#QUADRATUREN, Tollbugata 13
3 990 000,-
Lekker studioleil. fra 2007 midt i Oslo sentrum | 2plan | Ca. 4m takhøyde | Felles takterrasser | Fjernvarme inkl | Heis
 • Prisantydning: 3 990 000,-
 • Fellesgjeld: 991,-
 • Omkostninger: 105 070,-
 • Totalpris: 4 096 061,-
 • Ligningsverdi: 1 037 873,-
 • Fellesutgifter: 2812,-

  Fjernvarme, nedbetaling av felles lån, grunnpakke kabel-tv og bredbånd, vedlikeholdsfond, vaktmestertjenester, vakthold, trappevask, nøkkel og calling, drift av sameiet, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.
Beregnet totalkostnad:
3 990 000,- (Prisantydning) 991,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 990 991,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 96 250,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 105 070,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 096 061,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 41 m²
 • Bruksareal: 41 m²
 • Bruttoareal: 47 m²
 • Etasje: 5
 • Antall rom: 1
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1916
 • Modernisert: 2007
 • Gårdsnummer: 207
 • Bruksnummer: 39
 • Energimerking:
  D
 • Finnkode: 184947060
 • Sist endret: 31.07.20 18:16
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 33%
  eier sin egen bolig
 • 75%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 92%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 12%
  er gift
 • 38%
  har høyskoleutdanning

 

Oppdragsnummer

55-20-0122

Adresse og matrikkel

Tollbugata 13, 0152, Oslo, Gnr. 207 bnr. 39 snr. 168 orgnr. 989976478 i Oslo kommune

Eier

Groppfeldt as

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

41 / 41 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1916. Hele gården ble totalrenovert i 2006/2007.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Lys grønn - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 1.527 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 1.527,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 4 897 kvm. Eierform: Fellestomt.
Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Velkommen til en lekker og flott studioleilighet i populære Posthallen som ble totalrenovert i 2007! Boligen ligger høyt og fritt i 5. etasje med en moderne løsning, god standard, samt smarte og kreative løsninger. Det er store vinduer med svært lite innsyn som slipper inn rikelig med lys. Dette sammen med den meget praktiske løsningen og generøse takhøyden på ca. 4 meter, sørger for en luftig atmosfære. Sameiet har 3 store og fantastiske takterrasser som er perfekt for solrike dager. Ønsker du å bo midt i sentrum med alle tenkelige fasiliteter i umiddelbar nærhet? Da er dette hjemmet perfekt for deg!

Lys og luftig stue
Stilrent HTH kjøkken
Praktisk mesanin med oppbevaringsnisje
Delikat bad
Innvendig bod/vaskerom
Romslig kjellerbod
Entré med garderobe
Fyring og v.vann inkl
Heis
Balansert ventilasjon

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 5. etasje og inneholder stue med åpen kjøkkenløsning, mesanin, bad, innvendig bod og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 4,9 m2. Ellers er det felles sykkelparkering, så her er det godt med lagringsplass.

Beliggenhet

Ønsker du å bo midt i sentrum med alle tenkelige fasiliteter i umiddelbar nærhet? Da er dette hjemmet perfekt for deg! Leiligheten ligger i Kvadraturen, i hjertet av Oslo sentrum, med alle servicefasiliteter og shoppingmuligheter like rundt hjørnet. Her har du det pulserende og spennende bymiljøet like rundt hjørnet. Kvadraturen har de seneste år fått en renessanse, det er etablert et betydelig antall nye boliger, forretninger og kafeer/restauranter og gallerier. Alle typer bymessige fasiliteter og servicetilbud ligger i umiddelbar nærhet fra boligen!
Leiligheten ligger i den gamle Posthallen som i 2006 ble ombygd og rehabilitert til flotte og urbane leiligheter.

Fra leiligheten er det umiddelbar nærhet til maritime Aker Brygge med et rikt tilbud av servicetilbud. For de som er glad i shopping er det kort vei til Oslo's handlegate, Karl Johan. Her er det en god blanding av eksklusive motehus, kjedebutikker samt andre servicetilbud. Om natta er det et yrende folkeliv med nattklubb, barer/puber m.m. Steen&Strøm ligger kun 50 meter unna med flere klesbutikker, restauranter og dagligvarehandel.

Området vil dra positiv nytte av den enorme utbyggingen av Bjørvika området, en kort spasertur unna. Utbyggingen av Fjordbyen i Bjørvika vil bli det største byutviklingsprosjektet i Oslo siden 1624, da gamle Oslo brant og sentrum ble flyttet vestover. Området er under rivende utvikling og denne leiligheten ligger i behagelig avstand til alt det nye og spennende. I nærområdet finnes noen av byens eldste bygårder samt festningen med fine rekreasjonsarealer og mye historie.

Alle typer offentlig kommunikasjon i området, som trikker og busser ligger i umiddelbar nærhet samt t-banen fra Stortinget eller Jernbanetorget, samt tog og flytog fra Jernbanetorget.

Det ligger også flere flotte parkanlegg i gangavstand, som byr på gode rekreasjonsmuligheter hele året. Slottsparken kan nås på ca. 10 min til fots, og det samme gjelder for Sørenga sjøbad, Tjuvholmen og Aker Brygge. I nærområdet finner du også Samtidsmuseet og Operaen. Det er gangavstand til Grønland og Grünerløkka der du kan spasere langs Akerselva og hele veien opp til Maridalsvannet og Nordmarka.

Denne leiligheten ligger med andre ord midt i smørøyet i Oslo by!

Sameiet | Flotte fellesområder

Sameiet har 3 store takterrasser med fantastisk utsikt over hele byen samt fasiliteter som dusj. Adgangen til terrassene er reservert beboerne og respektive gjester, og er regulert med elektroniske brikker på kveldstid for å forhindre nattebråk. Takhageparsellene er tilgjengelig til interesserte beboere.
Hele gården ble totalrenovert i 2006/2007 da postens hovedkontor ble omgjort til næring og bolig formål.
Fellesvaskeri finnes både i 3. og 4. etasje i bygget.
I kjelleren er det et toppmoderne helsestudio rett under deg, med de hyggeligste fysioterapeuter du kan tenke deg. Helsestudioet har et eget tilbud til beboere.
Det er opprettet «bibliotek» i postrommet, og tilbakemeldingene til styret er svært positive. Her kan alle låne og levere tilbake brukte bøker.
Leverandør av TV/Internett er Fibernett-Altibox. Basispakken er inkludert i felleskostnadene.
I 1. etasje finner man bl.a. Posthallen Restaurant, et utvalg av eksklusive butikker, Mette Mølle butikkstudio, Zara Frisør, Tommy Hilfiger, Hope frisørsalong og, en av byens beste Sushi-take-aways, og danseskolen I Love Dancing.

Stue | Lys og luftig

Stuen er lys og romslig og gulvet er belagt med parkett. Veggene bla malt i år. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært praktiske løsningen og generøse takhøyden på 3,98 meter, sørger for en luftig atmosfære. Vinduskarmene er brede med plass til pynt og dekor. I tillegg er det lite innsyn i boligen. Her har du gode møbleringsmuligheter. Det er naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.

Kjøkken | Stilrent

Stilrent kjøkken som har innredning med hvite og glatte fronter fra HTH, samt benkeplate av laminat med nedfelt rustfri oppvaskkum samt ettgreps kjøkkenbatteri. Under overskapene er det belysning og stikkontakter. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Her er det plass til en hyggelig spisekrok for en god middag. På kjøkkenet finner du hvitevarer som komfyr med keramisk platetopp, ventilator, frittstående oppvaskmaskin og kjøl/frys. Veggene ble malt i lyse farger i år, samt er gulvet belagt med parkett.

Mesanin | Godt utnyttet

Opp trappen og eiketrinnene finner du mesaninen. Her er boligen og den generøse takhøyden utnyttet til det fulle! Her er det god plass til seng, nattbord og øvrig møblement. Gulvet er belagt med parkett og veggene ble malt i lyse farger i år. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Her finner du en praktisk nisje til oppbevaring av klær.

Bad | Pent og flislagt

Pent og flislagt baderom med deilig gulvvarme. Baderommet inneholder dusjhjørne med vegg- og gulvmontert dusjvegg av herdet glass, samt dusjdør og termostat dusjbatteri, vegghengt toalett, samt servantskap med ovenpåliggende porselensservant. Over servanten er det speil, stikkontakt og praktiske hyller for ekstra oppbevaring. Under overskapene er det montert downlights.

Entré | Godt med lagringsplass

Når du kommer inn i leiligheten møtes du av en lys entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Du har naturlig plass til en smal kommode/skohylle og plass til knagger for å henge av deg yttertøy. Her finner du i tillegg en skyvedørsgarderobe med frostet glass som sørger for gode oppbevaringsmuligheter av yttertøy og sko. I tillegg er entréen tilknyttet boligens innvendige bod med opplegg for vaskemaskin. Veggene ble malt i lyse farger i år, samt er gulvet belagt med parkett. Det er adkomst til leiligheten via trappeoppgang med heis. På veggen er det dørtelefon med åpner som er koblet opp mot mobiltelefon. Leiligheten har ytterdør som er brann- og lydklassifisert (EI30R og dB40) med kikkhull fra 2010.

Historie | Om Posthallen

Planlegging av bygget startet i 1906 ved interne samtaler i Posten, som mente det ville ta fem år å ferdigstille bygget. En utredning i Stortinget startet ikke før tre år senere, hvor ytterligere fem år gikk med til utredninger og forberedelser som tomtevalg, arkitektkonkurranser, ekspropriasjoner m.m. Tomtevalget falt på samme sted som blant annet den gamle Stortingssalen sto på. Dette var naturlig et vanskelig tomtevalg. Flyttingen av Stortingssalen var selvsagt gjenstand for mange diskusjoner og noen av forslagene gikk på å bygge Posthuset rundt salen med salen innvendig.
Det ble til slutt avgjort at salen skulle flyttes til Folkemuseet på Bygdøy, hvor den står i dag. Fra 1914 til 1918 ble første del av bygget laget ferdig, den såkalte Vestfløyen. Senere fulgte nye seks år med bygging av Hovedfløyen. I 1924 var hele bygget ferdigstilt, etter 9,5 års bygging.

Felleskostnader

Kr. 2 812 pr. mnd. Inkluderer fjernvarme, nedbetaling av felles lån, grunnpakke kabel-tv og bredbånd, vedlikeholdsfond, vaktmestertjenester, vakthold, trappevask, nøkkel og calling, drift av sameiet, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.

Etasje

5 etasje

Garasje / Parkering

Sameiet har tinglyst prioritert rett til leie av 45 parkeringsplasser på Bankplassen P-hus, og 45 parkeringsplasser på Galleriet P-hus. Avtale om leie av plass inngås mellom den enkelte beboer og Q-park (www.qpark.no).
Sameiet har egen Scooter/mc parkering i bakgården. Parkeringen må søkes om til Styret hvert år i april-mai, da det er begrenset med plasser. Scooter/mc-parkeringen for 2020-sesongen koster kr. 1.500,- som betales via PayPal.
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 037 873 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 736 342 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Naturstein grunnmur og støpte kjellergulv. Veggene er av stein og murkonstruksjon som er dels pusset. Dekker/etasjeskillere i antatt armert betong. 2-lags isolerglass vinduer fra 2005.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 41 kvm, Bruksareal: 41 kvm, Bruttoareal: 47 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I forbindelse med utleie skal det straks gis skriftlig melding til styret med opplysning om leietakers navn. Se sameiets vedtekter § 3 for mer informasjon. Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Se sameiets vedtekter § 4.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med sentralvarme tilknyttet felles fjernvarmeanlegg. På badet er det gulvvarme. Ellers har sameiet felles varmtvann.

Løpende kostnader

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Leiligheten har balansert ventilasjon for et godt inneklima.
- Sentralvarme tilknyttet fjernvarmeanlegg.
- Sikringsskapet er plassert i entre med automatsikringer. Hovedsikringen sitter i hovedtavle i fellesareal i samme plan.
- Brannslukkingsapparat. En røykvarsler.
- Felles brannvarslingsanlegg med en sensor i leiligheten samt fellesareal.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til spesialområde bevaring for bolig, kontor, forretning, hotell, bevertning, kultur og undervisning. Reguleringsbestemmelse S-4012. Området forøvrig er regulert til vei, kollektivtrafikk, tomt for offentlig bygning, spesialområde bevaring, byggeområde for bolig, kontor, forretning, hotell, allmennyttig formål, bevertning, kultur, undervisning m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Områderegulering for gater og byrom i sentrum - Bilfritt byliv.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201618254 for mer informasjon.

Rådhusgata. Sykkelrute E18 Drammensveien del 2. l fremtiden vil Rådhusgata bli enda viktigere som både sykkel- og fotgjengerforbindelse mellom byområdene rundt sentrum vest og Bjørvika og som øst-vest-gate, når Prinsens gate og Tollbugata blir kollektivgater.
Planstatus: Igangsatt. Se saksnr.: 201114210 for mer informasjon.

Grensen - Stortorvet med flere. Området foreslås regulert for å optimalisere ny holdeplass for trikk og buss. Ny løsning skal sikre god fremkommelighet og kapasitet for kollektivtrafikken og gi kollektivtrafikantene på Stortorvet et godt tilgjengelig og attraktivt kollektivtilbud.
Planstatus: Planforslag. Se saksnr.: 200800578 for mer informasjon.

Myntgata 2 - Undervisningsbygg Oslo KF (UBF) foreslår å etablere videregående skole i de verneverdige bygningene i Myntgata 2, med flerbrukshall under terreng og et nybygg på terreng inne i kvartalet.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201900074 for mer informasjon.

Fjordbyplanen - Fjordbyen er et prosjekt som ønsker å frigjøre dagens arealer ut mot sjøen og benytte disse til fremtidsrettet byutvikling med bolig, rekreasjon og næring på en slik måte at byen åpnes mot fjorden.
Planstatus: Planforslag. Se saksnr.: 200504456 for mer informasjon.

Jernbanetorget 1 - Nye Oslo S - ny stasjon m.m. De neste årene skal de utvikle Oslo S til et mer fremtidsrettet og attraktivt stasjonsanlegg med høyere arkitektonisk kvalitet, universell utforming, tilstrekkelig plass for de reisende, bedre servicetilbud og god tilgjengelig fra byen rundt.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201510215 for mer informasjon.

Kirkegata 32 -  Dagens hotell og næringslokaler skal rehabiliteres og utvides.
Planstatus: Mottatt søknad om igangsettingstillatelse. Se saksnr.: 201809238 for mer informasjon.

Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1915/913781-1/105  Erklæring/avtale 31.08.1915 
Bestemmelse om kloakkledning. Overført fra: 0301-207/39. Gjelder denne registerenheten med flere

1919/912616-1/105  Erklæring/avtale 26.08.1919 
Bestemmelse om benyttelse. Overført fra: 0301-207/39. Gjelder denne registerenheten med flere

1922/993411-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 18.03.1922 
Overført fra: 0301-207/39. Gjelder denne registerenheten med flere

1948/30948-1/105  Erklæring/avtale 19.03.1948 
Best om branngavl. Overført fra: 0301-207/39. Gjelder denne registerenheten med flere

1959/509235-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 09.06.1959 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet. Overført fra: 0301-207/39. Gjelder denne registerenheten med flere

1960/512505-1/105  Erklæring/avtale 26.07.1960
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. åpning i brannvegg. Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet. Overført fra: 0301-207/39. Gjelder denne registerenheten med flere

1965/504118-1/105  Erklæring/avtale 12.03.1965 
Best om åpning i branngavl. Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet. Overført fra: 0301-207/39. Gjelder denne registerenheten med flere

2006/29478-1/105  Seksjonering 28.04.2006 
opprettet seksjoner:
snr: 123 formål: Bolig
sameiebrøk: 37/15293
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Quadraturen er resultatet av ombygningen av det gamle hovedpostkontoret i Oslo sentrum.

Quadraturen eierseksjonssameie, org.nr. 989.976.478, består av 211 boligseksjoner og 6 næringsseksjoner.
Styreleder i sameiet er Helge Hay.
Forretningsfører i sameiet er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Sameiets revisor er BDO AS.

Sameiet har en egen hjemmeside: www.quadraturen.no

Vedlikeholdsfond er opprettet, årlig beløp kr 126.600,- fordeles etter eierbrøk.
Styret har en avtale med Securitas om en miljøvakttjeneste i helgene.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 991,- pr. 15.06.20.
Andel fellesformue kr. 727,- pr. 31.12.19.

Sameiet har 1 lån som utgjør totalt kr. 361.629,- pr. 15.06.20, og er tatt opp i Obos.
Renten på lånet utgjør 3,85 % pr. 15.06.20, med flytende rente.
Kapitalkostnaden er kr. 167,-.
Restløpetiden er 5 mnd.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 87413449

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et underskudd på kr. 806 803,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 428 959,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

- Det skal være ro mellom kl. 23:00-08:00.
- Det er forbudt å oppholde seg på alle takterrasser mellom kl. 23:00 og kl. 09:00.
- Grilling på felles takterrasser, private terrasser og balkonger er kun tillatt ved bruk av gassgrill eller elektrisk grill tillatt for innebruk. Engangsgriller og griller med kull/briketter er forbudt.
- Det er strengt forbudt å montere avtrekksvifte fra kjøkkenet til yttervegg eller byggets avtrekkskanaler.
- Det er egne regler for bruk av vaskeriene.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret har planer om å utvide adgangskontroll med elektroniske brikker til samtlige dører mellom trapper og korridorer/svalganger. Styret håper på å få utført dette ila året.

Det har vært brann på takterrassen mot Slottet. Dette jobbes p.t. med og styret håper at skadene blir utbedret, samt at terrassen kan åpnes om ikke alt for mange uker.

Vinduer/balkongdører/takvinduer er under utredning. Dette er noe som sameierne vil bli bedt om å ta stilling til på et ekstraordinært årsmøtet senere i år. Hva kostnadene rundt dette blir, samt hvordan det skal finansieres vil bli tatt opp på møtet. Styret sender ut en innkalling til et ekstraordinært årsmøte for å presentere rapportkonklusjonene om vindustilstanden med kostnadsanslag. Dette ekstraordinære årsmøte må ta stilling til:
1. Rehabilitering og/eller utskiftning av vinduer/takvinduer/balkongdører.
2. Finansiering av tiltaket med enten kapitalinnkrevning eller opptak av felleslån.

Styret i samråd med vaktmester følger en vedlikeholdsplan for alle fellesarealer som nødvendigvis må ta hensyn til behov for opprustning og tilgjengelige økonomiske ressurser.

Utført arbeid:
- Alle takrenner (i hele bygget) ble renset og kontrollert for lekkasjer, og skader på enkelte takrenner ble utbedret. Det ble også lagd en ny takrenneavløp fra 5. etasje og ned til bakgården.
- Fullført takhageprosjektet.
- Rehabilitert takterrassene.
- 4 viftemotorer i fellesventilasjonsaggregater i boligdelen ble skiftet ut i 2019.
- Alle hovedinngansdørene i bygget, samt lille port, har fått nye dørpumper.
- Nytt stenderverk under betonghellene i svalgang ble montert.
- Nytt stenderverk under betonghellene i 5. etasje ble montert.
- Styret jobber med kartlegging av forskjellige utbedringstiltak i kjeller- og bodområder.
- Nytt avmeldings/ brannvarslingssystem.
- Pålagt gatevarme i Prinsensgt. og tilkobling til sameiets glykolanlegg.
- Fordeling av fjernvarmeanlegget mellom boligdelen og næringsdelen, og opprettelse av nytt selvstendig anlegg for boligdelen.

Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt for inntil to hunder og/eller katter per seksjon. Det er forbudt med hund og katt m.m. på takterrassene. Se sameiets husordensregler § 8 for mer informasjon.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema foreligger ikke.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til lj@schalapartners.no eller SMS: 98 64 77 21 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,80 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 8 000,- og markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.