# GREFSEN, Grefsenveien 94A
3 400 000,-
Lys og gjennomgående 2(3)-roms toppleilighet med solrik balkong | Ettertraktet beliggenhet | P-plass* | Nær marka
 • Prisantydning: 3 400 000,-
 • Fellesgjeld: 168 870,-
 • Omkostninger: 16 900,-
 • Totalpris: 3 585 770,-
 • Ligningsverdi: 1 091 582,-
 • Fellesutgifter: 4084,-

  Fyring, forretningsførsel, kabel-tv, trappevask, drift og vedlikehold, kommunale avgifter, mm. Fordeling av felleskostnader: Renteutgifter - 126,- Avdrag - 264,- Driftsutgifter - 3694,-
Beregnet totalkostnad:
3 400 000,- (Prisantydning) 168 870,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 568 870,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 2 200,- (Noteringsgebyr forretningsfører) 7 850,- (Transportgebyr) -------------------------------------------------------- 16 900,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 585 770,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 53 m²
 • Bruksareal: 53 m²
 • Bruttoareal: 59 m²
 • Etasje: 3
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1953
 • Gårdsnummer: 73
 • Bruksnummer: 586
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 182694584
 • Sist endret: 06.07.20 13:35
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 74%
  eier sin egen bolig
 • 98%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 32%
  har bolig på over 120 kvm
 • 89%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 41%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

66-20-0099

Adresse og matrikkel

Grefsenveien 94A, 0492, Oslo, Gnr. 73 bnr. 586, aksjebrevnr. 7 i As Grefsentorget 4 borettslag med orgnr. 934577671 i Oslo kommune

Eier

Liv Marit Gran

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

53 / 53 m²

Antall soverom

1

Eierform

Aksje

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1953

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 5553  kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 5553,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Eierform: Eiet tomt

Tomten tilhører aksjelaget.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

For krav på dekning av felleskostnader og andre krav fra selskapsforholdet har selskapet panterett i aksjen(e) foran alle andre heftelser. Pantekravet er begrenset til en sum som svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på tidspunktet da tvangsdekning besluttes gjennomført.

Beskrivelse

Dette er en lys, gjennomgående og innholdsrik 2-roms leilighet med ettertraktet beliggenhet på "toppen" av Oslo. Leiligheten ligger i 3. etasje, og har lite innsyn. Fra stuen er det utgang til en vestvendt og solrik balkong hvor man kan nyte lange sommerkvelder. Det er store vindusflater som slipper inn godt med lys, og flotte orginale tregulv. Leiligheten fremstår som velholdt.

God intern beliggenhet på Grefsen, rett ved busstopp og dagligvare, samt kort vei til marka!
-Bad fra 2011 med opplegg for vaskemaskin
-Separat kjøkken med plass for spisebord
-Lave omkostninger. Ingen dokumentavgift.
-En kjellerbod og en loftsbod
-Vinduer/balkongdør fra 2019
-Fyring inkludert i fk.
-Aksjelaget disponerer parkeringsplasser som fordeles etter ansiennitet.

Innhold

Leiligheten ligger i 3.etg og inneholder: entré, bad, kjøkken, stue og soverom.

I tillegg disponerer leiligheten 1 panelt kjellerbod på 3,5 kvm og 1 netting loftbod på 4 kvm(målt v/ gulv.)

Beliggenhet

Leiligheten ligger svært sentralt til på Grefsenplatået i skillet mellom Grefsen/Kjelsås. Fra leiligheten har du gangavstand til det man trenger i en travel hverdag. Grefsenplatået er det lille knutepunktet i lokalområdet med flere handel og serveringstilbud som grønnsaksbutikk, Bellas restaurant, På Platået skjenkestue, Grefsen Sushi og 7-Eleven. Kort vei til søndagsåpen Joker i Kjelsåsveien, Coop Prix i Marsveien eller Spar på Myrerjordet. Holdeplass for trikk og taxi er i umiddelbar nærhet, og det er ikke lange turen å gå til bussholdeplassen i Kjelsåsveien. En kort trikketur tar deg til Storokrysset med tilknytning til både flybuss og t-bane. Herfra er det noen minutters gange til Storo storsenter med over 130 butikker og servicetilbud. Tar du turen videre til Nydalen finner du Handelshøyskolen BI, flere spisesteder, kaféer og butikker. Her er det også opparbeidet badekulp og store flotte grønt områder. Du kan også følge Akerselva videre over Torshov og Grünerløkka, helt ned til sentrum. Fra leiligheten er det heller ikke lang vei til et bredt utvalg av fritidsaktiviteter. Det er alpinmuligheter og akebakke i Grefsenkleiva/Trollvannskleiva, muligheter for ballsport på Myrerjordet og Grefsen stadion og flotte turløyper året rundt i marka.

Entré

Innbydende og romslig entré som gir et godt førsteinntrykk. Entréen har plass til oppbevaringsmøbler for ytterklær og sko. Flotte orginale tregulv og malte overflater. Callinganlegg.

Stue

Stuen er romslig og lys, med tidløse overflater og store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Det plass til både sofagruppe og spisebord om ønskelig. Stuen har en god planløsning, og har flere møbleringsmuligheter. Fra stuen er det utgang til vestvendt balkong med gode solforhold.

Kjøkken

Stilig kjøkken fra Ikea med godt med skap og benkeplass. Kjøkkeninnredningen har ettermalte fronter, laminat benkeplate, ventilator, fliser på vegg over benk, oppvaskkum, opplegg til oppvaskmaskin og integrerte hvitevarer. Integrerte hvitevarer er komfyr og keramisktopp. Det er praktisk belysning under overskap. Stor vindusflate slipper godt med lys inn på kjøkkenet. Plass til et lite spisebord med tilhørende stoler.

Bad

Pent flislagt bad som ble totalrehabilitert i regi av aksjelaget i 2011. Pene lyse fliser på gulv og vegger. Badet er av god størrelse. Badet inneholder servant, toalett, speilskap m/lys, dusj og opplegg for vaskemaskin samt plass til tørketrommel. Det er varme i gulv.

Balkong

Fra stuen er det utgang til en vestvendt og solrik balkong. Hyggelig utsyn over nærområdet og nabolaget. Det er lagt nytt tredekke. Balkongen er på ca. 7 kvm og er en fin forlengelse av stuen. Her er det god plass til utemøbler og beplanting. Montert markise.

Soverom

Stort, luftig rom med plass til dobbeltseng. Stor garderobe med rikelig oppbevaringsplass. Rommet har store vindusflater som sørger for godt med lys. Orginale tregulv, malte vegger og malt himling.

Felleskostnader

4 084 pr. mnd. Fyring, forretningsførsel, kabel-tv, trappevask, drift og vedlikehold, kommunale avgifter, mm. Fordeling av felleskostnader: Renteutgifter - 126,- Avdrag - 264,- Driftsutgifter - 3694,-

Etasje

3. etg.

Garasje / Parkering

Det er noen plasser på egen tomt / ved inngangspartiet - (fordeles etter ansennietet), ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 091 582 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 929 695 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Yttervegger: Betongvegger hovedkonstruksjon, kledd med fasadeplater. Etterisolerte vegger.
Vinduer med 2-lags glass i trekarmer. Finert nyere entrédør B30 - 35dB (brann- og lyddør).
Balkongdør med 2-lags glass i trekarm. Valmet tak i treverk, tekket med takstein. Felles trappegang med betongtrapper. Betong etasjeskillere

Boligens areal

Primærrom: 53 kvm, Bruksareal: 53 kvm, Bruttoareal: 59 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Radiatoroppvarming med bergvarme. Varmekabler på bad.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til forretning i henhold til reguleringsplan S-104GA datert 12.03.1936 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 12.03.1936. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1952/15914-1/105  Bestemmelse om veg    23.12.1952 
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
 
1953/3064-1/105  Erklæring/avtale    10.03.1953 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

2001/6275-1/105  Rettighet    01.02.2001 
Rettighetshaver:Jami Chand  
Fnr: 12036321537
LEIE AV NÆRINGSLOKALE
leietid ikke oppgitt
årlig leie 7920,-
 
2002/25176-1/105  Obligasjon    18.04.2002 
BELØP: NOK 1.000.000
Panthaver:Eiendomskreditt A/S  
Lnr: 5971716
 
2011/1089336-1/200  Pantedokument   28.12.2011 
BELØP: NOK 2.500.000
Panthaver:EIENDOMSKREDITT AS  
Org.nr: 979391285

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Aksjelag

Aksjelag: AS Grefsentorget 4
Org. nr.: 934577671

Fellesgjeld / lånevilkår

3 lån i Eiendomskreditt A/S.
Lånenummer: 302590
Restgjeld: 2.182.478,-
Restløpetid: frem til 2036.
Rentesats(15.06.20): 2,85%

Lånenummer: 300088
Restgjeld: 66.423,-
Restløpetid: frem til 2022.
Rentesats(15.06.20): 2,85%

Lånenummer: 302101
Restgjeld: 96.549,-
Restløpetid: frem til 2022.
Rentesats(15.06.20): 2,85%

Andel fellesgjeld

168 870

Andel formue

16 535

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 83534335

Regnskap

Resultatet av årets drift og sameiets stilling fremgår for øvrig av årsregnskapet. Dette mener styret gir tilstrekkelig informasjon og oversikt. Styret kjenner ikke til noe forhold av viktighet for å bedømme sameiets stilling og resultat som ikke fremgår av resultatregnskapet, balansen og herværende årsmelding. Det har heller ikke etter regnskapsårets utgang inntrådt forhold som etter styrets syn har betydning ved bedømmelsen av regnskapet utover det som er nevnt i herværende årsmelding.

Sameiet hadde i 2018 et overskudd på kr. 145.062. Styret bekrefter at forutsetning om fortsatt drift er tilstede og er lagt til grunn ved utarbeidelse av regnskapet.

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Vedlikehold/oppgraderinger:
2020: Malt kjøkkeninnredning og vegger. Ny kran og komfyr.
2019: Nye vinduer og balkongdør. Nytt tregulv på balkongen.
2016: Borret etter bergvarme for energi til sentralfyr anlegget.
2011. November. Nytt baderom i regi av aksjeselskapet, likeså soilg og vannrør. Full
dokumentasjon.
2010: Slipte og lakkerte tregulv.
Montert Ikea mellombrunt kjøkken.

Foranliggende:
Spyling/oppgradering/utskifting av avløpsrør til kommunalt tilkoblingspunkt.

Husdyrhold

Husdyrhold skal i følge husordensreglene godkjennes av styret.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger og medfølger ikke handelen:
Soverom: Garderobeskap følger leiligheten. Lampe over seng følger ikke
Kjøkken: Integrert ovn, koketopp og kjøleskap følger. Oppvaskmaskin følger ikke.
Stue: Gardinstang følger leilighet
Gang: Skoskap kan følge leilighet ved ønske
Bad: Dusjforrhengstang følger. Vaskemaskin kan kjøpes /overtas av ny eier.
Bod, loft og kjeller: Ved ønske kan div hyllesystem følge leiligheten

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til oh@schalapartners.no eller SMS: 45 24 08 17 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.
 
Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,20 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 10 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Oscar André Halsen

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.