Radonmåling og tiltak
2014: Felles brannvarslingsanlegg
2014: Nye branndører i fellesarealer
2014: Nytt lekestativ
2014: Omtekking av kuppel Krebs' gate 7B
2013-2019: Utbedringer på tak og fasade
2013: Nye porter og maling av portrom
2013: Montering av slukkeutstyr i alle fellesarealer
2012: Ny bunnledning Vogts gate 59 A-B
2012: Totalrenovering av piper over tak
2011-2012: Innvendig renovering av pipeløp, rehabilitering av skorsteiner og bytte av alle feieluker
2010 - 2011: Total renovering av næringslokalet
2009: Oppussing av oppganger
2005 - 2007: Utskifting/oppgradering av elektrisk anlegg i leiligheter
2005: Montering av brannsikringsutstyr i leiligheter
2000: Nye entredører
1999 - 2000: Oppgradering/beplantning av bakgård
1996 - 1997: Nye stigeledninger
1990 - 1993: Oppussing av fasaden
1980 - 1990: Omlegging av tak i deler av gården

Husdyrhold

Det er tillatt å ha husdyr når det ikke er til alvorlig sjenanse for andre. Husdyreiere er pliktige å fjerne dyrets etterlatenskaper i gårdsrommet. Det er ikke tillatt å holde husdyr uten styrets forhåndsgodkjenning.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Garderobestenger på soverom
- Fastmonterte knagger og hyller og lamper
- Hvitevarer medfølger etter avtale med selger
Medfølger ikke salget:
- Kjøleskap
- Taklampe kjøkken
- Speil entrè og soverom
- Veggur kjøkken

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hm@schalapartners.no eller SMS: 40 08 05 55 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,10 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 13 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Helene Molle

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.