#TEISEN/ALNA, Spektrumveien 2
3 350 000,-
Tiltalende 2-roms med vestvendt balkong og god intern beliggenhet | Kjøkken og bad fra 2017 | Store grøntområder!
 • Prisantydning: 3 350 000,-
 • Fellesgjeld: 84 000,-
 • Omkostninger: 15 334,-
 • Totalpris: 3 449 334,-
 • Ligningsverdi: 734 813,-
 • Fellesutgifter: 3215,-

  Drift og vedlikehold, Tv/internett fra get (fiber 100 mbps), trappevask, vaktmestertjenester, felles forsikringer, rusken/avfallshåndtering hver måned m.m.
Beregnet totalkostnad:
3 350 000,- (Prisantydning) 84 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 434 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 199,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 15 334,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 449 334,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 55 m²
 • Bruksareal: 63 m²
 • Bruttoareal: 70 m²
 • Etasje: 1
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1950
 • Gårdsnummer: 138
 • Bruksnummer: 48
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 190306441
 • Sist endret: 26.09.20 11:02
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 72%
  eier sin egen bolig
 • 91%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 73%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 93%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 19%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

71-20-0087

Adresse og matrikkel

Spektrumveien 2, 0666, Oslo, Gnr. 138 bnr. 48, andelsnr. 2 i Teisen Park Borettslag med orgnr. 952556819 i Oslo kommune

Eier

Magnus Stavaas Rove Anne Oline Toven

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd. Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Dersom en andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget - utpekt av OBOS - forkjøpsrett.

BRA/PROM

63 / 55 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1950

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 14.000 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 14.000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 99 627 kvm, Eierform: Fellestomt

Felles tomt for borettslaget, opparbeidet bakgård med plenarealer, diverse beplantning og prydbusker. Asfalterte internveier og felles sittegrupper.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et meget sentralt og barnevennlig boligområde på Teisen i Oslo, med kort avstand til butikker, offentlig transport, skoler i alle trinn og barnehager. Lunden park med utescene ligger i nærheten og det er kun en kort kjøretur til Østmarka og Østensjøvannet med flotte turmuligheter sommer som vinter. Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane, idrettshall, treningssenter og tennisanlegg.

Nærområdet byr på store, opplyste grøntområder med asfalterte gangstier og sittebenker. I tillegg er det kort gange til skatepark og stor kunstgressbane. Valle Hovin og nye Intlity Arena er kjent for sine allsidige idrettsanlegg og store konsertarrangementer, og ligger i gangavstand fra boligen. Her finner du også Hovindammen, en liten idyllisk perle med omkringliggende gangstier, sittebenker og grønne lunger.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. søndagsåpne Joker og en større Rema 1000. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Tveita Senter er rikt og variert utvalg med 73 butikker. Bryn Senter ligger også rett i nærheten med et godt utvalg av butikker. Alnasenteret er landets største faghandelssenter med store varehus og serviceenheter, og Fyrstikktorget ligger i gangavstand, med koselige kaféer og butikker.

Området har gode muligheter for offentlig kommunikasjon via buss, T-bane, tog og flybuss. Det er gangavstand til Brynseng T-banestasjon og Helsfyr, samt nærhet til Teisenkrysset med god offentlig kommunikasjon. Kort vei til flere bussholdeplasser. Nærmeste er Prost Hallings vei og Klosterheimveien.

Entré

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en innbydende entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Du har naturlig plass til å sette fra deg sko på innsiden og rikelig med knagger for å henge av deg yttertøy. Veggene er malt i en behagelig farge og gulvet er belagt med slitesterkt laminat.

Stue

Stuen er lys med panel på vegger og gulvet er belagt med en slitesterkt laminat. Det er store vindusflater fra flere vinkler som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. For det første er størrelsen perfekt for å muliggjøre store og sosiale soner. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. I tillegg finner du en koselig Dovre peis fra 2004, som bidrar til varme og hygge på kalde høst- og vinterdager.

Kjøkken

Pent Ikea kjøkken fra 2017 med profilerte fronter og laminat benkeplate med nedsenket oppvaskkum og ett-greps armatur. Under overskap er det belysning og ventilator med kullfilter er montert over kokesonen. Over benkeplaten er det fliser som gjør rengjøringen enklere. Videre er kjøkkenet utstyrt med integrerte hvitevarer; induksjonskoketopp, varmluftsovn med pyrolyse, varmluftsovn med microovn, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser. Høiax varmtvannsbereder av typen express fra 2017 på 106 liter i skap og lekkasjestopper er montert. Kjøkkenet har meget godt med oppbevaringsplass i skap.

Bad

Delikat bad fra 2017 med store fliser på gulv og vegger som gir et eksklusivt uttrykk. Downlights i himling og gulvvarme. Baderomsinnredningen består av servant med vikingbad ett-greps armatur og skuffeseksjon under, vegghengt toalett, speilskap med belysning og dusjhjørne med innfellbare glassdører og ett-greps armatur med regnfallsdusj og hånddusj. Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel er plassert i nisje i gang ved siden av badet, så her har du alt du trenger! 

Det foreligger Våtromsbevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom. Dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt våtromsbevis i boligrapporten.

Balkong

Fra stuen er det utgang til en nydelig, vestvendt balkong med sol fra ettermiddag til kveld. Balkongen er innglasset av Lumon i 2016, med rammeløse skyvbare glass og solskjerming. Den gode størrelsen på 7 kvm gjør den enkel å innrede med møbler, planter m.m. Siden balkongen er innglasset fungerer den som en forlengelse av stuen store deler av året. Det er tillatt med gassgrill og elektrisk grill. Belysning og stikkontakt er montert på vegg.

Soverom

Rommet er lunt og pent med god plass til en stor dobbeltseng. Det er meget godt med oppbevaringsplass i flere garderobeskap, samt tre disponible boder som tilhører leiligheten. Vinduet vender mot rolige omgivelser, og sikrer en god natts søvn.

Felleskostnader

3 215 pr. mnd. Inkluderer: Drift og vedlikehold, Tv/internett fra get (fiber 100 mbps), trappevask, vaktmestertjenester, felles forsikringer, rusken/avfallshåndtering hver måned m.m.

Herav:
Felleskostnader kr. 2.922,-
Trappevask kr. 130,-
Bredbånd 100 Mpbs kr. 163,-

Alle beboere har tilgang til en felles grunnpakke som inkluderer tv og internett med 100 Mbps hastighet inn i leiligheten.

Borettslaget har avtale med OBOS Factoring AS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Felleskostnadene økte med 2% 01.07.2020 som følge av låneopptak til utskiftning av vinduer, balkongdører og nye piper.

Etasje

1 etasje

Garasje / Parkering

Borettslaget har 316 utendørs parkeringsplasser og et garasjelag med 108 garasjer i borettslaget. På nåværende tidspunkt er de fleste utleid og parkeringsplassene tildeles etter venteliste. Ventetid varierer avhengig av lokasjon og man kan stå på venteliste for nærmere plass selv om man takker ja til en plass som ligger litt lenger unna.

Det er 6 utleide ladeplasser på området og borettslaget har planer om å etablere ladeplasser på alle utendørs parkeringsplasser. Det finnes også offentllge ladeplasser i Prost Hallings vei og Regnbueveien, som alle kan benytte.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 734 813 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 645 328 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokk over 4 etasjer samt kjeller og loft, oppført i 1950. Gulvflater i kjeller og etasjeskillere av betong. Yttervegger og bærende konstruksjoner av betong og bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader består av tegl og malt trepanel. Takkonstruksjon i valmtak form utvendig tekket med takstein, ikke besiktiget.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 55 kvm, Bruksareal: 63 kvm, Bruttoareal: 70 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 63 kvm.
Primærrom: 55 kvm. Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, stue, kjøkken, soverom og bad.
Sekundærrom: 8 kvm. Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Innglasset balkong og kott.

Leiligheten disponerer i tillegg 3 boder. En bod med skråtak i fellesarealer på loft og bod på ca. 1,40 kvm og ca. 5 kvm i fellesarealer i kjeller, alle merket med leilighets nr: 89.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adgang til utleie

Andelseieren kan leie ut boligen i inntil 30 døgn i løpet av året uten styrets samtykke. Videre kan ikke andelseier overlate bruken av boligen til andre  uten godkjenning fra styret. Med samtykke kan andelseier overlate bruken av boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burrettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslags vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og varmekabler i stue og baderom.

Løpende kostnader

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål etter bestemmelsene i S-375, datert 07.06.1949.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Pågående plansak, saksnummer 201305999: Teisenparken. Ønske om å etablere barnehageplasser.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert ellve servitutter/heftelser som følger eiendommen. Disse omhandler blant annet bestemmelser om anlegg og vedlikehold av ledninger (1958), vann- og kloakk (1959, 1969, 1986, 2015), garasje/parkering (1968, 1969, 1970), telefonledninger/stolper/kabler/grøfter m.v. (1972), skjønn (1972) og adkomstrett (1981).

Gjelder denne registerenheten med flere. Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter overnevnte heftelser, servitutter og andelens fellesgjeld.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 537 andelsleiligheter. I tillegg kommer 2 tjenesteleiligheter. Borettslaget er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 952556819. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt.
Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.

Hjemmeside: www.Teisen.no

Hyggelig selskapslokale og fellesvaskeri i Prost Hallings vei 1.

Borettslaget har avtale med Din hage som er borettslagets gartner. Din hage utfører løpende vedlikehold av uteområdet.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: HABA04-94927034292
Type: Annuitet
Restsaldo: 25.665.988,-
Restløpetid: 6 år 4 md.
Term. pr. år: 12
Rente: Flyt 1,50%
Andel av saldo: 41.236,-
Kapitalkostnader: 570,-

Borettslaget har fått innvilget en låneramme på kr 40.000.000,- i Handelsbanken (Innvilget låneramme på kr 40.000.000,- i Handelsbanken til å finansiere prosjektet) til å finansiere rehabiliteringsprosjekter. Se under "hva skjer i gården" for mer informasjon. 27.000.000,- er utbetalt og resterende beløp blir utbetalt 01.10.2020. 

Lånenummer: HANBA1-94927027458
Type: Annuitet
Restsaldo: 6.425.104,-
Restløpetid: 8 år 7 md.
Term. pr. år: 12
Rente: Flyt 1,50%
Andel av saldo: 10.336,-
Kapitalkostnader: 108,-

Lånenummer: HANBA3-94927033040
Type: Annuitet
Restsaldo: 3.239.170,-
Restløpetid: 4 år
Term. pr. år: 12
Rente: Flyt 1,50%
Andel av saldo: 5.203,-
Kapitalkostnader: 112,-

Lånenummer: HANDEL-94927031285
Type: Annuitet
Restsaldo: 7.710.012,-
Restløpetid: 12 år 4 md.
Term. pr. år: 12
Rente: Flyt 1,50%
Andel av saldo: 12.384,-
Kapitalkostnader: 92,-

Lånenummer: HUS603-11461203 9
Type: Annuitet
Restsaldo: 8.781.034,-
Restløpetid: 13 år 2 md.
Term. pr. år: 2
Rente: Flyt 1,50%
Andel av saldo: 14.110,-
Kapitalkostnader: 101,-

Andel fellesgjeld

84 000 pr. 25.08.2020.

Andel formue

35 154 pr. 31.12.2019.

Regnskap

Årets resultat for 2019 på kr 416.454,- fremkommer i resultatregnskapet som et overskudd og foreslås overført til opptjent egenkapital

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

I posten drift og vedlikehold er det beregnet kr 31.000.000 til løpende og større vedlikehold som omfatter bl.a. vindusutskifting, nye piper over tak, maling av vinduer fra før 2007 utvendig som ikke skiftes, samt nytt glass i toppark på balkonger. Borettslaget har fått innvilget en låneramme på kr 40.000.000,- i Handelsbanken til å finansiere prosjektet og 27.000.000 er allerede tatt opp. Resterende lånebeløp vil utbetales 01.10.2020. En kjøper må derfor forvente en liten økning i fellesgjeld.

Utskifting av vinduer og balkongdører ble ferdigstilt sommeren 2020. Arbeid med muring av piper vil pågå til sommeren 2021.

Se årsberetning for tidligere vedlikehold i borettslaget.

 

Husdyrhold

Det gis mulighet for hundehold i borettslaget etter skriftlig søknad til styret. Hundehold reguleres i henhold til husleieloven § 5-2 og borettslagets egne husordensregler.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: Vaskemaskin/tørketrommel plassert i vaskekott.

Selger fjerner festene til redcord fra stuen, med mindre kjøper ønsker å ha dem der.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tr@schalapartners.no eller SMS: 95 19 51 35 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Ved eierskifte må erververen godkjennes av styret. Styregodkjenning kan ikke nektes dersom det ikke er saklig grunn for det.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,85% av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 19.900,-, markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 3.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Eiendomsmeglerfullmektig
Jannik Holm

Ansvarlig megler:
Terje Rindal

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.