#GRØNLAND, Platous gate 2E
2 760 000,-
Lys, pen og gjennomgående 2-R mot indre gårdsrom | Kvadratsmart | Pusset opp i 2010 | V.vann inkl | Super sentralt!
 • Prisantydning: 2 760 000,-
 • Fellesgjeld: 331 112,-
 • Omkostninger: 7 810,-
 • Totalpris: 3 098 922,-
 • Ligningsverdi: 698 072,-
 • Fellesutgifter: 3836,-

  Grunnpakke kabel-tv, a-konto varmtvann, trappevask, drift av borettslaget, felles byggforsikring, kom. avg. m.m. Herav: Felleskostnader 2 172,- Kabel-tv 199,- Lånekostnader 990,- Lånekostnader 475,-
Beregnet totalkostnad:
2 760 000,- (Prisantydning) 331 112,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 091 112,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 810,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 098 922,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 37 m²
 • Bruksareal: 37 m²
 • Bruttoareal: 42 m²
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1869
 • Gårdsnummer: 230
 • Bruksnummer: 254
 • Energimerking:
  E
 • Finnkode: 183384697
 • Sist endret: 06.08.20 12:55
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 49%
  eier sin egen bolig
 • 100%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 55%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 63%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 17%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

55-20-0131

Adresse og matrikkel

Platous gate 2E, 0190, Oslo, Gnr. 230 bnr. 254 snr. 1, andelsnr. 19 i Platousgate 2 Borettslag med orgnr. 981026500 i Oslo kommune

Eier

Knut Roald Karlsen Brit Sonja Karlson

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

BRA/PROM

37 / 37 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1869

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 845 kvm. Eierform: Fellestomt.
Tomten er fellesareal.

Pent opparbeidet bakgård med pen beplantning og hyggelige sittegrupper hvor du kan nyte varme sommerdager.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og pen 2-roms som er meget praktisk og godt unyttet. Boligen ligger rolig og skjermet til mot indre gårdsrom, så her er det stille og fredelig. I 2010 ble boligen vesentlig oppgradert, så her får du en god standard. I stue/kjøkken, soverom og entré er det lagt varmefolie i gulvet. Det er store vinduer med brede karmer som slipper inn rikelig med lys. Dette sammen med den gjennomgående løsningen sørger for en luftig atmosfære. Her bor du stille og rolig til på Grønland, samt super sentralt i Oslo med kort vei til "alt"!

Lys stue med integrert TV
Stilrent kjøkken fra 2010 med integrerte hvitevarer
Stort soverom med hems og garderobe
Pent bad som ble oppgradert i 2010 og opplegg for vaskemaskin
Entré med garderobe
Hyggelige sittegrupper i bakgården
V.vann inkl
Ingen forkjøpsrett

Innhold

Boligen ligger i byggets 1. etasje og inneholder stue med åpen kjøkkenløsning, soverom, bad og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod.

Beliggenhet

Leiligheten har en super sentral beliggenhet i et etablert boområde på Grønland, omtrent der Tøyen møter Grønland og med Grünerløkka ikke langt unna.
Området er perfekt for deg som ønsker å bo sentralt i Oslo med kort vei til "alt"! Grønland er en bydel rik på impulser og med store og spennende utviklingsmuligheter. Områdene har de senere årene hatt en betydelig utvikling og fremstår i dag som et trendy og attraktivt boligområde med et rikt utvalg av kaffebarer, utesteder, fristende grønnsakforretninger m.m.

Fra Grønland er det kort gangavstand til både Tøyenbadet, Botanisk hage og Middelalderparken med omkringliggende parkanlegg og kunstig innsjø. Her har man alle muligheter for rekreasjon i hyggelige og grønne omgivelser. Parken har rommet flere kulturarrangementer deriblant den populære Øyafestivalen. Det er også kort vei til noen av byens og landets viktigste museer og kulturminner. Karl Johans gate ligger kun en kort spasertur unna leiligheten.

Området vil dra positiv nytte av den enorme utbyggingen av Bjørvika området, et steinkast unna. Utbyggingen av Fjordbyen i Bjørvika vil bli det største byutviklingsprosjektet i Oslo siden 1624, da Gamle Oslo brant og sentrum ble flyttet vestover. Området er under stor utvikling og denne leiligheten ligger inntil alt det nye og spennende. Gangbro over til Bjørvika finner du sammen med den nye innkjøringsbroen til sentrum, kun få minutter fra leiligheten.
Ekebergparken er siste tilskudd på stammen, en ny og spennende opplevelse som beboerne i denne bydelen vil ha stor glede av fremover.

Blokken ligger heller ikke langt unna Teaterplassen som et naturlig midtpunkt og møteplass. Her er det et stort åpent torg med utendørs scene, små forretninger, kaféer og spisesteder rundt. Flere treningssentre og døgnåpen nærbutikk i nærheten. Grønland regnes som det området med mest positiv og spennende utvikling i tiden fremover. Fra Teaterplassen kan man også spasere over den nye broen til operaen. Et rikt utvalg av forretninger finner man på Grønlands Torg. Oslo City og Byporten er en kort spasertur unna.

En gåtur unna finner du Sørenga sjøbad. Badenymfer fra hele byen kan strømme ned til byens flotteste sjøbad. Sjøbadet er et friskt tilskudd til øvrige badeplasser i Oslo, og den mest sentralt beliggende. Etter et forfriskende morgenbad kan du sette deg på en kafé på Havnepromenaden og nyte en god kopp kaffe og dagens aviser.

Alle t-baner stopper på Grønland stasjon, kort gange fra leiligheten - midt i hjertet av Grønland. Eller er det et godt tilbud med buss og trikk i nærheten. Kort gange fra Grønland ligger Oslo Sentralbanestasjon og Jernbanetorget, Norges største og viktigste trafikknutepunkt. Oslo bussterminal ligger ikke langt fra leiligheten. Grønland har sykkelfelt i begge retninger, og ligger innenfor gangavstand til hele Oslo.

Stue | Lys og luftig

Stuen er lys og romslig, samt er gulvet belagt med parkett som har deilig varmefolie. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært praktiske løsningen, sørger for en luftig atmosfære. Vinduskarmene er brede med plass til pynt og dekor. I tillegg er det downlights øverst i vinduskarmene. Her er det gode møbleringsmuligheter. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og tilhørende møblement. I tillegg har stuen en integrert Samsung 52'' TV i veggen, samt med 3 integrerte høyttalere.

Kjøkken | Med integrerte hvitevarer

Stilrent kjøkken fra 2010 som har innredning med hvite og glattlakkerte fronter, samt benkeplate i heltre med nedfelt stålservant samt ettgreps kjøkkenbatteri. Under overskapet ved vasken er det belysning og stikkontakt. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Her er det plass til et spisebord for hyggelige middager med gode venner eller familie. Du finner integrerte hvitevarer som komfyr(fra 2019) med induksjon platetopp, ventilator (fra 2019), mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og kjøl-/fryseskap. Veggene er malt i lyse farger og gulvet er belagt med parkett som har varmefolie.

Soverom | Meget praktisk innredet

Soverommet er av god størrelse og har malte flater i lyse farger. Gulvet er belagt med parkett som har varmefolie. Det er store vindusflater med brede karmer som slipper inn naturlig med lys i rommet. Soverommet er meget praktisk innredet med integrert sovehems som har plass til en stor madrass og adkomst via fastmontert trapp som ble montert i 2010. Under hemsen er det montert en L-formet arbeidsbenk som har godt med plass til skuffeløsninger under. Dette er perfekt hvis du trenger å få unne gjort litt arbeid eller skole hjemme. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Her er det et integrert garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske.

Bad | Alt du trenger på badet

Pent og flislagt baderom med gulvvarme som ble rehabilitert i 2010 med blant annet nytt gulvsluk med klemring for foliemembran. Baderommet inneholder dusjhjørne med termostat dusjbatteri med to dusjhoder, vegghengt toalett, servantskap og ovenpåliggende porselensservant med ettgreps servantbatteri. Over servanten er det veggmontert speil med overliggende downlights. Videre er det opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på baderommet. Over vaskemaskinen er det et praktisk skap for ekstra oppbevaring.

Entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i leiligheten møtes du av en lys entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og rikelig med plass til knagger for å henge av deg yttertøy. Veggene er malt i lyse farger og gulvet er belagt med parkett som har varmefolie. I himlingen er det downlights. Det er adkomst til leiligheten via portrom, bakgård og trappeoppgang fra Platous gate. Videre har leiligheten dørtelefon med åpner. Døren mot fellesarealet er brann- og lydklassifisert (EI30 og dB35), som ble montert ny i 2020.

Felleskostnader

Kr. 3 836 pr. mnd. Inkluderer grunnpakke kabel-tv, a-konto varmtvann, trappevask, drift av borettslaget, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.

Herav:
Felleskostnader 2 172,-
Kabel-tv 199,-
Lånekostnader 990,-
Lånekostnader 475,-

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 698 072 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 513 057 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Fundamentert av naturstein til fyllmasser (antropogent materiale). Bærekonstruksjon av teglstein med pusset og malt fasade. Etasjeskillere av trebjelkelag med isolasjon av stubbloftsleire. 2-lags isolerglass vinduer fra 2004. Vindusgrep til ett nedre vindu i soverom er noe slarkete samt har mindre sprekk i plastdeksel til vindusgrep. Saltakkonstruksjon i tre tekket med betongtakstein.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 37 kvm, Bruksareal: 37 kvm, Bruttoareal: 42 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes § 3-2 for utfyllende bestemmelser.
Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opptil 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet, samt er det gulvvarme på badet. Det er varmefolie i entré, stue/kjøkken og soverom over 3 kretser.

Løpende kostnader

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Felles varmtvannsbereder i kjeller.
- Sikringsskapet er plassert i trappeoppgang med jordfeil automatsikringer. Hovedsikringen er på 40 ampere. Det elektriske anlegget i sikringsskapet, bortsett fra hovedsikringen, er montert nytt i 2019.
- Felles brannvarslingsanlegg med en sensor i leiligheten samt fellesareal.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-2255. Området forøvrig er regulert til friområde, vei, gangvei, offentlig trafikkområde, tomt for offentlig bygning, spesialområde bevaring, byggeområde for bolig, industri, kontor, forretning, bevertning, m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Grønlandsleiret 16 A-B - Tiltaket omfatter oppføring av 12 stk. nye boenheter. Nybyggets 1. etasje vil benyttes til utadrettet virksomhet og adkomst/vestibyle for boligene i 2. - 7. etasje.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201704867 for mer informasjon.

Norbygata 52 - Det søkes om å rive en to etasjers murgård.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201505955 for mer informasjon.

For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1963/513553-1/105  Erklæring/avtale 17.09.1963 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Overført fra: 0301-230/254. Gjelder denne registerenheten med flere

1990/77697-1/105  Erklæring/avtale 20.12.1990 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:253, 256, 257, 305
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:345 Snr:1-15
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:346 Snr:1-7
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:347, 381
Rett til adkomst,vedlikeh. av ledninger, plikt til utbedr. etter komm. krav (30 år) Fl. best. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/dir. for Eiendom og Utbygging. Overført fra: 0301-230/254. Gjelder denne registerenheten med flere

1995/42676-2/105  Pantsettelseserklæring 08.08.1995 
BELØP: NOK 20.000. Panthaver:Platousgate 2B Boligsameie Lnr.: 1145876. PRIOR. ETTER 90% AV SEKSJONENS LÅNETAKST. Gjelder denne registerenheten med flere
1995/48868-2/105   ** Diverse påtegning 07.09.1995 
PANTERETTEN ER UTEN OPPTRINNSRETT

2007/530741-1/200  Pantedokument 02.07.2007 
BELØP: NOK 33.050.000. Panthaver:PLATOUSGATE 2 BORETTSLAG Org.nr: 981026500

2016/170357-1/200  Pantedokument 26.02.2016 
BELØP: NOK 22.000.000. Panthaver:EIKA BOLIGKREDITT AS Org.nr: 885621252

2018/1262293-1/200  Pantedokument 12.09.2018 21:00 
BELØP: NOK 11.000.000. Panthaver:DNB BANK ASA Org.nr: 984851006
 
1993/10484-1/105  Seksjonering 09.03.1993 
1995/42676-1/105  Resek/deling av seksjon 08.08.1995 
1995/48868-1/105  Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel 07.09.1995 
2016/1008079-1/200  Resek/sammenslåing 02.11.2016 
2016/1008079-2/200  Resek/sammenslåing 02.11.2016 
2016/1008079-3/200  Resek/sammenslåing 02.11.2016 
2016/1008079-5/200  Resek/sammenslåing 02.11.2016 
 
1989/18479-1/105  Best. om adkomstrett 22.03.1989 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:254 Snr:1-30
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:256  
Med flere bestemmelser. Slettes kun av Oslo kommune v/Boligdirektøren

1990/71308-1/105  Erklæring/avtale 23.11.1990 
Overført fra: 0301-230/254
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:253, 254, 257, 305, 347, 381
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:254 Snr:1-30
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:345 Snr:1-15
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:346 Snr:1-7
Rett til adkomst mv. samt rett til å anlegge og vedlikeholde div. ledninger mv. Kan ikke slettes uten samt. fra Oslo kommune v/direktør for Eiendom og Utbygging. Overført fra: 0301-230/254

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Platousgate 2 Borettslag, org.nr. 981 026 500, består av 35 boliger og 1 næringslokal.
Styreleder er Øistein Offergaard Haraldstad.
Forretningsfører er Boligbyggelaget Usbl.
Borettslaget har fellesvaskeri.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 331 112,- pr. 18.06.20.
Andel fellesformue kr. 31 159,- pr. 31.12.19.

Laget har 1 lån:
Lånenummer: 12136781799, DNB Bank ASA. Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 18.06.2020: 2.15% pa.
Saldo per 18.06.2020: 9 351 179,-.
Siste termin 31.05.2043.

Forsikring

If Skadeforsikring NUF
Polisenummer: SP1165173
 

Regnskap

Regnskapet for 2018 viste et underskudd på kr. 1 177 358,-. I budsjett for 2019 var det lagt til grunn at selskapet skulle gå med kr. 328 500,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
For å ikke møte opp på dugnad vil det bli fakturert 300,- til andelseier.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Borettslaget har tilsammen fått tilsagn på midler fra to aktører, USBL og Tøyenløftet (henholdsvis 60.000 og 50.000). Begge tilsagnene krever at borettslaget selv har stilt med tilsvarende beløp. Laget har søkt om midler til oppgradering av bakgården og oppgradering av bakgården er så og si helt ferdig. Det som gjenstår er kun litt beising av terrassen og småplukk igjen.

Videre skal porttelefon byttes da den er defekt. Dette dekkes i all hovedsak av forsikring, men kan komme noen kostnader til borettslaget også. Uklart om det blir gjort før eller etter sommeren ifølge styreleder.

Et rør som leder ut fra borettslaget til kommunale vannrør er sprekt og skal fikses. Kostnaden er estimert til ca. kr. 110.00-130.000 og vil dekkes av egenkapital laget allerede har ifølge styreleder.

Utført arbeid:
- Gjennomført fasaderehabilitering i 2018.
- Gjennomført brannsikkerhetskontroll.
- Nye dører.
- Fjernet gammelt ventilasjonsaggregat.

For mer omfattende vedlikeholds historikk, se årsberetningen vedlagt salgsoppgaven.
Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Normalt dyrehold er tillatt. Se lagets husordensregler § 11 for mer informasjon.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til mats@schalapartners.no eller SMS: 91 56 60 81 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 17 900,- og markedspakke kr. 14.990,-. Pakkevisning til kr. 5.000,-. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Mats Ergo

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.