#BISLETT:, Louises gate 4C
4 500 000,-
Lys og pen 3-roms selveier med flott utsikt over Bislett Stadion | Solrik balkong | Fyring/varmtvann inkl.
 • Prisantydning: 4 500 000,-
 • Fellesgjeld: 92 671,-
 • Omkostninger: 130 220,-
 • Totalpris: 4 722 891,-
 • Ligningsverdi: 1 128 966,-
 • Fellesutgifter: 2588,-

  Felleskostnader inkl: Fyring, varmtvann, kommunale avg., forretningsførsel, felles forsikring, fiber internett (1000mb/1000MB), trappevask, vaktmestertjenester og renter/avdrag fellesgjeld.
Beregnet totalkostnad:
4 500 000,- (Prisantydning) 92 671,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 592 671,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 2 500,- (Flyttegebyr) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 126 550,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 130 220,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 722 891,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 55 m²
 • Bruksareal: 55 m²
 • Bruttoareal: 61 m²
 • Etasje: 2
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1936
 • Gårdsnummer: 217
 • Bruksnummer: 217
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 183100107
 • Sist endret: 06.08.20 11:55
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 58%
  eier sin egen bolig
 • 96%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 23%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 98%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 14%
  er gift

 

Oppdragsnummer

66-20-0103

Adresse og matrikkel

Louises gate 4C, 0168, Oslo, Gnr. 217 bnr. 217 snr. 67 orgnr. 971438169 i Oslo kommune

Eier

Jan Christian Nissen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2017. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

BRA/PROM

55 / 55 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1936

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 4.000 kwh.
Med et estimat på kr. 1,5,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 6.000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 3 545 kvm, Eierform: Festet fellestomt

Tomten er fellesareal.

Bislet Boligsameie VI fester tomt fra Oslo kommune.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei

Innhold

Loftsbod med skråtak og et gulvareal på ca 13 m².
To boder i byggets underetasje på henholdsvis 1,5 m² og 4,8 m².

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et veletablert og meget attraktivt boligområde på Bislett. Området er ypperlig for den som vil bo rolig og usjenert, men samtidig ha gangavstand til alt av hovedstadens fasiliteter. Her finner du populære handlegater, kaféer, uteliv, samt god offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet.

Rett i nærheten finner du de populære parkene Stensparken og St. Hanshaugen park. Nærhet til Bislett Stadion og St. Hanshaugen park med flotte grøntområder, turstier, festplass og damanlegg. Idioten ligger også i nærheten og er svært populær om sommeren med mulighet for grilling og solbading i idylliske omgivelser med fantastisk utsikt. Ikke langt unna finnes turområder langs Akerselva som byr på god rekreasjon i idylliske omgivelser, året rundt. I tillegg er det gangavstand til Frognerparken med populære Frognerbadet og vakre Vigelandsparken.

Det ligger ellers flere treningssenter i nærområde, som f.eks. Fitness Xpress og SATS, i tillegg til Bislett Bad & Trening, samt Bislett stadion. Sistnevnte har fotballbane, stort utendørs friidrettsanlegg og innendørs løpebane i proffe omgivelser. Gangavstand til Litteraturhuset og mye av byens kulturliv.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved Coop Extra, Coop Mega med ferskvaredisk eller på Kiwi. Boligen har umiddelbar nærhet til en rekke trendy kaffebarer, populære bakerier og hippe spisesteder, samt gangavstand til noen av hovedstadens mest attraktive handlegater.

I nærområdet finner du populære Raw, Åpent bakeri, Godt Brød, Gutta på Haugen og designbutikken Eske Interiør og Design. På drøye kvarteret når du blant annet Nye Bogstadveien, Hegdehaugsveien, Majorstuen og Ullevål. Det er ellers gangavstand til utdanningsinstitusjoner som Høgskolesenteret, Veterinærhøyskolen, Tannlegehøyskolen, Blindern og BI og adressen sogner til Bolteløkka skolekrets. Se mer informasjon om barnehager og skoler lenger ned i prospektet.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og trikk, hvorav nærmeste trikke- og busstopp er Bislett som ligger få meter fra boligen, det samme gjør 21-bussen. I gangavstand finner du også Colletts gate (37-bussen). Sentrum kan også enkelt nås til fots og med sykkel. Med bil tar det ca. 5 min til Majorstuen, 5 min til Ullevål, 8 min til Oslo S og 40 min til Oslo Lufthavn.

Entré

Lys og arealeffektiv entré med plass til garderobeskap. Dørcalling med portåpner plassert ved inngangsdøren. Flislagt gulv. Malt vegg og himling.

Stue

Romslig og pen stue med god plass til sofagruppe, tv-seksjon og annet ønskelig møblement. Det er også naturlig plassering til spisebord ved kjøkkenet. Store vindusflater med flott utsikt, samt adkomst til den sydvendte balkongen. Tregulv. Malt vegg og himling.

Kjøkken

Godt utnyttet oppholdsrom med åpen kjøkkenløsning. Pen innredning med hvite, tidløse fronter. Kjøkkenet er fra 2009 og IKEA er leverandør. Heltre benkeplate. Malte flater og fliser mellom kjøkkenbenk og overskap. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer; oppvaskmaskin, platetopp og stekeovn. Kjøl-/fryseskap medfølger også. Ventilator med avtrekksvifte. Tregulv. Malt vegg og himling.

Bad

Pent flislagt baderom med varme i gulv og downlights i himling. Vegghengt servantskap med ovenpåliggende servant med ett-greps armatur, samt speil. Gulvstående toalett. Dusjhjørne med innfellbare glassdører. Dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Avtrekkskanal i himling. Opplegg til vaskemaskin. Flis på gulv og vegg. Malt himling.

Balkong

Fra stuen er det utgang til den sydvendte balkong på ca. 2 kvm med plass til cafésett. Her er det supre solforhold og flott utsikt over Bislett stadion, samt nabolaget forøvrig. Flislagt dekke.

Soverom

Luftig og pent soverom av god størrelse. God plass til dobbeltseng, nattbord og annet ønskelig møblement. Oppbevaringsplass i stor skyvedørsgarderobe med praktisk innredning. Store vindusflater og fin utsikt. Tregulv. Malt vegg og himling.

Soverom 2

Dette er også et hyggelig soverom av fin størrelse. Egner seg ypperlig som f.eks. barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor. God plass til seng og skrivepult, samt oppbevaringsplass. Tregulv. Malt vegg og himling.

Felleskostnader

2 588 pr. mnd. Felleskostnader inkl: Fyring, varmtvann, kommunale avg., forretningsførsel, felles forsikring, fiber internett (1000mb/1000MB), trappevask, vaktmestertjenester og renter/avdrag fellesgjeld.

Etasje

2 etasje

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 128 966 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 064 277 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Typisk teglsteinsbygård for området med bærende konstruksjoner, fasader, etasjeskillere og leilighetsskillende vegger i betong/mur. Utvendige fasader er pusset og malt. Saltaks konstruksjon tekket med stålplater/båndtekking. Bygningen er oppført over 5 etasjer med både loft og kjeller i tillegg. Fundamentert med støpt såle til antatt faste masser/fjell.

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte tilstandsrapport utarbeidet av Madsen Takst og Eiendom, datert 22.06.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ekspeditionsdokument på vaaningshus, datert 13.06.1940.
Det foreligger ekspeditionsdokument på garasje, datert 23.04.1945.
Det foreligger ferdigattest for riving og oppføring av balkonger, datert 14.06.2018.

Boligens areal

Primærrom: 55 kvm, Bruksareal: 55 kvm, Bruttoareal: 61 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 55 m².
Primærrom: 55 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue/kjøkken, bad og to soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt.
Styret skal informeres.

Oppvarming

Felles radiatorvarme i sameiet.
Varmekabler på badet.

Løpende kostnader

Felleskostnader og strøm.

Utstyr

Lovpålagte røykvarslere og brannslukningsutstyr skal følge boligen ved salg.
Sikringsskap med automatsikringer plassert i felles trappegang.

Adkomst

Enkel adkomst fra Louises gate.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Pengeheftelser i eiendomsrett

1863/900142-1/105  Erklæring/avtale  
20.07.1863 
Bestemmelse om benyttelse
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-217/217
Gjelder denne registerenheten med flere

1863/900143-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
23.07.1863 
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om deleforbud
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-217/217
Gjelder denne registerenheten med flere

1880/924300-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
02.06.1880 
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om deleforbud
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-217/217
Gjelder denne registerenheten med flere

1920/901655-1/105  Erklæring/avtale  
31.07.1920 
Bestemmelse om kloakkledning
Overført fra: 0301-217/217
Gjelder denne registerenheten med flere

1935/990796-1/105  Erklæring/avtale  
11.09.1935 
Bestemmelser om brannvegg/-dør
Overført fra: 0301-217/217
Gjelder denne registerenheten med flere


1935/900909-2/105  Festekontrakt - vilkår  
21.09.1935 
ÅRLIG AVGIFT NOK 7,231
BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
BESTEMMELSER OM OVERDRAGELSE AV KONTRAKTEN
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
MED FLERE BESTEMMELSER

1938/300919-68/105   ** Nye vilkår  
19.02.1938 
 
1993/49475-17/105   ** Diverse påtegning  
12.10.1993 
Nye vilkår foreligger i h.h. til tomtefesteloven av 1975

1935/990795-1/105  Best. om vann/kloakkledn.  
21.09.1935 
Overført fra: 0301-217/217
Gjelder denne registerenheten med flere


1935/990798-1/105  Best. om vann/kloakkledn.  
21.09.1935 
Overført fra gnr 217 bnr 229
Overført fra: 0301-217/217
Gjelder denne registerenheten med flere

1935/990797-1/105  Erklæring/avtale  
26.09.1935 
Bestemmelser om brannvegg/-dør
Overført fra: 0301-217/217
Gjelder denne registerenheten med flere

1936/302133-1/105  Erklæring/avtale  
02.05.1936 
best om felles gårdsplass
Overført fra: 0301-217/217
Gjelder denne registerenheten med flere

1936/302134-1/105  Erklæring/avtale  
02.05.1936 
Bestemmelser om brannvegg/-dør
Overført fra gnr 217 bnr 378
Overført fra: 0301-217/217
Gjelder denne registerenheten med flere

1936/302135-1/105  Erklæring/avtale  
02.05.1936 
Bestemmelser om brannvegg/-dør
Overført fra: 0301-217/217
Gjelder denne registerenheten med flere

1936/302136-1/105  Erklæring/avtale  
02.05.1936 
Bestemmelser om brannvegg/-dør
Overført fra: 0301-217/217
Gjelder denne registerenheten med flere

1936/302137-1/105  Erklæring/avtale  
02.05.1936 
Bestemmelser om brannvegg/-dør
Overført fra gnr 217 bnr 229
Overført fra: 0301-217/217
Gjelder denne registerenheten med flere

1936/302139-1/105  Erklæring/avtale  
02.05.1936 
Bestemmelser om brannvegg/-dør
Overført fra gnr 217 bnr 230
Overført fra: 0301-217/217
Gjelder denne registerenheten med flere

1936/302140-1/105  Erklæring/avtale  
02.05.1936 
Bestemmelser om brannvegg/-dør
Overført fra: 0301-217/217
Gjelder denne registerenheten med flere

1983/502138-2/105  Erklæring/avtale  
17.02.1983 
Bestemmelser om brannvegg/-dør
Overført fra gnr 217 bnr 228
Korrekt tinglyst dato er 02.05.1936 iht gammel grunnbok og tinglysingsgjenpart
Overført fra: 0301-217/217
Gjelder denne registerenheten med flere


Pengeheftelser i festerett

1935/900909-2/105  Festekontrakt - vilkår  
21.09.1935 
ÅRLIG AVGIFT NOK 7,231
BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
BESTEMMELSER OM OVERDRAGELSE AV KONTRAKTEN
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
MED FLERE BESTEMMELSER
Gjelder feste

1938/300919-68/105   ** Nye vilkår  
19.02.1938 

1993/49475-17/105   ** Diverse påtegning  
12.10.1993 
Nye vilkår foreligger i h.h. til tomtefesteloven av 1975


Grunndata

1984/507661-52/105  Seksjonering  
16.02.1984 
opprettet seksjoner:
snr: 67
formål: Bolig
sameiebrøk: 309690/26600000
EIENDOMMEM ER OPPDELT I 82 SEKSJONER

2015/50932-1/200  Resek/tilleggssek  
20.01.2015 
nye seksjoner:
snr: 83
formål: Bolig
sameiebrøk: 326585/26926585

seksjonsameieandeler:
snr: 67
formål: Bolig
sameiebrøk: 309690/26926585
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Sameie

Sameiet består av 81 seksjonsleiligheter fordelt på 9 oppganger.

Resultatregnskapet for 2018, som viser et overskudd på kr. 589 832,-.

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har 2 lån:
Lån 1: Handelsbanken (hovedlån inkluderer fasadetillegg):
Annuitet, rentesats per 31.12.19 er 4,45%, løpetid 20 år og 1 mnd, innfrielsesdato 28.02.2037, 12 terminer
per år. Restsaldo per 01.06.20 var kr. 7 365 347,-

Lån 2: Handelsbanken (balkonglån):
Annuitet, rentesats per 20.04.20 er 3,83%, løpetid 20 år og 1 mnd, innfrielsesdato 30.12.2036, 12 terminer
per år. Restsaldo per 01.06.20 var kr. 4 435 330,-


I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 77828727

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

2019 - Takutbedring
2017 - Ny utebelysning
2016 - Nytt låsesystem
2016/2017 - Fasaderehabilitering mot bakgård
2016/2017 - Nye balkonger mot bakgård
2016 - Nytt callinganlegg
2015 - Fasaderehabilitering mot gate
2015 - Nytt spillrom
2015 - Oppussing av oppganger
2015 - Nye postkasser

Vedlikehold og reperasjonsarbeider i fremtiden:
- Taket må tas innen 10 år.
- Vann- og avløpsrør må undersøkes og rehebiliteres på et fremtidig tidspunkt.
- Ny varmekilde må på plass før 2020

Husdyrhold

Dyrehold er ikke tillatt uten styrets godkjennelse. Dyreholdet skal ikke være til ulempe eller sjenanse for andre seksjonseiere eller sameiet.
Vanlig kjæledyrhold skal i hovedsak tillates.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hsk@schalapartners.no eller SMS: 47 78 25 57 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 5 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Henrik Skårdal

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.