#ROSENHOFF, Dynekilgata 15
3 300 000,-
LEILIGHETEN ER SOLGT - BUD DIREKTE TIL SELGER - VISNINGER ER AVLYST!
 • Prisantydning: 3 300 000,-
 • Fellesgjeld: 98 122,-
 • Omkostninger: 15 135,-
 • Totalpris: 3 413 257,-
 • Ligningsverdi: 812 354,-
 • Fellesutgifter: 2727,-

  Drift og vedlikehold, varmtvann, TV og fibernett, vaktmestertjeneste, renhold, felles forsikringer, forretningsførsel, festeavgift, nedbetaling av andel gjeld, kommunale avgifter m.m.
Beregnet totalkostnad:
3 300 000,- (Prisantydning) 98 122,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 398 122,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 15 135,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 413 257,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 43 m²
 • Bruksareal: 43 m²
 • Bruttoareal: 47 m²
 • Etasje: 3
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1967
 • Gårdsnummer: 226
 • Bruksnummer: 6
 • Energimerking:
  E
 • Finnkode: 183101232
 • Sist endret: 11.09.20 10:39
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 73%
  eier sin egen bolig
 • 96%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 47%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 99%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 15%
  er gift

 

Oppdragsnummer

17-20-0089

Adresse og matrikkel

Dynekilgata 15, 0553, Oslo, Gnr. 226 bnr. 6, andelsnr. 38 i Dynekilg 15 Borettslag med orgnr. 948859211 i Oslo kommune

Eier

Eliin Erlandsen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ja - Dersom andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget forkjøpsrett. Denne forhåndsvarsles og avklares raskt etter salg (ca. 5 virkedager).

BRA/PROM

43 / 43 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1967

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Strøm fra 1. juni 2019 til d.d. (23.06.2020) 4072,59 kWh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 4 798 kvm, Eierform: Festet fellestomt
Tomten er fellesareal.

Festet tomt på 4798 m². Fellesarealer er opparbeidet med gangveier, belysning, gressplen, samt annen beplantning. Parkeringsplasser og sykkelparkering. Uteområdene har blitt oppgradert den siste tiden, og det er planer om å sluttføre det påbegynte arbeidet med oppgradering av parken i 2020, som bl.a. innebærer å sette opp utemøbler, samt beplante med trær/busker og annet.

Tomten er festet med en festetid på 90 år fra 01.03.1966. Oslo kommune er bortfester. Festeavgiften for 2019 var kr 125 840,-, og festeavgiften er inkludert i felleskostnader. Festekontrakten ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
Borettslaget har ikke IN-ordning.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og pen 2-roms, i 3. etasje (heisadkomst) med super beliggenhet i en tilbaketrukket gate på Rosenhoff. Boligen har en arealeffektiv planløsning, samt store vindusflater som gir gode innvendige lysforhold. God standard med trendy fargevalg, pen 1-stavs parkett, samt nytt bad i 2019.

- Lys og romslig stue
- Solrik balkong på ca. 9 kvm med fin utsikt og utebod
- Stilrent kjøkken med integrerte hvitevarer
- Lekkert bad fra 2019 med våtromsbevis (se tilstandsrapport)
- Trivelig soverom
- Entré med god lagringsplass i garderobe
- Bod/skap i U.etg
- Heisadkomst
- Lave omk.- ingen dok.avg.
- Varmtv, TV og fibernett inkl.
- Muligheter for leie av p-plass (også ladeplasser) i borettslaget
- Kort vei til Rodeløkkas kolonihager, Torshovdalen, treningssentre, butikker, serveringssteder og et ypperlig kollektivtilbud

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje (med heisadkomst) og består av: Entré, stue/kjøkken, bad og soverom. Utgang fra stue til nordvestvendt balkong på ca. 9 kvm.

I tillegg disponerer leiligheten én utebod på balkong på ca. 1,5 kvm, samt og én bod/skap i underetasjen på ca. 0,5 kvm (merket nr. 306).

Beliggenhet

Leiligheten er meget attraktivt og sentralt plassert på Rosenhoff, men er likevel tilbaketrukket i gate med lite gjennomgangstrafikk.

Her har du flotte Torshovdalen og idylliske Rodeløkkas Kolonihager som nærmeste naboer. Nærområdet byr også på en rekke dagligvarebutikker, spisesteder og kaféer, parker, og offentlig kommunikasjon. Nærmeste barnehage er Dynekilen Barnehage, like ved. For de treningsglade finnes en rekke treningsstudioer innen kort gangavstand med blant annet Bare Trening, SATS, Fresh Fitness, Actic m.m. Fagerheimen tennisklubb ligger kun et par hundre meter unna.

En spasertur på ca. 10 min. tar deg ned til Grünerløkkas pulserende liv med utallige kaféer, butikker, utesteder etc. Skal man til sentrum, er det bare å hoppe på første trikk, buss eller t-bane.

Leiligheten har kort vei til tur- og rekreasjonsområder.
Torshovdalen har store grøntområder mellom Torshov og Rosenhoff.
Her er det mye aktivitet året rundt, og parken er fredet for utbygging. Torshovparken er perfekt for grilling, ballspill og late sommerdager. Her finner man lekeplasser, volleyballbane og utvendige treningsfasiliteter. I tillegg er det kort vei til Tøyen med blant annet Botanisk hage som er spesielt flott på våren og sommeren, samt Tøyenparken hvor Øya-festivalen arrangeres i august. Olaf Ryes plass, Sofienbergparken, Birkelunden m.m. ligger heller ikke langt unna.

Fra leiligheten er det kort vei til Carl Berner som er et av de største knutepunktene for kollektivtrafikk i Oslo, med busser, trikk og t-baner. Busser som 20, 21, 28, 31, 33, 120, 390, 390E, 380. Det er holdeplass for flybuss både på Rosenhoff og Carl Berner. Busslinje 31 går hele døgnet og stopper på Rosenhoff holdeplass kun 2 min unna leiligheten. Herfra går også trikk 17.

Direkte kollektivtransport for studenter til OsloMet, BI Nydalen og UiO. Trikk nummer 17 går fra Rikshospitalet og gjennom bykjernen før den gå videre til Carl Berner Plass og avslutter på Grefsen Stasjon. T-bane 5 mellom Vestli og Sognsvann går via "Ringen" og Carl Berners plass. Ring 3 ligger også i umiddelbar nærhet, og tar deg til omkringliggende bydeler og ut av byen, raskt og effektivt.

Entré

Romslig og innbydende entré som gir et velfortjent godt førsteinntrykk av leiligheten. Her er det svært god oppbevaringsplass til bl.a. yttertøy og sko i stort gardeobeskap (ca. 3,5 meter bredt) med hyller, skuffer og kleshengerstativ. Dørcalling med portåpner er plassert ved entrédøren.

Stue

Leiligheten har en lys og pen stue med åpen løsning mot kjøkken. Her er det god plass til sofagruppe, hyller og øvrig ønsket møblement. Fin sone for spisebord i tilknytning til kjøkkenet. Det er også en praktisk, plassbygget TV-nisje i vegg mot kjøkken, med plass til dekoder/ruter etc. under. Store vindusflater med hyggelig utsikt, og adkomst til balkong som gjør rommet ekstra lyst og luftig.

Balkong

Fra stue/kjøkken er det utgang til en herlig, nordvestvendt balkong på ca. 9 kvm med fin utsikt over området, samt ned mot sentrum og Oslofjorden. Her er det supre solforhold på ettermiddag og kveld, fra ca. 15:30-22:00 på sommerstid. God plass til lounge, sittegruppe, grill og planter (elektrisk grill og gassgrill er tillatt). Gulv belagt med treheller og rekkverk av metall og glass. Utvendig bod på balkong på ca 1,5 kvm.

Kjøkken

Stilren IKEA kjøkkeninnredning som ble oppgradert i 2016 med utskiftning av nederste kjøkkeninnredning, samt ny benkeplate. Kjøkkenet har glatte fronter og fliser over benkeplate i laminat. Nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur, samt stikkontakter på vegg. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer; kjøleskap med fryser, oppvaskmaskin, stekeovn og platetopp fra IKEA. Komfyrvakt tilkoblet platetopp og lekkasjevarsler under kjøkkenbenk.

Bad

Lekkert baderom fra 2019 med flislagt gulv med varme, samt malte flater og fliser på vegg.  Servant med ett-greps armatur, skuffer under, samt vegghengt speil med belysning over. Vegghengt toalett fra Villeroy og Boch tilkoblet sisternekasse fra Geberit. Nedsenket dusjsone med innfellbare glassdører, samt sort dusjarmatur tilkoblet hånddusj og regnfallsdusj. Avtrekksventil i vegg. Borettslaget utførte rehabilitering av avløpsrør (strømpeløsning) i 2018. Det er gitt TG2 på sanitærutstyr og innredning på bad i tilstandsrapport, vedr. at det må bores et hull for evt. lekkasje under vegghengt toalett. Selger har avklart at rørlegger skal fikse dette så snart han er tilbake fra ferie. Resterende er satt til TG0-1. Det foreligger Våtromsbevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom. Dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt våtromsbevis i boligrapporten.

Soverom

Pent soverom som har god plass til dobbeltseng og annet ønsket møblement. Soverommet vender, som resten av leiligheten, ut mot rolige omgivelser.

Overflater

Gulv: En-stavs parkett, samt fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Malte flater, samt fliser og malte vegger på bad.
Tak: Malte flater.

Felleskostnader

2 727 pr. mnd. Drift og vedlikehold, varmtvann, TV og fibernett, vaktmestertjeneste, renhold, felles forsikringer, forretningsførsel, festeavgift, nedbetaling av andel gjeld, kommunale avgifter m.m.

Felleskostnadene vil øke med 2,5% f.o.m 01.08.20.

Etasje

3 etasje

Garasje / Parkering

Borettslaget disponerer 15 garasjeplasser og 56 utendørs parkeringsplasser som leies ut etter venteliste. Månedsprisen for leie av parkeringsplasser er kr 450,- pr mnd for utendørsplasser, samt 650,- pr mnd for garasjeplasser. Det er satt opp ladeplasser for el-bil. Det medfølger et parkeringskort som kan gis til gjester, slik at de slipper å betale for parkering. Denne finnes ved nordenden av blokka. Her kan gjester parkere i opptil 24 timer av gangen. Venteliste på plasser varierer fra et par uker til 2-3 mnd, som regel, avhengig av hva slags plass man trenger. Ladeplass går raskest nå ettersom det er prioritert å fylle opp disse.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 812 354 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 924 475 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 10 etasjer samt en underetasje. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende vegger og skillende dekker av betong. Yttervegger av pussede og malte flater samt felter med panel. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med takpapp/membran (taket er ikke besiktiget).
Scadania glatt entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB med kikkehull. Balkongdør og vinduer med karmer/rammer av tre. Balkongdør og vinduer med tre-lags enkle glass og to-lags glass fra byggeår, 1987 og 1990.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for bygget datert 04/10-1967 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 43 kvm, Bruksareal: 43 kvm, Bruttoareal: 47 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

(1) Andelseieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre.
(2) Med styrets godkjenning kan andelseieren overlate bruken av hele boligen dersom:
- Andelseieren selv eller andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen, har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene. Andelseierne kan i slike tilfeller overlate bruken av hele boligen for opptil tre år.
- Andelseieren er en juridisk person.
- Andelseieren skal være midlertidig borte som følge av arbeid, utdanning, militærtjeneste, sykdom eller andre tungtveiende grunner.
- Et medlem av brukerhusstanden er andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen.
- Det gjelder bruksrett til noen som har krav på det etter ekteskapsloven § 68 eller husstandsfellesskapslovens § 3 andre ledd.
Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Har laget ikke sendt svar på skriftlig søknad om godkjenning av bruker innen en måned etter at søknaden har kommet fram til laget, skal brukeren regnes som godkjent.
(3) Andelseier som bor i boligen selv, kan overlate bruken av deler av den til andre uten
godkjenning. I tillegg kan andelseieren overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året uten godkjenning.
(4) Overlating av bruken reduserer ikke andelseierens plikter overfor borettslaget.

Oppvarming

Elektrisk oppvarmet, samt gulvvarme på bad. Varmtvann er inkludert i felleskostnader.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune. Det er ikke vært eiendomsskatt på denne leiligheten i dag.

Adkomst

Adkomst fra Dynekilgata. Det vil bli skiltet med Schala  & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255, av 28.07.1977. Området forøvrig er regulert til byggeområde for boliger, vei, kontor, friområde/park, spesialområde - bevaring, offentlig bygning/allmennyttig formål (sykehjem, skole og barnehage), byggeområde for offentlig bygning og tomt for offentlig bygning. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). Se forøvrig reguleringskart vedlagt i salgsoppgaven for mer informasjon. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter.
Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Hjemmelsopplysninger
Rettighetshavere til eiendomsrett
1957/414223-1/105 Hjemmel til eiendomsrett 16.10.1957
Vederlag: NOK 0
KJØPER:OSLO KOMMUNE
Org.nr: 958935420
HJEMMEL TIL GRUNN
Rettighetshavere til festerett

1985/9105-1/105 Hjemmel til festerett 13.02.1985
Vederlag: NOK 0
KJØPER:Dynekilg 15 Borettslag
Org.nr: 948859211

Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.

Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

Pengeheftelser i eiendomsrett
1880/924303-1/105 Rettsbok 05.11.1880
Grensegangssak

1919/912739-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 24.06.1919
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

1919/912740-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 24.06.1919
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

1936/915063-1/105 Bestemmelse om vannledn. 12.05.1936
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1963/506052-1/105 Erklæring/avtale 25.04.1963
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1966/50796-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 13.01.1966
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Med flere bestemmelser

1966/301505-1/105 Bruksrett 24.01.1966
vedr. areal
Med flere bestemmelser

1966/505541-1/105 Erklæring/avtale 23.03.1966
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1966/516812-2/105 Festekontrakt - vilkår 19.09.1966
festetid: 90 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 13,000
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
KONTRAKTEN KAN IKKE OVREDRAS/UTLEIES UTEN SAMTYKKE FRA
HJEMMELSHAVER/UTLEIER
KONTRAKTEN KAN PANTSETTES
BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT FOR FESTER

1985/9105-2/105 ** Nye vilkår 13.02.1985
1967/514248-1/105 Best. om vann/kloakkledn. 04.08.1967
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1978/506958-1/105 Erklæring/avtale 21.04.1978
Bestemmelse om bruksendring
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

Pengeheftelser i festerett
1966/516812-2/105 Festekontrakt - vilkår 19.09.1966
festetid: 90 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 13,000
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
KONTRAKTEN KAN IKKE OVREDRAS/UTLEIES UTEN SAMTYKKE FRA HJEMMELSHAVER/UTLEIER
KONTRAKTEN KAN PANTSETTES
BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT FOR FESTER
Gjelder feste

1985/9105-2/105 ** Nye vilkår 13.02.1985
1970/504174-1/105 Obligasjon 10.03.1970
BELØP: NOK 1.758.000
Panthaver:Boligstiftelsens Leieboere
Lnr: 1116795
Gjelder feste

2016/1150198-1/200 Pantedokument 12.12.2016
BELØP: NOK 16.300.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS Org.nr: 911986884
Uomsettelig
Gjelder feste
Grunndata
0/910667-1/105 Opprettelse av matrikkelenheten
OPPRETTELSE - FRADELT FRA L NR 105 B F
EIENDOMMEN ER OPRETTET FØR 1930

1966/501698-2/105 Registrering av grunn 26.01.1966
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0301 Gnr:226 Bnr:7

Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Dynekilgata 15 Borettslag består av 160 andelsleiligheter i én bygning og er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948859211. Borettslaget ligger i Oslo kommune med adresse: Dynekilgata 15, 0569 Oslo. Gårds- og bruksnummer: 226/6.

Forretningsførselen er utført av OBOS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Borettslagets revisor er PricewaterHouseCoopers AS.

- Hjemmeside med nyttig info: www.dynekilgata15.no
- Medlemskontigenten til OBOS er på kr 200,- i 2020
- Fellesvaskeri i kjeller
- Felles sykkelparkering
- Mulighet for leie av parkeringsplass etter venteliste (også ladeplasser for el-bil)
- Selskapet har 2 større boder i kjelleren som lånes ut gratis til beboere i kortere perioder i forbindelse med f.eks. oppussing og flytting
- Borettslaget har én større bod i kjeller som leies ut for kr 4 200 pr år (etter venteliste)
- TV og fibernett fra Telia/GET inkludert i felleskostnadene
- Renhold utføres av Rene Trapper AS
- Snørydding/gressklipping utføres av Vaktmesterkompaniet AS

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel gjeld for denne leilighet: kr 98.122,- pr. 01.06.2020.
Andel formue for denne leilighet: kr 5.270,- pr. 31.12.2019.

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: OBOS02-98207838314
Type: Annuitet
Restsaldo: 15.641.546,-
Restløpetid: 21 år 6 md.
Terminer pr. år: 12
Type rente: Flyt 1,80%
Andel av gjeld: 98.122,-
Kapitalkostnader: 461,-

Festetomt utgjør kr 7.894,- av gjeld.

All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Andel fellesgjeld

98 122

Andel formue

5 270

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6650727

Regnskap

Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr 648 481 og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2019 kr 887 585 og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg. Bare andelseiere i boligbyggelaget og bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie mer enn én andel.

Større bygningsmessige forandringer skal godkjennes av styret. Se også vedtekter for andelseiernes og borettslagets vedlikeholdsplikt.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Utført vedlikehold/rehabilitering:
- 2019: Montering av videoovervåkning av fellesområder i borettslaget, og omfatter også området rundt postkasser og kjellerkorridor.
- 2019: Etablering av ladeplasser på indre rekke av parkeringen.
- 2019: Gjennomført utskiftning av berederanlegg for varmtvann sommeren.
- 2019: Gjennomført utskifting av korridordører og utgangsdører.
- 2018/17: Styrets arbeid i driftsperioden var preget av tre store rehabiliteringsprosjekter som ble igangsatt og gjennomført i løpet av året: Utskifting av heisene, rehabilitering av gavlveggene og rehabilitering av avløp.
- 2014: Det ble utført oppgradering av el-anlegg og innmat i sikringsskap for alle leiligheter.
For fullstendig vedlikeholdshistorikk, se borettslagets hjemmeside link: https://www.dynekilgata15.no/?page_id=3588

Styret vil fortsette arbeidet med mindre vedlikehold og generell oppgradering av bygning og fellesarealer i 2020. Budsjettpost til ordinært og løpende vedlikehold er satt til 1.000.000,-.
Planer:
- Oppussing av vaskekott for renholdspersonalet.
- Bytte av dører ved boder til høyre for heiser.
- Ombygging av ventilasjon i vaskeriet.
- Oppussing av berederrommet (flyttet fra 2019).
- Ferdigstillelse av inngangsparti i 1. etg.
- Oppussing av ytre sykkelbod i nordlig ende (flyttet fra 2019).
- Det vil bli en ny runde med balkonginnglassing sommeren/høsten 2020 for de som ønsker dette.
- Det var for 2019 vedtatt å ferdigstille parkprosjektet med en kostnadsramme på kr 900 000. Dette lånet ble pr 05.11.19 fordelt på andelene. Styret ønsker å sluttføre det påbegynte arbeidet med oppgradering av parken i 2020. Det er blant annet å sette opp utemøbler beplante med trær/busker og annet. Dette inngår i vedlikeholdsbudsjettet for 2020.
- For å følge den normale prisutviklingen foreslår styret å øke felleskostnadene med 2,5 % gjeldende fra 01.08.2020.

Borettslaget har en sak gående mot heisleverandør Myhre (nå Orona) vedr. utskiftning av heiser. Heisen fungerer i dag, men det er mangelfull jobb i forbindelse med nytt anlegg. På ekstraordinær generalforsamling 22.10.2020 ble det vedtatt at Generalforsamlingen gir styret mandat til å bryte den gjeldende kontrakten med Orona og finne en ny entreprenør som kan skifte ut heisanlegget. Borettslaget vil føre krav om dekning av kostnadene overfor Orona, men må regne med å forskuttere, og i verste fall, fullt ut dekke kostnadene for utskifting selv. Det legges opp til en ny ekstraordinær generalforsamling når styret har fått tilbud fra ny entreprenør og evt. finansieringssituasjonen er avklart. Status pt. er at styret venter på en siste rapport før et planlagt møte for å avklare den økonomiske ansvarsfordelingen. Forhåpentligvis skjer dette før ferien. Det vil ikke bli igangsatt arbeider eller signert ny kontrakt uten ny godkjenning fra generalforsamlingen.

Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven for mer detaljert info.

Husdyrhold

Dyr som er til sterk sjenanse for andre leieboere, kan fjernes etter styrets anmodning. Lufting av hunder er ikke tillatt på borettslagets område.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE i handelen:
- Hylle på soverom
- To vegghengte hyller, vegghengt lampe, vegghengt lysestake i stue/kjøkken

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kf@schalapartners.no eller SMS: 92 20 47 07 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge og forkjøpsretten må være avklart før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Sikringsskap med automatsikringer og strømmåler plassert i trappeoppgang. Leiligheten har hovedsakelig skjult med noe synlig elektrisk anlegg.
- Leiligheten har røykvarsler og brannslukkingsaparat i pulver.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,40 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 500,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Kjerstin Falkum

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.