#SLOTTET PÅ ROSENHOFF, Rosenhoffgata 7 B
5 950 000,-
Sjarmerende 3/4 roms (101 kvm) toppleilighet beliggende i ærverdig bygård på Rosenhoff | 2 plan | Nydelig gårdsrom
 • Prisantydning: 5 950 000,-
 • Fellesgjeld: 70 422,-
 • Omkostninger: 8 310,-
 • Totalpris: 6 028 732,-
 • Ligningsverdi: 1 045 568,-
 • Fellesutgifter: 4565,-

  Kabel-tv fra Altibox (grunnpakke), fiber-Internett 200/200 Mbps, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel og kommunale avgifter.
Beregnet totalkostnad:
5 950 000,- (Prisantydning) 70 422,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 6 020 422,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 500,- (Innflyttingsgebyr kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 310,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 028 732,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 91 m²
 • Bruksareal: 91 m²
 • Bruttoareal: 101 m²
 • Etasje: 3
 • Antall rom: 4
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1915
 • Modernisert: 2015
 • Gårdsnummer: 226
 • Bruksnummer: 48
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 182494251
 • Sist endret: 02.07.20 11:32
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 73%
  eier sin egen bolig
 • 96%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 47%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 99%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 15%
  er gift

 

Oppdragsnummer

17-20-0086

Adresse og matrikkel

Rosenhoffgata 7 B, 0553, Oslo, Gnr. 226 bnr. 48, andelsnr. 16 i Borettslaget Rosenhof kv 1 med orgnr. 962036546 i Oslo kommune

Eier

Eric Brekstad Utheim Aina Elin Rødal

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett i borettslaget, kun krav om styregodkjenning.

BRA/PROM

91 / 91 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1915

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger hadde i 2019 et energiforbruk på 12 493 kWh.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Festet tomt på ca. 1 432 kvm. Borettslaget fester tomten av Oslo kommune. Festetiden er 70 år fra 01.11.1951. Festeavgiften utgjorde kr. 198 950,- i 2018 (betales via felleskostnadene), sist regulert i 2010. Festeavtalen utløper november 2021, og festekontrakten ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Borettslagets tomt er parkmessig opparbeidet og har et velholdt preg, med store felles grøntarealer og variert, dekorativ beplantning. Stor, grønn og velstelt plen, med hekk og pene trær. Gode solforhold fra tidlig formiddag, helt til solen går ned. Idylliske forhager og et pent opparbeidet indre gårdsrom med to grillplasser, lekeapparater, flere sittegrupper/benker og paviljong som gir gode muligheter for å slappe av og kose seg på varme sommerdager. Det er muligheter for å få seg plantekasse for dyrking av urter/grønnsaker etc. De interne adkomstveiene er hovedsakelig asfaltert.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning eller IN-ordning. Borettslaget har lovbestemt panterett på beste mulige prioritet i andelen for krav om felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet.

Innhold

Leiligheten har innhold over to plan:
3. etasje: Entré, gang/trapperom, kjøkken, baderom og to soverom.
Loftsetasje: Loftstue.

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 6,1m², samt en loftsbod med gulvareal på ca. 12m².

Som beboer har du tilgang til fellevaskeri, felles sportsbod, samt felles terrasse i bakgård.

Beliggenhet

Leiligheten er meget attraktivt og sentralt plassert på Rosenhoff.

Her har du Torshovdalen og Rodeløkkas Kolonihager som nærmeste naboer. Nærområdet byr også på en rekke dagligvarebutikker, spisesteder/kaféer, parker, og offentlig kommunikasjon. For de treningsglade finnes en rekke treningsstudioer innen kort gangavstand med blant annet Bare Trening, SATS, Fresh Fitness m.m.

En spasertur på ca. 10 min. tar deg ned til Grünerløkkas pulserende liv med utallige kaféer, butikker, utesteder etc. Skal man til sentrum, er det bare å hoppe på første trikk, buss eller t-bane.

Leiligheten har kort vei til tur- og rekreasjonsområder. Torshovdalen har store grøntområder mellom Torshov og Rosenhoff. Her er det mye aktivitet året rundt, og parken er fredet for utbygging.
Torshovparken er perfekt for grilling, ballspill og late sommerdager.
Her finner man lekeplasser, volleyballbane og utvendige treningsfasiliteter.

I tillegg er det kort vei til Tøyen med blant annet Botanisk hage som er spesielt flott på våren og sommeren, samt Tøyenparken hvor Øya-festivalen arrangeres i august. Olaf Ryes plass, Sofienbergparken, Birkelunden m.m. ligger heller ikke langt unna.

Fra leiligheten er det kort vei til Carl Berner som er et av de største knutepunktene for kollektivtrafikk i Oslo, med busser, trikk og t-baner. Busser som 20, 21, 28, 31, 33, 120, 390, 390E, 380. Det er holdeplass for flybuss både på Rosenhoff og Carl Berner. Busslinje 31 går hele døgnet og stopper på Rosenhoff holdeplass et par min unna. Herfra går også trikkelinje 17. Direkte kollektivtransport for studenter til OsloMet, BI Nydalen og UiO.Trikk nummer 17 går fra Rikshospitalet og gjennom bykjernen før den gå videre til Carl Berner Plass og avslutter på Grefsen Stasjon. T-bane 5 mellom Vestli og Sognsvann går via "Ringen" og Carl Berners plass. Ring 3 ligger også i umiddelbar nærhet, og tar deg til omkringliggende bydeler og ut av byen, raskt og effektivt.

Lys og innbydende entré

Du ønskes velkommen inn i en lys og fin entré med plass til sko og yttertøy. Entréen har lekre terrazzofliser på gulv, glatte overflater lysmalte overflater og downlights i himling. Videre kommer du til gang/trapperom som fungerer som et knutepunkt med adkomst til alle rommene i 3. etasje, samt trapp opp til loftsetasjen.

Fantastisk loftsetasje med masse lys

Loftetasjen (4. etasjen) ble innredet i 2015, ferdigattest foreligger. Et fantastisk, lyst og flott rom med nydelige lysmalte originale takbjelker. God standard med lakkert tregulv og lysmalte overflater med en fin kontrastvegg i lysgrå kalkmaling. Flere takvinduer (nye i 2015) sørger for rikelig med naturlig lys. Lysinnslippet sammen med den fantastisk takhøyden på opptil ca. 4,93 meter bidrar til en utrolig god og luftig romfølelse. Det er pipeløp i stuen med mulighet for å installere peisovn. Stuen er et stort rom med flere soner og med mange ulike innredningsmuligheter. Her kan du enkelt innrede etter eget ønske og behov. Den gode takhøyden er også godt utnyttet med en praktisk hems. Fra stuen har du direkte adkomst til en stor loftsbod med gulvareal på ca. 12m² og gode oppbevaringsmuligheter.

Stort separat spisekjøkken

Leiligheten har et stort separat kjøkken med plass til spisebord. Praktisk med mørke fliser på gulv med gulvvarme og lysmalte overflater. Kjøkkeninnredning fra IKEA som var ny i 2008. Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har profilerte fronter og laminert benkeplate. Praktisk med mosaikkfliser i benkeryggen og belysning under overskapene. Kjøkkenet er utstyrt med Siemens kombinert induksjon/keramisk koketopp og med fritthengende ventilator med kullfilter over. I innredningen er det plass til hvitevarer som stekeovn, oppvaskmaskin (ny i 2019) og kjøleskap med frysedel som kan medfølge i handelen om ønskelig).

Lyst og romslig hovedsoverom

Hovedsoverommet er et stort og lyst rom av god størrelse. Fint med lysmalte originale tregulv og glatte veggflater malt i en lys gråfarge. Den store klassiske vindusflaten slipper inn rikelig med lys. Soverommet er romslig med god plass til seng, kontorpult, kommoder og annet ønskelig møblement. Oppbevaringsplass i medfølgende garderobeskap på ca. 1,5 meter. Den gode størrelsen gjør at soverommet også fint kan benyttes som en stue. Pipeløp på soverom.

Soverom 2 av god størrelse

Det andre soverommet er også et lyst og fint rom av god størrelse. Også her har du lysmalte originale tregulv og stor klassisk vindusflate. På soverommet er det plass til dobbeltseng om ønskelig, samt en kontorpult og garderobeløsninger. Soverommet har vært benyttet til både kontor og gjesterom, og har plass til både skyvedørsgarderobe og sovesofa 150 cm bred.

Stort og deilig baderom fra 2011

Baderommet er i likhet som de andre rommene i leiligheten; et rom av god størrelse. Et lyst og pent flislagt baderom som ble pusset opp i 2011 (dokumentasjon foreligger). Baderommet har grå fliser på gulv med gulvvarme, hvite fliser på veggene og downlights i himling. Tidløs baderomsinnredning med heltre benkeplate av bambus og ovenpåliggende bolleservant, stort speil med belysning over. Romslig dusjhjørne med mosaikkfliser  på veggene, innfellbare glassdører og praktiske hyller for såper. Baderommet er også utstyrt med et stort vegghengt skap for ytterligere oppbevaring og vegghengt toalett. Praktisk med egen vaskeromsnisje med opplegg for vaskemaskin og hyller for oppbevaring. I hjørnet av nisjen er varmtvannsbereder på 198 liter plassert.

Felleskostnader

Kr. 4 565,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Kabel-tv fra Altibox (grunnpakke), fiber-Internett 200/200 Mbps, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel og kommunale avgifter.

Etasje

3 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 045 568 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 764 044 pr. 31.12.18

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Bygården ble oppført i 1915 (GAB-register). Gulvflater i kjeller av mur og etasjeskillere av tre. Yttervegger og bærende konstruksjoner av murverk, utvendige fasader består av pussede og malte overflater. Takkonstruksjon av tre i vinklet saltaks form utvendig tekket med betongtakstein. Leiligheten har vinduer fra 1986 med trerammer har 2+1 lags glass. Velux takvinduer fra 2015 med pvc rammer har 2 lags glass. Entredører av typen trefiber har brannklasse B-30 og lydklasse 35 dB.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Det foreligger også ferdigattest fra 2016 på etablering av 7 loftsleiligheter fra 3. etasje til loft. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse.
Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Totalt:
Primærrom: 91m² , Bruksareal: 91m² , Bruttoareal: 101m² , Gulvareal: 94m²

3. etasje:
Bruksareal: 61m², Primærrom: 61m²
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang/trapperom, kjøkken, baderom og to soverom.

Loftsetasje:
Bruksareal: 30m², Primærrom: 30m², Gulvareal: 33m²
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Loftstue

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme på baderom og kjøkken.

Pipeløp er tilgjengelig.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Utstyr

* Porttelefon
* Knaggrekke i entré
* Garderobeskap på soverom 1
* Garderobeskap på soverom 2
* Oso varmtvannsbereder fra 2000 på 198 liter er plassert i vaskeromsnisje
* Oso varmtvannsbereder fra 2010 på 50 liter er plassert i benkeskap på kjøkken (Denne ble montert i 2020 for å høyne kapasiteten som tidligere var på 10 liter.)
* Røykvarslere tilkoblet sentralt brannvarslingsanlegg og brannslukningsapparat
* Sikringsskap med automatsikringer plassert i felles trapperom

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977.

Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Trondheimsveien 132 - Bestilling av oppstartsmøte - Barnehage - Sophies Minde
Saksnummer: 201817368 - Reguleringssak
Sakstype: Forslag - Detaljregulering

Vossegata 31 B med flere - Bestilling av oppstartsmøte - Torshaug
Saksnummer: 202001384 - Reguleringssak
Sakstype: Forslag - Detaljregulering

Vågebyveien 19 - Bruksendring av eksisterende loft til boligareal - Innsettelse av vinduer i takflaten - Etablering av takterrasse
Saksnummer: 201701078 - Byggesak
Status: Tilsyn gjennomført

Strømstadgata 8 - Bruksendring av kjeller til bolig og demontering av bærevegg
Saksnummer: 202002473 - Byggesak           
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon      

Trondheimsveien 158 C - Bruksendring av loft fra tilleggsdel til hoveddel
Saksnummer: 201709099 - Byggesak           
Status: Rammetillatelse gitt              

Jørgen Løvlands gate 25 B - Utbygging av loft
Saksnummer: 201904182 - Byggesak           
Status: Igangsettingstillatelse gitt    

Trondheimsveien 162 A - Bruksendring av lokale i 3. etasje fra næring til bolig - Seksjon 68
Saksnummer: 201704535 - Byggesak           
Status: Mottatt søknad om endring  

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Bestemmelse om gjerde, tinglyst den 06.11.1951, dagboknummer 314051. Bestemmelse om benyttelse. Bestemmelse om bebyggelse. Med flere bestemmelser. Korrekt dokumentnummer er 14054/1951 iht gammel grunnbok og pantebokskopi.
* Festekontrakt, tinglyst den 06.11.1951, dagboknummer 414054. Festetid: 70år. Årlig avgift NOK 2,812. Pant for forfalt festeavgift. Forkjøpsrett for grunneier. Med flere bestemmelser. Tinglyst med nye vilkår den 12.11.1958, dagboknummer 518218.
* Bestemmelse om vann/kloakkledning, tinglyst den 26.01.1955, dagboknummer 301342. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen.
* Pantedokument, tinglyst den 08.06.2007, dagboknummer 460810. Beløp: NOK 22.450.000. Panthaver: Handelsbanken.

Vei/vann/avløp

Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Borettslag

Borettslaget Rosenhof kv 1 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 962 036 546, og  består av 184 andelsleiligheter. Forretningsførselen er utført av Norian Regnskap AS.

* Hjemmeside: www.rosenhof.no
* Kabel-tv fra Altibox og fibernett (200/200 mbps) inkl. i husleien
* Vaktmester Andersen AS utfører vaktmestertjenester
* Borettslaget bruker Johansens kvalitetsvask til vasking av oppgangene
* Fellesvaskeri i Rosenhoffgata 7 og Dynekilgata 7, samt tørkeplass i borettslaget
* Borettslaget har to selskapslokaler som kan leies av beboerne, til en hyggelig pris
* Eget hagelag. Man kan enten tinge på egen plantekasse eller så er det også felles plantekasser rundt om på fellesområdene i bygården
* Arrangeres jevnlig vaffel-søndager og sommerfest en gang i året i borettslaget
* Barnevognskur som kan plasseres ved de ulike oppgangene etter behov
* Ulike løsninger for sykkeloppbevaring, både innendørs og utendørs

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 8398.71.25880 i Handelsbanken
Innfrielsesdato: 30.08.2026.
Restlån per 09.06.2020: Kr. 5 993 749,-
Rente: 2,55%

Andel fellesgjeld

Kr. 70 422,14,- per 31.12.2019.

Andel formue

Kr. 72 378,30,- per 31.12.2019.

Forsikring

Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Gjensidige Forsikring ASA. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr. 6 726 087,-.
Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr. 6 552 874,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2018 på kr. 82 613,-.

Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2018 kr. 6 772 368,- og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

2018: Etablering/innkjøp av barnevognskur
2017: Oppgradering av lekeplass indre gård
2016/2017: Nytt brannvarslingsanlegg installert, montert nye branndører, brannsikring av kjeller og oppgradering tak
2016/2017: Nytt låssystem
2016/2017: Nye sittegrupper til fellesarealene innkjøpt
2015: Oppganger pusset opp
2014: Lagt opp nye soilrør der det var nødvendig for leilighetene på loftet
2013 /2014/ 2015: Loftsutbygging
2014: Kasser til sikringsskap byttet, oppgradert brannvarslingsanlegg
2013: Piper kontrollert og reparert
2007: Nye ytterdører, nytt calling anlegg
2006: Oppussing av fasade
2002-2005: Montert nye stigeledninger

Husdyrhold

Andelseiere er ansvarlig for sitt dyrehold. Dyreholdet må ikke være til sjenanse for de andre beboerne i borettslaget. Dyr må ikke etterlates utendørs uten tilsyn av eier.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:
* Skyvedørsgarderobe på soverom 2

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen.
Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kf@schalapartners.no eller SMS: 92 20 47 07 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne.
Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,80 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 500,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Kjerstin Falkum

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.