#Grünerløkka, Fossveien 10 B
4 600 000,-
VISNING AVLYST. LEILIGHETEN ER SOLGT. Nydelig & klassisk 2-R leilighet | Solrik sydvendt balkong | Vedovn |
 • Prisantydning: 4 600 000,-
 • Fellesgjeld: 63 168,-
 • Omkostninger: 7 810,-
 • Totalpris: 4 670 978,-
 • Ligningsverdi: 951 969,-
 • Fellesutgifter: 2706,-

Beregnet totalkostnad:
4 600 000,- (Prisantydning) 63 168,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 663 168,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 7 810,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 670 978,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 51 m²
 • Bruksareal: 51 m²
 • Bruttoareal: 57 m²
 • Etasje: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1899
 • Gårdsnummer: 228
 • Bruksnummer: 30
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 182603398
 • Sist endret: 06.07.20 13:30
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 51%
  eier sin egen bolig
 • 95%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 64%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 100%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 19%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

66-20-0101

Adresse og matrikkel

Fossveien 10 B, 0551, Oslo, Gnr. 228 bnr. 30, andelsnr. 14 i Fossv 10 borettslaget med orgnr. 944051902 i Oslo kommune

Eier

Anne-Mari Nissen Rosenlund

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Nei.

BRA/PROM

51 / 51 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag
 

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1899

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selgers energiforbruk har vært ca. kr. 7.700,- i året.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Beskrivelse

Velkommen til denne gjennomgående, meget sjarmerende og lyse 2-roms leiligheten. Leiligheten ligger perfekt til i en av Grünerløkkas flotteste gater, rolig og skjermet i frodige omgivelser. Klassiske detaljer som nydelig stukattur, rosett, vedkamin og god takhøyde gir leiligheten en herlig sjarm og et flott særpreg. Den gjennomgående planløsningen i kombinasjon med store flotte romstørrelser sikrer gode lysforhold og en høy bokvalitet. Leilighetens fantastiske sydvendte balkong med sol fra tidlig til sent må også trekkes frem. Denne må oppleves!

Innhold

Leiligheten inneholder: entré, stue, kjøkken, soverom med utgang til balkong og baderom.

Leiligheten disponerer i tillegg 3 boder: én bod på loft med gulvareal på ca. 6,5 m2, én bod i kjeller på ca. 6,3 kvm og én felles bod i trappegang på ca. 1 kvm.

Beliggenhet

Leiligheten ligger perfekt til på beste Grünerløkka i populære Fossveien, med alle fasiliteter i umiddelbar nærhet. Fossveien er en gate med lite gjennomgangstrafikk, samtidig som den ligger svært sentralt. Det yrende livet på Løkka med populære restauranter og serveringssteder som for eksempel Bar Boca, NightHawk Diner, Parkteatret, AkuAku, Villa Paradiso, Bar Vulkan og Delicatessen er bare en kjapp spasertur unna leiligheten. Kort vei til handlemuligheter, post og vinmonopol. Samtidig er man tilbaketrukket fra støy og larm når man ønsker litt stillhet. Treningssenterene Fitness24Seven, Sats og Vulkan med egen klatrevegg, samt Ringen kino er like i nærheten. Vulkanområdet med spisesteder og Mathallen er også i kort gangavstand. Ønsker man å bevege seg til andre deler av byen går det både trikk og buss i nærheten. Ca. 100 meter til trikk buss-stopp ved Olaf Ryes plass og Birkelunden. Området byr også på flere "grønne lunger" bl.a. Kuba parken, Grünerhagen, Sofienbergparken, Olaf Ryes Plass og Birkelunden. Her er det umulig å ikke trives!

Entré

Velkommen inn i en lys og koselig entré med plass til sko og yttertøy. God takhøyde og nydelige fargevalg på vegger gir en umiddelbar god følelse. Fra entréen kommer du videre inn til leilighetens øvrige rom. I borettslaget er det montert felles brannvarslingssystem og i sikringsskapet utenfor døren er det automatsikringer.

Stue

Leiligheten har en helt nydelig stue med takhøyde på 2,72 meter, svært godt med naturlig lys og vegger nylig malt i en herlig fargetone. Stuen oppleves enkel å innrede med flere gode møbleringsmuligheter. Her har du god plass til sofagruppe, salongbord, en naturlig plass til TV-seksjon og ikke minst god plass til en hyggelig spisegruppe. Stuens flotte, klassiske vedkamin sørger for å holde leiligheten god og varm og sikrer en lun og koselig atmosfære. Nydelig klassiske detaljer som stukkatur, rosett, dype karmer og store vindusflater gir rommet et herlig særpreg og en nydelig sjarm.

Kjøkken

Skikkelig koselig separat kjøkken med store vindusflater som slipper inn godt med lys. Leilighetens separate kjøkken oppleves romslig og funksjonelt og har en fin størrelse. Kjøkkeninnredningen fremstår velholdt og inneholder hvite glatte fronter, benkeplate av tre med nedfelt rustfri oppvaskkum og ett.greps armatur. Videre inneholder kjøkkenet integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser samt frittstående komfyr. Ventilator med kullfilter. Innredningen fremstår delikat og moderne. God plass til en hyggelig liten spisegruppe. Nydelig utsyn ut mot bakgård fra kjøkkenvinduet. Nymalte vegger og parkett på gulv.

Bad

Leiligheten har et meget pent baderom av god størrelse renovert i 2018. Badet fremstår toppmoderne og svært innbydende. Pent flislagt gulv med gulvvarme, veggflater med flis i dusjsone og øvre malte veggflater. Videre inneholder badet servantinnredning med skuffer og overliggende servant med ett-greps armatur, dusjhjørne med innfellbaredører, hånddusj og regndusj. Vegghengt toalett samt opplegg og plass til vaskemaskin. Mekanisk avtrekk i kombinasjon med badets vindu sikrer god ventilasjon og gode luftemuligheter.

Balkong

Leiligheten har en helt herlig sydvendt balkong. Her kan du nyte solen fra ca. kl. 0800 til kl. 1800 på sommerstid. Balkongen ligger usjenert til vendt ut mot en trafikkstille gate omringet av frodige omgivelser. Åpent utsyn, frodige omgivelser og sol fra tidlig til sent gjør dette til et helt fantastisk sted å tilbringe varme sommerdager. God plass til planter, blomster, bord og stoler.

Soverom

Stort, lyst og hyggelig soverom. Her har du god plass til dobbeltseng, nattbord samt rikelig med oppbevaringsplass i en stor skyvedørsgarderobe. Vegger malt i en herlig fargetone og gulv belagt med parkett. Fra soverommet har du utgang til leilighetens fantastiske balkong. Rommet er vendt ut mot en stille og lite trafikkert gate og er derfor godt skjermet for den type støy. Ingen direkte gjenboere eller innsyn gjør dette til et svært godt soverom.

Felleskostnader

kr. 2.706,- pr. mnd. Herav: varmtvann, kabel-TV og bredbånd, forretningsførsel, nedbetaling på andel fellesgjeld, kommunale avgifter, trappevask, felles bygningsforsikring og øvrige felles utgifter.

Fordeling felleskostnader:
Fellesutgifter kr. 2 202,-
Kabel-tv kr. 289,-
Bredbånd kr. 215,-

Etasje

3. etasje

Tomt

Felles eiet tomt på 616 m².
Nydelig bakgård opparbeidet med heller, gressplen, sittegrupper, dukkehus og diverse beplantning.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 951 969 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 427 088 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Bygård over 5 etasjer samt kjeller og loft. Grunnmur av naturstein og murkonstruksjoner. Yttervegger og bærende konstruksjoner av teglstein med utvendig pusset fasade. Takkonstruksjon av saltakskonstruksjon belagt med takstein/plater (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har entredør i ukjent brann og lydklasse. Vinduer med rammer av tre og to-lags glass fra 1996. Balkongdør med to-lags glass fra 1988. Stoppekran for vann er plassert i fordelerskap på bad. Vannrør med rør-i-rør system og kobber. Synlig avløpsrør av plast.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 51 kvm, Bruksareal: 51 kvm, Bruttoareal: 57 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt X for utfyllende bestemmelser. Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming via panelovner. Varmekabler i baderomsgulv. Vedkamin i stue.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Gården er registrert som bevaringsverdig i Byantikvarens Gule liste pr. januar 2013.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget Fossveien 10, org.nr. 944051902. Borettslaget består av 18 andeler og to næringslokaler, som eies og leies ut av borettslaget.
Styreleder er Anine Aas Hegerstrøm, mail: anine.aas.hegerstrom@gmail.com. Forretningsførsel foretas av Brækhus og dege.

Fellesgjeld / lånevilkår

Borettslaget har lån i Handelsbanken.
Lånesaldo pr 31.05.20 pålydende kr. 1 794 617,-
Annuitetslån med 4 terminer per år. Lånet løper til 2031 og har nominell rentesats per 29.10.19 lik 3,4 %.

Andel fellesgjeld

63 168

Andel formue

16 622

Forsikring

Protector forsikring AS Polisenummer: 1364291-1.1

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier. Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Husdyrhold er tillatt etter godkjenning fra styret.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: lysekrone i stue og lampe på soverom.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til lb@schalapartners.no eller SMS: 98 02 97 44 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 5 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Lene Brekken

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.