#GRÜNERLØKKA, Thorvald Meyers gate 5
3 100 000,-
Nydelig og arealeffektiv 1-R med god standard I Solrik balkong med utsikt mot Akerselva I "Alt" inkl. i felleskost.!
 • Prisantydning: 3 100 000,-
 • Fellesgjeld: 218 004,-
 • Omkostninger: 15 135,-
 • Totalpris: 3 333 139,-
 • Ligningsverdi: 706 501,-
 • Fellesutgifter: 3455,-

  Fyring og varmtvann, grunnpakke kabel-TV/bredbånd, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld (ca. kr. 912,-).
Beregnet totalkostnad:
3 100 000,- (Prisantydning) 218 004,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 318 004,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 15 135,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 333 139,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 33 m²
 • Bruksareal: 33 m²
 • Bruttoareal: 36 m²
 • Etasje: 4
 • Antall rom: 1
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1966
 • Gårdsnummer: 225
 • Bruksnummer: 279
 • Energimerking:
  D
 • Finnkode: 182602895
 • Sist endret: 03.07.20 22:32
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 61%
  eier sin egen bolig
 • 93%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 40%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 47%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 13%
  er gift

 

Oppdragsnummer

19-20-0136

Adresse og matrikkel

Thorvald Meyers gate 5, 0555, Oslo, Gnr. 225 bnr. 279, andelsnr. 21 i Fossheim borettslag med orgnr. 950376635 i Oslo kommune

Eier

Cecilie Aas

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Andelseierne i borettslaget, dernest øvrige medlemmer av OBOS, har forkjøpsrett. Meldefristen har allerede gått ut og forkjøpsretten avklares parallelt med salget.

BRA/PROM

33 / 33 m²

Antall soverom

1
 

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1966

Energimerking

Oppvarmingskarakter Lys grønn - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger opplyser om strømkostnader på ca. kr 250,- / mnd. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Borettslaget har 32 garasjeplasser, 30 utendørs parkeringsplasser og 7 MC-plasser i garasje som leies ut til beboerne etter venteliste. Leie kreves inn sammen med felleskostnadene.

Garasjeplass: Kr. 8 400,- per år + depositum på kr. 5 000,-.
Utendørs parkeringsplass: Kr. 4 200,- per år.
MC-plass i garasje: Kr. 4 200,- per år.

I tillegg har borettslaget 3 gjesteparkeringsplasser.

Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Tomt

Areal: 3 013 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld (IN-ordning).

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 4. etasje og inneholder:
Entré, stue med utgang til balkong, kjøkken, sovealkove og baderom.

I tillegg disponerer leiligheten en bod på ca. 2,2m².

Beliggenhet

Velkommen til øvre Løkka!
Her bor man sentralt med kort vei til alt av byliv, samtidig som man har idylliske Akerselv aog frodige grøntarealer rett utenfor leilighetsdøren.

Flotte jogge- og treningsmuligheter rett utenfor med grønne lunger/stier langs Akerselva.

Grünerløkka har de siste årene etablert seg til å bli en av de mest populære bydelene i Oslo, og er stadig i utvikling. I Thorvald Meyers gate 5 bor rett ved Ringnes Park med Ringen Kino, butikker, treningssenter m.m. og ca 5 minutters gange fra sentrale Birkelunden. I ditt nye nærområde finner du flere hyggelige parkområder, populære restauranter og kafeer.

Løkka-livet er synonymt med late dager i gresset i de mange flotte parkene. Mølleparken og Birkelunden er et yndet sted gjerne med en god bok eller sammen med gode venner. På andre siden av elva finner du Wallmans. Den perfekte plassen for noen øl, middag og show. Legg gjerne også søndagsturen langs Akerselva til Vulkan, der tidligere industriområder er forvandlet til et spennende mekka for mat, kreativitet og kulturelle opplevelser. Her ligger Mathallen, et mye omtalt konsept som er unikt her til lands der spennende råvarer selges over disk på gammelmåten. Her finner du også BAR Vulkan, Døgnvill Bar & Burger, Danses hus, samt Hendrix Ibsen som alle inviterer til sosiale hyggestunder.

Til den ivrige mosjonisten finner du SATS på Ringnes Park kun 230m unna leiligheten. Ellers har man blant annet både Evo og Fitness 24/7 på Løkka. Akerselven har status som verneverdig kulturområde. Fra Maridalsvannet og ned til Vaterland parken i sentrum er det åtte kilometer, og perfekt til å legge søndagsturen med en kaffekopp, eller en joggetur blant hyggelige omgivelser oppover mot Maridalen.

Nærmeste holdeplass for kollektivtransport er: Biermannsgate, Sannergata, Birkelunden og Toftes gate. I Sannergata stopper blant annet 21- og 33-bussen. Samt flybussen til Gardermoen (FB1 går fra Vøyenbrua og FB2 Oslo fra Sannergata). På holdeplassen Biermannsgate og Birkelunden har du trikk nr. 11, 12 og 13 (disse tar deg med til blant annet Nydalen, Majorstuen og generelt dit du ønsker). 30- bussen går fra Toftes gate.

Siden du nå kommer til å bo sentralt, vil det ofte være fristende å slenge seg på sykkelen for dagens gjøremål. Oslo kommune har etablert fenomenet bysykkel. Stasjoner for disse syklene finner du ved Ringnes Park. Tar du bilen fatt kjører du enkelt ut på Ring 1 og 2, og har samtidig kort vei opp til Sinsenkrysset og Ring 3. Se også gjerne vedlagte nabolagsprofil i prospektet for ytterligere informasjon om nærområdet.

Entré I Innbydende og med god oppbevaringsplass

Du tar deg opp til leiligheten i byggets 4. etasje via trapperom med heis. Når du entrer leiligheten får du umiddelbart et positivt inntrykk av den fine og lyse leiligheten med sin gode planløsning som er utnyttet til det fulle. Leiligheten holder en gjennomgående god standard fra 2018 med lekker fiskebensparkett på gulv og glatte overflater malt i nydelige farger.

I entréen har du en plassbygget hylle for oppbevaring og med oppheng for yttertøy under. Du har også god oppbevaringsplass i åpen garderobeløsning med lameller foran.

Stue I Lys og fin med lekker fiskebensparkett

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten og er et lyst og fint rom. God og oppgradert standard fra 2018 med lekker lys fiskebensparkett og glatte overflater malt i en lys fin farge. Den store vindusflaten slipper inn rikelig med naturlig lys og bidrar til en god og luftig romfølelse. I stuen har du plass til både sofagruppe med salongbord, mediemøblement og et spisebord. Leiligheten holdes god og lun på vinterstid med fjernvarme til radiatorer. Både fyring, varmtvann og grunnpakke kabel-TV/bredbånd er inkludert i felleskostnadene.

Balkong I Herlig og solrik vestvendt balkong med utsikt mot Akerselva

Fra stuen har du utgang til en herlig og solrik balkong på ca. 5m². Balkongen er overbygget, har treheller på gulv og plass til sittegruppe etter eget ønske. Beliggenheten i høyden og mot vest sørger for gode solforhold og nydelige fritt utsyn over grøntarealer og frodige Akerselva. Dette er uten tvil en skikkelig fin plass for lange og late sommerdager!

Kjøkken I Sjarmerende og velholdt originalt kjøkken

Kjøkkenet ligger i direkte tilknytning til stuen, adskilt og samtidig åpent og sosialt. Et skikkelig hyggelig og fint kjøkken med samme lekre fiskebensparkett på gulv og glatte lyse overflater nymalt i 2010. Den originale kjøkkeninnredningen er fint bevart og frontene er nymalt i 2020. Heltre benkeplate fra 2012 med nedfelt oppvaskkum, og pen vegghengt trehylle for oppbevaring og dekor. Kjøkkenet er utstyrt med integrert stekeovn og platetopp, samt frittstående oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser. Alle hvitevarene er medfølger i handelen.

Sovealkove I Smart adskilt alkove med gode oppbevaringsløsninger

I stuen er det etablert en praktisk sovealkove som er svært praktisk utformet. Naturlig adskilt fra stuen med en plassbygget seksjon som også har oppbevaringsplass. Stor plassbygget seng med ytterligere oppbevaringsmuligheter under, her er virkelig plassen utnyttet maksimalt! Nedsenket himling med downlights over sengen.

Baderom I Lyst eldre baderom

Leiligheten har et lyst eldre baderom med fliser på gulv og på vegg i våtsonen. Baderommet er utstyrt med servantskap med ovenpåliggende servant og speil over, ekstra vegghengt skap for oppbevaring, dusj med forheng og gulvmontert toalett. Svært enkel tilgang til fellesvaskeri som ligger i samme etasje som leiligheten (4. etasje).

Felleskostnader

Kr. 3 455,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Fyring og varmtvann, grunnpakke kabel-TV/bredbånd, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.

Betjening av andel fellesgjeld (renter og avdrag) utgjør ca. kr. 912,- av totale felleskostnader.

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i forhold til borettslagets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist justert den 01.01.2020.

Etasje

4 etasje

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 706 501 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 543 402 pr. 31.12.18

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over 19 etasjer. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende vegger og skillende dekker av betong og murkonstruksjoner. Yttervegger av pussede og malte flater. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med takpapp/membran (taket er ikke besiktiget). Scandania glatt entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Balkongdør og vinduer med karmer/rammer av tre og to-lags glass fra 1992.

Ferdigattest / brukstillatelse

På eiendommen er det utstedt følgende:
Thorvald Meyers gate 5 - Boligblokk - Brukstillatelse - 1966
Thorvald Meyers gate 5 - Boligblokk - Arkivkort (attestert) - 1971
Thorvald Meyers gate 5 - Boligblokk - Ferdigattest (uleselig) - 1971
Thorvald Meyers gate 5 - Utskifting dører - Ferdigattest - 2015
Thorvald Meyers gate 5 - Utskifting balkonger - Ferdigattest - 2015

Boligens areal

Primærrom: 33 kvm, Bruksareal: 33 kvm, Bruttoareal: 36 kvm

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, sovealkove og baderom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med fjernvarme til radiatorer. Fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene. Elektrisk gulvvarme på baderom.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Utstyr

* Porttelefon
* Fastmontert hylle med oppheng under i entré
* Åpen garderobeløsning med lameller i entré
* Plassbygget åpen garderobeløsning i alkoven/stuen
* Hvitevarer på kjøkken
* Vegghengt hylle på kjøkken
* Sikringsskap med automatsikringer plassert i felles trapperom
* Røykvarsler og brannslukningsapparat
* Heis
* Borettslaget har både et fellesrom og en utleieleilighet som man kan leie rimelig på døgnbasis hvis man skal arrangere selskap eller vil ha overnattingsgjester

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.
 

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Thorvald Meyers gate 2 D - Bruksendring av kontorvilla til boliger - Ringnes Villa
Saksnummer: 201313463 - Byggesak
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon

Mølleparken 4 - Oppføring av nytt inngangsparti og veranda fabrikk
Saksnummer: 200808609 - Byggesak
Status: Endret tillatelse gitt

Mølleparken 4 - Innvendig ombygging fra kontor til treningsfasiliteter og garderobe
Saksnummer: 201918996 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt

Sandakerveien 3 - Restaurering av badeanlegg - Sagene bad
Saksnummer: 201118015 - Byggesak
Status: Igangsettingstillatelse gitt

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Erklæring/avtale, tinglyst den 31.08.1964, dagboknummer 512208. Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement.
* Erklæring/avtale, tinglyst 10.10.1964, dagboknummer 514618. vedr. begrensninger i utleiemulighetene.
* Best. om adkomstrett, tinglyst den 13.10.1964, dagboknummer 14805. Rettighetshaver Thv. Meyersgt.7.
* Obligasjon, tinglyst den 31.03.1971, dagboknummer 505293. Beløp: NOK 1.740.806. Panthaver: Oslo Bolig Og Sparelag Al.
* Bestemmelse om veg, tinglyst den 16.07.1986, dagboknummer 43075. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
* Obligasjon, tinglyst den 12.11.2010, dagboknummer 888665. Beløp: NOK 16.900. Panthaver: Oslo Bolig Og Sparelag Al.
* Pantedokument, tinglyst den 26.05.2014, dagboknummer 424118. Beløp: NOK 45.000.000. Panthaver: OBOS-BANKEN AS. Transportert fra Eika til OBOS-BANKEN AS den 01.02.2017 med dagboknummer 97134.
 

Vei/vann/avløp

Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Borettslag

Fossheim Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 950 376 635, og består av 160 andelsleiligheter. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.

Hjemmeside: www.fossheim.org

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: OBBK01-98207579157
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 39 282 942,-
Andel restsaldo: Kr. 218 004,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 912,-
Rest løpetid: 24år 2mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1,65%

Andel fellesgjeld

Kr. 218 004,- per 01.06.2020.

Andel formue

Kr. 27 390,- per 31.12.2019.

Forsikring

Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Gjensidige Forsikring. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 7 707 531,-.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr. 6 536 485,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2019 på kr. 246 237,-.

Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2019 kr. 4 839 596,- og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.
 

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret fikk i oppgave på generalforsamling 2018 å starte prosjekteringen og rehabiliteringen av heisene. Styrets vurdering er at Schindlers løsning med totalrenovering av heiser, heller enn rehabilitering av de gamle heisene er det beste alternativet for beboere i Fossheim borettslag. Det er mindre risiko for vedlikeholdskostnader på sikt, og dermed mer forutsigbart for fremtidige kostnader. Rammen for heisrehabilitering økes fra 5 500 000 til 5 900 000 kroner inkl. mva. og det gis godkjenning for låneopptak på totalt 1 500 000 kroner. Forretningsfører bekrefter pr. mail 20.02.20: Rehabiliteringen pågår i disse dager. Lånet ifm. heisene er ikke utbetalt og derav heller ikke fordelt enda.

Borettslaget har gjennomført en tilstandsvurdering av soilrørene i bygget og det er utarbeidet en rapport som omhandler ulike alternativer for rehabilitering. En forprosjektering av dette er vedtatt og styret jobber med innhenting av tilbud. Saken vil legges frem for beboerne på en ekstraordinær generalforsamling til høsten. Det foreligger på nåværende tidspunkt ikke kostnadsestimat da prosjektet er i en tidlig fase. Sintef har utført undersøkelsen og konkludert med at rørene må renoveres eller byttes ut innen 15 år.

Styret har gjort noen pris- og tilbudsundersøkelser i markedet og bestemt seg for å legge til rette for en modernisering og konkurranseutsetting av tv/ internetttjenester til borettslaget. Avtalen med GET er terminert, men borettslaget vil beholde tjenestene til november 2020. Styret håper at kommende styre vil fremforhandle avtale som er mer gunstig og riktig for borettslaget innen den tid. 

Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2020: Heisrehabilitering
2019: Elektronisk nøkkelsystem
2018: Tettet hull under inngangspartiet i 6. etg.
2018: Tretrapp på eiendommen oppgradert med rekkverk
2016: Utskifting av kloakkpumper utenfor Thorvald Meyersgate 9
2016: Nytt vaskeri med 6 vaskemaskiner, 3 tørketromler og nytt betalingssystem
2016: Innstallering av brannvarslere i alle leiligheter
2015: Fuktsanering av garasjekjeller
2014-2015: Fasaderehabilitering; ny fasade, nye balkonger, nytt dekke og isolasjon
2014: Brannsikring og ny sykkelparkering
2014: Nye postkasser og malt inngangspartiet
2012: Video-overvåking
2011: Rehabilitering av garasjeanlegget. Nytt overspenningsvern.
2010: Nytt trykkforsterkeranlegg som pumper vann opp i etasjene.
2007: Fjernvarme installert
2005: Det gamle vaskeriet i 3. etasje er omgjort til utleieenhet. Ny garasjeport til parkeringsgarasje.
2004: Nytt porttelefonanlegg med video.
2003: Oppgradering av utendørs inngangsparti i 1. og 6. etg.
2002: Montering av nye heiser.

Husdyrhold

Styrets samtykke må foreligge for å kunne holde dyr, og den som har dyr, må undertegne en spesiell erklæring. Forutsetningen for å kunne holde dyr er videre at de andre beboerne ikke sjeneres, og at dyrene ikke oppholder seg i korridoren. Styret har til enhver tid rett til å begrense dyreholdet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til zc@schalapartners.no eller SMS: 90 50 09 06 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,10 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 16 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Zehra Catak

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.