#PRISBELØNT GÅRDSROM PÅ ST.HANSHAUGEN, Colletts gate 60C
5 100 000,-
Nydelig 2(3)-r gjennomgående leilighet med sjarm & peisovn I Lekkert bad I Stort spisekjøkken I God takhøyde I Rolig
 • Prisantydning: 5 100 000,-
 • Fellesgjeld: 133 000,-
 • Omkostninger: 7 810,-
 • Totalpris: 5 240 810,-
 • Ligningsverdi: 1 336 026,-
 • Fellesutgifter: 3718,-

  Fiber fra Homenet, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter, festeavgift og betjening av andel fellesgjeld. Betjening av andel fellesgjeld utgjør ca. kr. 683,-.
Beregnet totalkostnad:
5 100 000,- (Prisantydning) 133 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 233 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 810,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 240 810,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 69 m²
 • Bruksareal: 69 m²
 • Bruttoareal: 77 m²
 • Etasje: 2
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1929
 • Gårdsnummer: 219
 • Bruksnummer: 28
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 182131816
 • Sist endret: 05.08.20 14:52
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 58%
  eier sin egen bolig
 • 93%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 73%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 92%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 16%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

19-20-0133

Adresse og matrikkel

Colletts gate 60C, 0456, Oslo, Gnr. 219 bnr. 28, andelsnr. 99 i Ila Kvartal 5 Borettslag A/L med orgnr. 953185881 i Oslo kommune

Eier

Janne Ekornrud

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Nei

BRA/PROM

69 / 69 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1929

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Nei

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Tomt

Areal: 2 273 kvm, Eierform: Festet tomt

Tomten er fellesareal.

Rett utenfor vinduene disponerer beboerne en frodig bakgårdspark med store grøntarealer, lekeplass, grillplass og flere sittegrupper. På uteområdet holdes det arrangementer i anledning både 17. mai og jul. Dette er boligen for deg som ønsker å bo sentralt i byen, men samtidig verdsetter stille og rolige omgivelser. Bakgården ble kåret til årets hageanlegg i 2012 av Bymiljøetaten. Gårdsrommet er designet av Snøhetta og har flere ganger blitt brukt til innspilling av tv serier som f.eks. TV2s "Best før" med Linn Skåber

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ja / Nei

Beskrivelse

Dette er en særdeles tiltalende 2-roms andelsleilighet i en flott bygård fra 1929 - beliggende på St. Hanshaugen/Ila i grønne og attraktive Colletts gate 60. Her bor man med umiddelbar nærhet til alle tilbud! Leiligheten innehar den klassiske sjarmen med tregulv og høyt under taket, innredet med omsorg for detaljene. Her kan det blant annet nevnes nydelig kjøkken, delikat bad, moderne elektrisk anlegg samt fine overflater.

Videre har leiligheten god avstand til omkringliggende bebyggelse, og leiligheten oppleves som privat og usjenert.

- Innholdsrik leilighet
- Mulighet til å gjøre om til 3-roms
- Flott kjøkken fra Kvik
- Delikat bad
- Peisovn
- Orginale tregulv
- Svært høy 1. etasje uten innsyn.
- Praktisk og arealeffektiv planløsning
- Buss 34, 54, 21, 37, 28 rett i nærheten
- Nydelig prisbelønnet gårdsrom

Innhold

Leiligheten inneholder: Entré, bad, kjøkken, stue, omkledningsrom og soverom.
I tillegg disponerer leiligheten: To kjellerboder på 5 og 13 kvm og en loftsbod på 4,5 kvm.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i de ærverdige Ila-kvartalene mellom St. Hanshaugen og Grünerløkka, rett ved Alexander Kiellands plass. Nydelig beliggenhet i tilbaketrukkende omgivelser og samtidig svært sentralt med gangavstand til alt et rikt byliv kan tilby.

Området rundt Alexander Kiellands plass har de siste årene gjennomgått en omfattende forvandling og fremstår i dag som et pulserende knutepunkt mellom Grünerløkka og St. Hanshaugen. Her finnes det mange hyggelige kaféer og restauranter med uteservering, nærbutikker og treningssentre. En kort spasertur tar deg til St. Hanshaugen senter og Kiellands Hus. Sistnevnte er et trivelig lite nabolagssenter som ligger lett tilgjengelig til ved Alexander Kiellands plass. Her finnes blant annet Coop Mega med ferskvaredisk og post-i-butikk, apotek, Vinmonopol, blomsterbutikk, frisør, skredder, bokhandel m.m. En god kopp kaffe eller nydelige, dagsferske bakervarer finnes hos Åpent Bakeri på Tranen. Etter klokken 16 blir bakeriet til Lofthus Samvirkelag som serverer kanskje byens beste Pizza. På Alexander Kiellands plass finnes også flere andre gode restauranter og flere hyggelig uteserveringer på sommerstid.

Fra leiligheten er det gangavstand til St. Hanshaugen med spesialbutikker som blant annet Gutta på Haugen, Kaffebrenneriet og Java. Du har også gangavstand til blant annet Vulkan med Mathallen, BAR Vulkan, konsertscene og restauranter. Gangavstand til Grünerløkka med sitt pulserende liv, kaféer, butikker, utesteder og hyggelige Birkelunden, samt til Sagene, Bislett og sentrum - med alt av forretninger, service- og kulturtilbud.

Området inviterer til et rikt tur- og friluftsliv. Flotte grøntarealer i nærområdet som blant annet parken på St. Hanshaugen og Ilaparken. Ved Akerselva har du flotte gang- og sykkelstier du kan følge fra Maridalsvannet til Bjørvika, hyggelige badeplasser som Nydalsdammen og Brekkedammen, og grønne parker å sette deg ned i. I tillegg er det kort vei til Nordmarka og Sognsvann med flotte skiløyper, tur- og sykkelstier og hyggelige utfartssteder som Ullevålseter og Frognerseteren. Nærmeste treningssenter er bl.a. SATS på Bislett og på Bislett stadion har man også gratis løpebane.

Det er enkel tilknytning med buss like utenfor leiligheten, fra både Uelandsgate, St. Hanshaugen og Waldemar Thranes gate. Her har du blant annet buss nr. 34, 54 og flybussen fra Uelandsgate, mens 37 bussen mellom Helsfyr og Nydalen går rett ovenfor leiligheten og tar deg til Jernbanetorget på 7 minutter. Fra holdeplass i Waldemar Thranes gate har man i tillegg 21 bussen, med 10 minutters reisetid til Aker Brygge. Ring 2 lett tilgjengelig med bil, kun få minutters kjøring fra leiligheten.

Leiligheten ligger i gangavstand til utdanningsinstitusjoner som HOA, KhiO, Westerdals, Elvebakken videregående og kun en kort busstur unna Handelshøyskolen BI, Universitetet i Oslo, Tannlegehøyskolen, HiO med flere.

Dette er en perfekt beliggenhet for deg som liker en urban livsstil, og som vil ha kort vei til byens mange fasiliteter. Her vil du trives og bo godt!

Entré

Pen entré som gir et godt førsteinntrykk av boligen. Rommet er holdt i tidsriktige og lyse farger, noe som er gjennomgående for de øvrige rommene i boligen. Den innebygde garderoben gir gode muligheter for oppbevaring av både yttertøy og sko.

Stue

Leiligheten har en romslig og lys stue med plass til sofagruppe, tv-seksjon, spisebord etc. Peisovn som varmer godt og gir en lun og hyggelig atmosfære (pipeløp er rehabilitert i regi av borettslaget i 2014). De store vindusflatene i leiligheten gir rikelig med naturlig lys inn og det er hyggelig utsikt over de fine fellesarealene. Malte overflater og originale tregulv.

Kjøkken

Til høyre  fra gangen kommer du inn til det romslige kjøkkenet med plass til spisebordsgruppe. Kjøkken fra Kvik i 2014 med malte profilerte fronter, kompositt benkeplate, ventilator, planlimt oppvaskkum, uttrekskran, fliser på vegg over benk, opplegg til oppvaskmaskin, 28 liters bereder fra 1998 i benk og integrerte hvitevarer. Integrerte hvitevarer: komfyr-5 bluss gasstopp-kjøl og fryseskap-mikroovn.

Bad

Bad renovert i 2013 med eik skapramme, servant i eik benkeplate, vegghengt wc, speil, dusj m/dør og opplegg for vaskemaskin. 120 liters bereder fra 2003 i kotthimling. (vannsikret). Flislagt gulv med varmekabler og flislagte vegger.

Soverom

Stort og luftig soverom med god plass til dobbeltseng, skrivepult etc. Rommet har i dag delt avdeling til garderobeskapene og her finnes det flere bruksmuligheter. Tregulv,  malte overflater og malt himling.

Felleskostnader

3 718 pr. mnd. Fiber fra Homenet, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter, festeavgift og betjening av andel fellesgjeld. Betjening av andel fellesgjeld utgjør ca. kr. 683,-.

Etasje

Høy 1. etasje.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 336 026 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 809 692 pr. 31.12.18

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligblokk over 5 etasjer samt kjeller og loft. Gulv på grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong
og stålkonstruksjoner. Utvendige fasader med teglstein og pussede malte overflater. Saltak i trekonstruksjoner.
Leiligheten har slett entredør med kikkhull, sikkerhetslås, Brannklasse B30 og lydklasse 35db. Vinduer  med to-lags glass fra 2006.
Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet og vedfyrt ovn i stue. Felles varmtvann.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra 1927. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 69 kvm, Bruksareal: 69 kvm, Bruttoareal: 77 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom:

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet og vedfyrt ovn i stue. Felles varmtvann.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Gården er registrert som bevaringsverdig i Byantikvarens Gule liste pr. januar 2013

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Ingen kjente

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Pengeheftelser i eiendomsrett
1925/993625-1/105  Erklæring/avtale  
10.01.1925 
Bestemmelse om kloakkledning

1953/310250-26/105  Festekontrakt - vilkår  
31.12.1953 
festetid: 70 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 4,062
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT

 1954/301807-1/105  Erklæring/avtale  
25.02.1954 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1999/18788-1/105  Erklæring/avtale  
19.04.1999 
Bruk av gårdsrom
Bestemmelse om adkomstrett

Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om parkering
Plikt til å utbedre eiendommene i samsvar med kommunale krav til bostandard ved utbedring (30 år) og kommunens minstekrav ved utbedring av gårdsrom i boligkvartalet i indre by.
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved direktøren for Bolig- og eiendomsetaten.
Gjelder denne registerenheten med flere

Pengeheftelser i festerett
1953/310250-26/105  Festekontrakt - vilkår  
31.12.1953 
festetid: 70 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 4,062
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT
Gjelder feste

2013/493039-1/200  Pantedokument  
17.06.2013 
BELØP: NOK 19.803.520
Panthaver:EIKA BOLIGKREDITT AS  
Org.nr: 885621252
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere

2015/1056915-1/200  Pantedokument  
12.11.2015 
BELØP: NOK 3.700.000
Panthaver:EIKA BOLIGKREDITT AS  
Org.nr: 885621252
Uomsettelig
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata
1928/900394-2/105  Registrering av grunn  
26.06.1928 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:219 Bnr:102
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Ila Kvartal V BRL:

Bare fysiske personer kan være andelseiere i borettslaget.

Borettslaget består av 157 andelsleiligheter og har følgende adresser:
Collettsgate 56, 58 og 60
Diriks gate 1, 3, 5 og 7

Borettslaget har sin egen hjemmeside og egen facebook-side. Hjemmeside: www.ilakvartal5.no

Rehabilitering og vedlikehold:
2016: Fornyet kjøkkensoilen
2016: Pusset opp oppgangene
2013: Rehabilitering av piper
2011: Nytt brannvarslings-anlegg og nye stigeledninger
2007: Vindus- og dørutskifting
2004: Rehabilitering av ringmur
2002: Rehabilitering av fasademur

Det skal betales kr 200,- til selskapet for skilter osv. Faktura sendes kjøper sammen med velkomstbrev.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 133.000,- pr. 01.06.20.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 70.144,- pr. 31.12.19.

Lånenummer: EIKA2-152070510
Restsaldo: 14.010.074,-
Restløpetid: 18 år
Andel av fellesgjeld: 107.059,-
Kapitalkostnader: 580,. pr. mnd.
Rentebetingelser: 1,78 % flytende

Lånenummer: EIKA3-152106562
Restsaldo: 3.294.200,-
Restløpetid: 25 år og 6 mnd.
Andel av fellesgjeld: 25.185,-
Kapitalkostnader: 103,. pr. mnd.
Rentebetingelser: 1,78 % flytende

Andel fellesgjeld

133 000

Andel formue

70 000

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 81823288

Regnskap

Regnskapet følger vedlagt i salgsoppgaven

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Vedlikehold/oppgraderinger før  eier kjøpte i 2019.
2018: Noe oppgradert el.anlegg av Fixel.
2017: Oppganger oppusset.
2014: Nytt Kvik-kjøkken. Nye skyvedørsgarderobeskap fra Garderobemannen.
2013: Totalrehabilitert bad utført av Våtrom Entreprenøren AS. Rehabilitert pipeløp og nymontert Rais peisovn. Nye sikringer.
2012: Nytt callinganlegg. 2006: Nye vinduer

Etter at selger kjøpte i 2019 er hele leiligheten malt opp. Det har blitt skiftet baderomsinnredning og satt opp hyller (bygget av møbelsnekker) i heltre eik. Plassbygget dagseng fra møbelsnekker. Lagt nytt gulv i gang og på kjøkken. Montert 4 stk panelovner i glass (1000 W) Montert innvendig solskjerming i stue, kjøkken og soverom.

Husdyrhold

Det er tillatt med husdyr i borettslaget, men styret skal godkjenne hvert enkelt dyr. Du behøver ikke søke for innedyr. Borettslaget har egne retningslinjer for husdyrhold, som dyreeierne må forplikte seg til å følge.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen: Lampe på vegg og i tak stue, lamper i tak og lampetter på vegg soverom, taklampe kjøkken. Vegghengt todelt skap i gang.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til cu@schalapartners.no eller SMS: 92 30 59 23 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,75 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 6 990,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Carl Uthus

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.