# ELVEBREDDEN / NYDALEN, Lillogata 5 E
3 700 000,-
Lys og romslig 2-R selveier med god standard I Stor solrik balkong med fritt utsyn mot Akerselva I Lave fellesutg I Heis
 • Prisantydning: 3 700 000,-
 • Omkostninger: 115 320,-
 • Totalpris: 3 815 320,-
 • Ligningsverdi: 1 004 445,-
 • Fellesutgifter: 1963,-

  Kabel-TV og bredbånd (100/20 Mbps) fra Get, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel og kommunale avgifter.
Beregnet totalkostnad:
3 700 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 106 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 115 320,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 815 320,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 46 m²
 • Bruksareal: 46 m²
 • Bruttoareal: 51 m²
 • Etasje: 4
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 2005
 • Gårdsnummer: 223
 • Bruksnummer: 23
 • Energimerking:
  C
 • Finnkode: 182460154
 • Sist endret: 06.07.20 11:46
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 53%
  eier sin egen bolig
 • 98%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 69%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 55%
  av boligene er nyere enn 20 år
 • 18%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

19-20-0138

Adresse og matrikkel

Lillogata 5 E, 0484, Oslo, Gnr. 223 bnr. 23 snr. 32 orgnr. 987409894 i Oslo kommune

Eier

Aase Grønlien Petterson

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Bunnfradraget er på inntil 4 millioner kroner (boligverdi på inntil 5,71 mill.) for skatteåret 2020.

BRA/PROM

46 / 46 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2005

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger hadde i 2019 et energiforbruk på 9 932 kWh.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 7 232 kvm, Eierform: Eiet tomt

Felles tomt for sameiet, pent opparbeidet med plenarealer, diverse beplantning, sittegrupper, lekeapparater, sykkelparkering og brosteinsbelagte gangveier.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 4. etasje (heisadkomst) og inneholder:
Entré, stue med utgang til balkong, kjøkken, soverom og baderom.

I tillegg disponerer leiligheten en bod på ca. 6m² i 1. etasje.

Beliggenhet

Området er tilnærmet bilfritt, og oppleves som svært skjermet fra trafikk og støy. Nærområdet er preget av store, grønne fellesarealer og parkområder med plen, helleganger, diverse beplantning, sittebenker og to separate lekearealer. Svært barnevennlig med flere barnehager i umiddelbar nærhet.

Sameiet er lokalisert på ''Elvebredden''. Dette er et grøntområde med flere parkanlegg, og som navnet tilsier en beliggenhet rett ved Akerselva. Her går det en hyggelig tursti langs elvebredden, fra sentrum i sør til Maridalen/Nordmarka i nord med sine mange turmuligheter, sommer som vinter. En kort spasertur i fine omgivelser langs Akerselva og du ender opp på Grünerløkka eller i Nydalen. Den fineste og mest brukte ruten opp til Maridalen er utmerket for spasertur, jogging eller som start på lengre sykkelturer. Fine stisykkelturer videre i Lillomarka, Maridalen og Brekke

Restauranter og Take Away som Jewel of India, Mat og Mer, Sagene Lunsjbar, Åpent bakeri, Grisen, Trikkestallen, samt pølsemakeren Strøm Larsen, Villa Paradiso og Lofthus Samvirkelag fortjener å trekkes frem.

Nydalen ligger ca. 5 minutters gange fra leiligheten. Her finner man flere hyggelige og populære kafeer og restauranter. Spesielt verdt å nevne er populære Godt Brød, Nydalen Bryggeri og Spiseri, Xeast og Cin Cin. Ta deg et deilig bad på Nydalen badeplass under sommerhalvåret. Kunstige kulper og små fossefall gjør dette til et spennende sted for store og små. Nydalsdammen med steinmolo og stupebrett ligger ytterligere 10 minutters gange (1.7 km) fra leiligheten og videre finner du Brekkedammen ved Frysja ovenfor dette igjen (3 km). Det er også kort gangavstand til Storo Storsenter og Sandakersenteret med en rekke butikker, dagligvare, vinmonopol, bank, apotek, frisør etc. I mars 2018 åpnet SF Kino landets største og mest moderne Kino på Storo med 14 saler og nesten 2000 seter!

Dagligvarehandelen kan gjøres ved Rema 1000, kun 100 meter fra boligen. Norges råeste Meny finnes på Lillo Gård, samt ny Kiwi rett rundt hjørnet.

I tillegg til flotte grøntområder og tur- og rekreasjonsmuligheter langs Akerselva tilbyr området mange parker, Bjølsenparken, Myraløkka, Torshovparken, Geitmyra skolehager og Hjemmets Kolonihager med Portveien 2 er eksempler på det. I tillegg er Voldsløkka Idrettsanlegg, med volleyballbaner, fotballbaner og "joggeløyper" også et populært gode i bydelen.

Av treningstilbud finner du bl.a. FitnessXpress (100 m unna), SATS Elixia på Sagene, Nydalen og Storo og Myrens Sportssenter på Torshov hvor man har tilgang til treningssenteret, Oslo Squash, Klatreverket og Golfsenteret.

Det er meget godt kollektivtilbud i nærområdet: Trikk (11, 12 og 13), T-bane (4 og 5), diverse bussforbindelser (bl.a. 37 og 30), samt tog (Grefsen og Nydalen). Med bil har man enkel adkomst til både ring 2 og 3. Flybuss fra Storo.

Leiligheten sogner til Fernanda Nissens skole er en nyåpnet grunnskole i Nydalen. Nordpolen barne- og ungdomsskole åpnet høsten 2012 og huser ca. 900 elever. Det er flere barnehager i nærområdet. Utdanningsinstitusjoner som BI Nydalen, Blindern - Universitetet i Oslo, Høyskolen i Oslo og Akershus, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten.

Her har du med andre ord alle ønskelige fasiliteter rett utenfor døren! En perfekt kombinasjon av fredelige omgivelser og det urbane livet. Velkommen!

Lys entré med god oppbevaringsplass

Du tar deg opp til leiligheten i 4. etasje via trapperom med heis, og videre inn til leiligheten som ligger usjenert til i enden av svalgangen. Når du entrer leiligheten får du umiddelbart et positivt inntrykk av den lyse leiligheten med sin gode og moderne standard. Leiligheten holder en gjennomgående god standard med eikeparkett på gulv og glatte lysmalte overflater.

I entréen har du god oppbevaringsplass i hvite garderobeskap med total bredde på 1,5 meter. Installert porttelefon på vegg.

Fin stue med store vindusflater

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten og er et lyst og fint rom. God standard med eikeparkett på gulv og glatte lysmalte overflater. Den store vindusflaten og balkongdøren slipper inn rikelig med naturlig lys, og bidrar til en god og luftig romfølelse. I stuen har du plass til både en stor sofagruppe med salongbord og et spisebord i tilknytning til kjøkkenet. Naturlig plass til mediemøblement og tv (kabel-tv og bredbånd (100/20 Mbps) fra Get er inkludert i felleskostnadene).

Stor og solrik balkong med fritt utsyn mot frodige Akerselva

Fra stuen har du utgang til en stor og flott balkong med gode solforhold og hyggelig utsyn. Balkongen er på ca. 5m² med god plass til sittegruppe etter eget ønske og behov. God standard med treheller på gulv og rekkverk av stål og glass. Beliggenheten i høyden og mot syd sørger for gode solforhold med sol fra ca. klokken 8-18 på sommerstid. Svært hyggelig, fint og fritt utsyn mot frodige og grønne Akerselva. Dette er uten tvil den perfekte plassen for lange og late sommerdager!

Moderne, tidløst og fullt utstyrt kjøkken fra 2018

Kjøkkenet ligger i en fin og sosial åpen løsning med stuen, samtidig som det er naturlig adskilt. Moderne, tidløst og fullt utstyrt kjøkken fra IKEA som var nytt i 2018. Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har hvite glatte fronter og laminert benkeplate i sort marmormønster. Praktisk med takhøye overskap og belysning under. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer som stekeovn, induksjonstopp og oppvaskmaskin, samt frittstående kjøleskap med frysedel. Ventilator i overskap fra Villavent tilkoblet avtrekkskanal. Alle hvitevarene medfølger i handelen.

Lyst og romslig soverom mot rolige områder

Lyst og romslig soverom med parkett på gulv og lysmalte glatte overflater. Stort vindu som vender ut mot balkongen og videre mot rolige områder uten biltrafikk. På soverommet har du plass til stor dobbeltseng, samt en kontorpult eller kommoder. God oppbevaringsplass i hvite garderobeskap med total bredde på 2 meter.

Tidløst og lyst flislagt baderom fra 2005

Leiligheten har et tidløst og lyst flislagt baderom fra byggeår 2005. Baderommet har lyse fliser på gulv og vegger, varme i gulv og downlights i himling.
Baderommet er utstyrt med fritthengende servant med hylle, speil og vegghengt skap over, dusjnisje og vegghengt toalett. Praktisk med egen nisje med plass og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Felleskostnader

Kr. 1 963,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Kabel-TV og bredbånd (100/20 Mbps) fra Get, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel og kommunale avgifter.

Herav:
Kr. 1 645,- Felleskostnader
Kr. 318,- Kabel-TV/Bredbånd

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i forhold til sameiets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist justert 01.07.2019. Basert på styrets økonomiplan, vedlikeholdsnøkkelen og forventet moderat prisstigning på varer og tjenester endres ikke felleskostnadene i 2020.

Etasje

4 etasje

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Det er flere garasjeanlegg i umiddelbar nærhet (blant annet i kjelleren) hvor det tidvis er muligheter for både leie og kjøp av garasjeplass.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 3 600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 004 445,- per 31.12.2018.
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 616 003,- per 31.12.2018.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over 7 etasjer samt kjeller. Bygget er oppført med gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong og stål. Yttervegger utvendig forblendet med teglstein, fasadeplater og puss. Tilnærmet flat takkonstruksjonen tekket med papp/membran. Leiligheten har slett entrédør fra Swedoor med sikkerhetslås og lydklasse dB35 fra byggeår. Vinduer og balkongdør med rammer/karmer av tre og 2-lags glass fra 2005.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på oppføring av boligblokk. Dokumentet ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 46m², Bruksareal: 46m², Bruttoareal: 51m²

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, soverom og baderom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt. I henhold til vedtektene §4 og husordensreglene §10 skal utleie meldes til styret eller sameiets forretningsfører for registrering.

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme på baderom.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Utstyr

* Porttelefon
* Garderobeskap på 1,5 meter i entré
* Garderobeskap på 2 meter på soverom
* Integrerte hvitevarer og frittstående kjøleskap med frysedel på kjøkken
* Vegghengte skap i stue
* Solskjerming på vinduer
* Varmtvannsbereder på 120 liter i kjøkkenskap
* Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré
* Røykvarsler tilkoblet felles sentral for sameiet og brannslukningsapparat
* Panelovn i stuen og i entréen
* Kabel-TV og bredbånd fra Get inkludert i felleskostnadene
* Leiligheten disponerer bod i 1. etasje
* Heis i bygget

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-3904 av 11.06.2002. Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Forsterkning av vannforsyningens overføringssystemer - Bestilling av oppstartsmøte
Saksnummer: 201915152 - Reguleringssak
Sakstype: Foreløpig plan

Sandakerveien 78 - Offentlig ettersyn - Bolig og næring
Saksnummer: 201703583 - Reguleringssak
Sakstype: Foreløpig plan

Sandakerveien-Nycoveien - Detaljregulering - Oppgradering av gate
Saksnummer: 201806521 - Reguleringssak
Sakstype: Foreløpig plan

Sandakerveien 74 - Utvidelse av takoverbygg for utvendig bod barnehage
Saksnummer: 201906270 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt

Sandakerveien 72 - Bruksendring av loft til 5 leiligheter
Saksnummer: 201911520 - Byggesak
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon

Sandakerveien 100 - Opparbeidelse av uteareal - Lillo gård barnehage
Saksnummer: 202001044 - Byggesak
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon

Sandakerveien 100 A - Ombygging og bruksendring av hovedhus til restaurant - Lillo gård
Saksnummer: 201717001 - Byggesak
Status: Mottatt søknad om igangsettingstillatelse

Sandakerveien 102 C - Bruksendring av uthus til personalbygning for restaurantdrift - Lillo gård - Tidligere adresse: Sandakerveien 100
Saksnummer: 201717535 - Byggesak
Status: Mottatt søknad om igangsettingstillatelse

Sandakerveien 102 B - Fasadeendring og bruksendring av stabbur til restaurant - Lillo gård - Tidligere adresse: Sandakerveien 100
Saksnummer: 201717003 - Byggesak
Status: Igangsettingstillatelse gitt

Sandakerveien 102 D - Bruksendring fra midlertidig visningssenter til restaurant - Kårbolig - Lillo gård - Tidligere adresse: Sandakerveien 100
Saksnummer: 201802018 - Byggesak
Status: Mottatt søknad om igangsettingstillatelse

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Servitutter/heftelser tinglyst på eiendommen:
* Erklæring/avtale, tinglyst den 12.04.1960, dagboknummer 506790. Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse av denne eiendom.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 02.11.1960, dagboknummer 518321. Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 21.11.1960, dagboknummer 519649. Bestemmelser om kloakkledning og om septiktank m.v.
* Bruksrett, tinglyst den 24.11.1961, dagboknummer 518160. Rettighetshaver: Oslo lysverker. Med flere bestemmelser.
* Bestemmelse om vann/kloakkledning, tinglyst den 12 02 1970, dagboknummer 502451.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 06.09.2004, dagboknummer 60098. Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse av denne eiendom. Plikt til å overdra veigrunn vederlagsfritt til Oslo kommune.
* Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst den 01.10.2004, dagboknummer 67043. Rettighetshaver: Knr: 0301, Gnr: 523, Bnr: 1. 
* Erklæring/avtale, tinglyst den 01.10.2004, dagboknummer 67043. Samme rettigheter og plikter til felles garasjeanlegg.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 01.10.2004, dagboknummer 67043. Rettighetshaver: Knr: 0301, Gnr: 523, Bnr: 1. Bruksrett til nødvendig grunn for rep. og vedlikehold.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 01.10.2004, dagboknummer 67043. Bestemmelse om gjerde.
* Bestemmelse om vann/kloakkledning, tinglyst den 01.10.2004, dagboknummer 67043. Rettighetshaver: Knr: 0301, Gnr: 223, Bnr: 60. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 08.10.2004, dagboknummer 68884. Denne seksjonen har tilleggsdel - bygning.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 26.10.2004, dagboknummer 73105. Bestemmelse om gjensidig bruksrett og vedlikehold.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 06.03.2008, dagboknummer 193246. Rettighetshavere: Knr: 0301, Gnr: 223, Bnr: 60, Snr: 1-19. Bestemmelser om overvann- og spillvannanlegg, om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Med flere bestemmelser.
* Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst den 14.09.2018, dagboknummer 1271698. Rettighetshaver: Knr: 0301, Gnr: 223, Bnr: 43.

Grunndata:
* Seksjonering, tinglyst den 08.10.2004, dagboknummer 68884. Opprettet seksjoner. Snr: 32. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 46/13795. Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter. Gjelder seksjon nr. 1,16-38,40,42,45-74,78-90,95-96,113,115,120,137,139,141-144,146-148,150,154,158,162,166,169-200,202,205,208.

Rettigheter tinglyst på andre eiendommer:
* Bestemmelse om garasje/parkering, tinglyst den 01.10.2004, dagboknummer 67043. Rettighetsgiver: Knr: 0301, Gnr: 523, Bnr: 1. Bruksrett til 140 parkeringsplasser og 120 boder.
* Bestemmelse om vann/kloakkledning, tinglyst den 01.10.2004, dagboknummer 67043. Rettighetsgiver: Knr: 0301, Gnr: 523, Bnr: 1. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Med flere bestemmelser.
* Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst den 13.04.1989, dagboknummer 22897. Rettighetsgiver: Knr: 0301, Gnr: 223, Bnr: 44.

Vei/vann/avløp

Adkomst til sameiets eiendom fra offentlig vei. Sameiets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Sameie

Elvebredden Nedre Sameiet er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 987 409 894, og består av 210 seksjoner. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.

* Hjemmeside: www.elvebreddennedre.no
* Elvebredden Nedre Sameiet har avtale om vaktmestertjeneste med Coor Eiendomsdrift.
* Sameiet har avtale med COOR om renhold av fellesarealene.
* Get er sameiets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.
* OBOS har fremforhandlet en kraftavtale med Entelios (tidl.LOS) på vegne av selskapene forvaltet av OBOS. Den enkelte seksjonseier står fritt til å velge strømleverandør, men kan også selv dra nytte av denne avtalen.

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har ingen lån.

Ligningsposter per 31.12.2019:
Andel fellesgjeld: Kr. 0,-.
Andel fellesformue: Kr. 13 876,-.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Tryg Forsikring. Hver enkelt seksjonseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 6 432 918,-.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr. 6 741 521,-.
Dette ga et negativt årsresultat i 2019 på kr. -246 502,-.
Sameiets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2019 kr. 4 121 205,- og viser sameiets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Dyrehold er i alminnelighet tillatt så lenge dette ikke er til plage eller sjenanse for andre seksjonseiere/beboere/leietakere. Se også husordensreglene §9 for flere bestemmelser rundt dyrehold.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til rm@schalapartners.no eller SMS: 95 40 45 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 10 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Rebecca M. Madland

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.