#SAGENE RING, Thurmanns gate 10 B
6 900 000,-
Stor, lys og moderne 4-R over to plan I Tilgang til solrik terrasse I God planløsning I Garasje I Heis
 • Prisantydning: 6 900 000,-
 • Fellesgjeld: 701 029,-
 • Omkostninger: 7 810,-
 • Totalpris: 7 608 839,-
 • Ligningsverdi: 1 653 396,-
 • Fellesutgifter: 5495,-

  Kabel-TV fra Get med bredbåndsmulighet, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld (ca. kr. 2 192,-). Garasjeleie på kr. 544,-/mnd tilkommer.
Beregnet totalkostnad:
6 900 000,- (Prisantydning) 701 029,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 7 601 029,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 7 810,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 608 839,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 91 m²
 • Bruksareal: 91 m²
 • Bruttoareal: 99 m²
 • Etasje: 6
 • Antall rom: 4
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 3
 • Byggeår: 1999
 • Gårdsnummer: 221
 • Bruksnummer: 277
 • Energimerking:
  E
 • Finnkode: 182000493
 • Sist endret: 03.07.20 14:32
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 62%
  eier sin egen bolig
 • 98%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 38%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 68%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 18%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

19-20-0130

Adresse og matrikkel

Thurmanns gate 10 B, 0461, Oslo, Gnr. 221 bnr. 277, andelsnr. 98 i Thurmannsgate 10 borettslag med orgnr. 982767040 i Oslo kommune

Eier

Ørjan Støldal Isaksen Liv Tone Nordskog

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

I henhold til vedtektene er det ikke forkjøpsrett for andelseierne i borettslaget.

BRA/PROM

91 / 91 m²

Antall soverom

3

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1999

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selgers energiforbruk er ca. 11 500 kwh pr år.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Med leiligheten følger rett til tidsubegrenset leie av parkeringsplass i felles garasjeanlegg. Denne leien følger boligen ved salg. Garasjeleie, for tiden kr. 544,-/mnd, som kommer i tillegg til opplyste felleskostnadene for leiligheten. Vedtekter for Sagene Ring Garasjesameie kan fås ved henvendelse til megler.

Tomt

Areal: 3 133 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal og styres av Sagene Ring Vel (vedtekter for vellet kan fås ved henvendelse til megler).

Gårdsrommet er stort og luftig, og har pent opparbeidet fellesareal med plener, busker og lekeapparater. Selgerne har satt stor pris på bakgården for lekemuligheter og sosialisering med naboene. Inne i gårdsrommet ligger de rehabiliterte trikkestallene med blant annet galleri og SATS.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget bekreftes tilknyttet Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS for dekning av manglende innbetalinger av felleskostnader. Avtalen er løpende, såfremt premie med forfall 1. februar er betalt. Borettslag som har tegnet seg forsikring kan si opp innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte.

Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning) på lån OBBK01 og OBBK02. Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling kan foretas to ganger per år ved terminforfall 30.05 og 30.011 på borettslagets felleslån. Andelseier må ta kontakt med OBOS minimum en måned før terminforfall for opprettelse av avtale. Minimumsbeløpet for innbetaling er kr. 60 000,- per gang. Se punktene "Felleskostnader" og "Fellesgjeld / Lånevilkår" for mer informasjon.

 

Innhold

Leiligheten har innhold over to plan:
6. etg.: Entré, baderom, stue, spisestue/kjøkken og trapperom.
Loftsetasje: Trapperom/gang, baderom og tre soverom.

Felles vestvendt terrasse med inngangsparti til leiligheten.

Med leiligheten følger en parkeringsplass i felles garasjeanlegg. I tillegg disponerer leiligheten en loftsbod med gulvareal på ca. 7,1m².

Beliggenhet

Sagene Ring er et meget populært boligkvartal som omkranser de tidligere trikkestallene nedenfor Sagene kirke. Leiligheten har meget god plassering i kvartalet, med hyggelig utsyn.

Vøienvollen gård er i umiddelbar nærhet. Her finnes et hyggelig gårdstun med kafé i helgene, kanefart for barna ved juletider og mulighet for å leie lokaler til private arrangementer. Et par minutters gange fra leiligheten ligger det flere koselige kaféer og restauranter som Kaffebrenneriet, Sagene Lunsjbar, Mat & Mer, Bjølsen Bakeri, Bamboo (asiatisk), Sushi House, Pizza Pancetta og Helt rått (sushi/asiatisk). Sagene Torg, Coop Ekstra, Rema 1000, Joker og andre matvareforretninger ligger også i umiddelbar nærhet.

Det finnes også klesbutikker, hudpleiesalonger, apotek m.m. i området. Det er dessuten kort vei til Storo Storsenter med sitt brede utvalg av forretninger og servicetilbud. Bydelen kan by på flere fantastiske grøntområder som Akerselva Miljøpark, Myraløkka, Bjølsenparken og Voldsløkka rett rundt hjørnet. Bjølsenparken er en grønn oase som også har fått splitter nytt lekeområde og parsellhager. Voldsløkka er et aktivt friområde med kunstgressbane, ballbinge, sandvolleyballbaner, turstier m.m. Ved Bjølsenparken ligger også idylliske Hjemmets Kolonihager med koselige Portveien 2. Torshov og Sandaker er ca. 5 minutter unna og det er ca. 15 min gange til St.Hanshaugen og Grünerløkka.

Av treningstilbud i nærområdet finner du bl.a. SATS (i bakgården), Sagene Squash i Mølleparken, Crossfit Yggdrasil på Bjølsen og Myrens Sportssenter på Torshov. På Myrens har man tilgang til treningssenter, Oslo Squash, Klatreverket og Golfsenteret. Godt kollektivtilbud; Buss nr. 20 (Galgeberg-Skøyen), nr. 37 (Nydalen - Helsfyr), nr. 54 (Aker Brygge - Kjelsås) til/fra Sagene i Kierschows gate eller Arendalsgata. Buss nr. 34 (Ekeberg-Tåsen) til/fra Voldsløkka i Uelandsgate. Alle busser stopper kun noen få minutter fra leiligheten. Buss nr. 37 har avganger hele døgnet, nr. 20 og 54 har ekstra avganger natt til lørdag og søndag. Få minutter til Vogts gate for trikk nr. 11, 12 og 13. T-bane fra Nydalen og Storo. Flybuss fra Vøyenbrua.

Utdanningsinstitusjoner som Universitetet på Blindern, BI i Nydalen, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Kunsthøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle innen rekkevidde. Det er flere barnehager i området: Pontoppidan barnehage og Maridalsveien barnehage er like utenfor leiligheten, og kort vei til Norges største barnehage, Margarinfabrikken.

Velkommen til et hyggelig nabolag!

Terrasse I Felles vestvendt terrasse

Ved inngangspartiet til leiligheten har borettslaget en stor og flott felles takterrasse. Beliggenheten i høyden og mot vest sørger for gode solforhold og det er nydelig og himmelrikt utsyn. På sommeren kommer solen inn på plassen fra rundt 12-13 og er der helt til den går ned. Terrassen har noen felles sittegrupper, men selgerne har også møblert med egne stoler og bord. Dette er virkelig en skikkelig fin plass for lange og late sommerdager rett utenfor døren!

Entré I Praktisk og god oppbevaringsplass

Fra terrassen kommer du videre inn i en romslig og praktisk entré. Praktisk med fliser på gulv med gulvvarme og ellers glatte malte overflater. Du har god oppbevaringsplass i plassbygget skyvedørsgarderobe med speilfronter, samt i hyller og knagger for oppheng.

Stue I Lys og romslig stue med god standard

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten og er et stort og fint rom. God standard med enstavs parkett av ask og glatte lysmalte overflater med kontrast i en fin lys grønntone. Den gjennomgående og åpne løsningen med store vindusflater på begge sider sørger for rikelig med naturlig lys. I stuen har du naturlig plass til en stor sofagruppe med salongbord, mediemøblement og et stort spisebord i tilknytning til kjøkkenet.

Kjøkken I Moderne, tidløst og fullt utstyrt Kvik-kjøkken fra 2015

Kjøkkenet er fint plassert i den andre enden av stuen, adskilt men samtidig et stort og sosialt oppholdsrom. Svært praktisk med stor kjøkkenøy med gode oppbevaringsmuligheter og stor arbeidsflate. Kjøkkenøyen deler naturlig av mot spisestuen, samtidig som matlagingen blir sosial og i kontakt med spisestuen.

Moderne og tidløst Kvik-kjøkken som er fullt utstyrt med hvitevarer fra Siemens, nytt i 2015. Du har god skap- og benkeplass i kjøkkeninnredningen som har hvite glatte fronter og hvit laminert benkeplate. Både lekkert og praktisk med lyse fliser i benkeryggen og takhøye overskap med belysning under. Kjøkkenet er fullt utstyrt med integrerte hvitevarer som stekeovn, induksjonstopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Alle hvitevarene er fra Siemens og medfølger i handelen.

Baderom I Stort og lyst baderom pusset opp i 2011

Leiligheten inneholder totalt to baderom, ett i hver etasje. Det ene baderommet er praktisk plassert med adkomst fra entréen. Et stort og lyst baderom som ble pusset opp i regi av borettslaget i 2011. Baderommet har brune fliser på gulv med gulvvarme og hvite fliser på veggene. Moderne baderomsinnredning med skuffer og heldekkende servant, speilskap med belysning over. Baderommet er også utstyrt med dusjhjørne med innfellbare glassdører og vegghengt toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel i nisje hvor du også har ekstra vegghengt skap.

Soverom I 3 fine og lyse rom

Leilighetens loftsetasje er praktisk innredet med tre soverom og et baderom. Alle soverommene er fine rom med god og moderne standard. Flotte takvinduer som slipper inn godt med lys og med flott og himmelrik utsikt. På to av soverommene er det rikelig med oppbevaringsplass i skyvedørsgarderober på 2 meter.

Baderom loft I Delikat bad med badekar pusset opp i 2011

I tilknytning til soverommene har du et delikat og tidløst baderom som ble pusset opp i regi av brl. i 2011. Pent flislagt baderom med brune fliser på gulv med gulvvarme, hvite fliser på veggene og downlights i himling. Også på dette baderommet har du moderne baderomsinnredning og speilskap med belysning over. Baderommet er også utstyrt med innmurt badekar med glassvegg og vegghengt toalett.

Felleskostnader

Kr. 5 495,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Kabel-TV fra Get med bredbåndsmulighet, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.

Herav:
Kr. 2 973,- Felleskostnader (ca. kr. 142,- av disse er renter/avdrag på lån uten IN-ordning)
Kr. 472,- Eiendomsskatt
Kr. 1 501,- Kapitalkostnader (renter/avdrag) lån OBBK01
Kr. 549,- Kapitalkostnader (renter/avdrag) lån OBBK02

Garasjeleie på kr. 544,-/mnd kommer i tillegg til opplyste felleskostnader.

Det er mulighet for å innfri deler eller hele andel fellesgjeld på lån OBBK01 og OBBK02. Dersom kjøper velger å innfri hele sin andel fellesgjeld på disse lånene (kr. 652 913,- per 01.06.20), vil felleskostnadene reduseres med ca. kr. 2 050,-, som da vil gi nye felleskostnader på ca. kr. 3 445,-/mnd.

Etasje

6 etasje

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 653 396 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 952 225 pr. 31.12.18

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokken ble oppført i 1998/99, ferdigstilt i 1999. Gulvflater i kjeller og etasjeskillere av betong. Yttervegger og bærende konstruksjoner av betong og bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader er forblendet med teglstein og fasadeplater. Takkonstruksjon av tre i saltaks form utvendig tekket med betongtakstein og papp.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest fra 2000 på boligblokk. Det foreligger også ferdigattest fra 2011 på rehabilitering av bad. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 91 kvm, Bruksareal: 91 kvm, Bruttoareal: 99 kvm

6. etasje:
Bruksareal: 56 m², Primærrom: 56 m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, baderom, trapperom, kjøkken/spisestue og stue.

7. etasje:
Bruksareal: 35 m², Primærrom: 35 m². Gulvareal: 44 m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom/gang, baderom og tre soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme på baderom.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger. 

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-3561 av 23.10.1996. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Det foreligger søknader på innredning av loft- og kjellerarealer på diverse eldre nabogårder.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Borettslag

Thurmannsgate 10 Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 982 767 040, og består av 102 andelsleiligheter. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning.

Garasjeanlegget er organisert som et sameie hvor borettslaget eier 32,16% av sameiet. Vedtekter for sameiet kan fås ved henvendelse til megler. Sagene Ring Garasjesameie består av følgende medlemmer:
* Thurmannsgate 10 Borettslag
* Eierseksjonssameiet Thurmannsgate 12
* Eierseksjonssameiet Stockfleths gate 51
* Borettslaget Pontoppidan

Tomten er fellesareal og styres av Sagene Ring Vel hvor borettslaget eier 27,94% av vellet. Vedtekter for vellet kan fås ved henvendelse til megler. Sagene Ring Vel består av følgende medlemmer:
* Thurmannsgate 10 Borettslag
* Eierseksjonssameiet Thurmannsgate 12
* Eierseksjonssameiet Stockfleths gate 51
* Borettslaget Pontoppidan
* Pontoppidans gate 7 - næringsseksjoner

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: OBBK01-98207403245
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 34 198 146,-
Andel restsaldo: Kr. 479 846,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 1 421,-
Rest løpetid: 39år 1mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1,78%
IN-ordning: Ja, ved full innfrielse av andel restsaldo vil felleskostnadene reduseres med andel kapitalkostnader. Se også punktet "Felleskostnader".

Lånenummer: OBBK02-98207403253
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 8 477 958,-
Andel restsaldo: Kr. 173 067,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 520,-
Rest løpetid: 38år 4mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1,78%
IN-ordning: Ja, ved full innfrielse av andel restsaldo vil felleskostnadene reduseres med andel kapitalkostnader. Se også punktet "Felleskostnader".

Lånenummer: OBOS03-98207403261
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 3 939 293,-
Andel restsaldo: Kr. 48 116,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 142,-
Rest løpetid: 39år
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1,78%
IN-ordning: Nei.

Andel fellesgjeld

Kr. 701 029,- per 01.06.2020.

Andel formue

Kr. 15 160,- per 31.12.2019.

Forsikring

Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i IF Skadeforsikring. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.


 

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 5 054 071,-.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr. 2 888 132,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2019 på kr. 970 898,-.

Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2019 kr. 935 819,- og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Generalforsamlingen i 2020 ble avholdt digital den 11.06.2020 med åpen mulighet for avstemming i 8 dager med siste dato 19.06.2020. Protokoll fra generalforsamlingen foreligger derfor ikke per salgsoppgavedato. det er kommet forslag om vedlikehold av fellesarealer i øverste etasje som er meldt til generalforsamling som skal stemmes over i senere fysisk møte.

Husdyrhold

I henhold til borettslagets husordensregler er dyrehold tillatt. Unntatt fra denne regelen gjelder når nabo har allergi som kan bekreftes ved legeattest. De som har dyr må vise ekstra aktsomhet ved støy. Lufting av dyr må skje under kontroll og utenom fellesarealene.

Diverse

Noe bruksslitasje på parketten i 1. etasje og en ripe i gulvet under sofaen.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ed@schalapartners.no eller SMS: 40 08 78 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne. Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,65 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 6 990,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Erik Danielsen

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.