# GRÜNERLØKKA, Herslebs gate 15B
3 500 000,-
Lys, gjennomgående 2-r i klassisk gård | Separat kjøkken | God takhøyde | Sentral beliggenhet | Lave f.kost.
 • Prisantydning: 3 500 000,-
 • Omkostninger: 104 639,-
 • Totalpris: 3 604 639,-
 • Ligningsverdi: 855 058,-
 • Fellesutgifter: 1929,-

  Felles forsikring, offentlige avgifter, drift, vedlikehold og strøm til fellesarealer.
Beregnet totalkostnad:
3 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 95 620,- (Dokumentavgift) 199,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 104 639,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 604 639,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 44 m²
 • Bruksareal: 44 m²
 • Bruttoareal: 50 m²
 • Etasje: 2
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1898
 • Gårdsnummer: 229
 • Bruksnummer: 40
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 189726763
 • Sist endret: 23.09.20 14:03
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 44%
  eier sin egen bolig
 • 95%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 64%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 61%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 16%
  er gift

 

Oppdragsnummer

16-20-0127

Adresse og matrikkel

Herslebs gate 15B, 0561, Oslo, Gnr. 229 bnr. 40 snr. 8 orgnr. 998717892 i Oslo kommune

Eier

Ane Toresdatter Aas

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

44 / 44 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1898

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 593 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal. Fellesområder opparbeidet med bakgård belagt med brostein, sittegrupper, sykkelparkering, plenareal, trær, prydbusker og diverse beplantning.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei / Nei

Beskrivelse

Velkommen til Herslebs gate 15 B! En lys og romslig 2-roms selveier i 2.etasje med gjennomgående planløsning, god takhøyde og store vindusflater som gir gode lysforhold.

Leiligheten ligger svært sentralt på Grünerløkka med en praktisk beliggenhet. Kort vei til alt du måtte trenge. Gode kollektivmuligheter i umiddelbar nærhet.

- Romslig stue med plass til sofa og spisebord
- Separat kjøkken fra 2011 med integrerte hvitevarer vendt mot hyggelig bakgård
- Bad med opplegg for vaskemaskin
- God takhøyde og store vindusflater
- Lave felleskostnader
- Sameiet har ingen fellesgjeld
- Nærhet til parker og turområder, serveringssteder, butikker, kino, treningssenter og et ypperlig kollektivtilbud!
- Fasade nylig rehabilitert

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2.etasje og består av: Entré, stue, kjøkken, bad og soverom.
I tillegg disponerer leiligheten en bod på loft merket nr. 305 med gulvflate på ca 7 m².

Beliggenhet

Meget sentral og urban beliggenhet på nedre Grünerløkka. Boligen ligger i et svært populært og spennende område som har vært i stor forandring de seneste årene. Meget kort vei til bl.a. Bjørvika og Sørenga hvor det er vokst frem en helt ny bydel og hvor en finner nye spennende restauranter, ny bystrand og lekker arkitektur.

Populære Wexelsplass ligger midt i hjertet av Oslo mellom Grünerløkka, Grønland og Tøyen med gangavstand til Oslo sentrum. Det er matbutikk i nabobygg og kort gangavstand til treningssenter. Du har Grünerløkka med kafeer, restauranter og butikker i umiddelbar nærhet, samt kort vei til Grønlands mange eksotiske foretninger. Det er kun 10 minutters gange til Oslo S og Oslo sentrum.

Flotte tur- og rekreasjonsområder langs Akerselva, ikke langt unna finner man Botanisk Hage som er en grønn lunge i storbyen og et viktig rekreasjonsområde for Oslos befolkning. Kort vei til offentlig kommunikasjon. Gangavstand til trikk, buss, T-bane og flytoget.

Standard / Innhold

Romslig leilighet med god intern beliggenhet i byggets 2.etasje. Adkomst via felles portrom og trappegang. Oppgangen har callinganlegg.

ENTRÉ/GANG:
Leiligheten har adkomst via felles trappegang. Entréen er romslig med plass til avheng av yttertøy og plassering av sko i garderobeskap. Lysmalte veggflater og en god takhøyde bidrar til et svært godt førsteinntrykk. Det er montert dørcalling og sikringsskap med automatsikringer er plassert i gangen. Downlights i himling.

STUE:
Svært lyst og luftig rom med god takhøyde og 2 store vinduer som gir gode lysforhold og en åpen, luftig atmosfære. God plass til sittegruppe, spisebord, skjenk/benk. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling med downlights.

KJØKKEN:
Leiligheten har en lys, pen innredning fra 2011 med hvite, glatte fronter og god skap- og benkeplass. Integrerte hvitevarer. Ventilator samt fliser over heltre benkeplate. Praktisk fastmontert spiseplass (benk) med hyggelig utsikt mot indre gårdsrom. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.

BAD:
Pent, flislagt baderom fra 2012 med dusjnisje, dusjvegg, toalett, servant med skap, speilskap med lys og opplegg for vaskemaskin. Fliser med varme i gulv, fliser / baderomsplater på vegger og malt himling.

SOVEROM:
Svært lyst og trivelig soverom med plass til dobbeltseng, kommode og annet ønsket møblement. Rommet har store klassiske vindusflater slipper inn mye naturlig lys. Downlights i himling.

Felleskostnader

1 929 pr. mnd. Felles forsikring, offentlige avgifter, drift, vedlikehold og strøm til fellesarealer.

Etasje

2 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 855 058 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 078 209 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 4 etasjer samt kjeller og loft. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og bærende vegger av naturstein og murkonstruksjoner. Skillende dekker av trekonstruksjoner. Yttervegger av pussede og malte flater. Yttertak i saltaksform utvendig tekket med takstein (taket er ikke besiktiget). Profilert entrédør i brannklasse B30. Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 1989 og 1992. For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte takst utarbeidet av Anticimex.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 44 kvm, Bruksareal: 44 kvm, Bruttoareal: 50 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 44 m².
Primærrom: 44 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, bad og soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Erverv og utleie av seksjon må meldes til styret for godkjennelse. Godkjennelse kan kun nektes på saklig grunnlag. Utleie av seksjonene kan kun skje for 1-ett-år om gangen, men med eventuell rett til fornyelse. Ved utleie forplikter sameier seg til å gjøre leietager oppmerksom på vedtekter, husordensregler og øvrige bestemmelser som gjelder for sameiet.

Oppvarming

Leiligheten har elektrisk oppvarming, samt gulvvarme på bad.

Løpende kostnader

Kostnader i forbindelse med innboforsikring, internett, strøm m.l. kommer i tillegg. For strømkostnader, se energiforbruk
Megler minner på at Oslo kommune har innført eiendomsskatt. Leiligheten er pr. d.d ikke berørt av skatten.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Det bygges, rives og rehabiliteres i området. Reguleringskart med bestemmelser (datert 05.08.20) ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1894/990903-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
23.10.1894 
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om veg
Overført fra: 0301-229/40
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1932/991034-1/105  Best om garasje/parkering  
07.05.1932 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-229/40
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1989/61691-1/105  Best. om adkomstrett  
12.09.1989 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:16  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:32  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:32 Snr:1-18
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-229/40
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata
2000/28365-1/105  Seksjonering  
22.05.2000 
opprettet seksjoner:
snr: 8
formål: Bolig
sameiebrøk: 46/1256
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer

Rettigheter på 0301-229/154/0/1-12
Rettigheter i eiendomsrett
1990/77695-1/105  Erklæring/avtale  
20.12.1990 
Overført fra: 0301-229/40
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:15 Snr:1-31
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:32  


rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:32 Snr:1-18
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:34 Snr:1-59
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:40  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:40 Snr:1-20
Rett til adkomst, vedlikeh. av ledninger, plikt til utbedr.
etter komm. krav (30 år). Fl. best. Kan ikke slettes uten
samtykke fra Oslo Kommune v/dir. for Eiendom og Utbygging.
Overført fra: 0301-229/40
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Rettigheter på 0301-229/34/0/1-59
Rettigheter i eiendomsrett
1991/41120-1/105  Erklæring/avtale  
12.08.1991 
Overført fra: 0301-229/40
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:15 Snr:1-31
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:32  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:32 Snr:1-18
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:40  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:40 Snr:1-20
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:154 Snr:1-10
Rett til adkomst, vedlikeh.,plikt til utbedr. etter komm.
krav (30 år) Fl.best. Kan ikke slettes uten samtykke fra
Oslo Kommune v/dir.for Eiendom og Utbygging.
Overført fra: 0301-229/40
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Herslebs gt. 15. Sameiet består av 19 boligseksjoner og 1 næringsseksjon.
Forretningsførsel er utført av Obos.

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har p.t. ingen fellesgjeld.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige forsikring Polisenummer: 79164260

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Fasade ble nettopp rehabilitert. Ellers ingenting planlagt pr. dags dato ifølge styreleder.
Styreleder opplyser også at det kommer muligens en økning i fellesutgifter i løpet av 2021, uten at noe er endelig besluttet.

Det må påregnes generelt vedlikehold av sameiet.
Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Dyrehold er ikke tillatt uten styrets forutgående skriftlige godkjennelse.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til as@schalapartners.no eller SMS: 91 53 59 14 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 14 900,-, markedspakke kr. 14.990,-, sikkerhetsstillelse kr. 989,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Anders Sveen

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.