#BESTE GRÜNERLØKKA, Paulus` plass 5 A
8 000 000,-
Stor, lys og klassisk 5-R i ærverdig bygård I Tregulv, stukkatur, rosetter I 2 ildsteder I Solrik felles takterrasse
 • Prisantydning: 8 000 000,-
 • Fellesgjeld: 109 294,-
 • Omkostninger: 7 810,-
 • Totalpris: 8 117 104,-
 • Ligningsverdi: 1 626 794,-
 • Fellesutgifter: 5984,-

Beregnet totalkostnad:
8 000 000,- (Prisantydning) 109 294,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 8 109 294,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 7 810,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 117 104,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 107 m²
 • Bruksareal: 107 m²
 • Bruttoareal: 117 m²
 • Etasje: 4
 • Antall rom: 6
 • Oppholdsrom: 2
 • Soverom: 4
 • Byggeår: 1895
 • Gårdsnummer: 228
 • Bruksnummer: 262
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 182006952
 • Sist endret: 03.07.20 11:02
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 58%
  eier sin egen bolig
 • 95%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 39%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 100%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 12%
  er gift

 

Oppdragsnummer

19-20-0128

Adresse og matrikkel

Paulus` plass 5 A, 0554, Oslo, Gnr. 228 bnr. 262 snr. 8, andelsnr. 8 i Paulus plass 5 borettslaget med orgnr. 948062275 i Oslo kommune

Eier

Carsten Løddesøl

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Intern forkjøpsrett for de øvrige andelseierne i borettslaget.

BRA/PROM

107 / 107 m²

Antall soverom

4

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1895

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger har hatt et energiforbruk på ca. 11 500 kWh per pr.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 512 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal og er opparbeidet med blant annet asfalterte bakgård, overbygget sykkelparkering, hellebelagt internvei, plenarealer, lekeplass, sittegrupper, busker og annen beplantning.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget bekreftes tilknyttet Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS for dekning av manglende innbetalinger av felleskostnader. Avtalen er løpende, såfremt premie med forfall 1. februar er betalt. Borettslag som har tegnet seg forsikring kan si opp innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte.

Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld (IN-ordning).

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 4. etasje og inneholder:
Entré, stue, kjøkken, baderom og fire soverom.

I tillegg disponerer leiligheten totalt tre kjellerbod (2 av dem tørrboder). En bod på ca. 7,5m², samt to boder på ca. 2m² hver.

Enkel tilgang til felles solrik takterrasse på ca. 22m² med svært gode solforhold og nydelig utsyn over byen, samt fjordgløtt.

Beliggenhet

Leiligheten har en meget sentral, urban og attraktiv beliggenhet på Grünerløkka med kort vei til sentrum, Tøyen, Grønland, Bjørvika m.m. Dette er et trivelig og populært boligområde i selve hjertet av Oslo og med alle nødvendigheter rett utenfor døren.

Grünerløkka er en av de mest populære og attraktive bydelene i sentrale Oslo. Området er i dag mest kjent for sitt pulserende uteliv, hyggelige gatekafeer, markeder og små nisjeforretninger.

Flere matforretninger finnes rett i nærheten, Rema 1000, Coop Extra, Meny, Kiwi og en søndagsåpen Joker som absolutt nærmeste. Noen få minutter unna finner du dessuten flere av Løkkas mest populære spisesteder som Supreme Roastworks og de nye, populære restaurantene Bass, Way Down South og Ben Reddik. I tillegg har du erke-amerikanske The Nighthawk Diner, italiensk på Trattoria Populare, himmelsk pizza på Villa Paradiso, spicy meksikansk på Tijuana, trendy tapas på Delicatessen, eller hva med en gourmetburger på Meat ST, Illegal eller Munchies.

Liker du å leve det gode liv, er Grünerløkka en bydel der de fleste finner en uteplass eller kafe som passer for seg. Her finnes bla. utestedene Aku Aku Tiki Bar, Ryes og Rebell for den som liker dans og moro, Grünerløkka Brygghus, Schouskjelleren Mikrobryggeri og Bettola for en mer brun og intim stemning, mens klassikerne Godt Brød, Kaffebrenneriet og verdenskjente Wendelboe for koffeinelskere.

På Grünerløkka finnes også mange parker som Botanisk hage som ligger rett utenfor døren. Birkelunden, Olaf Ryes plass, Sofienbergparken, Cubaparken og Grünerhagen er andre parker i nærheten. Her kan man gjøre alt fra å gå på loppemarked, besøke Bondens marked, ha piknik, leke, ake, sole seg eller bare slappe helt av alene med en god bok. Eller hvorfor ikke spasere over broen til Blå en søndags formiddag.

Langs Akerselva ligger Vulkan, Oslos nye og populære kultur- og kreative næringslivsenter. Vulkanområdet er en spennende møteplass med et mangfold av tilbud og opplevelser: Mathallen, Dansens Hus med bar og uteservering, BAR Vulkan, Smelteverket (Nord-Europas lengste bar), Pokalen (sportsbar), BLÅ og flere andre serveringssteder.

Tøyen er også verdt å nevne. Tøyen grenser til Løkka og bydelen har virkelig fått et løft de siste årene med steder som Postkontoret, Nord og natt og Human mote. Tøyenbadet med olympisk utebasseng ligger også her. X-games ble i vinter avholdt i Tøyenparken, og hver sommer arrangeres Øya-festivalen her. Festivalen er en av de absolutte happeninger i hovedstaden!

For de tur- og treningsglade finnes fantastiske turstier langs Akerselva ned mot byen eller opp mot Maridalsvannet. Flere treningssentre er også i nærheten, SATS Elixia Schous Plass, Ringnes Park, EVO, Fitnessxpress, samt Avancia på Vulkan. Det finnes også flere fotball- og basketballbaner i området.

Godt tilbud av offentlig transport med både trikker (nr. 17, 11, 12 og 13) og busser (nr. 30 og 31) rett i nærheten. Flere av bussene går hele natten. Grünerløkka ligger dessuten ca. 15 min gange fra sentrum og det er lett å ta seg til sentralbanestasjonen med både t-bane, flytog- og øvrige bussforbindelser. Gangavstand er det også til Torshov, Alexander Kiellands plass, St.Hanshaugen og Oslos nye bydel Sørenga med sitt fantastiske sjøbad.

Entré I Lys entré med garderobeløsninger

Du ønskes velkommen inn i en lys entré med god plass til sko og yttertøy i åpen garderobeløsning. Entréen har lysmalte originale tregulv og lyse vegger. Beliggenheten i byggets 4. etasje med gjennomgående planløsning og fantastiske takhøyde på ca. 3 meter bidrar til masse lys og en god romfølelse.

Stue I Stor, lys og luftig med klassiske detaljer

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort og lyst rom. Fint med originale tregulv og lysmalte overflater. I himlingen har du nydelig original stukkatur og en flott klassisk rosett som er godt bevart.

Beliggenheten i byggets 4. etasje og med to store vindusflater sørger for rikelig med naturlig lys, samtidig som det er minimalt med innsyn. Utsyn mot syd - mot Paulus' kriken og kirkeparken. Alle vinduene i leiligheten var nye i 2016, og det er brede vinduskarmer for planter og dekor. Lysinnslippet sammen med den gode takhøyden på ca. 3 meter bidrar til en god og luftig romfølelse.

Stuen er av god størrelse med plass til ønskelig møblement som sofa, mediemøblement, hyller og lenestoler. I hjørnet har du en klassisk etasjeovn som er et lekkert møbel i seg selv, men som også gir god varme på vinterstid.

Kjøkken I Nydelig spisekjøkken med vedovn

Fra stuen har du fine klassiske tofløyede dører inn til et stort og herlig spisekjøkken. Også dette rommet har de samme flotte og klassiske detaljene som i stuen. Store vindusflater uten innsyn, god takhøyde og åpningen til stuen bidrar til en fantastisk romfølelse. Himlingen er omkranset med lekker original stukkatur og en stor flott rosett i midten. Du har god plass til et stort spisebord som gjør at også kjøkkenet blir et naturlig oppholdsrom i leiligheten. Den moderne vedovnen med glassdør gir god varme og bidrar til hygge.

Kjøkkeninnredning fra 2006 med glatte fronter og benkeplate av betong med stor nedfelt oppvaskkum. Glassplater i benkeryggen og vegghengte hyller for oppbevaring og dekor. Kjøkkenet er utstyrt med komfyr, oppvaskmaskin, kjøleskap med frysedel, samt plass og opplegg for vaskemaskin.

Hovedsoverom I Stor skyvedørsgarderobe

Leiligheten inneholder totalt fire soverom. Hovedsoverommet er et lyst rom av god størrelse. Stort og klassisk hjørnevindue (seksramsvindu) som slipper inn godt med lys. På soverommet har du god plass til stor dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt en lenestol, kontorpult eller kommoder. Rikelig med oppbevaringsplass i stor plassbygget skyvedørsgarderobe.

Soverom 2, 3 og 4 I Barnerom, gjesterom eller kontor

De tre andre soverommene er også lyse fine rom som passer perfekt som barnerom, gjesterom, kontor eller en kombinasjon.

Den gode takhøyden er godt utnyttet med praktisk hemsløsning på to av soverommene. Svært praktisk da du får sengeplass uten å ta opp noe gulvareal og får god plass til kontorpult eller annet ønskelig møblement under. På disse rommene er også den klassiske stukkaturen godt bevart, og det er lettvegg mellom rommene dersom man heller ønsker et stort rom.

Baderom I Lyst baderom med gulvvarme

Leiligheten har et lyst baderom fra 2006 med slipt betong/terrazzo på gulv med gulvvarme og lyse fliser på veggene. Baderommet er utstyrt med to servantskap med speil og belysning over, samt praktiske hyller for ekstra oppbevaring. Baderommet er også utstyrt med dusjsone med glassvegg og vegghengt toalett fra Villeroy og Boch. Dusjsoben er bygget slik at den også kan brukes som et mindre badekar. Plass og opplegg for vaskemaskin på kjøkkenet.

Takterrasse I Stor og solrik felles takterrasse

Fra hovedsoverommet har du tilgang til en klassisk baktrapp som enkelt leder videre opp til flott takterrasse. En stor og solrik felles takterrasse på ca. 22m² med svært gode solforhold og nydelig utsikt fra fjord og by, og helt til Grefsenkollen. På terrassen er det sittegruppe og grill, og dette er virkelig en fin plass for lange og late sommerdager!

Felleskostnader

Kr. 5 984,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Kabel-TV med bredbåndsmuligheter fra Get, trappevask, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.

Betjening av andel fellesgjeld (renter og avdrag) utgjør ca. kr. 696,- av totale felleskostnader.

De av andelseierne som skal betale eiendomsskatt til Oslo Kommune, vil bli innkrevd dette av borettslaget. Dette kommer i tillegg til ordinære felleskostnader. Eiendomsskatten kreves inn fire ganger årlig, og følger terminene til kommunale avgifter (mars, mai, august og oktober).

Etasje

4. etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 626 794 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 856 459 pr. 31.12.18

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over 4 etasjer samt kjeller og loft. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og bærende vegger av naturstein og murkonstruksjoner. Yttervegger av pussede og malte flater. Takkonstruksjon i saltaksform. Profilert entrédør fra byggeår med glassfelt. Vinduer med karmer/rammer av tre og tre-lags glass fra 2016.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 107 kvm, Bruksareal: 107 kvm, Bruttoareal: 117 kvm

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, baderom og fire soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med ved og elektrisitet. Vedfyring med vedovn i stuen og på kjøkkenet. Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme på baderom.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig. Bygningen er forskriftfredet etter Kulturminneloven av 1978.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Thorvald Meyers gate 23 - Bruksendring av garasjeanlegg til butikklager
Saksnummer: 202004631 - Byggesak
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon

Thorvald Meyers gate 19 - Oppføring av balkonger
Saksnummer: 201920083 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt

Hesselbergs gate 1 C - Bruksendring av lokale i 1. etasje fra butikk til serveringssted
Saksnummer: 201918324 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Borettslag

Borettslaget Paulus Plass 5 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948 062 275, og består av 9 andelsleiligheter. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: OBBK01-98207473588
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 648 906,-
Andel restsaldo: Kr. 109 294,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 696,-
Rest løpetid: 25år 4mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 2,05%

Andel fellesgjeld

Kr. 109 294,- per 01.06.2020.

Andel formue

Kr. 48 438,- per 31.12.2019.

Forsikring

Bygningsmasse er forsikret med fellespolise i IF Skadeforsikring. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 426 396,-.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr. 378 697,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2019 på kr. 28 153,-.

Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2019 kr. 234 874,- og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Sameiet har på sikt planer om å oppgradere taket i gården.

Større vedlikehold og rehabilitering:
* 2018: Bytte av lås inn til gården
* 2018: Lagt ny plen i forhagen
* 2016/17: Utskiftning av alle vinduer i gården
* 2011: Vedlikehold bygning- Brannehemmende maling i baktrapp og innsatt nytt veluxvindu ved seksjon 11 over bad
* 2009: Alarm- Montert ny brannalarm fra Elotec som dekker leiligheter og fellesareal.
* 2008: Ytterdører- Renovert originale ytterdører (med støtte fra Byantikvaren)
* 2007: Kjellertrapp skiftet- Lagt fuktsperre og påstøp på kjellergulv. Maling av brannbalkong 5 etg., rekkverk, ytterdører, samt noen fasadevinduer
* 2006: Maling av nedre del av mur mot bakgård
* 2006: Ny frostsikker vannkran- Med gjennomføring til forhagen
* 2005: Reperasjon av murpuss mot bakgård- Gammel dosjakt, fargekode keim 9069(344)
* 2005: Byttet låssylinder på hoveddør og bakdør
* 2004: Garantireperasjon av bakvegg- Bak takterrasse som ble utført i 2002
* 2004: Reperasjon av takterrasse etter lekkasje. Ny membran ble lagt og nytt reisverk under fliser, som ble gjenbrukt
* 2003: Sikring/reperasjon av baktrapp- Fester mot bygningskropp
* 2002: Opprydding etter utrasing , naboeiendom
* 2002: Mindre mur og pussarbeider mot bakgård- Slemming av vegg i sjakt for baktrapp
* 2002: Rehabilitering av bakgården, inkludert fuktsperre/drenering. Støttet av eiendoms- og byfornyelsesetaten med 50%
* 1998: Rehabilitering av forhagen fuktsperre- Støttet av eiendoms og byfornyelsesetaten 80%
* 1997: Rehabilitering av portrom- Støttet av byantikvaren
* 1995: Utbedring av soppskade- Under ledelse av Mycoteam AS
* 1991: Rehabilitering av tak, fasade, trapperom
* 1989: Uskiftning av alle vinduer- Stigeledninger ble byttet ut noe i forkant av dette

Husdyrhold

Det er tillatt med dyr i borettslaget. Beboere som holder dyr skal sørge for at det ikke sjenerer noen, eller etterlater ekskre-menter på borettslagets område.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ed@schalapartners.no eller SMS: 40 08 78 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,70 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 8 990,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Erik Danielsen

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.