#NORDSTRAND/MUNKERUD, Rådyrstien 19
2 350 000,-
Lys og romslig 2-roms hjørneleilighet | Terrasse på 16,8m2 | P-plass* | Tett på friområder og marka, innerst i blindvei
 • Prisantydning: 2 350 000,-
 • Fellesgjeld: 304 279,-
 • Omkostninger: 7 810,-
 • Totalpris: 2 662 089,-
 • Ligningsverdi: 811 126,-
 • Fellesutgifter: 2985,-

  Drift av borettslaget, felles byggforsikring, nedbetaling av felles lån, kom. avg. m.m.
Beregnet totalkostnad:
2 350 000,- (Prisantydning) 304 279,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 654 279,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 7 810,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 662 089,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 47 m²
 • Bruksareal: 49 m²
 • Bruttoareal: 54 m²
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1999
 • Gårdsnummer: 180
 • Bruksnummer: 33
 • Energimerking:
  C
 • Finnkode: 190684784
 • Sist endret: 16.09.20 11:16
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 81%
  eier sin egen bolig
 • 98%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 42%
  har bolig på over 120 kvm
 • 84%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 43%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

55-20-0135

Adresse og matrikkel

Rådyrstien 19, 1164, Oslo, Gnr. 180 bnr. 33, andelsnr. 2 i Borettslaget leirskallhellinga 13 med orgnr. 980902633 i Oslo kommune

Eier

Kenneth Lia Solberg

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

BRA/PROM

49 / 47 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1999

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 10.110 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 10-110,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 1 697 kvm. Eierform: Fellestomt.
Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og romslig 2-roms hjørneleilighet. Her bor du stille og rolig til innerst i en blindvei uten gjennomkjøring. De store vinduene slipper inn rikelig med lys fra flere kanter. Dette sammen med den praktiske løsningen sørger for en luftig atmosfære. Utenfor inngangsdøren er det plass til et hyggelig cafésett hvor du kan nyte morgensolen. Videre har boligen en delvis overbygget terrasse på 16,8m2 som er perfekt på varme sommerdager. Styret tildeler p-plass til beboere som har bil. Her bor du i naturskjønne omgivelser på Nordstrand/Munkerud med fantastiske turstier og marka rett utenfor.

Romslig stue med pipeløp
Kjøkkenet har godt med skap- og benkeplass
Stort soverom med garderobe
Omkledningsrom og 2 boder
Bad med opplegg for vaskemaskin
Entré med garderobe
Ingen forkjøp

Innhold

Leiligheten ligger i byggets underetasje og inneholder stue med åpen kjøkkenløsning, soverom, omkledningsrom, mellomgang, bad, innvendig bod og entré med terrasse.
I tillegg disponerer leiligheten en utebod med taklys på ca. 5,2 m2. Ellers er det felles redskapsbod for sameiet.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et meget attraktivt, trafikkskjermet i blindvei og barnevennlig boligområde på Nordstrand/Munkerud, med skogen rett utenfor døra. Du har nærhet til offentlig kommunikasjon, flotte rekreasjonsområder, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Området er svært barnevennlig og har kort vei til flere barnehager og skoler i alle klassetrinn.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Kiwi, Rema og Meny. Nærmeste handlesenter er Lambertseter senter med alt av butikker og servicetilbud. Ellers kort vei til Sæter torg med en rekke tilbud som restauranter, frisører, kaffebarer, apotek, bokhandel, helse- og velværesenter mm. Ellers er det ikke langt unna til Jacobs på Holtet, Mortensrud, Skullerud, Manglerud og Oslo sentrum.

I nærområdet ligger Leirskallen turnhall og slalåmbakke, Nordstrand idrettsplass, Nordstrandhallen, flere tennisanlegg, svømmehall, ridesenter og treningssenter. Du finner også flere idrettslag med en allsidig satsning innenfor et stort spekter av idrettsgrener. Det er kort vei til fjorden med flere populære badeplasser langs Bunnefjorden, inkludert lokale Nordstrand Bad, Hvervenbukta, Ingierstrand og Sydstranda på Ulvøya. Østmarka med alle dens turmuligheter, samt det fredede urskogsområde i Ljanselvdalen ligger like ved. Ellers er det mange stier på Ekebergsletta, alt fra brede lysløyper til trange skogstier. Et besøk i skulpturparken på Ekeberg, kan absolutt anbefales.

Øgården ligger bare noen minutter unna boligen med busslinje 74 og FB10. Videre går det både T-bane og buss fra Mortensrud T.

Stue | Lys og luftig

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg fra senere tid. Gulvet er belagt med laminat. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært praktiske planløsningen, sørger for en luftig atmosfære. Det er brede vinduskarmer med plass til pynt og dekor. I tillegg er det montert manuellstyrt markise foran vinduene. Her møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. Det er montert pipeløp i stuen. Ellers finner du en Mitsubishi Electric tilluftsmotor som er montert på veggen.

Kjøkken | Godt med skap- og benkeplass

Lyst og eldre kjøkken som har innredning med hvite og glatte fronter, samt laminat benkeplate med rustfri oppvaskkum som har ettgreps kjøkkenbatteri. Mellom kjøkkenbenken og overskapene er det dekorative fliser. Under overskapene er det belysning og stikkontakter. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Her er det god plass til et spisebord for hyggelige middager. Videre finner du hvitevarer som komfyr med keramisk platetopp, ventilator, oppvaskmaskin (fra 2017) og kjøl- fryseskap. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Veggene er malt i delikate farger og gulvet er belagt med laminat.

Soverom | Godt med lagringsplass

Soverommet er av god størrelse og har malte flater i smakfulle farger fra senere tid. Gulvet ble belagt med laminat i 2014. De store vinduene slipper inn naturlig med lys i rommet. Ettersom soverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Her er det garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Rett utenfor soverommet finner du boligens egne omkledningsrom og en innvendig bod, så her er det svært godt med lagringsplass.

Bad | Alt du trenger på badet

Pent og flislagt baderom med gulvvarme fra 1998/1999. Baderommet inneholder dusjhjørne med dusjvegger med skyvedører og termostat dusjbatteri, toalett, servantskap og porselensservant med ettgreps servantbatteri. Over servanten er det speil, skap og belysning. Videre er det opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på badet.

Entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og plass til knagger for å henge av deg yttertøy. I tillegg finner du en skyvedørsgarderobe som sørger for gode oppbevaringsmuligheter. Veggene ble malt i delikate farger i senere tid og gulvet er belagt med fliser. Leiligheten har ytterdør med felt av 2-lags isolerglass fra byggeår med katteluke. Utenfor inngangen har det blitt lagt hvit singel, samt er det plass til et hyggelig cafésett hvor du kan nyte morgensolen. Videre finner du en dels overbygget terrasse på hele 16,8 m2. Her har du god plass til utemøblement, grill og beplantning så du kan nyte solrike dager. Terrassen har blitt beiset og oljet i senere tid. Ellers finner du strømuttak på veggen.

Felleskostnader

Kr. 2 985 pr. mnd. Inkluderer drift av borettslaget, felles byggforsikring, nedbetaling av felles lån, kom. avg. m.m.

Garasje / Parkering

Styret tildeler p-plass til beboere som har bil.
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 811 126 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 920 055 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Grunnmur er fundamentert med betong til antatt faste masser og fjell. Det antas at det er benyttet drenerende masser mellom terreng og betong grunnmur, samt under støpt såle og at drensrør er lagt på nivå under støpt såle for å lede vann bort fra byggmassen. Yttervegger i er bindingsverk med utvendig malt og liggende panel. Etasjeskillere er av trebjelkelag. Tidsriktig isolasjon fra byggeår. 2-lags isolerglass vinduer fra 1998 med utenpåliggende tresprosser. Saltakkonstruksjon i tre tekket med betongtakstein.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 1999 for eiendommen.
Eiendomsmegler har ingen kunnskap om hvorvidt dette er innsendt /gjenstående arbeider.
Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 47 kvm, Bruksareal: 49 kvm, Bruttoareal: 54 kvm

Underetasje:
Bruksareal: 49 m².
Primærrom: 47 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: stue med åpen kjøkkenløsning, soverom, omkledningsrom, mellomgang, bad og entré.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes § 3.2 for utfyllende bestemmelser.
Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opptil 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet. På badet er det gulvvarme.

Løpende kostnader

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Separat varmtvannsbereder i innvendig bod på ca. 116 liter fra 1998.
- Kaldtvanns hovedstoppekran er montert i innvendig bod, fra byggeår.
- Røropplegget i leiligheten er oppført med en åpen samlestokk for varmt- og kaldtvannsrør i innvendig bod.
- Avløpsopplegg fra byggeår.
- Sikringsskapet er plassert i innvendig bod med automatsikringer. Hovedsikringen er på 25 ampere.
- To brannslukkingsapparater. En røykvarsler - seriekoblet med de 3 andre enhetene. Brannstige montert på yttervegg.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-4220. Området forøvrig er regulert til vei, gangvei, friområde, spesialområde naturvern, byggeområde for boliger m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Stenbråtveien 132-162. Feltet er fordelt på åtte individuelle saker, en for hver husrekke og en for utenomhusarealene. Det er planer om endring av bygg og fasade.
Planstatus: Brukstillatelse gitt.

Munkerudgrenda - NSVN 81c AS foreslår å omregulere Munkerudgrenda fra bolig gjennom småhusplanen til ny boligregulering. Det foreslås å etablere mellom 35 og 45 boenheter i rekkehus med en utnyttelse med maksimal bebygd areal (BYA) på 24 %.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201807616 for mer informasjon.

Gamle Bygdevei 204 - Søknaden gjelder oppføring av ny enebolig på ubebygd tomt hvor boligen skal bygges i to etasjer.
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 201809322 for mer informasjon.

Vestre Leirskallen - Søknaden omfatter opparbeidelse av fortau i Stenbråtveien for å oppfylle rekkefølgebestemmelse § 8 i reguleringsplan S-4721. Opparbeidelsen er en forlengelse av eksisterende fortau langs samme vei.
Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 202009760 for mer informasjon.

Frostveien 5 C-D - Tiltaket omfatter oppføring av ny tomannsbolig, i søknaden omtalt som hus A. Boligen har carport for to biler i byggets første etasje, øvrig parkering på terreng annet sted på tomten. Tiltaket omsøkes parallelt med ytterligere én tomannsbolig og én enebolig på samme eiendom, sak 201505342 og sak 201505339.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201412040 for mer informasjon.

Frostveien 10 - Søknaden omfatter oppføring av to boligbygg med tre leiligheter i hver, totalt 6 nye boenheter og tilhørende garasje.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201708238 for mer informasjon.

Munkerudkleiva 7 C - Søknaden gjelder igangsettingstillatelse for deler av tiltaket som omfatter oppføring av vertikaldelt tomannsbolig.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201303367 for mer informasjon.

Munkerudkleiva 7 C - Det søkes om å oppføre en enebolig.
Planstatus: Mottatt søknad. Se saksnr.: 202010568 for mer informasjon.

Munkerudkleiva 15 A - Tiltaket omhandler etablering av ny dobbeltgarasje og flytting av avkjørsel sørover på eiendommen. Videre består søknaden av rivning eksisterende garasje, veranda, overbygg mot nord og utvendig bod.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201919489 for mer informasjon.

Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1999/43851-1/105  Fellesobl. for bor.innsk. 13.08.1999 
BELØP: NOK 5.759.200. Panthaver:Andelseiere I Bbl V/Forf. Enqvist Eiend.Drift As Lnr.: 5224730

2001/12839-1/105  Erklæring/avtale 06.03.2001 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:180 Bnr:404
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:180 Bnr:404 Snr:1-2
Bestemmelse om adkomstrett. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune, Plan- og Bygningsetaten. Gjelder denne registerenheten med flere

2001/73198-1/105  Erklæring/avtale 23.11.2001 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:180 Bnr:61 Snr:2  
Bestemmelse om adkomstrett. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan-og bygningsetaten. Gjelder denne registerenheten med flere

2004/26954-1/105  Erklæring/avtale 22.04.2004 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:180 Bnr:546
Bestemmelse om adkomstrett. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune, Plan- og Bygningsetaten. Gjelder denne registerenheten med flere

2014/724995-1/200  Pantedokument 29.08.2014 
BELØP: NOK 4.000.000. Panthaver:EIKA BOLIGKREDITT AS Org.nr: 885621252. Uomsettelig. Elektronisk innsendt

2016/157713-1/200  Bestemmelse om veg 23.02.2016 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:180 Bnr:604. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Gjelder denne registerenheten med flere

1998/73822-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 14.12.1998 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:180 Bnr:33. Med flere bestemmelser. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo vann- og avløpsverk.

2015/912341-1/200  Bestemmelse om veg 05.10.2015 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:180 Bnr:33
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2016/217731-1/200  Best. om adkomstrett 14.03.2016 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:180 Bnr:33  
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget Leirskallhellinga 13, org.nr. 980902633, består av 8 andelsleiligheter.
Styreleder er Benedicte Østervold.
Forretningsfører er Total Eiendomsforvaltning AS.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 304.279,- pr. 30.06.20.
Andel fellesformue kr. 66.563,- pr. 30.06.20.

Sameiet har 1 lån som utgjør totalt kr. 3.230.888,- pr. 30.06.20, og er tatt opp i Obos.
Renten på lånet utgjør 2,3 % pr. 08.04.20. Annuitetslån.
Dato siste termin: 30.08.2044.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 85204947

Regnskap

Borettslagets regnskap ligger vedlagt salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
Styret kaller inn til dugnad en gang i året, som oftest i mai måned.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det er planer om en restaurering av hovedtrappen (den lange på venstre siden). I tillegg skal det legges opp et nytt strømanlegg for felles belysningen på område. Dette finansieres av oppsparte midler ifølge styreleder.
Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Det er anledning til å holde en hund eller katt pr husstand i borettslaget under forutsetning at beboer gjør seg kjent med og undertegner erklæring om dyrehold. Se borettslagets husordensregler for mer informasjon.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til lj@schalapartners.no eller SMS: 98 64 77 21 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.
 

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,40 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 14 491,- og markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.