#BESTE FROGNER, Bygdøy allé 20
3 950 000,-
Moderne og lekker 2-roms, nyoppusset 2019. | Kvadratsmart | Balkong | Heis | Fjernvarme inkl | Beste Frogner!
 • Prisantydning: 3 950 000,-
 • Omkostninger: 125 070,-
 • Totalpris: 4 075 070,-
 • Ligningsverdi: 1 001 807,-
 • Fellesutgifter: 2584,-

  A-konto fyring og varmtvann, grunnapkke kabel-tv og bredbånd, vaktmestertjeneste, trappevask, drift av sameiet, felles byggforsikring, kom. avg. m.m. Herav: A konto oppvarming 500,- Felleskost.lik andel 1.019,- Seksjonsutgifter 1.065,-
Beregnet totalkostnad:
3 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 116 250,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 125 070,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 075 070,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 42 m²
 • Bruksareal: 42 m²
 • Bruttoareal: 47 m²
 • Etasje: 4
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1936
 • Gårdsnummer: 212
 • Bruksnummer: 24
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 182853475
 • Sist endret: 10.08.20 12:00
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 45%
  eier sin egen bolig
 • 86%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 100%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 17%
  er gift
 • 54%
  har høyskoleutdanning

 

Oppdragsnummer

55-20-0132

Adresse og matrikkel

Bygdøy allé 20, 0262, Oslo, Gnr. 212 bnr. 24 snr. 50 orgnr. 871272662 i Oslo kommune

Eier

Torill Seter Bråthe

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

42 / 42 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1936

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 3.000 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 3.000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 2 346 kvm. Eierform: Eiet tomt.
Tomten er fellesareal.

Pent opparbeidet bakgård med plen, trær og diverse beplantning. I tillegg finner du flere hyggelige sittegrupper og parasoller hvor du kan nyte solrike dager. Bakgården er et perfekt sted hvor du kan grille og sole deg i stille omgivelser og ettermiddagssol.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Moderne og lekker 2-r med heis, nyoppusset i 2019 med delikat materialvalg! Boligen ble betydelig oppgradert i 2019 med nytt gulv, kjøkken, bad og elektrisk, nye dører og alle overflater helsparklet og malt. Store vindusflater slipper inn rikelig med lys i leiligheten, praktiske løsninger og god takhøyde gir en luftig romfølelse. Boligen blir forlenget med en deilig balkong for varme dager med store kastanjetrær som sørger for lite innsyn. Meget sentralt på beste Frogner, med et rikt utvalg av servicetilbud og kollektivmuligheter.

Romslig stue
Nytt og moderne kjøkken m integrerte hvitevarer
1,8m2 balkong
Stort soverom m garderobe til tak
Delikat bad m opplegg for vaskemaskin
All dokumentasjon fra oppussing foreligger
Fjernvarme inkl
Ryddig sameie
Bakgård med hyggelige sittegrupper

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 4. etasje og inneholder stue, kjøkken, soverom med balkong, bad og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten en bod i underetasjen med trappefri adkomst på ca. 1,8 m2. Ellers er det sykkelparkering under tak i bakgården.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et meget populært, urbant og sentralt boligområde på Frogner i Oslo. Bebyggelsen på Frogner er preget av store byvillaer og fornemme bygårder fra 1800-tallet, og i dag ligger de fleste ambassadene og ambassaderesidensene her. Gaten er kjent for de store kastanjetrærne som pryder gaten, og særlig nedre del representerer også den raske byutviklingen som fant sted i Oslo frem til byggekrakket i 1899, med påkostede og fasjonable murgårder i fire etasjer.

I gangavstand fra boligen ligger alle typer servicetilbud med blant annet offentlig kommunikasjon, apotek, nærbutikk og blomsterbutikk. I nærområdet finner du også Kaffebrenneriet, populære kaféer og restauranter, interiørforretninger, legevakt, kirke, kino, museum, vinmonopol, post, delikatesseforretninger, skoler (ungdomsskole og videregående skole), barnehager m.m.
Gimle kino ligger like ved og er en liten og tradisjonsrik kino i Bygdøy Allé 39 og er kjent for kunst- og kvalitetsfilmer helt siden den åpnet i 1939. Her får du god service og komfort, med øl og vinservering i foajeen.

Fra boligen er det også gangavstand til noen av hovedstadens mest populære handlegater med f.eks. Bogstadveien eller Karl Johan. I tillegg finner du flotte tur- og grøntområder med Slottsparken, Uranienborgparken og vakre Frognerparken. Sistnevnte inneholder skulpturanlegget Vigelandsparken, Oslo Bymuseum, Frognerbadet og Frogner stadion. Du kan gå hyggelige turer langs promenaden ved Frognerkilen, og det finnes flere turstier som går langs sjøen ved idylliske Bygdøy som tilbyr hyggelige turstier og bademuligheter. Vestkanttorget, som også ligger like i nærheten, har hver lørdag et torg med basarer og yrende liv.

Det er kort vei til Aker brygges rike utvalg av butikker, serveringssteder og underholdning. Videre byr Tjuvholmen på spennende gallerier som Astrup Fearnley Museet og Pushwagner Gallery. Her finner man også Tjuvholmen sjøbad med fin strand, gressplen for soling og flott skulpturpark.
Fra Rådhuset kan du ta båten ut til Bygdøy og Huk.

I umiddelbar nærhet finner du også offentlige kommunikasjonsmidler med hyppige avganger som bussforbindelser både fra Bygdøy Allé og Thomas Heftyes gate, samt trikkforbindelse i Frognerveien og på Solli plass. Nærmeste holdeplass for t-bane finner du på Nationaltheatret, hvor du også har vanlig tog og flytog.

Stue | Lys og luftig

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg fra 2019, samt ble det nytt lagt gulv. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært praktiske løsningen og godet takhøyden på 2,65 meter, sørger for en luftig atmosfære. Vinduskarmene er brede med plass til pynt og dekor. Her møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. I sofahjørnet er det montert downlights i himlingen.

Kjøkken | Moderne fra 2019

Meget lekkert og moderne kjøkken fra 2019 som har innredning med mørke og profilerte fronter på under- og høyskap, samt laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum i kompositt med ett-greps armatur fra Ikea. Overskapene er lyse med belysning og stikkontakter under. Kjøkkenet har en åpen løsning most stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Her er det god plass til et spisebord for hyggelige middager med gode venner eller familie. Du finner integrerte hvitevarer som stekeovn med nedfelt induksjonstopp, ventilator, oppvaskmaskin, kjøleskap med fryser, samt mikrobølgeovn. Det er montert waterguard på kjøkkenet. På veggen mellom kjøkkenet og stuen er det montert praktiske hyller for ekstra oppbevaring av det du måtte ønske.

Soverom | Med utgang til balkong

Soverommet er av god størrelse og har malte flater i smakfulle farger fra 2019, samt ble det lagt nytt gulv. Balkongdøren fra 2019 og vinduet slipper inn naturlig med lys i rommet. Ettersom soverommet er svært romslig, er det god plass til seng, nattbord og øvrig møblement. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Her er det en skyvedørsgarderobe i speil med belysning som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske.
På varme sommerdager blir det naturlig å åpne den store glassdøren, så blir hele soverommet forlenget med en nordøstvendt balkong på ca. 1,8 m2. Her er det plass til et hyggelig cafésett, så du kan nyte solrike dager. På grunn av de store kastanjetrærne utenfor balkongen og rommet, er det lite innsyn her.

Bad | Delikat fra 2019

Meget delikat og flislagt baderom fra 2019 med gulvvarme. Baderommet inneholder dusjnisje med glassdører med regnfallsdusj og ett-greps armatur fra Vikingbad, vegghengt toalett fra Villeroy & Boch med innebygget sisterne fra Tece, vegghengt innredning med heldekkende servant og ett-greps armatur fra Vikingbad. Over servanten er det speil med overlys og stikkontakt på veggen. Videre er det stikkontakter for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på baderommet. I himlingen er det downlights og avtrekksventil.
Badet har fått våtromsbevis som gjelder som garanti på tetthet i 4 år. Våtromsbevis og informasjon om dette ligger vedlagt som siste side i boligrapporten fra Anticimex.

Entré | Godt med lagringsplass

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter den trivelige entréen. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen og den moderne stilen. I 2019 ble veggene malt i mørke farger, samt har den ene veggen en dekorativ tapet. Det ble lagt nytt gulv i 2019. Du har naturlig plass til en smal kommode/skohylle og plass til knagger for å henge av deg yttertøy. I tillegg finner du et garderobeskap med belysning som sørger for gode oppbevaringsmuligheter. Det er adkomst via felles trappegang med heis. Ellers har oppgangen callinganlegg. Leiligheten fikk ny og glatt entrédør i 2019 av tre med kikkehull, brannklasse B 30 og lydklasse 38dB fra Nordic.

Felleskostnader

Kr. 2 584 pr. mnd. Inkluderer a-konto fyring og varmtvann, grunnapkke kabel-tv og bredbånd, vaktmestertjeneste, trappevask, drift av sameiet, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.

Herav:
A konto oppvarming 500,-
Felleskost.lik andel 1.019,-
Seksjonsutgifter 1.065,-

Etasje

4 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 001 807 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 606 506 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Boligbygg over åtte etasjer samt underetasje. Gulv på grunn er av betong. Grunnmur er i bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong. Yttervegger av mur og teglstein. Fasader forblendet med teglstein. Tilnærmet flat takkonstruksjonen utvendig tekket med papp/membran. Tofløyet balkongdør med karmer av tre med tre-lags glass fra 2019. Vinduer med karmer av tre med to-lags glass fra 1989.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument/byggeanmeldelse" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument/byggeanmeldelse er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 42 kvm, Bruksareal: 42 kvm, Bruttoareal: 47 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon og kan fritt leie ut denne. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold. Se sameiets vedtekter § 2 for mer informasjon.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet ved radiatorer via varmesentral, samt tilknyttet felles varmtvann for bygningen. På badet er det gulvvarme.

Løpende kostnader

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Vannrør av typen rør-i-rør system samt kobber.
- Fordelerskap for vann med stoppekran er plassert i himlingen på badet samt stoppekran i sjakt på kjøkkenet.
- Synlige avløpsrør av plast.
- Felles varmtvann for bygningen.
- Sikringsskap med automatsikringer plassert i felles korridor. Hovedsikringens kapasitet er A.
- Leiligheten har håndholdt brannslukkingsapparat og røykvarsler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.
 

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-2255. Området forøvrig er regulert til vei, gangvei, forsamlingslokale, spesialområde bevaring, byggeområde for bolig, forretning, m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Skovveien - Trikketrasé. Hensikten med planen er å legge til rette for at Briskebylinjen kan trafikkeres av nye trikker. Ruter AS foreslår å flytte Briskebytrikkens trasé fra Inkognitogata/Riddervoldgate til Skovveien (mellom Frognerveien og Briskebyveien) og å justere dagens trasé og holdeplasser i Briskebyveien. Forslaget vil bedre kollektivtrafikkens fremkommelighet og gi bedre forhold for gående og syklende.
Planstatus: Planforslag. Se saksnr.: 201602328 for mer informasjon.

Bygdøy allé 12 - Det søkes om oppføring av balkonger.
Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201708850 for mer informasjon.

Gabels gate 46 - Det søkes om oppføring av 10 balkonger.
Planstatus: Mottatt søknad. Se saksnr.: 202009269 for mer informasjon.

For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal:
https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1936/303141-1/105  Erklæring/avtale 23.06.1936 
Bestemmelser om brannvegg/-dør. Overført fra: 0301-212/24. Gjelder denne registerenheten med flere

1936/303681-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 29.07.1936 
Overført fra: 0301-212/24. Gjelder denne registerenheten med flere

1936/303682-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 29.07.1936 
Overført fra Bygdø alle 24. Overført fra: 0301-212/24. Gjelder denne registerenheten med flere

1936/303683-1/105  Erklæring/avtale 29.07.1936 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger mv. Overført fra: 0301-212/24. Gjelder denne registerenheten med flere

1936/303732-1/105  Erklæring/avtale 04.08.1936 
ang begrensninger i utleiemulighetene. Med flere bestemmelser. Overført fra: 0301-212/24. Gjelder denne registerenheten med flere
1995/416-1/105   ** Diverse påtegning 03.01.1995 
Bestemmelsen om begrensning i utleiemulighetene utgår.

1975/506379-105/105  Erklæring/avtale 04.04.1975 
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET FOR: NOK 10,000 MED PRIORITET ETTER FØRSTE TINGLYSTE ERVERVSSUM. Gjelder denne registerenheten med flere

1975/506379-104/105  Seksjonering 04.04.1975 
opprettet seksjoner: snr: 50
formål: Bolig
sameiebrøk: 7/1000
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 149 SEKSJONER
SEKSJON NR 1-2, OG NR 5-149 HAR ANDEL AV SNR 3 OG 4
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Se Bygdøy Alle 20, Orgnr.: 871.272.662 består av 147 boligseksjoner og 2 næringsseksjoner.
Styreleder er Knut Samuelsen.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning.
Sameiet har fellesvaskeri. Fellesvaskeriet ligger i 1. etasje og skal brukes i henhold til gjeldende regler.

Sameiet har en egen hjemmeside: www.ba20.no

Felles fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene. Det kreves akontobeløp til dekning for dette, beløpet justeres ihht brenselsregnskapet 1 gang per år. Sameiet har avtale med Brunata. Ved ombygging som medfører demontering/bytting av radiator, skal Brunata kontaktes.
Styret har inngått avtale med gartnerfirma som vil utføre gartner tjenester på sameiets områder.
Vaktmestertjenester er kjøpt inn fra Bastion Forvaltning AS.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 0,- pr. 17.06.20.
Andel fellesformue kr. 109.937,- pr. 31.12.19.

Sameiet har ingen lån p.t.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 80039609

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr. 859 673,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 589 000,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Styret kan pålegge et gebyr på kr 2 000 ved manglende melding om større oppussingsarbeid.
Det er forbudt å installere kjøkkenvifte slik at den tilknyttes gårdens ventilasjonssystem.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Utført arbeid:
2018/2019: Felles ventilasjonskanaler og kanalene fra tørketromler er renset. Det er kjøpt inn nye parasoller til fellesområdet i bakgården.
2017: Modifisering av nye søppelskur.
2015: Utskifting heiser. Installert fjernvarme. Ny belysning i inngangspartier og trappedepoter. Installert nytt brannvarslingsanlegg.
2012: Nye inngangsdører oppgang A og B. Nytt callinganlegg.
2011: Sliping av terrazzobelegg i trapper.
2008 - 2009: Oppussing korridorer.
2007: Oppgradert kabel-TV-anlegg.
2006: Rehabilitert el-anlegg fellesarealer.
2002: oppussing vaktmesterleilighet.
2001: Ombygging heis oppgang B.
1997 - 1998: Rehabilitering balkonger. 1998 Etterisolering 9. etasje. Innkledning piper, heis og trapperom.

Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Det er ikke tillatt å holde hund eller annet husdyr som kan være til sjenanse for beboerne. Husdyr skal ikke etterlates alene i leiligheten dersom dette medfører støy i form av gjøing og skriking i eierens fravær. Se sameiets husordensregler § 15 for mer informasjon.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til rr@schalapartners.no eller SMS: 46 69 26 08 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,90 % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 19 900,- og markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Robin Rodahl

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.