#TØYEN, Sigurds gate 16C
3 500 000,-
Lys og pen 2(3)-roms med solrik balkong mot bakgård | Peis | Gjennomgående og luftig | Kvadratsmart | Rolig og sentralt!
 • Prisantydning: 3 500 000,-
 • Fellesgjeld: 52 691,-
 • Omkostninger: 11 860,-
 • Totalpris: 3 564 551,-
 • Fellesutgifter: 3004,-

  Grunnpakke internett, vaktmestertjeneste, trappevask, nedbetaling av felles lån, drift av laget, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.
Beregnet totalkostnad:
3 500 000,- (Prisantydning) 52 691,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 552 691,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 1 510,- (Eierskifte kjøper) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 3 500,- (Noteringsgebyr forretningsfører) -------------------------------------------------------- 11 860,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 564 551,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 49 m²
 • Bruksareal: 49 m²
 • Bruttoareal: 56 m²
 • Etasje: 4
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1927
 • Gårdsnummer: 231
 • Bruksnummer: 399
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 182776643
 • Sist endret: 10.07.20 12:06
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 50%
  eier sin egen bolig
 • 91%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 60%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 72%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 18%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

55-20-0115

Adresse og matrikkel

Sigurds gate 16C, 0650, Oslo, Gnr. 231 bnr. 399, aksjebrevnr. 159-169 i Det Nye As Sigurdsgt 16 borettslag med orgnr. 930894052 i Oslo kommune

Eier

Jean Mikhael Skaaden

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

49 / 49 m²

Antall soverom

1

Eierform

Aksje

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1927

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 7.839 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 7.839,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 475 kvm. Eierform: Eiet tomt.
Tomten er fellesareal.

Bakgården er pent opparbeidet med pen beplantning, samt finner du en platting med hyggelige sittegrupper og parasoll hvor du kan nyte solrike dager.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Velkommen til en pen og super 2-roms i byggets 4. etasje med gode solforhold. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med lys i boligen. Dette sammen med den gjennomgåeden løsningen og generøse takhøyden(opptil 2,72m), sørger for en luftig atmosfære. I stuen finner du en hyggelig peis for kalde dager. Boligen blir forlenget med en solrik balkong hvor du kan nyte varme sommerdager. Rolig sidegate, sentralt til på Tøyen. Området er perfekt for deg som ønsker nærhet til alt av nødvendige fasiliteter, men likevel i rolige omgivelser.

Romslig stue med peis
3,5m2 sørvestvendt balkong mot bakgård
Delikate farger fra i år og sjarmerende tregulv
Kjøkken som har godt med skap- og benkeplass
Stort soverom
Flislagt bad med gulvvarme
Gode forutsetninger for ombygging til 3-R
3 boder
Rolig og sentralt

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 4. etasje og inneholder stue med utgang til balkong, kjøkken, soverom, bad og gang/entré.
I tillegg disponerer boligen hele tre boder. To kjellerboder på ca. 2,1 m2 og 2,4 m2, samt en loftsbod med gulvareal på ca. 9,5 m2. Ellers er det felles sykkelparkering og utendørs bod til barnevogner fra 2016 som sørger for godt med lagringsplass.

Beliggenhet

I Sigurds gate bor du i en trafikkstille og rolig sidegate, sentralt på Tøyen. Perfekt for deg som ønsker å bo med nærhet til alt av nødvendige fasiliteter, men likevel i rolige omgivelser. Tøyen er et meget populært område, med Tøyen torg som det naturlige knutepunktet. Her finner du blant annet det populære pizza- og utestedet Postkontoret, tyrkisk på Anatolia, cocktailbaren Human Mote, Skatten m.m. Videre finner du vinbaren Brutus, kitsch-baren Gurken Gurken Gurken Gurken og den nyåpnede dumplingsrestauranten The Golden Chimp i nabogatene.

Det er kort vei til en rekke dagligvarebutikker, med Coop, Kiwi og Rema1000 som de nærmeste alternativene. Det er også postkontor og flere grønnsakforretninger få meter unna. Det er kort vei til Grønland med sitt yrende folkeliv, mange spennende forretninger og rike utvalg av restauranter og utesteder.

For dem som setter pris på turer i skog og mark, er dette en ypperlig beliggenhet, da turveien i Lodalen er i umiddelbar nærhet. Videre er det kort vei til Tøyen park, Botanisk Hage og Kampen park med flotte parkmessige fasiliteter for late sommerdager. Gode treningstilbud og idrettsfasiliteter som f.eks. Tøyenbadet, Sats Elixia, Jordal Amfi med fotballbaner, m.m. For andre aktiviteter i nærområdet kan man også ta en tur til Naturhistorisk museum eller Munchmuseet. Den store attraksjonen Øyafestivalen, med flere kjente og internasjonale artister, avholdes i Tøyenparken i August, og ligger kun 5 minutters gange unna. I gangavstand fra leiligheten har du også Kampen og Vålerenga med sine idylliske smågater med fargerike trehus. Det er også kun 10 minutters gange til Grünerløkka og Carl Berner, samt 15 minutter til sentrum.

Bjørvika er kun en liten spasertur unna. Her finner du blant annet sommerrestauranten Sukkerbiten, med sin flotte utsikt mot Oslofjorden og stemningsfulle atmosfære. Her kan du også besøke operahuset, eller ta en tur ut til den nye badeplassen på Sørenga. Du vil bo svært sentralt med kort vei til buss og T-banestasjon på Tøyen. Buss nr. 20 og 37 stanser også i umiddelbar nærhet til boligen.

Stue | Med solrik balkong

Stuen er lys og romslig, samt har rommet store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den gjennomgående løsningen og generøse takhøyden på 2,72 meter, sørger for en luftig atmosfære. Vinduskarmene er brede med plass til pynt og dekor. I år ble rommet malt, samt ble det sjarmerende tregulvet slipt og oljet. Her møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. I tillegg finner du en koselig ovn fra Nord, som bidrar til varme og hygge på kalde høst- og vinterdager.
På varme sommerdager blir det naturlig å åpne den store glassdøren, så blir hele stuen forlenget med den herlige brannbalkongen på 3,5 m2. Balkongen vender mot sørvest slik at du får rikelig med sol. Du har god plass til utemøblement og beplantning for å nyte varme sommerdager. Både balkongen og stuen vender mot den rolige bakgården, så her er det stille og fredelig.

Kjøkken | Godt med skap- og benkeplass

Boligen har et separat kjøkken som har pen innredning med hvitmalte fronter, samt benkeplate av tre med rustfri oppvaskkum med ett-greps armatur. Over benkeplatene er det dekorative fliser. Under overskapene er det belysning og stikkontakter. Ettersom kjøkkenet er romslig er det plass til en hyggelig spisekrok for rolige frokoster. Du finner frittstående hvitevarer som ventilator med kullfilter, komfyr, oppvaskmaskin, samt kjøl- og fryseskap. Ventilatoren og komfyren er noe eldre og fungerer ikke helt opptimalt. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. I år ble veggene malt i lyse farger og tregulvet ble slipt og oljet.

Med en eldre standard på kjøkken og bad, er det verdt å vurdere om kjøkkenet bør flyttes til stuen neste gang det pusses opp. På denne måten vil du frigjøre et soverom nr. 2 på ca. 7 kvm, og få en harmonisk og balansert planløsning som 3-roms leilighet med åpen kjøkkenløsning. Vi gjør oppmerksom på at byggtekniske inngrep og endring av planløsning kan innebære komplikasjoner og hindringer som selger/megler ikke har forutsett og derfor ikke bærer ansvar for. Derfor tas det forbehold om kjøper påtar seg all risiko ved et slikt tiltak.

Soverom | Luftig og romslig

Soverommet er av god størrelse og har malte flater i lyse farger fra i år. I tillegg ble tregulvet malt i år. Det er store vindusflater med brede karmer som slipper inn naturlig med lys i rommet. Ettersom soverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Her er det god plass til et garderobeskap, samt har du en praktisk nisje for oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske.

Bad | Pent og flislagt

Pent og flislagt baderom med deilig gulvvarme. Baderommet inneholder dusjkabinett med to-greps armatur, toalett, samt servant med ett-greps armatur. Over servanten er det speil og lys. Badet har mekanisk avtrekksvifte.

Entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i leiligheten møtes du av en lys entré. Leiligheten gir et umiddelbart godt førsteinntrykk, med sin egen hjemmekoselige sjarm og sitt eget særpreg. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og rikelig med plass til knagger for å henge av deg yttertøy. I år ble veggene malt i lyse farger og det sjarmerende tregulvet ble slipt og oljet. Det er adkomst via felles trappegang. Ellers har oppgangen callinganlegg. Leiligheten har entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB.

Felleskostnader

Kr. 3 004 pr. mnd. Inkluderer grunnpakke internett, vaktmestertjeneste, trappevask, nedbetaling av felles lån, drift av laget, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.

Herav:
Renter og avdrag 500,-
Felleskostnader 149,-
Kabel-TV 242,-
Trappevask- og vaskeritillegg 285,-
Felleskostnader 1 538,-
Fibernett 290,-

Etasje

4 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Ikke funnet.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygning over 4 etasjer samt kjeller og loft. Grunnmur er i bærende konstruksjoner teglstein/ murverk. Etasjeskiller er av mur/trekonstruksjon. Utvendige fasader med teglstein og pussede og malte flater. Saltak er i trekonstruksjon utvendig tekket med takstein/plater. Vinduer fra 1984 og 2011 med to og tre-lags glass og karmer/rammer av treverk. Balkongdør fra 2011 med to-lags glass og karmer/rammer av tre.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 49 kvm, Bruksareal: 49 kvm, Bruttoareal: 56 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Bruksoverlating er ikke tillatt uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker.

Oppvarming

Leiligheten oppvarmes via elektrisitet, samt en hyggelig peis i stuen. Ellers er det gulvvarme på badet.

Løpende kostnader

Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. askjelaget v/styret og det er opp til aksjelaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Utstyr

- Vannrør av typen kobber og synlige avløpsrør i plast tilkoblet eldre soilrør.
- Stoppekranen er plassert på kjøkkenet.
- Varmtvannsbereder er på kjøkken og bad.
- Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré. Hovedsikring og strømmåler er plassert i felles tavle utenfor leiligheten.
- Leiligheten har røykvarsler og brannslukningsapparat.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-2954. Området forøvrig er regulert til vei, gatetun, byggeområde for bolig, kontor, forretning, bevertning, konferansesenter, klatresenter m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Kolstadgata - Hensikten med prosjektet er å skape et trafikksikkert og trygt miljø i Kolstadgata ved å fysisk stenge gata for gjennomkjøring og etablere et nytt torg ved Tøyen skole. Torget skal, så langt det er mulig, tilrettelegge for å bygge ned gjerdene rundt skolegården til Tøyen skole slik at torget også kan benyttes av skolen. Innkjøring til Kolstadgata skal være via Kjølberggata inordøst. Utformingen av Kolstadgata for øvrig skal være godt tilrettelagt for myke trafikanter samtidig som det sikrer fremkommelighet for nyttetransport som varelevering og renovasjon
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201809736 for mer informasjon.

Åkebergveien - Søknad gjelder oppgradering av Åkebergveien. Oppgraderingen går ut på etablering av fortau, gangfelt, ny belysning, sykkelvei og etablering av støttemur som en del av veianlegget. Tiltaket utføres i tråd med gjeldende reguleringsplan.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201716463 for mer informasjon.

Håkons gate 13 A-B - Omsøkt tiltak omfatter bruksendring av barnehagelokalet tilbake til boligformålet, som var den berørte delen av 1. etasjens opprinnelige formål da gården ble byggemeldt.
Planstatus: Endret tillatelse gitt. Se saksnr.: 201801860 for mer informasjon.

Håkons gate 14 - 16 - Boligbygg foreslår å etablere omsorgsboliger i 4 etasjer med en samlet utnyttelse på 1174 m2. Prosjektet følger opp kommuneplanens mål om å bygge varierte boliger for ulike grupper i nærheten av eksisterende tilbud og kollektivtransport. Plan- og bygningsetaten mener at tomten er egnet for omsorgsboliger og er positive til hovedgrepet.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201905974 for mer informasjon.

Brinken 39 -  Det søkes om å oppføre rekkehus med 8 boenheter og underjordisk parkeringskjeller, samt rivning av eksisterende garasje.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201617868 for mer informasjon.

Kampengata 10 - 12 - Det søkes om oppføring av tilbygg.
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 201617868 for mer informasjon.

Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1991/35318-1/105  Erklæring/avtale 10.07.1991 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:102, 104, 107, 108
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:102 Snr:1-2
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:106 Snr:1-2
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:109 Snr:1-30
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:393 Snr:1-19
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:395 Snr:1-12
Bestemmelse om bruksrett. Bestemmelse om adkomstrett. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Med flere bestemmelser. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/boligdir.

2014/413637-1/200  Pantedokument 22.05.2014 
BELØP: NOK 1.500.000. Panthaver:DNB BANK ASA Org.nr: 984851006

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Aksjelag

Det Nye AS Sigurdsgt 16, Orgnr.: 930 894 052 består av 20 boligenheter.
Styreleder er Tony Larsson.
Forretningsfører er Oslo og Omegn Boligforvaltning AS.
Revisjonen er utført av Hedemarks Revisjonsbyrå as.

Aksjelaget er medlem av Huseiernes Landsforbund.
Styremedlem Jan Sørensen fungerer som vaktmester, og boligaksjeselskapet har ingen avtale med eksternt firma.
Lynet er internettleverandør til alle seksjoner utenom andel 3 og 13

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 52 691,- pr. 12.06.20.
Andel fellesformue kr. 15 609,- pr. 31.12.19.

Laget har 1 lån:
12127722801, DNB Bank ASA. Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 12.06.2020: 3.2% pa.
Saldo per 12.06.2020: 1 045 712,-.
Siste termin 28.03.2031.

Fellesgjelden er flytende fordelt på hele arealet i boligselskapet. Ved arealutvidelser vil forholdet mellom felleskostnader, renter og avdrag forskyves for samtlige andeler/seksjoner.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 79250270

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr. 101 066,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 52 262,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Alle kjøkkenventiler som er knyttet til indre kanaler, skal stenges.
Vaskeriene må rengjøres etter bruk.
Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Om vinduene trengs å skiftes vil bli tatt på en senere generalforsamling.
Det skal være inspeksjon av sluk på bad i år, mest sannsynlig bare ett utvalg for å se på den generelle tilstanden. En slik rapport vil danne grunnlag for diskusjon for bad-rehabilitering/sluk utskiftning i fremtiden.

Utført arbeid:
2019: Oppgradert bakgården bla nya hagemøbler.
2018: Bygget takoverbygg over inngangsparti, B - oppgangen.
2017: Oppgradert alt av elektrisk i fellesområder, i henhold til rapport fra Sønnico. Nytt Calling-anlegg. Rehabilitering, utbedring av tak/full sjekk. Rehabilitere luftekanaler på loft for A-oppgangen.
2016: Bygging av plattform for sykler i bakgården, samt nye sykkelstativ.
2015: Nye gangvindu i alle 3 trapperom2015. Rehabilitering av portrom, port, utvendig mur mot gate. Rehabilitere/etablere styrerom i kjeller, C-oppgangen. Vedlikehold trapperom.2014. Rehabilitere alle trappeoppganger. Bygge bod i bakgård for barnevogner/redskaper. Nye vindu i alle trappeoppgangene.
2013: Bygge terrasse i bakgård.
2012: Nye stuevindu og balkongdører for 12 leiligheter. Nye brannslukningsapparater til hver leilighet.
2011: Installert nytt felles brannvarslingsanlegg for alle leiligheter og fellesområder.
2006: Hafslund-sjekk av det elektriske i gården.

Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Husdyrhold må skriftlig godkjennes av styret. Se lagets husordensregler § 8 for mer informasjon.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til rr@schalapartners.no eller SMS: 46 69 26 08 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.
 
Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 19 900,- og markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Robin Rodahl

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.